Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Goran Bregovic u Tuzli, kada?
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Goran Bregovic u Tuzli, kada?

Helem ono sto sam ja nezavicno promahalo, Bregovic je prvobitno trebao da nastupi u Brckom za dan grada, ali su se tamo bosnjacka udruzenja digla pa je koncert otkazan, jer zamisli srbovanja uz trube, a ljudima tamo puno kapa toga i bez Bregovica. Nakon toga krenula je dobro osmisljena medijska kampanja tipa Bregovic vadi licnu u BiH, pa voli Bosnu, u voljenom gradu proslavlja rodjendan itd itd jednom rijecju opala mu je popularnost itekako u BiH pa je trebalo steci blagonaklonost publike i zaraditi koji dinar. Bosnjama objavi vijest da je Angelina rekla "hvala" na bosanskom jeziku slijedi kolektivna onanija, a kamoli Bregovic i neko ko potice sa nasih prostora. Naravno, kod Bosanaca to dobro prolazi jer smo kratke pameti. Ja se ne bih bas na prvu zalijeto da pruzam ruku Bregovicima i sl. Neka slusa ko sta hoce i ide na koncert, al sto se mene tice jedno veliko NE.

28-03-2012 at 17:13 | Ukljuèi u odgovor
Dajdza
Nista posebno ali opet kako za
Registriran(a): 05-07-2011
Odgovori: 1588

Drago mi je da si Tuzlanka. Imao sam bolje misljenje o Tuzlankama, ali sad vidim da ima i onih zlobnih. Ti si necim nezadovoljna, i to plaho, cim se kacis na svaki moj komentar, ali tako da usput uputis poneku uvredu. To dovoljno govori o tebi kao osobi.
O Bregovicu sam kazao sto sam mislio. Ne razlikuje se plaho od drugih muzicara. Mnogi su u ratun pricali jedne, a sad pricaju druge price. Treba doci do para, a to nije lako u danasnjim uslovima. Polako, obici ce on sve bosanske carsije, pa ni Tuzla nece biti izuzetak, samo ne znam ko ce sjediti u prvom redu? Mozda mu i Kusturica bude gost, hajde ga znaj? Ne znam kako bi njega docekali Tuzlaci?

29-03-2012 at 04:10 | Ukljuèi u odgovor
camac
Unknown artist

Registriran(a): 11-05-2011
Odgovori: 5224

ono, yebes ba tog bregu.. ako je on na taj nacin skupljo pare u ratu, ja znam kako sam ja.. kako ih on danas skuplja, vidi se iz prilozenog.. mislim meni su te trube i bugarski "sound" uvijek bili na neki nacin romska muzika, al je on uspio da to nacionalizuje, pa se sad njegova muzika slusa i slavi na mnogim nacionalistickim skupovima.. da malo bolje razmisle, skontali bi oni kako im je brega zavuko kulturno, al et..

jah, zamal da zaboravim sto sam dosho na ovu temu..
meni su ba, sve Tuzlanke cool.. et, tako..

29-03-2012 at 08:33 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

icon Re: Re: Goran Bregovic u Tuzli, kada?

citat:
Dajdza wrote:

Doci iz Sarajeva u Beograd sa zenom Bosnjakinom u ratnim neprilikama, nije bas zgodna stvar. To je trazilo dokazivanje, i Begovic se dokzivao, pricajuci price za publiku u Srbiji tog vremena.

g***o su i on i ta žena "bošnjakinja" @dajdža...
I nisu pravac u Beograd,veæ su se prvo vjenèali u Parizu i to u Miloševiæevoj ambasadi SRJ.
A na 200 metara odatle im je bila bosanska ambasada i gospodin Nikola Kovaè,prvi ambasador nezavisne BIH u Francuskoj...Smrad Bregoviæ i njegova supruga, koji su daleko i od BIH i od Srbije našli da pokazuju lojalnost Miloševiæu.
Ali eto važno je "biti veæi katolik od pape"..i nije Bregoviæ i žena mu jedini,ima te bolumente još..
29-03-2012 at 09:08 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

citat:
Dajdza wrote:
Drago mi je da si Tuzlanka. Imao sam bolje misljenje o Tuzlankama, ali sad vidim da ima i onih zlobnih. Ti si necim nezadovoljna, i to plaho, cim se kacis na svaki moj komentar, ali tako da usput uputis poneku uvredu. To dovoljno govori o tebi kao osobi.
O Bregovicu sam kazao sto sam mislio. Ne razlikuje se plaho od drugih muzicara. Mnogi su u ratun pricali jedne, a sad pricaju druge price. Treba doci do para, a to nije lako u danasnjim uslovima. Polako, obici ce on sve bosanske carsije, pa ni Tuzla nece biti izuzetak, samo ne znam ko ce sjediti u prvom redu? Mozda mu i Kusturica bude gost, hajde ga znaj? Ne znam kako bi njega docekali Tuzlaci?

daiða,ima dosta logike to sto ti priæaš,`naæi onako kako jeste,a ne onako kako bi trebalo da bude...
cesto se stvarni zivot razlikuje polijepo od onog idealiziranog,ako me kontas...
vjerovatno,vi koji ste jedan period zivjeli u ratu ,na kontra strani sa kontra imenom,ako me razumijes,bez namjere,da te prozivam ili vrijedjam,bolje razumijete,ili mozda ne bolje razumijete,nego ste senzibilniji na tu cinjenicu,kako se malo ulegne,ono ko skija na snjegu,jebga taka vremena...kontas...pa na tom fonu gledas i bregu i njegov boravak u beogradu,zenu djecu,pariz i tako...
cinjenica,u ratu se dosta toga pricalo,i sto se mislilo i sto nije,dosta toga izrecenog,sad bi vecina njih,pojela go.no da moze vratit vrijeme, i ponistit izreceno,al ne mere ošlo u eter..jegba...
rat,borba za zivot opstanak,tad se najbolje vidi,od cega je ko napravljen...
neko ispliva ko ljudina,heroj,a neko ko zadnja kuja podvije rep..jebga nismo svi isti i ne bi valjalo...
tako i brega radijo je najbolje sto je znao i umijo,za sebe i svoju familiju...
skoro gledam onaj dokumentarac o loši iz plavog orkestra,i njegov onaj za mir angazman,u ratno jutro ,...covjek ibo idealista,kreno sa žarom, i kako sam prizna,puèe prvi metak,on ko ona stvarka,kaje ja se prepo i u sloveniju,il je na hvar,ne znam dje je prije
al posteno..prepo se i otiso ko i 99%estrade i vidjenijih ljudi...
jebiga zivot ide dalje...nekom je brega,idol,nekom supak,nekom nije vrijedan spomena,nekom davna uspomena,...idemo dalje... ko voli nek izvoli...
mada,ja ne vidim neku veliku razliku izmedju brege,i recimo zdravke colica i harisa djinovica...a sve trojica,sad ko vole sarajvo i bosnu jele...
al razlicita percepcija o njima...
a ako cemo posteno,i sutnja je ztnak odobravanja...znaci ako mene neko bije a ti sutis,znaci ti æutke odobrava to djelo,neto je u mom mentalnom sklopu veca izdaja,nego,koncert podrske slobi,il vjencanje u srpskoj ambasadi,jerbo,sutis ko p*z** i ne znam jel prdis il smrdis...a to je opet moje misljenje,i tako jah...

p.s premal je uzorak da bi donosio generalno misljenje o tuzlankama,ima hin svakojakih,ko i ostalih zenturaca sirom jedne i jedine majcice zemlje ima ba i dobrih tuzlanki,ne kopaju oba oka,samo jeno

;hanka

[Edited by primus inter pares on 29-03-2012 at 10:16 GMT]
29-03-2012 at 10:14 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

citat:
primus inter pares wrote:

p.s premal je uzorak da bi donosio generalno misljenje o tuzlankama,ima hin svakojakih,ko i ostalih zenturaca sirom jedne i jedine majcice zemlje ima ba i dobrih tuzlanki,ne kopaju oba oka,samo jeno

;hanka

[Edited by primus inter pares on 29-03-2012 at 10:16 GMT]

Otkud ti znas da ima svakoraznih?
29-03-2012 at 10:24 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

citat:
Abulafija wrote:

Otkud ti znas da ima svakoraznih?

otkud ti znas da ja znam? ;hanka
29-03-2012 at 10:27 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija

citat:
primus inter pares wrote:

otkud ti znas da ja znam? ;hanka

Vidim falis se, na postu iznad kako ima svakojakih, a ja mislim da lupas
29-03-2012 at 10:30 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija

citat:
Aidatuzla wrote:
primke, ne izvlaci se sad

Rekni mu, rekni

[Edited by Abulafija on 29-03-2012 at 10:35 GMT]
29-03-2012 at 10:35 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

citat:
Abulafija wrote:

Vidim falis se, na postu iznad kako ima svakojakih, a ja mislim da lupas

kako ba lupam,pa nije poznavanje zenskih vagina,mjera za poznavanje zenskog karaktera,...olitiga licnosti...
dovoljno je,kad joj kajem dobar dan,a ona pogleda,nasmijesi se i odgovori dobar dan mladicu..vidis odma daj dobra zena,,nije od onih nadrndanih...
ha ja
ccccc
aaaa cojka,i jos na breginoj temi,doduse nije ni on poznat po tom
29-03-2012 at 10:35 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 12
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: almedina, armin-fukara, ASEDO71, Asmir32, ATILA, dianik, lejla006, memo_co23, nermin71, TopniK
FORUM : Politika : Goran Bregovic u Tuzli, kada? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net