|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
hurija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-03-2004 Lokacija: tuzla Odgovori: 15602 IP: Maskiran
|
Re: Re: Goran Bregovic u Tuzli, kada?
citat: Abulafija wrote:
Nesto kontam vi te trube, guchu, i svu tu muziku sa prizvukom necega ciganskog, smatrate necim losim?
Ja ne volim Bregovica, al mi se zvuk svidja, i truba, i ovoga sto je radio sa kayom, i sa onim Grcima.
Pravo da vam kazem, ljudi koji su ga slusali u Tivoliju, u Kopenhagenu su takodje bili odusevljeni.
I ne govorim o Srbima ili nasim, nego o dancima.
Sad, o ukusima se ne raspravlja, ali ipak mislim da se to sto on radi ne moze smatrati ni kichem ni shundom, naprotiv.
pa, covjek na San Remu razvali, pa tam' jos negdje u EUropi, pa svasta nesto. Samo se ovdje nesto petlja bezveze. Slusace ga ko hoce, iz raznoraznih razloga, ko nece nece i tacka, opet iz raznoraznih razloga.
npr. ona pjesma sa G. Kongsima mi je super
al' mi nije sjedala amaaaa bas nikako kad je onaj zmrljavac pjev'o na EUroviziji
A vala i Kemo nije mor'o otic' u Bg na Grand, al' ga slusam..
I Hanka, I Merlin, i Jabuka, i..ma bjezi, odoh slusat' jeremiju
|
|
30-03-2012 at 12:32 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Nesto kontam vi te trube, guchu, i svu tu muziku sa prizvukom necega ciganskog, smatrate necim losim?
Ja ne volim Bregovica, al mi se zvuk svidja, i truba, i ovoga sto je radio sa kayom, i sa onim Grcima.
Pravo da vam kazem, ljudi koji su ga slusali u Tivoliju, u Kopenhagenu su takodje bili odusevljeni.
Sad, o ukusima se ne raspravlja, ali ipak mislim da se to sto on radi ne moze smatrati ni kichem ni shundom, naprotiv.
eh tu grijsis lafino i to poasno,o ukusima se ovde itekako raspravlja 
naš onu stariju od biblije, `taa æe on,ja mu kroz noge probacivo,misleæ na bregu
|
|
30-03-2012 at 12:41 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Stvar ukusa...meni je "tog zvuka" iz nekih drugih razloga pun qu...fer...Danci nisu slušali uživo(ali ja jesam) dok tercira neletu i kusti uz "ko ne voli dabiæ rašu,popušio kitu našu"...bljak ...moj prezir prema Bregovoæu i njegovoj "umjetnosti" je politièki konotiran ...i naravno ne svidja mi se njegov cinizam koji plasira pod oznakom "umjetnost" i prodaje Bosancima i Hercegovicima istu onu lafinu koju je prodavao Srbijancima dok se po Sarajevu ( a i po vama u Tuzli) itekako gruhalo ..Prema Bregoviæu osjeæam samo duboki prezir kao prema nekome ko u svakoj prilici samo unovèava svoje "bosanstvo"...kao što je unovèavao "srpstvo" ili "hrvatstvo"...Da je Bregoviæ umjetnik od formata,najavio bi nam se koncertom,a ne bi se u svoj rodni grad( i državu) vraæao preko politike...
|
|
30-03-2012 at 13:09 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
citat: soraya wrote:
Stvar ukusa...meni je "tog zvuka" iz nekih drugih razloga pun qu...fer...Danci nisu slušali uživo(ali ja jesam) dok tercira neletu i kusti uz "ko ne voli dabiæ rašu,popušio kitu našu"...bljak ...moj prezir prema Bregovoæu i njegovoj "umjetnosti" je politièki konotiran ...i naravno ne svidja mi se njegov cinizam koji plasira pod oznakom "umjetnost" i prodaje Bosancima i Hercegovicima istu onu lafinu koju je prodavao Srbijancima dok se po Sarajevu ( a i po vama u Tuzli) itekako gruhalo ..Prema Bregoviæu osjeæam samo duboki prezir kao prema nekome ko u svakoj prilici samo unovèava svoje "bosanstvo"...kao što je unovèavao "srpstvo" ili "hrvatstvo"...Da je Bregoviæ umjetnik od formata,najavio bi nam se koncertom,a ne bi se u svoj rodni grad( i državu) vraæao preko politike...
Iskreno, ja ne kontam, koji ce njeznik u Sarajevu, al stvarno.
Izuzev ako ga stvarno ne vuce "kuca".
Ima koncerte rasprodane, po svijetu dje hoce, para ima, koji ce njemu njeznik nekaka zajebancija oko Sarajeva i Bosne.
Ja sumnjam u financijsku pozadinu bilo cega.
|
|
30-03-2012 at 13:12 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Goran Bregovic u Tuzli, kada?
citat: primus inter pares wrote:
štaš ti u tuzli svake godine?imas gor poso,kakav ovde nes imat,imas valjda i papire,kucu,toæak 

eh eto...
Zato sto me more povuc nostalgija, prijatelji, roditelji, ljubavnice itd....
Ljubavnice posebno
Ako je, kao sto mnogi tvrde, on supcina koji je zajebo svakog koga je mogo, ukro sta je mogo, onda takav insan obicno ni nema posebne veze ni prema prijateljima ni rodbini, a o gradu da ni ne govorimo.
Otkud onda sva ova saga o Sarajevu?
[Edited by Abulafija on 30-03-2012 at 13:32 GMT]
|
|
30-03-2012 at 13:25 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|