Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Popis stanovništva 2013. u Bosni i Hercegovini
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
djecko
Nivo: Forumski doajen
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Popis stanovništva 2013. u Bosni i Hercegovini

Ja æu se izjasniti ko što se i na svim jezicima kaže :
"Bošnjak"
Ako Albanci ,Italijani,Francuzi... kažu Bošnjak onda je Bošnjak

27-12-2012 at 21:32 | Ukljuèi u odgovor
neveli
Nivo: Forumski vuk
Baška ilum, baška pamet.
Registriran(a): 08-04-2006
Odgovori: 605

citat:
yugi wrote:
Tukne ("tim nekim" ) ovo Bošnjak na islam i njima to odma stvara averziju

Da da bas to!

Njima je lakse nezamislive stvari uvoditi,teziti tome da jedan cijeli narod preimenuju ( do kraja besmisleno) , nego se izjasniti Bosnjakom, jer su sad Bosnjaci vecinom muslimani ( bez obzira na sve povijesne cinjenice)..

[Edited by neveli on 27-12-2012 at 21:39 GMT]
27-12-2012 at 21:35 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

Upravo to, smetaju graðanima ponajviše muslimani. Na Klixu si, ako si èitao teme o popisu, mogao primjetiti veæi broj graðana koji otvoreno kažu da ne žele bit Bošnjaci jer taj narod veæinom èine muslimani, a to pravdaju ponavljajuæi istu ovu prièu koju ova ponavlja na Tuzlarijama.

@neveli: Ponekad s tom prièom o promjeni Ustava djeluju k'o napušeni - haman totalno odsjeèeni od svijeta oko sebe i sa opasno osakaæenom percepcijom realnosti.

27-12-2012 at 21:37 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

icon Re: Re: Popis stanovništva 2013. u Bosni i Hercegovini

citat:
djecko wrote:
Ja æu se izjasniti ko što se i na svim jezicima kaže :
"Bošnjak"
Ako Albanci ,Italijani,Francuzi... kažu Bošnjak onda je Bošnjak

Ne valja. Nisu to èista posla, siguran sam da tajna služba rahmetli Alije i Ceriæevi nevidljivi ninja-ratnici odraðuju posao u fašistièkom, nacionalistièkom i vehabijskom Google-u.
27-12-2012 at 21:38 | Ukljuèi u odgovor
neveli
Baška ilum, baška pamet.

citat:
VV Cephei A wrote:

@neveli: Ponekad s tom prièom o promjeni Ustava djeluju k'o napušeni - haman totalno odsjeèeni od svijeta oko sebe i sa opasno osakaæenom percepcijom realnosti.

Jesu nerealni totalno! K'o sad to je bajka neka, ciriba ciribu , svi Bosnjaci su Bosanci, i nesto malo Srba/Hrvata - i eto Ustav promjenjen!
27-12-2012 at 21:42 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
neveli wrote:
citat:
soraya wrote:

Pitanje promjene Ustava je nešto što uopšte ne zavisi od toga koliko æe se graðana i kako izjasniti.

A za bilo kakve promjene treba vecina

ako je tako zašto su onda Sejdiæ-Finci morali preko Srtrazbura?
promjena Ustava ne zavisi od toga koliko se ljudi izjašnjava Bošnjacima,Srbima,Hrvatima,Eskimima...etc,veæ od volje vodeæeg politièkog establišmenta.Ne pregovara EU samo sa Bošnjacima nego sa politièkim rukovodstvom koje su birali graðani bez obzira na etnièku ili religijsku pripadnost.Ja koliko znam na izbore svi nosimo samo liènu kartu,a ne potvrdu o etnièkom izjašnjavanju.

[Edited by soraya on 27-12-2012 at 21:55 GMT]
27-12-2012 at 21:54 | Ukljuèi u odgovor
neveli
Baška ilum, baška pamet.

Soraya, haj' ne izvlaci iz konteksta recenice i necemo se sada oko tih stvari petljati.Ustav provlacite vi BH-etnos, ja sam to spomenula kao vas izgovor!

Da se samo mi Bosnjaci pitamo ili da su Bosnjaci 90% stanovnistva BiH bila bi ovo gradjanska drzava - bez ikakvih sugeriranja nekih Bosanaca, koji sa pricom o gradjanskoj drzavi, misle da su oni jedini koji su to smislili i tome teze!

Najbitnija stvar u cijeloj ovoj prici, jeste da je garant opstanka drzave BiH njen drzavotvorni narod, a to su Bosnjaci!

Kao sto rekoh , da je nas Bosnjaka manje, BiH bi bila prepolovljena i uklopljena pod granice susjeda i nikakvi je srpsko-hrvatski Bosanci ne bi spasili!

Pa ti kontaj!

Ev' ti kafica, ja sam za danas forum isfurala!

[Edited by neveli on 27-12-2012 at 22:12 GMT]

27-12-2012 at 22:11 | Ukljuèi u odgovor
borbeni
ko je dir'o djeda mraza

Registriran(a): 31-01-2009
Odgovori: 8575

citat:
yugi wrote:
Tukne budalama ovo Bošnjak na islam i njima to odma stvara averziju Da se sad na neki volšeban naèin svi oni kojima je vjera islam odluèe izjasniti kao Bosanci iste sekunde bi se te budale vjerovatno poèele izjašnjavati kao marsovci!Tim imbecilima smeta nazivanje selama u školi i na to su se i na ovom istom forumu žalili a ne smeta raspelo u po državne škole u Tuzli!!
A prièa o Komšiæu je tek prièa za sebe.Of course njegov ratni beckgraund je neosporan ali kad je trebalo smjestiti guzicu u fotelju tad je godilo biti Hrvat i danima i mjesecima voditi polemika kako je on u istoj mjeri Hrvat kao i oni koji plediraju da imaju ekskluzivno pravo da predstavljaju Hrvate a sad odjednom preko noæi se postaje neka kvazi nacija bosanac!!!

što bih volio da vidim na koji bi se to naèin "racionaliziralo", prosto uživam kad èitam kako to objašnjavaju nekim fašizmom, nacionalizmom i sliènim glupostima, a istovremeno pravdaju osporavanje bosanskog jezika po raznim graðanskim školama.

al' posebno mi je interesantno kad gledam kako ostanu bez teksta, kad se neko ko je shvatio istoriju tog termina kao npr. @bajke izjasni kao bošnjak, katolièke vjeroispovjesti.

wtf, šta sad èovjeku reæ'

kako reisa povezati s njim

27-12-2012 at 22:19 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
neveli wrote:

Pa ti kontaj!

nemam ja šta kontati ,èekam tvoj odgovor na pitanje što su Sejdiæ-Finci morali preko Strazbura?

Nediskriminativna pravila i etnièka predstavljenost: izbor državnog Predsedništva BiH Izborni sistem za državno Predsedništvo Bosne i Hercegovine garantuje predstavljanje tri konstitutivna naroda, ali krši politièka prava drugih etnièkih manjina i graðana koji se ne identifikuju ni sa jednom od etnièkih grupa. Nakon presude Evropskog suda za ljudska prava 2009. godine, BiH mora, u što skorijem roku, da reformiše svoj izborni zakon. U ovom radu se razmatraju alternativne prakse etnièki zasnovanog politièkog predstavljanja, i njihova moguæa primena na izbore za bh državno Predsedništvo. U kontekstu BiH, moguæe je predvideti nekoliko inovativnih izbornih modela koji zadovoljavaju fer politièke i zakonske kriterijume za poželjnu izbornu dinamiku u podeljenim društvima. To su, posebno: uvoðenje jedinstvene izborne jedinice za celu državu, usvajanje pojedinaènog neprenosivnog glasa, i primena pravila geometrijske sredine. Oni garantuju predstavljanje tri konstitutivna naroda uz jaèanje meðuetnièkog glasanja i davanje šansi da budu izabrani i ne-nacionalni kandidati
27-12-2012 at 22:23 | Ukljuèi u odgovor
djecko
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Odgovori: 13657

citat:
VV Cephei A wrote:

Ne valja. Nisu to èista posla, siguran sam da tajna služba rahmetli Alije i Ceriæevi nevidljivi ninja-ratnici odraðuju posao u fašistièkom, nacionalistièkom i vehabijskom Google-u.

hoš reæ ubaèeni vehabijski elementi
27-12-2012 at 22:26 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: barak, gogotz, iko, MILAN SAMPION, naivna, rainbow, solar
FORUM : Politika : Popis stanovništva 2013. u Bosni i Hercegovini New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net