|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Re: Vehabije u Tuzli
citat: borbeni wrote:
Nisam èuo da se protiv ovog tradicionalnog okupljanja negdje organizovali protesti, i ako se, iz glave, ove dvije stvari nemogu porediti
VIŠEGRAD - Oko 300 pripadnika ravnogorskih èetnièkih pokreta iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore okupilo se danas u Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada gdje su obilježili 67 godina od hapšenja generala Draže Mihailoviæa od pripadnika OZNE.
Ravnogorci su posjetili mjesto hapšenja generala srpske vojske u otadžbini u Undruljama, kao i lokaciju gdje su 13. marta 1946. godine pobijeni Dražini pratioci - kapetan Nikola Majstoroviæ, major Dragiša Vasiljeviæ i poruènik Blagoje Kovaè.
Predsjednik Centralne otadžbinske uprave Ravnogorskog pokreta Jovo Vukeliæ izrazio je nadu da æe se do kraja ove godine završiti proces rehabilitacije generala Mihailoviæa.
Nakon što je predsjednik Ravnogorskog pokreta Republike Srpske Dušan Sladojeviæ predao raport jedinom živom èetnièkom vojvodi Slavku Aleksiæu, parastos generalu i njegovim pratiocima održali su arhimandrit Jovan Gardoviæ, protojerej Vojislav Èarkiæ i jeromonah Serafim Gligiæ.
Sladojeviæ se osvrnuo na masovnost i jaèanje redova Ranogorskog pokreta, ali i na njihovo nejedinstvo jer se u Srbiji pod ovim imenom nalazi oko 20 organizacija.
On je "pozvao upamet" Ravnogorce, a vojvoda Aleksiæ je siguran da æe svi pokreti uskoro stati pod jednu ravnogorsku zastavu.
"Okupili smo se ovdje uniformisani, mirno, bez vrijeðanja ikoga da na dostojanstven naèin odamo poèast prvom gerilcu Evrope i ukažemo kolike su srpske žrtve u svim dosadašnjim ratovima", rekao je Sladojeviæ.
Spomenik generalu Mihailoviæu postavljen je u porti manastira Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci 17. aprila 2004. godine.
Na ovom skupu je pokrenuta inicijativa da se uradi novi ili sanira postojeæi spomenik generalu Draži.
link za Vijesti.ba
[Edited by borbeni on 14-03-2013 at 08:51 GMT]
Pa sto nisi orgnizovo, sledeci put pravac Visegrad.
Ovo je malo karikirano receno, ali, u osnovi je tacno.
Jel ko pokusao napraviti demonstracije?
Gradjani Visegrada, ljudi koji su protjerani na podrucje federacije itd...
Izbjeglice, organizovano autobusima iz federacije npr...
Nije cetnicima zabranjeno napraviti skup ovakog tipa, na zalost, ali nije zabranjeno napraviti ni demonstracije.
Dokle god "mi" sjedimo i kukako, oni ce po svome.
Gdje su silna udruzenja boraca, izbjeglica, ovih onih.....?
|
|
14-03-2013 at 09:25 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
|
Re: Vehabije u Tuzli
citat: primus inter pares wrote:
šta je starije koka ili jaje... 
pa partizani su im i napravili to "svetište" kad su ih ko kerove i pohvatali, i æiæu im poslali u veæna lovišta,brez traga i koske...
a demokrate ovih zadnjih dvaest godina,vidimo i sami rezultate rada...
vidite,razmišnjanja takvih i na ovom forumu,dajte nam 3 jake nacionalne stranke,a ovo ostalo nam i ne treba ... 
poenta?
zayebi tu tvoju poentu prijatelju i poturanja kukavicijeg jajeta, nije ovde niko budala,
izvlacis iz konteksta ono sto samo nije napisano a vrlo je jasno da se pod terminom "sva tri konstitutivna naroda" misli odnosno cesto podrazumijeva sav narod u BH ukljucujuci sve,
ako sam uvrijedio tvoju etnicku pripadnost, ovim nenamjernim propustom da spomenem i ostale... pardon,
cijeli concept mog' komentara iznad je jedan aspekt izlaza iz ove krize, iz jedne pat pozicije koja ne odgovara nikome,
ni Bosnjacima ni Srbina ni Hrtavtima a ni ostalima,
znaci ujedinjene svaka za sebe tri jake, konstruktivne i produktivne pliticke partije i jedna tavka ista iz reda ostalih (znaci 4 primke evo spomeno sam) a ne podjela na milion politickih partija, podjela koja samo pravi sve dublji razcjep i bilo kakvom kompromisu koje bi ove nabrojane 4 iznad mogle postici...
jel' ti sad jasna poenta... Ajnstajn
P.S. vi i dalje mislite da ce doci Tito i sve sredit, e pa nije ni on vise budala ba
|
|
14-03-2013 at 10:10 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
nije poenta nego konstatacija...
i nije poturanje kukavièjih jaja,nego fakat olitiga èinjenica....
budala ovde sasma sigurno ima napretek...
šta je taèno u mom postu izvuèeno iz konteksta,precizno molim?
nisi,ne j***m pripadnosti...
nije i nikad neæe ni biti,apropos aspekta izlaza iz krize mada mi ni to baš nije najjasnije,najèitkije,najpitkije ...
naravno što je jasnija podjela,lakše vladat,lakši razlaz...
da bogdom bosna ima ajnštajna,ðe bi nam kraj bijo,al onda valja bar poèet nevrijeðat židove,i oni su ljudi,kao ajnštajn recimo 
tito neæe doæi isrediti,kao što neæe ni ove nesposobne seljaèine,što se bore u ime naroda,a za sebe...
a za zasukat rukave i poèet ispoèetka,ja zaista ne vidim ovde još zadugo tog kalibra i kapaciteta, i kvantitativnog i kvalitativnog...
elem,šo bi rekli braèa bošnjaci rahat patnja...
haj sad red je da i ja zapalim,uzdravlje carko
|
|
14-03-2013 at 10:15 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
|
citat: MelMel wrote:
od vehabija, preko cetnika i partizana pa do 3 naroda i istalih, jos i Tito stize da svrati na temu.
znam ja nas, ebo ti nas. 
samo malo gospodjo 
spomenuli ste sva 3 naroda i ostale medjutim samo cetnike i partizane , znaci pod vehabijama koje ste prvo spomenuli podrazumijevate zelenu legiju i ustase, mislili ste na Bosnjake i Hrvate,
hajde sam molim vas demnantujte tvrdnju (a koju ste sami iznad potvrdili) da nema makar malo islamofobije u vama, baro onoliko koliko ste pokupili od kako se ostavili svoju Domovinu i povinuli se Zapadu, znamo svi kako

jos kazete i Tito svratio, znaci on ne pripada nikome a zvuci isto ko da je na neku pijaknu navratio pa sve udrubilo,
|
|
14-03-2013 at 10:34 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|