Kad veæ pomenu komunu(za neupuæene ista se nalazi u neposrednoj blizini jezera) slušao sam par puta nebulozne komentare tipa-neide mi se na to jezero jer su tamo oni narkomani
Skoro sam bio na nekim barama u blizini izbjeglièkog naselja u Turskom Lukavcu.Ima jedno prelijepo jezerce okruženo šumom, i još nekoliko manjih jezera razbacanih unaokolo.Èujem da æe rudnik uskoro zatrpavati neka od njih, isto kao što su zatrpali i ona jezera na Huskiæima
Nije mi jasno koliki smo glupovi!Zatrpavati mala jezerca, prelijepe bare, stara korita...Koliko je samo zatrpano bez blo kakvog razloga, sjetite se samo jezera koja su ostala na krojièici gdje je bio poršinski kop. U najmanju ruku moglo je da parira jezeru na Bistarcu i to udaljenom od Tuzle samo par kilometara. gLUPOST!
Maloprije sam stigao sa Sniježnice.Ulovili èetri deverike i jednu štuku izmeðu 1,5 i 2 kg.Babuška i šaran nisu "radili".Malo sam æejfio sa plovkom loveæi bodorke(žutooke što bi narodski rekli)-kome nije dosadno može na šeæerac nafatat hiæme ove ribe
Bistro
citat:yugi wrote:
Maloprije sam stigao sa Sniježnice.Ulovili èetri deverike i jednu štuku izmeðu 1,5 i 2 kg.Babuška i šaran nisu "radili".Malo sam æejfio sa plovkom loveæi bodorke(žutooke što bi narodski rekli)-kome nije dosadno može na šeæerac nafatat hiæme ove ribe
Bistro
Dobar ulov, nema sta, al najbitnije od sveg je boravak u prirodi. Poslije Zlace, mislim da je Snjeznica najbolja destinacija.
Bio sam i ja juce na mom potoku, vodostaj 0 bodova, zakacilo se 2-5 potocne pastrmcice od po jedno 10-ak cm. Nijedne ozbiljne ribe nisam ni vidio, a kamo li uhvatio. Valja cekati Bosnu, za koji dan, pa naci kaku dobru musicarsku destinaciju.
Ja sam cula,ne znam jel´istina,da muskarci kad vise nisu ni za sta(misli se na sex)idu pecat.Hajde da cujemo o cemu se radi?
I ova tema bi mozda trebala biti prebacena na "sex".
Registriran(a): 09-06-2006 Lokacija: u sevdahu Odgovori: 2786 IP: Maskiran
Re: Re: ribarenje
citat:Sunshine wrote:
Ja sam cula,ne znam jel´istina,da muskarci kad vise nisu ni za sta(misli se na sex)idu pecat.Hajde da cujemo o cemu se radi?
I ova tema bi mozda trebala biti prebacena na "sex".