citat:Pumpkinseed wrote:
Isao do Buskog prije tri hefte, dosli tamo u petak oko 6 popodne i ostali do nedelje ujutru. 15 km je dozvola za vikend, uz napomenu da ne moraju svi platit jer je uvijek jedan ´logisticar´ il´ ne peca i sl. Utaborili smo se u onom malom zaljevu gdje ljeti nema vode (oni koji su bili tamo znaju o cemu pisem) kojeg inace babuska koristi za mrijest. Uhvatili 40-ak Babuski na puru i glistu, 6 Klenova na parce ribice koja se zove Ostruljas i jednog sarana od nekih 750gr. Sve u svemu dobar provod. Ne znam kakva je sad situacija, da li se povukla voda i da li se moze otici na one nasipe autom?
Čujem od nekih ribara da je Buško još uvijek aktuelno.Međutim bojim se da, ako se nastavi sa ovako enormnim izlovom babuške da će uskoro i tamo postati slično kao i na većini naših voda-bunar
Nego ako imaš slučajno kakvih fotki sa tog izleta postavi nam
Kokane, kako prođe takmičenje, ima li kakvih slika
Otisli smo "na brzaka" tako da kamericu nisam ponio tako da nema slikica. Po meni, tamo ima ribe jos za 10 godina kol´ko god da mi izlovimo zbog dva jaka razloga, nemaju oni prljavih pritoka a niti krivolovaca kao sto je slucaj na nasem Modrackom jezeru. Njih dole moze zeznuti samo HEP zbog niskog vodostaja tokom ljetnjih mjeseci sto je slicno kao kod nas kad zbog suse i mulja riba se nema gdje smjestit´. Trenutna situacija dole na Buskom me podsjeca na prijeratne konake na nasem jezeru sa ocem kad nisi mog´o ´radit´ sa vise od dva stapa :-).
Nego, jel ko od Vas cuo da imamo ribara u TK koji cesto ode biciklom dole, kazu ribocuvari da mu treba od 10-12 sati i da njemu ne naplacuju dozvolu, legenda