Na žalost kolega rijetko kad nosim aparat (a valja mi to poèet praktikovat) tako da nisam napravio sliku.Uvijek mi je bilo bezveze da slikam ribu kad doðem kuæi jer to mi je nekako mesarski.Slike sa vode su za mene jedino kako treba.
Sinoæ sam opet bio al šarana nigdje.Ulovili smo desetak babuški i sve smo vratili jer su bile "dlanare" Došao je doduše i jedan šaranèiæ na boilu(kapitalac od 200-300 gr ) koga sam naravno vratio i nije mi bilo jasno kako je pikliæ uopšte uzeo boilu
Nego narode idete li vi gdje u ribe-top je sezona a vi haman ništa
Ja dok sam isao u ribu sam uvijek nosio aparat jer mi raja nije vjerovala,pa lijepo slikam i zacepim svima usta,..doduse znao sam i slagat do kilu dvije(mladjan kad sam bio) otprilike..
Na kojem tacno mjestu si bio na Snjeznici i kakve si boile koristio?
Na žalost kolega rijetko kad nosim aparat (a valja mi to poèet praktikovat) tako da nisam napravio sliku.Uvijek mi je bilo bezveze da slikam ribu kad doðem kuæi jer to mi je nekako mesarski.Slike sa vode su za mene jedino kako treba.
Sinoæ sam opet bio al šarana nigdje.Ulovili smo desetak babuški i sve smo vratili jer su bile "dlanare" Došao je doduše i jedan šaranèiæ na boilu(kapitalac od 200-300 gr ) koga sam naravno vratio i nije mi bilo jasno kako je pikliæ uopšte uzeo boilu
Nego narode idete li vi gdje u ribe-top je sezona a vi haman ništa
Ovako, Oskova mrtvaja ( ubi bjelica), Spreca, hoce štuka al samo ujutro, Modrac, silverka i "crni ðavo". Cekam da malo zahladni pa obic stare loge.
citat:KlOn wrote:
Ja dok sam isao u ribu sam uvijek nosio aparat jer mi raja nije vjerovala,pa lijepo slikam i zacepim svima usta,..doduse znao sam i slagat do kilu dvije(mladjan kad sam bio) otprilike..
Na kojem tacno mjestu si bio na Snjeznici i kakve si boile koristio?
Pa znaš kolega i sam da se sa aparatom svašta može napraviti.Neko od ribe od kilu na fotografiji zna napraviti kapitalca (objektivi su èudo jedno).
Ma malo je mjesta na Sniježnici gdje nisam pecao (siguran sam da takvo mjesto i ne postoji) jer gore idem još od 89 godine.
Zadnja dva izlaska su mi bila nedaleko od brane(lokalitet "šljivik" ako znaš).
A što se boila tièe unazad dvije-tri godine sam izraðujem boile (ništa pretjerana hemija) i u ljetnom periodu uglavnom koristim voæne mirise-klasika, jagoda,malina a èesto i skopex (buter-vanila)
Bio na Snijeznici subota na nedjelju
promasio sarana
ulov deverika , crvenper , babuška .......ma OK
predio super , cisto je i jezero i obala
po noci doduse iako je po danu bilo 34 noc je hladna
sve u svemu da i onog sarana prevarih bilo bi 5+ ovako je 5-
Snijeznica moze proci na popisu voda BIH
Biti Bosanac i Hercegovac nije geografski pojam veæ unutrašnje stanje èovjeka .