racionalna manjina Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 02-02-2010 Lokacija: Tuzla Odgovori: 11437 IP: Maskiran
|
Re: Re: Psihologija
citat: laly wrote:
nekad identifikacija moze biti i pozitivna, cak i motivirajuca
Da, svi je mi ponekad, neko više neko manje, koristimo, ali problem nastaje onda kada nam to postane jedini naèin zadovoljavanja vlastitih potreba. Svjedoci smo da se danas identifikacija masovno koristi kroz èitanje ljubavnih, kriminalistièkih i svakakvih drugih knjiga, romana i sl., gledanje emisija i filmova i slušanje pjesama sa sliènom tematikom, kroz identificiranje sa "junacima" iz oblasti sporta,nauke, istorije itd. Ljudi ne žive vlastite, više tuðe živote
|
|
09-07-2010 at 14:05 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
laly Nivo: Forumski doajen Don't Let Me Be Misunderstood
Registriran(a): 19-11-2005 Lokacija: Wudang Odgovori: 39084 IP: Maskiran
|
Re: Re: Psihologija
citat: racionalna manjina wrote:
Da, svi je mi ponekad, neko više neko manje, koristimo, ali problem nastaje onda kada nam to postane jedini naèin zadovoljavanja vlastitih potreba. Svjedoci smo da se danas identifikacija masovno koristi kroz èitanje ljubavnih, kriminalistièkih i svakakvih drugih knjiga, romana i sl., gledanje emisija i filmova i slušanje pjesama sa sliènom tematikom, kroz identificiranje sa "junacima" iz oblasti sporta,nauke, istorije itd. Ljudi ne žive vlastite, više tuðe živote
u ljudskoj prirodi je da vole da zive tudje,a a ne svoj zivot, iz prostog razloga sto ne znaju da se nose sa onim sto im donosi zivot. Vrlo jednostavno je baviti se drugima i zaboraviti na sve svoje ovezemaljske probleme, a suocavanje zna biti dosta bolno....
|
|
09-07-2010 at 14:07 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|