Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Kazali su
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
VV Cephei A
Nivo: Guest
IP: Maskiran

icon Re: Kazali su

Ono za šta se "graðani" zalažu je od bosanskog identiteta (državnog, nacionalnog, kako god) napraviti etnièki - zbog toga kad god pominjem Bosance uvijek dodajem prefiks etnièki.

Jer ono što Bosanci i kvazi-Bosanci (ona kojekakva beogradska udruženja što provode vrijeme u BiH i nama objašnjavaju kako se trebamo izjasnit') nije nacionalno Bosanstvo koje bi obuhvatilo i sve bosanske narode, veæ stvaranje vlastitog, kako vi to volite reæi, tora. Dakle nova etnija.

25-04-2013 at 13:26 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User

vendijevskim žargonom kvazi lisca,eto nam i kvazibosanaca dobar dobar!
mislim,poražen sam, totalni debakl,jebo blaugranu,pružam ruku druže u pravu si,samo reci na koju æeš listu,da glasujem za te...

25-04-2013 at 13:30 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

svejedno,nadam se da èe bošnjaci nabact preko 50%,a onda skontat odma prvo jutro da je rs i dalje tu,kao i županije sa hrvatskom veèinom... )

to ono ko joj zajebasmo se,

opet

25-04-2013 at 13:32 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

kada ljudi iz rs traže otcjepljenje, kako misliš s tom priæom o kvazi bosancima,domaèim i stranim izdajnicima i plaèenicima,obranit jedinstvenu državu?
ono da bidne po mjeri sviju,al ništa sila folovi golovi,nema sile,istruhla, rasprodala i rastalila se...
haj reci bogat,živo me interesira?

25-04-2013 at 13:34 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

Kao i kakav stav zauzimaš kada sjediš u društvu sa nebošnjacima,prijateljima ti komšijama,sugradjanima,suseljacima,sudržavljanima
Jel isto ovako besjediš,il ono pust se ba politike jebo to

25-04-2013 at 13:35 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

naravno da ne ocekujem ozbiljan odgovor...
jerbo laHko je busat se u prsa ovako na forumima,al u RL,jaro kiiÆma se savije ko pritka do koliæa...

25-04-2013 at 13:57 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

icon Re: Re: Kazali su

citat:
primus inter pares wrote:
svejedno,nadam se da èe bošnjaci nabact preko 50%,a onda skontat odma prvo jutro da je rs i dalje tu,kao i županije sa hrvatskom veèinom... )

to ono ko joj zajebasmo se,

opet

Neæe Bošnjaci preko 50%, mislim da æe nas biti oko 42-45% maksimalno.

Što se kvazi-Bosanaca tièe, zar nije smiješno, da ne kažem debilno da neko udruženje iz Beograda (hej, iz Beograda, Srbija) dolazi u Sarajevo i prièa o izjašnjavanju na predstojeæem popisu. Pa, yebo te, vi slijepi i pored oèiju...

Jedinstvena država ne postoji, osim na papiru. To je èinjenièno stanje i zatvaranje oèiju pred takvim neèim je èisti ignorantski stav u smislu "yebo to što na preko pola bh. teritorije ne smiješ privirit' s bh. zastavom, haj'mo mi se lagat' da smo lafo jedinstveni i cjeloviti". Državu zasigurno ne bi branili oni koji su je do juèer napadali (a, neæemo se lagati, to su bili veæina Srba i Hrvata iz BiH + "bonus" oni jadnici iz Srbije, Grèke, Rusije i drugih braTskih zemalja).

Dakle, u buduænosti æe je braniti uglavnom Bošnjaci, i drugi normalni Bosanci meðu kojima i nema nešto velik broj Srba i Hrvata. To, naravno, nema veze sa èinjenicom da etnièki Bosanci od neèeg što "pripada" svim graðanima BiH prave ekskluzivitet samo za sebe.

Vezano za treæe pitanje, je l' ti misliš da mrzim druge narode samo zato što sam bošnjaèki nacionalista? Care, nacionalizam i fašizam nisu isto. Moj nacionalizam se ogleda iskljuèivo u odbrani bošnjaèkih interesa (a bošnjaèki interes je i jedinstvena država Bosna, tek onako da ti to napomenem prije nego kreneš u prièu o podjeli i sl.) ali ne na štetu drugih. Nit' mrzim svoje komšije, sugraðane, prijatelje nebošnjake, nit' im želim zlo. Ali se i ne ustruèavam reæi ono šta mislim, pa ako komšije imaju problem s tim to je veæ njihova stvar. Meni se ne pada na pamet dodvoravat' nekome i uvlaèit mu/joj se u dupe.
25-04-2013 at 13:59 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares

vidim super je braniš,to što ti govoriš,miruhi na podjelu,il na majorizaciju...
mirnim putem takve bosne nema.
elem koliko sam ja uspio upratit,vaša teza je sljedeæa,vidiš da oni ne žele bosnu,bosne nema osim na papiru,pa koji k da je i mi želimo,hoæemo,sanjamo?
bolje to na vrijeme podijelit,a onda dolaziš na procente...iiii ðes bijo štas radijo?
mojne samo onu floskulu ko neèe bosnu nek se seli...jerbo vrijeme je pokazalo,ni to se neèe desit...
nadam se da razumiješ da nacionalizam i jedinstvena država u našem sluèaju ne idu ruklu pod ruku...to ti je care u sukobu misli,ko rat i mir...
to što ti govoriš vodi samo daljim podjelama,sukobima,zapeljtnjima ionako zapetlajne situacije...
bosnjacki nacionalizam vidimo skoro svaki dan,na priumjerima onog poreznjaka keme,zukica,tihog,neonka,fahraona i inih drugih vikendicama,stanovima...
aferm momci,jedinstvena i prosperitetna bosna,na 0,1%(vracam se na pricu o procentima) populacije a ostatak se gloðe dnevnopolitièkim proljevima...
p.s aferim ako si tako granitan u svojim stavovima i u RL

25-04-2013 at 14:09 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
VV Cephei A wrote:

ako veæ onanišeš pojmom etnièki onda bi trebao znati da "etnièki Bosanac/Hercegovac" ne postoji kao kategorija...etnièka pripadnost može biti srpska,hrvatska i bošnjaèka,a nacionalnost samo po državi BIH,znaèi po nacionalnosti smo svi Bosanci i Hercegovci,a po etnièkoj pripadnosti po slobodnom izboru.Ja odbijam da se izjasnim o etnièkoj pripadnosti vas konstitutivaca,ja sam Ostali,ušæorluk Dejtonu ;hanka

ili se ti to slažeš u mišljenju sa èetnikom Tomom Grobarom?Tomo je Srbin i Srbijanac,a DoDick je Srbin i Bosanac;nokti...a obojica su èetnièke p****

[Edited by soraya on 25-04-2013 at 16:39 GMT]
25-04-2013 at 16:33 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

Majku mu, ko da mi je cojk u glavi bio.

Nekakav Selvedin Avdiæ

Tokom rata održavala nas je nada, nakon rata dobili smo èudan, kratkotrajan i danas teško razumljiv elan, brzo ga je zamijenilo razoèarenje, onda je stigao bijes, nakon njega depresija, a sada gazimo kroz doba histerije.

Jednom æu pažljivo i argumentirano objasniti kako sam sklepao ovaj sociološki/ psihološki /historijski/ pedagoški amaterski dunðeraj, a do tada molim da mi se vjeruje da je istinit.

Nekad sam vjerovao da u Bosni i Hercegovini postoje ljevica i desnica. Gotovo istovremeno vjerovao sam da postoje graðanski i nacionalistièki blokovi. Vjerovao sam u opoziciju koja æe, kada jednom doðe na vlast, oduzeti sve tornjeve i krenuti pošteno ispoèetka. Vjerovao sam da imamo intelektualce koji nas krijepe svojom dosljednom i energiènom mudrošæu. Vjerovao sam u nezavisne medije, ooo kako sam samo vjerovao, u nepotkupljive kolumniste koji uvijek znaju šta nam je èiniti. Vjerovao sam, izmeðu ostalog, i da je Evropa majka koja jedva èeka da nas zgrije u svojim skutima. Dobro, u ovo baš i nisam sasvim, nisam ni ja do te mjere naivan pa da vjerujem u sve vilenjake odreda.
Bio sam vjernik, gorljiv i fundamentalan.

A sada?

26-04-2013 at 17:20 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: DELIC ADMIR, Excalibur, kulixix, nisa, Zagor
FORUM : Politika : Kazali su New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata