|
Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Re: Vehabije u Tuzli
citat: Abulafija wrote:
Pa sto nisi orgnizovo, sledeci put pravac Visegrad.
Ovo je malo karikirano receno, ali, u osnovi je tacno.
Jel ko pokusao napraviti demonstracije?
Gradjani Visegrada, ljudi koji su protjerani na podrucje federacije itd...
Izbjeglice, organizovano autobusima iz federacije npr...
Nije cetnicima zabranjeno napraviti skup ovakog tipa, na zalost, ali nije zabranjeno napraviti ni demonstracije.
Dokle god "mi" sjedimo i kukako, oni ce po svome.
Gdje su silna udruzenja boraca, izbjeglica, ovih onih.....?
ja lièno potpisala peticiju ( 1997. godina )da se Kaèavenda proglasi personom non grata u Tuzli(tada je prvi put to zloèinaèko g***o dolazilo u Tuzlu nakon rata)...tada nije bilo ni ovog Foruma niti znam ikoga sa Tuzlarija da je uèestvovao u raspravi na Radio Kameleonu kada su gradjani Tuzle mogli da se izjasne o tome.
Aida,mene ni kiša ni anonimnost nije spreèila da posvjedoèim tamo gdje treba da je svaku granatu baèenu na Tuzlu ovaj èetnièki g***ar blagosiljao...Isto što mislim o njemu ,mislim i o šaèici vehabijskog ološa ,poluobrazovanih tipova sumnjivog obrazovanja i najèešæe kriminalne prošlosti...A na sramotu onima koji ih za debelu materijalnu korist štite i podržavaju na teritoriji BIH.
|
|
14-03-2013 at 16:13 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
andjela Nivo: Forumski doajen Ljubav se zove imenom mojim!!
Registriran(a): 27-01-2004 Lokacija: Tuzla Odgovori: 13230 IP: Maskiran
|
Re: Vehabije u Tuzli
Ja æu samo jedan skorašnji dogadjaj (anegdotu) vezano za vehabije, a stav je od ranije poznat
U liftu smo,moj kolega, dvojica vehabija, njihov otac i ja...23h sata je...Kaže jedan od njih za mog kolegu " vidi ga, i on je naš" ...A kolega , koji usput reèeno ima akreditaciju sa punim imenom i prezimenom, onako zgrahnuto "kako bolan, ja sam katolik" "ma nema veze, imaš bradu" veli ovaj drugi
Ej bože da mi je izaæ iz lifta, mislim se
|
|
15-03-2013 at 11:07 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
|
Re: Vehabije u Tuzli
citat: *grofica* wrote:
O da da, to sam posebno inace udata za "neprijatelja"
Kako god, i dalje smatram da treba iskorjenit vehabije...
Samo kada se sjetim hodze u sa, na Dobrnji, kada je zabranio momku iz mahale da se popne i uci jer se poceo druziti sa vehabijama, i rekao mu, opet ces ucit kada se prestanes bacati kao majmun...misleci na njegovo klanjanje i njegovo drzanje tokom klanjanja...
Ako jedan hodza kaze da nisu dobri, sta ce onda i meni i oko mene
mozda ne bi trebalo tako konkretno donositi zakljucke na osnovu misljenja jednog hodze,
iako su u drustvu nepozeljni, tzv. vehabijsko ucenje i tribine nigdje ne pozivaju na nasilje,
istina da IVZBH ne odobrava selefijsko ucenje kao sluzbeno, ali to ne znaci da ih diksriminira i sto ne bi nikako smijelo da znaci da su ostalim narodima muslimani neprijatelji u ovoj zemlji,
da se ne siri bespotrebna bojazan i ne generalizuju stvari, npr. izjavama "udata za neprijatelje" i sl. znamo svi sta to znaci,
dobro je zamislio @Yugi ono, samo sto je moja verzija: "Islamofob ne moze biti inteligentna osoba vec samo maliciozna i paranoicna"
na kraju svega: "Only God Can Judge"
|
|
15-03-2013 at 12:25 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|