Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Vehabije u Tuzli
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vehabije u Tuzli

ÈETNICI I SVEŠTENICI
B. A. 13/03/2013 23:36:00

image Višegrad / Srna

Pripadnici Ravonogorskog èetnièkog pokreta iz BiH, Srbije i Crne Gore (njih oko 300) danas su Dobrunskoj Rijeci kod Višegrada obilježili 67 godina od hapšenja èetnièkog voðe Draže Mihailoviæa kojeg su tada uhapsili pripadnici OZNA-e.

Pripadnici èetnièkog pokreta posjetili su mjesto njegovog hapšenja, kao i spomenik koji je Mihailoviæu podignut u porti manastira Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci 17. aprila 2004. godine. Obišli su i lokaciju gdje su 13. marta 1946. godine pogubljeni Mihailoviæevi pratioci Nikola Majstoroviæ, Dragiša Vasiljeviæ i Blagoje Kovaè.

Treba napomenuti da su u pratnji èetnika bili i predstavnici Pravoslavne crkve arhimandrit Jovan Gardoviæ, protojerej Vojislav Èarkiæ i jeromonah Serafim Gligiæ

Predsjednik Centralne otadžbinske uprave Ravnogorskog pokreta Jovo Vukeliæ izrazio je nadu da æe se do kraja ove godine završiti proces rehabilitacije generala Mihailoviæa.  

<br /><br /><br /><br />

14-03-2013 at 12:12 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Dakle to što se grupa tih smradova èetnièkih svako malo okuplja jeste problem naravno ali je neuporedivo veæi problem to što za ta orgijanja imaju nedvojbenu podršku SPC-e!!!
Drvlje i kamenje se osipa na IVZ što se ne ograðuju od selefija, i hajd donekle da i razumijem tako nešto ali ne vidjeh niti jednog jedinog slova osude SPC-e ne zato što se nisu ogradili od bratije èetnika nego što ih otvoreno podržavaju!!!! 

<br /><br /><br /><br />

14-03-2013 at 12:14 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

icon Re: Re: Vehabije u Tuzli

citat:
Abulafija wrote:

Pa sto nisi orgnizovo, sledeci put pravac Visegrad.
Ovo je malo karikirano receno, ali, u osnovi je tacno.
Jel ko pokusao napraviti demonstracije?
Gradjani Visegrada, ljudi koji su protjerani na podrucje federacije itd...
Izbjeglice, organizovano autobusima iz federacije npr...
Nije cetnicima zabranjeno napraviti skup ovakog tipa, na zalost, ali nije zabranjeno napraviti ni demonstracije.
Dokle god "mi" sjedimo i kukako, oni ce po svome.
Gdje su silna udruzenja boraca, izbjeglica, ovih onih.....?

ja lièno potpisala peticiju ( 1997. godina )da se Kaèavenda proglasi personom non grata u Tuzli(tada je prvi put to zloèinaèko g***o dolazilo u Tuzlu nakon rata)...tada nije bilo ni ovog Foruma niti znam ikoga sa Tuzlarija da je uèestvovao u raspravi na Radio Kameleonu kada su gradjani Tuzle mogli da se izjasne o tome.
Aida,mene ni kiša ni anonimnost nije spreèila da posvjedoèim tamo gdje treba da je svaku granatu baèenu na Tuzlu ovaj èetnièki g***ar blagosiljao...Isto što mislim o njemu ,mislim i o šaèici vehabijskog ološa ,poluobrazovanih tipova sumnjivog obrazovanja i najèešæe kriminalne prošlosti...A na sramotu onima koji ih za debelu materijalnu korist štite i podržavaju na teritoriji BIH.
14-03-2013 at 16:13 | Ukljuèi u odgovor
andjela
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Odgovori: 13230

Ja æu samo jedan skorašnji dogadjaj (anegdotu) vezano za vehabije, a stav je od ranije poznat
U liftu smo,moj kolega, dvojica vehabija, njihov otac i ja...23h sata je...Kaže jedan od njih za mog kolegu " vidi ga, i on je naš" ...A kolega , koji usput reèeno ima akreditaciju sa punim imenom i prezimenom, onako zgrahnuto "kako bolan, ja sam katolik" "ma nema veze, imaš bradu" veli ovaj drugi

Ej bože da mi je izaæ iz lifta, mislim se

15-03-2013 at 11:07 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Imate temu za žalbe!Ovdje se držite teme.Hvala  

<br /><br /><br /><br />

15-03-2013 at 11:27 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

pošto mi bježiš sa odgovorima,da te ovde priupitam...
a ti slobodno briši,...
koliko musliman može imat žena,ima li neki maks broj?ono preko toga ne može?

15-03-2013 at 12:16 | Ukljuèi u odgovor
arnie
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Odgovori: 4391

citat:
*grofica* wrote:

O da da, to sam posebno inace udata za "neprijatelja"
Kako god, i dalje smatram da treba iskorjenit vehabije...
Samo kada se sjetim hodze u sa, na Dobrnji, kada je zabranio momku iz mahale da se popne i uci jer se poceo druziti sa vehabijama, i rekao mu, opet ces ucit kada se prestanes bacati kao majmun...misleci na njegovo klanjanje i njegovo drzanje tokom klanjanja...
Ako jedan hodza kaze da nisu dobri, sta ce onda i meni i oko mene

mozda ne bi trebalo tako konkretno donositi zakljucke na osnovu misljenja jednog hodze,
iako su u drustvu nepozeljni, tzv. vehabijsko ucenje i tribine nigdje ne pozivaju na nasilje,

istina da IVZBH ne odobrava selefijsko ucenje kao sluzbeno, ali to ne znaci da ih diksriminira i sto ne bi nikako smijelo da znaci da su ostalim narodima muslimani neprijatelji u ovoj zemlji,

da se ne siri bespotrebna bojazan i ne generalizuju stvari, npr. izjavama "udata za neprijatelje" i sl. znamo svi sta to znaci,

dobro je zamislio @Yugi ono, samo sto je moja verzija: "Islamofob ne moze biti inteligentna osoba vec samo maliciozna i paranoicna"

na kraju svega: "Only God Can Judge"

15-03-2013 at 12:25 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

citat:
MelMel wrote:

Moze koliko hoce. Bitno je samo da joj cojk nije zirant.

Mma ne moze to,znaci milijarder moze imat na stotine zena...
15-03-2013 at 12:33 | Ukljuèi u odgovor
Dajdza
Nista posebno ali opet kako za
Registriran(a): 05-07-2011
Odgovori: 1588

Ja bih volio da svi muslimani BiH nastavljaju tradiciju svojih predaka. Dolaskom Vehabija postajemo podijeljeni. Volio bih da te podjele ne prouzrukuju mrznju-netrpeljivost medju nama. Ako do toga dodje, onda to nece biti dobro po muslimane BiH.
Islamska zajednica mora biti vise prisutna medju tim ljudima, kako bi ukazivala na potrebu toleracije u nekim malim razlikama, male razlike koje zbog netolerancije mogu prerasti u veliki problem.
BiH je siromasna zemlja, nezaposlenost je velika, posebno mladjih ljudi koji ne vide svoju perpektivu i perspektivu svoje porodice u njoj.
Da li neko materijalno pomaze sirenje vehabizma u BiH i iz kojih motiva- koji je krajnji cilj tog pomaganja. To je pitanje kojim treba da se bavi Islamska zajednica BiH ali i nadlezni drzavni organi.
Ima ona poznata izreka " religija je stvar kulture, a vjera stvar licnog izbora". Tako i u ovom slucaju licni stav svakog muslimana u BiH je da li ce slijediti tradiciju svojih predaka ili ce se prikloniti vehabizmu. To treba biti licna odluka zasnovana na ubjedjenju, a ne proizvod neke materijalne dobiti.

[Edited by Dajdza on 15-03-2013 at 19:20 GMT]

15-03-2013 at 16:52 | Ukljuèi u odgovor
*grofica*
Deista od glave do pete..

Registriran(a): 11-04-2004
Odgovori: 22335

citat:
arnie wrote:

istina da IVZBH ne odobrava selefijsko ucenje

Meni dovoljno!!!
16-03-2013 at 20:06 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 21
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: cole, ELVIS, izgradnja stanova, lela, san, slobodan dan, Smucko2, suco, tuzla 77
FORUM : Politika : Vehabije u Tuzli New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net