Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
|
Re: Re: ISLAM JE VJERA BUDUÆNOSTI
citat: primus inter pares wrote:
pazi,da bi uopæe poæeo polemizirat s tobom,moram osjetiti sekundu napora,koju ne osjeæam,sjedim i gledam, i smijem se 
onda bih te zamolio da definises termin,
a ja cu ti, elaboriranjem tvojih nekih komentara i na ovoj i na slicnim temama, dokazati da "dogma" nema nikakve veze sa onim sto si napisao, eh sad sta ti u sustini htio reci to je sasvim druga strana mjeseca,
posto si dobar zabavjac odoh ja kod Mele po kokice pa da vidimo ko ce se kome smijati,
samo pozuri Allaha ti i dogma ima limite, nece te vise cekat
|
11-03-2013 at 12:25 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Bongo Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 05-03-2013 Odgovori: 647 IP: Maskiran
|
Re: Re: ISLAM JE VJERA BUDUÆNOSTI
citat: piknik wrote:
buducnost cega i koga , bliska ili dalja ?
ja kolko vidim od svih vjera koristi imaju samo oni koji ih zagovaraju , i nerazumijem kako neko moze prihvatit da mu neko prica bajke i da slijepo vjeruje u njih , osvrnite se malo na istoriju , pa vidite sta su bile te religije i kako su doprinijele razvoju covjecanstva , koliko je ljudi spaljeno u ime vjere jer su rekli da zemlja nije centar svemira , koliko je zena izgorjelo na lomaci jer su imale crnu macku ili kokos kolko je ljudi kamenovano radi preljuba ( jel to zlocin koji zasluzuje smrtnu kaznu)svaka vjera tjera onog ko joj vjeruje da bude poslusna ovca , a znamo sta bude sa ovaca , da je sve po tim vjerama i dan danas bi zivili u pecinama , strasno je procitat sta neki od vas ovdje pisu i opravdavaju. ako zelite zivjeti po tome onda iskljucite struju vodu grijanje internet i zivite u rupama , jer sve to sto imate danas nije zahvaljujuci religiji nego onima kopji su imali hrabrosti usprotivit se istoj , svako kroji svoju sudbinu ja nedam da mi neko kaze kako da zivim svoj zivot zato jer on misli da zna vise od mene, jer je procito neku knjigu koju je napiso neko prije 1000 godina , bolje je citati crvenkapicu nego te glupost koje zatupljuju covjeka.
Bravo momak...
Da se posluzim malim sitnicarenjem.
Da kada bi to i zaista bilo da je religija u usponu, e onda , tesko se nama.
Morali bi Tuzlansko Panonsko jezero odmah zatvoriti, a da ne govorim kako bi rijesili problem na Neumskim plazama sa mahom polugolim insanima, sta i kuda sa tim insanima.
Dakle, neka religije, ali nije zabadava ona stara izreka: "Ostavimo crkve i dzamije u selima".
|
11-03-2013 at 18:01 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 1
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan_tz, AMKO, cor, LAB, Lafica, mr.te-ze, Mulan, MuRe_X, Nikkey, ozzytz, smesni_ste, vib, ziggy, ZIGGY_TZ
|
FORUM : Religija i filozofija : ISLAM |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|