Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
KlOn Nivo: Forumski doajen Bošnjator i Dr.za Reisofobiju
Registriran(a): 29-04-2003 Lokacija: Candy Shop Odgovori: 8528 IP: Maskiran
|
Re: Re: RS (genocidna tvorevina) sabrana nedjela
citat: Abulafija wrote:
Prica Haris, potpisnik Dejtona o ukidanju srpske, i s tom pricom pocinje nakon povratka ko zna odakle, ubijedjen, kako ce siroke narodne mase u njemu vidjeti novog Titu, ili makar Aliju. I jedino sto postize je, da na to dodik pomenu referendum, i kako ga tad pomenu, pominje ga i dan danas. A o ukidanju srpske, pricamo mi na forumu.
Eto to mu je zamjerka konkretna.
Po tebi bi izgleda sada svi trebali sutjeti i ne pomisljati da spomenemo ukidanje republike smrdske,sta dobijamo sutnjom,i sta ostali vajni politicari u BiH rade? Cuvaju svoje uscuhle fotelje i ne cackaju mecku,..p**** im materina
|
16-10-2008 at 12:40 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
yugi Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 20-12-2006 Lokacija: NORVEŠKA Odgovori: 35281 IP: Maskiran
|
Re: RS (genocidna tvorevina) sabrana nedjela
Vosskühler od danas nepoželjan u RS
Vladi Holandije bit æe, najavljeno je iz Vlade RS-a, upuæena protestna nota...
15.10.2008. 19:55
Vlada RS-a, putem Ministarstva vanjskih poslova i Predsjedništva BiH, zatražit æe da se ambasadoru Holandije u BiH Karelu Vosskühleru uskrati gostoprimstvo, a veæ od danas u RS nije dobro došao gost, saopæeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošæu.
Vladi Holandije bit æe, najavljeno je iz Vlade RS-a, upuæena protestna nota i zatražen odgovor na pitanje da li je ambasador Vosskühler svojim, kako se navodi, skandaloznim izjavama i djelovanjem u službi holandske diplomatije ili je u BiH angažovan na promociji politike bošnjaèkog naroda.
"Poslednjom izjavom, u štampi koja izlazi u Federaciji BiH, ambasador Holandije u BiH Karel Vosskühler prešao je granicu, ne samo prihvatljivog diplomatskog ponašanja, veæ i granicu dobrog vaspitanja. Osvjedoèeni navijaè bošnjaèke politièke opcije u BiH, o èemu je javno govorio predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik na poslednjoj sjednici Vijeæa za implementaciju mira u BiH, ambasador Vosskühler svojim izjavama nastavlja da se miješa u unutrašnja pitanja zemlje koja mu je iskazala gostoprimstvo, oèekujuæi od njega da radi posao zbog kojeg je i došao“, navodi se u saopæenju.
"Pošto se ambasador Vosskühler oglušio o pravila diplomatskog djelovanja i pristojnog ponašanja, Vlada RS-a, putem Ministarstva vanjskih poslova i Predsjedništva BiH, zatražit æe da se ambasadoru Holandije u BiH uskrati gostoprimstvo, a veæ od danas u RS-u nije dobro došao gost“, kaže se u saopæenju Vlade RS-a.
Autor: FENA
Dakle još jedan koji vrši homogenizaciju Srba
<br /><br /><br /><br />
|
16-10-2008 at 13:05 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
citat: KlOn wrote:
Po tebi bi izgleda sada svi trebali sutjeti i ne pomisljati da spomenemo ukidanje republike smrdske,sta dobijamo sutnjom,i sta ostali vajni politicari u BiH rade? Cuvaju svoje uscuhle fotelje i ne cackaju mecku,..p**** im materina
Ne treba sutjeti, ali provokacije Silajdzica ne vode nicemu do Dodikovom daljem divljanju, pa ljudi mi imamo situaciju da se parlament BiH treba ocitovati o Silajdzicevim izjavama, ne o Dodikovim??
Mislim da treba konstantno raditi na smanjivanju a ne podizanju tenzija, jer podizanjem necemo dobiti nista, odnosno gubimo svi mi, cijela drzava.
Hajmo se okrenuti pozitivnim stvarima, pa koristiti pogodne trenutke u buducnosti da smanjimo uticaj i na kraju i samo postojanje republike srpske, ali kroz drzavne institucije,a ne huskackim izjavama pojedinih politicara.
Npr. Propala reforma policije..... pravimo novu.
Jednog dana mora doci do jedne kojom cemo svi biti zadovoljni.
Jednostavno, kao sto se srbi nadaju da ce se u sledecih 50 godina otcijepiti, mozemo i mi raditi na tome da je ukinemo u sledecih 50 godina.
Prije to mozemo napraviti samo ratom koji, vise nije opcija al nikako.
|
16-10-2008 at 13:08 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
citat: yugi wrote:
Vosskühler od danas nepoželjan u RS
Vladi Holandije bit æe, najavljeno je iz Vlade RS-a, upuæena protestna nota...
15.10.2008. 19:55
Vlada RS-a, putem Ministarstva vanjskih poslova i Predsjedništva BiH, zatražit æe da se ambasadoru Holandije u BiH Karelu Vosskühleru uskrati gostoprimstvo, a veæ od danas u RS nije dobro došao gost, saopæeno je iz Vladinog Biroa za odnose s javnošæu.
Vladi Holandije bit æe, najavljeno je iz Vlade RS-a, upuæena protestna nota i zatražen odgovor na pitanje da li je ambasador Vosskühler svojim, kako se navodi, skandaloznim izjavama i djelovanjem u službi holandske diplomatije ili je u BiH angažovan na promociji politike bošnjaèkog naroda.
"Poslednjom izjavom, u štampi koja izlazi u Federaciji BiH, ambasador Holandije u BiH Karel Vosskühler prešao je granicu, ne samo prihvatljivog diplomatskog ponašanja, veæ i granicu dobrog vaspitanja. Osvjedoèeni navijaè bošnjaèke politièke opcije u BiH, o èemu je javno govorio predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik na poslednjoj sjednici Vijeæa za implementaciju mira u BiH, ambasador Vosskühler svojim izjavama nastavlja da se miješa u unutrašnja pitanja zemlje koja mu je iskazala gostoprimstvo, oèekujuæi od njega da radi posao zbog kojeg je i došao“, navodi se u saopæenju.
"Pošto se ambasador Vosskühler oglušio o pravila diplomatskog djelovanja i pristojnog ponašanja, Vlada RS-a, putem Ministarstva vanjskih poslova i Predsjedništva BiH, zatražit æe da se ambasadoru Holandije u BiH uskrati gostoprimstvo, a veæ od danas u RS-u nije dobro došao gost“, kaže se u saopæenju Vlade RS-a.
Autor: FENA
Dakle još jedan koji vrši homogenizaciju Srba
Vidis meni je ovdje veci problem to sto republika srpska ima pravo uopste poslati ovakvu notu, nego sam nota.
|
16-10-2008 at 13:18 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
yugi Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 20-12-2006 Lokacija: NORVEŠKA Odgovori: 35281 IP: Maskiran
|
citat: Abulafija wrote:
Ne treba sutjeti, ali provokacije Silajdzica ne vode nicemu do Dodikovom daljem divljanju, pa ljudi mi imamo situaciju da se parlament BiH treba ocitovati o Silajdzicevim izjavama, ne o Dodikovim??
Mislim da treba konstantno raditi na smanjivanju a ne podizanju tenzija, jer podizanjem necemo dobiti nista, odnosno gubimo svi mi, cijela drzava.
Hajmo se okrenuti pozitivnim stvarima, pa koristiti pogodne trenutke u buducnosti da smanjimo uticaj i na kraju i samo postojanje republike srpske, ali kroz drzavne institucije,a ne huskackim izjavama pojedinih politicara.
Npr. Propala reforma policije..... pravimo novu.
Jednog dana mora doci do jedne kojom cemo svi biti zadovoljni.
Jednostavno, kao sto se srbi nadaju da ce se u sledecih 50 godina otcijepiti, mozemo i mi raditi na tome da je ukinemo u sledecih 50 godina.
Prije to mozemo napraviti samo ratom koji, vise nije opcija al nikako .
Kolega to što se skupština šumske izjašnjavala o govoru Silajdžiæa i što je zatražila da se i državni parlament izjasni o istom nikako ne govori o tome da je Haris u krivu-naprotiv.
Pa da se išlo po tom sistemu skupština Federacije je hiljadu put trebala raspravljati o antidržavnim izjavama pa èak i djelovanjima Dodika i njegove klike 
Ono u èemu se apsolutno slažem sa tobom je to da rat ne smije biti ni u primisli opcija kojom bi se došlo do rješenja.
Ono što ja samo želim reæi je to da se æutanjem o svemu što nam se dogodilo neæe postiæi ništa veæ æe se samo gedžama dati signal da je to znak naše slabosti 
I ono što je simptomatièno je to da se samo Harisu uzima za zlo ta oštrija retorika.Prisjetimo se malo izjave Komšiæa o tome kako æe èetnik Vojo kalašnjikov dobiti i po nosu i po prstima.Svi smo sa oduševljenjem prihvatili tu retoriku 
<br /><br /><br /><br />
|
16-10-2008 at 13:21 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|