Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da potuju forumska pravila.


FORUM : Sport : Sportske vijesti
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20621
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Zimske olimpijske igre
U Vancouveru se zavijorila zastava BiH

Rano jutros prema naem vremenu, a u 15 sati prema kanadskom, odrana je zvanina ceremonija dobrodolice olimpijskom timu Bosne i Hercegovine, prilikom koje je na jarbol podignuta naa zastava i razmijenjeni pokloni izmeu efa misije bh. tima i gradonaelnika Vankuvera. Ceremoniji su prisustvovali svi bh. sportisti, treneri i ef misije. Iako iscrpljeni od dugog puta, bh. olimpijci su bili dobro raspoloeni. Manje zdravstvene probleme, koji su brzo sanirani uz pomo medicinske slube u olimpijskom selu Whisler, su imali skijaica Maja Klepi i trener Lopati. Medicinska sluba u olimpijskom selu je na vrhunskom nivou i 24 sata dnevno je na raspolaganju olimpijcima. Svi olimpijci su spremni za prve treninge uoi Zimskih olimpijskih igara koji poinju danas, saopteno nam je iz Olimpijskog komiteta BiH. Danas su za Vankuver otputovali i predsjednici OK BiH, prof. dr. Izet Rao, Marijan Kvesi i Sinia Kisi.

10-02-2010 at 11:09 | Ukljui u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20621
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Skandalozno
Bh. olimpijac veliao Karadia i eelja

Portal Sarajevo-x.com doao je u posjed fotografija mladog bh. olimpijca Mladena Plakalovia koji je nau zemlju predstavljao na upravo zavrenim Olimpijskim igrama u Vancouveru. Plakalovi na fotografijama ponosno pozira u majici na kojoj je fotografija Radovana Karadia, dok je nesueni olimpijac Nemanja Koarac u majici na kojoj je utisnut lik Vojislava eelja.

Jedna od fotografija ispred damije postavljena je na Koarev Facebook profil, a osim njih dvojice tagovane su i osobe na majicama, kao "Dr. David Dabic (Raso)" i "Mag. dr. Vojislav Seselj". Njihov prijatelj u komentarima ispod fotografije konstatovao je da je pozadina iza njih "mona" dodavi da su Koarac i Plakalovi "heroji pred damijom", na ta je Koarac prokomentarisao - "joj pa zna nas".

Koarac je bio kandidat za bh. olimpijski tim, ali je u posljednji trenutak "otpao" za nastupe na Igrama u Vancouveru.

U telefonskom razgovoru za Sarajevo-x.com, Mladen Plakalovi, biatlonac koji je na utrci na 15 kilometara za ZOI osvojio 78. mjesto, potvrdio je da zna o kojim fotografijama je rije, zaueno upitavi "da li je to neki problem?".

"Nemam pojma zato nosim tu majicu. Nosim je po kui. Da li je to neki problem?", rekao je Plakalovi, komentirajui za Sarajevo-x.com ovaj skandal.

Na konstataciju da jeste problem, s obzirom na sve to se deavalo tokom rata i da je on nastupao pod zastavom BiH na proteklim Olimpijskim igrama, Plakalovi je rekao da su fotografije stare dvije godine.

O ovom sluaju razgovarali smo i sa Saidom Fazlagiem, v.d. generalnim sekretarom Olimpijskog komiteta i efom misije bh. olimpijskog tima.

On je u izjavi za na portal rekao da je zateen fotografijama koje smo proslijedili na adresu OK-a BiH.

"Mi smo sa svim sportistima prije odlaska na Olimpijadu razgovarali o svim detaljima i jedna od taaka je bila i zabrana doticanja i spominjanja bilo kakvih tema koje su vezane za vjeru, naciju ili politiku. ak su i ale na taj raun bile zabranjene", rekao je Fazlagi.

On je naglasio da se Mladen tokom boravka u Vancouveru fino i korektno ponaao i nije se doticao takvih tema. Fazlagi je dodao da su svi sportisti na Olimpijadi imali fantastine aktivnosti i ovako neto se nije dalo naslutiti. V.d. generalnog sekretara je jo jednom naglasio da im je svaki razgovor na takvu temu bio zabranjen i da je Plakalovi potivao sve institucije i zastavu BiH dok je bio lan olimpijskog tima nae zemlje.

"udi me ovakva situacija, jer je poznato da su vrhunski sportisti apolitini. Ipak, fotografije su nastale mimo deavanja vezanih za Olimpijski komitet i predstavljaju privatni stav, pa bi vam Mladen mogao dati odgovor na ovo pitanje", rekao je Fazlagi.

I dok Olimpijski komitet prije svake Olimpijade jedva pronalazi novac za organizovanje nastupa, od kojih se jedan dio odvaja i iz budetskih sredstava, mladi bh. olimpijac nosi majicu sa ovjekom kojem se upravo sudi za najtee zloine i genocid poinjen nakon Drugog svjetskog rata.

Zabrinjavajue je da se mladi ljudi, poput osamnaestogodinjeg Plakalovia, koji je jo uvijek srednjokolac, odluuju na ovakve poteze i sa ponosom nose majice sa fotografijama osumnjienih za ubistva, muenja i progone stotina hiljada graana BiH.

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100312016

Na objavljivanje fotografija reagirao je i zamjenik ministra civilnih poslova Senad epi:
- Onaj tko velia osobe koje su nanijele toliko zla i mrnje, ne moe biti olimpijac, jer je to u sutoj suprotnosti sa ivotom sportaa i duhom olimpizma. Ovoj zemlji trebaju pravi natjecatelji u svakom pogledu, a ne oni iji su uzori mrane i zloinake figure prolosti. Ovakvo ponaanje zasluuje najotriju osudu svih u Bosni i Hercegovini, a Plakalovi za velianje Karadia mora biti sankcioniran - izjavio je epi agencijama.

24sata.hr

[Edited by Bambi on 12-03-2010 at 14:32 GMT]

12-03-2010 at 12:16 | Ukljui u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Blogerski zapis Harisa Paovia


No kada je roena zvijezda - Miralem PjaniTog dana 1991. godine, Fatima je sa bebom u naramku otila u prostorije FK Drina- Zvornik odluna da joj sekretar kluba izda ispisnicu za njenog mua. Sekretar nije htio ni da uje. Fahrudina nisu putali da ide iz kluba. Bio je odlian igra, pravi as, i nisu htjeli da on ode. Fatima je ubjeivala, molila, raspravljala se. FK Drina -Zvornik je igrao svake druge nedelje u nekom od malih bosanskohercegovakih gradova.
Pie: Haris Paovi
Nogometne utakmice su pravi toplomjer kolektivne temperature. Fahrudin je vidio na utakmicama da je napetost rasla, da se pojavila mrnja, prijetnje su postajale opasnije nego to su uobiajna dobacivanja na tekmama. Fatima i Fahrudin su htjeli da odu iz zemlje. Fatima je bila uporna traei od sekretara kluba Fahrudinove dokumente, ali sekretar nije poputao. Odjednom, beba u Fatiminom naruju osjetila je majino uznemirenje i poela je glasno plakati. Fatima i sekretar su zautjeli, beba je plakala. Sekretar je izvadio dokumente iz ormara i pruio Fatimi.

Devetnaest godina kasnije, Iker Casillas je vidio, u djeliu sekunde, igraa u modrom dresu kako strahovito brzo trii prema njegovom golu po lijevoj strani. Igra je, u trku, primio loptu desnim koljenom, prebacio je na lijevu nogu i opucao po golu. Casillas se bacio, ali lopta je prola sa njegove desne strane, daleko izvan njegovog dosega i zabila se u mreu.

Iker Casillas, najbolji evropski golman, kapiten jedne od najopasnijih reprezentacija svijeta, pridigao se na koljena. Na licu mu je bio samo oaj. Sklopio je ruke u bijelim golmanskim rukavicama u molitvu i pogledao prema nonom nebu iznad Madrida, kao da je pitao: "Zato? Zato mi ovo radi?". Za to vrijeme, Miralem Pjani, strijelac ovog divnog gola, trao je kao u transu. Beba koja je zaplakala u prostorijama FK Drina-Zvornik, dok je njegova majka traila ispisnicu za njegovog oca od nepopustljivog sekretara, sada je bio mladi koji je otpuhao veliinu jednog od najveih evropskih klubova.

"elio sam otii do navijaa, pa do nae klupe. Meutim, nisam znao gdje se nalazim. Trao sam bez cilja i onda su me moji suigrai uhvatili u zagrljaj. Bio je to neopisivi trenutak sree!", rekao je, u jednom intervuju, Miralem Pjani o onome to mu se deavalo nakon pogotka. Te noi na Santiago Bernabu, roena je nova fudbalska zvijezda.

Sljedeeg dana, svjetski su listovi u naslovima pisali kako je bosanski tinejder Miralem Pjani okonao nade Real Madrida o finalu u Ligi ampiona. Mitolokim rjenikom novine su opisivale kako su Pjani i njegovi suigrai iz Olympique Lyona nadigrali klub koji je u ovoj sezoni uloio 300 miliona eura u tim, dovodei neke od najboljih igraa svijeta. Kao David u borbi protiv Golijata, sin bosanskih emigranata je pobijedio svjetsku nogometnu velesilu, korporaciju sastavljenu od najskupljih.

Nepodnoljiva parada moi, novca i ega, u kojoj se Real Madrid mjesecima epurio, zaustavljena je golom jednog mravog momka kojem je djeaki san bio da zaigra na stadionu Santiago Bernabu. Moda je on podsjetio upravu Real Madrida da na terenu ne igra novac, nego tim momaka koji imaju snove.

Gol Miralema Pjania posvaao je, u Realovoj milijarderskoj svlaionici, Cristiana Ronalda (CR9!) za kojeg je Real platio 90 miliona eura i njegovog suigraa Gonzala Higuaina, vrijednog vie od 25 miliona eura, dok je Kaka, za kojeg je Real platio 70 miliona eura, samo utio. Lyonovi Csar Delgado i Lisandro, koji su asistirali Pjaniu u tom historijskom golu, ismijali su ispred svlaionice Realovog hvalisavca Sergia Ramosa jer je u izjavama pred me omalovaavao igrae Lyona i rekao da e Real Madrid pobjediti sa 3 : 0.

Da li su Realovi fenomenalni igrai zaboravili na svoje djeake snove primorani, da nerazumnim individualnim akcijama na terenu, opravdaju nadnaravne novce koji su za njih plaeni? Jedno je sigurno, Miralem Pjani nije zaboravio ko je. On o sebi govori kao igrau koji jo mnogo mora uiti i kae da svakodnevno, na treninzima, ui od svojih suigraa.

O svom timu kae: "Mi vjerujemo u sebe, u na nain igre. Nae zajednitvo je divno!". O igraima protivnikih timova govori sa mnogo potovanja i sa pristojnou koja je u dananje vrijeme toliko neuobiajna. Kae da mu je ast igrati protiv velikih igraa. Ima neeg uzvienog i staromodnog u isti mah u njegovoj skromnosti. Bajkovito je, ali istinito, to kako je Miralem Pjani rastao i odgajan.

Fatima i Fahrudin Pjani, sa nekoliko mjeseci starim sinom, otili su u Luxembourg nedugo nakon Miralemovog plaa u prostorijama FK Drina-Zvornik. Fahrudin je po danu radio, a uvee trenirao jer je zaigrao za jedan luksemburki poluprofesionalni klub. Poslije nekoliko godina, poeo je voditi sina na treninge i utakmice. Po kii ili po lijepom vremenu, svejedno, nogometno igralite i lopta, bili su djeaku prirodno mjesto. Treninzi i utakmice, djetetu su bili koncept svijeta.

Kada je poeo igrati fudbal, evropski strunjaci su uoili njegov talent i poele su stizati ponude iz velikih evropskih klubova. Onda su u Luxembourgu poeli traiti od Miralema da igra u A-reprezentaciji. Otac je rekao da e njegov sin igrati za reprezentaciju BiH. Trebalo je da proe dosta vremena da i u Bosni razni "strunjaci" poele da Pjani igra u naoj reprezentaciji. Malo je nedostajalo da izgubimo Pjania kao to smo izgubili jednog drugog genijalnog nogometaa, Zlatana Ibrahimovia, kojeg sad nai novinari redovno nazivaju - veanin.

Samo zahvaljujui upornosti Miralema Pjania i njegovog oca, Pjani je danas bh. reprezentativac. No na stadionu Santiago Bernabu, kada je Pjaniev gol izbacio iz ovogodinje sezone Lige ampiona najskuplji svjetski tim, jeste onaj zvjezdani dogaaj koji je presudan u izrastanju istinskog majstora. Tu no svijet e pamtiti u godinama koje dolaze. Bie to godine obiljeene novim velikim fudbalerom - Miralemom Pjaniem.

http://harispasovic.blogger.ba/
(Sarajevo-x.com)

17-03-2010 at 08:54 | Ukljui u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20621
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Olimpijski komitet BiH
Zbog spornih majica suspendovani Plakalovi i Koarac

lanovi Izvrnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH odluku su donijeli jednoglasno, to je velika pobjeda sporta nad politikom i nacionalizmom u naoj zemlji, kae Izet Rao, predsjednik OK BiH, prenosi portal SCsport.ba

Mladen Plakalovi i Nemanja Koarac suspendirani su na 90 dana iz svih takmienja, odluio je Izvrni komitet Olimpijskog komiteta BiH na dananjoj sjednici u Sarajevu.

Kako je objavio SCsport.ba, IK OK BiH iskljuio ih je iz svih takmienja do daljnjeg, jer su se nedavno slikali u majicama Radovana Karadia i Vojislava eelja, te fotografije stavili na facebook profile.

"Izvrni komitet OK BiH jednoglasno je donio odluku o suspenziji Plakalovia i Koarca, to je velika pobjeda sporta nad politikom i nacionalizmom u naoj zemlji! Ponosan sam na dananji dan u OK BiH i sve nas, jer smo pokazali da radimo u skladu sa pravilnicima i iskljuivo sportskim naelima, rekao je Izet Rao, predsjednik OK BiH, naglasivi:

"Sluaj Plakalovi Koarac proslijedili smo Sudu asti OK BiH koji e donijeti trajnu odluku o njihovim sportskim sudbinama. Zatraili smo i oitavanje Skijakog saveza BiH, kao i njihovih klubova. Sud asti e sasluati i drugu stranu, pa emo vidjeti ta imaju za rei.

Plakalovi, koji nas je predstavljao na nedavno odranim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru i Koarac, bivi bh. olimpijac ranije su se u medijima izjasnili kako je njihov gest "normalna stvar i da nema nita loe u tome to majice sa likovima Karadia i eelja nose po svojim kuama.

Podsjetimo, na jednoj od fotografija objavljenih na njihovim facebook profilima slikali su se i ispred damije. Slike su potpisali komentarom "Heroji pred damijom!

19-03-2010 at 18:57 | Ukljui u odgovor
Ogi
Nivo: Forumski doajen
Strpljiv

Registriran(a): 08-12-2005
Lokacija: Over the rainbow
Odgovori: 6443
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Da su uda mogua u sportu,u ovom sluaju radi se o koarci, pokazalo se ba 1.aprila u Beogradu kada je Partizan i u 4 utakmici polupao slavnog i viestrukog prvaka Evrope,Maccabi iz Tel Aviva.

U etvrtfinalnoj seriji,za plasman na final-four tj. finalni turnir za prvaka Evrope gdje idu najbolje 4 ekipe sa kontinenta,a serija se igra u 3 dobijene utakmice,Partizan je slavio sa 3:1
Partizan je prole i predprole sezone ulazio meu 8 najboljih timova Evrope ali ove godine se konano domogao F4.
Dakle...
23.mart-Tel Aviv
Maccabi-Partizan 77-85;

25.mart-Tel Aviv
Maccabi-Partizan 98-78;

30.mart-Beograd
Partizan-Maccabi 81-73;

1.april-Beograd
Partizan-Maccabi 75-66.

Tako je visokobudetni Maccabi inae poznat kao ,,ponos Izraela,, kiksao jednu kui i dva puta zaredom poklekao pred,kako neki kau ,,malim,, Partizanom ali i pred 22.000 vatrenih navijaa koliko ih bude u Beogradskoj Areni.
Opet se pokazalo tanim,da je jednostavno neke stvari nemogue platiti novcem
Daba grdne pare,daba koarkaki asovi,daba pokuaji provokacija to je malo je rei sramotno za jedan Maccabi ime su se sluili ,,veliki igrai,, Maccabija kada nisu imali drugog rjeenja,daba sve.
Navijai Partizana vae za najbolje u Euroligi,a detalje atmosfere iz Arene i kako to izgledaa moete pogledati na sledeem klipuInae,finalni turnir za prvaka se igra u Parizu od 7-9 maja,a parovi su:
Partizan-Olimpijakos;
CSKA-Barselona.

 


Burek bureke,

vaem mireke
05-04-2010 at 14:06 | Ukljui u odgovor
Ogi
Nivo: Forumski doajen
Strpljiv

Registriran(a): 08-12-2005
Lokacija: Over the rainbow
Odgovori: 6443
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

U ovosezonskom koarkakom finalu NLB lige,(Jadranska liga kojoj se takmie klubovi iz bivih republika SFRJ: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore) koje se igralo prole nedelje u Zagrebu,sastali su se Cibona i Partizan.Cibona nikad nije osvojila titulu prvaka ove lige i traila je ansu ovoga puta na domaem terenu dok je Partizan zadnja 3 puta zaredom osvajao.Me je zavren pobjedom Partizana poslije produetka 75:74 i tako je osvojena etvrta titula.Meutim to i nije toliko bitno koliko je bila bitna sama utakmica.
Me je odran pred 16000 gledalaca u zagrebakoj Areni.Do sada najbolje i najuzbudljivije finale od kada postoji ova liga(2002 godine) i utakmica koja e se pamtiti.Naime,nakon poetnih 5:0 za Cibonu,Partizan preuzima kontrolu tokom cijele utakmice i uva prednost od 4,5 ili 6 poena razlike.Na kraju je ipak bilo nerijeeno 60:60.A onda produetak.Sta se desilo na kraju pogledajte na ovom klipu,na kojem imamo zavrsnicu ovog meca sa 3 TV kuce,HRT,Koava i ArenaSport.Ja sam gledao mec na ArenaSport gdje i jesu najbolji komentatori,Nenad Kostic i Edin Avdic inace poznat sa OBN TV dok je vodio utakmice NBA lige.Fenomenalan je poznavalac kosarke i milina ga je slusati dok komentarie jer je zaista covjek ziva enciklopedija.Sada je zaposlen za stalno na beogradkoj televiziji ArenaSport.
Ovaj ko Duana Kecmana preko itavog terena obiao je mnoge TV kuce irom svijeta i mnogi svijetski mediji su pisali o ovome jer je zaista nesvakidanji dogaaj.

Evo iz do sada najboljeg uglaDakle,ok-ou utakmica za pamenje,na radost ali i na alost mnogih. 


Burek bureke,

vaem mireke
02-05-2010 at 18:41 | Ukljui u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20621
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

U BBI Centru otvoren BH United Sport Cafe

U BBI Centru u Sarajevu na petom spratu nedavno je otvoren BH United Sport Cafe. Za vrlo kratko vrijeme svoje mjesto su nali svi ljubitelji sporta od 7 do 77 godina. Prostrano i isto sa zanimljivo osmiljenim izgledom i sadrajem, BH United Sport Cafe nudi sve to moete nai u slinim evropskim sport cafeima.

U cafeu dominiraju velike fotografije koje vas podsjeaju da je Bosna i Hercegovina imala i da ima velika sportska imena. Tako vas sa jednog mjesta gledaju Ivica Osim, Safet Sui, Bogdan Tanjevi, iro Blaevi, Mehmed Badarevi, a sa drugog Edin Deko, Vedad Ibievi, Nenad Markovi, Amar Osim, Husref Musemi i mnoge druge nae zvijezde.

Ekskluzivni prostor od 150 kvadrata nadopunjava fantastina tarasa sa pogledom na sami centar Sarajeva, na poznatu sarajevsku parkuu. Organizuju se i zajednika gledanja svih velikih utakmica Lige ampiona i velikih evropskih liga.

Sve je to uvod u Svjetsko prvenstvo, jer e se u BH United Sport Cafeu organizovano gledati sve utakmice sa najveeg sportskog dogaaja ove godine.

Za sve koji vole sport ali u isto vrijeme i uivanje preporuujemo da posjetite Prostrano i isto sa zanimljivo osmiljenim izgledom i sadrajem, BH United Sport Cafe na petom spratu BBI Centra. Zajedno prema svjetskom prvenstvu.

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100504112#100504112&id=14

05-05-2010 at 12:35 | Ukljui u odgovor
Shaban
Nivo: Forumski doajen
Taxirat

Registriran(a): 17-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 12510
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Euroliga
Barcelona novi prvak Evrope

Pie: M. Skaka
Nedjelja, 09.05.10. 22:55.

Lake nego to se to oekivalo, u finalu Eurolige Barcelona je savladala Olympiacos (86:6 i ponijela svoju drugu titulu klubskog prvaka Evrope.
Barcelona je u Parizu odigrala perfektno finale! Izuzev poetnih 0:3 i 2:3 Katalonci su imali prednost itavim tokom susreta, a ve nakon prve etvrtine bilo je jasno da drame koju smo gledali u utakmici za tree mjesto nee biti.

Nakon deset minuta igre, Barcelona je imala 28:19, na poluvremenu prednost je bila i dvocifrena (47:36), a ni nastavak nije donio nita lijepo za Grke. Olympiacos jednostavno nije imao pravog odgovora za sjajnog Juana Carlosa Navarra. Do kraja, Olympiacos je samo blijedo zaprijetio poekom treeg perioda, a onda je prednost samo rasla sve do konanih 86:68.

Navarro je bio prvi strijelac finala sa 21 poenom, te zasluio titulu MVP-a, a odlinu partiju pruio je i Pete Miskael sa 14 ubaenih poena.

Goste je predvodio Childress sa 15 poena i 5 skokova, Kiea je dodao 13, Papaloukas 12, a Teodosi 10.

10-05-2010 at 09:51 | Ukljui u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20621
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

vedska - BiH
"Zmajevi" se okupili u tokholmu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u tokholmu, gdje e u subotu odigrati prijateljski susret sa selekcijom vedske.

Veina igraa bh. tima zajedno sa selektorom Safetom Suiem jutros je iz Sarajeva otputovala u glavni grad vedske, dok e se ostali igrai ekipi prikljuiti u toku dana.

Prvi od dva zakazana treninga reprezentativci e obaviti danas u 18 sati.

Prijateljski susret vedska - BiH igrat e se u subotu u 19 sati na stadionu Rasunda, kapaciteta 35.000 gledalaca.

Nakon ovog susreta najbolji nogometai BiH e 3. juna u Frankfurtu odigrati prijateljski susret i s reprezentacijom Njemake.

Na Suievom spisku nalaze se:

Golmani: Kenan Hasagi (Istanbul), Asmir Begovi (Stoke City), Ibrahim ehi (eljezniar).

Odbrana: Emir Spahi (Montpellier), Safet Nadarevi (Eskisehirspor), Sanel Jahi (AEK Atina), Demal Berberovi (Denizlispor), Boris Panda (Hajduk), Adnan Mravac (Westerlo).

Vezni igrai: Samir Muratovi (Sturm), Sejad Salihoovi (Hoffenheim), Miralem Pjani (Lyon), Zvjezdan Misimovi (Wolfsburg), Senijad Ibrii (Hajduk), Elvir Rahimi (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Valladolid), Mensur Mujda (Freiburg), Mehmed Alispahi (ibenik).

Napad: Zlatan Muslimovi (PAOK), Vedad Ibievi (Hoffenheim), Edin Deko (Wolfsburg), Ermin Zec (ibenik).
(FENA)

27-05-2010 at 16:51 | Ukljui u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20621
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Moda na Svjetskom prvenstvu
Najljepi i najruniji dresovi u Junoj Africi

Ve se broje dani do najveeg svjetskog sportskog dogaaja - nogometnog Svjetskog prvenstva u Junoj Africi. Osim onih sretnika koji e uivo gledati utakmice u Junoj Africi, procjenjuje se da e vie od milijardu ljudi irom svijeta biti prikovano uz TV ekrane i pratiti Prvenstvo. A ve sad ih zanima svaki detalj o reprezentacijama koje uestvuju.


Zato vam donosimo zanimljivu priu TV Ego o najljepim i najrunijim dresovima na SP.

Najljepi:

7. Jedan od najboljih primjera jednostavnog dizajna je dres Novog Zelanda, inspirisan opremom njihovog nacionalnog ragbi tima. Bit e ludo kad u njima budu izvodili svoj uveni Haka ples na stadionu.

6. Meu rijetkim dresovima s okomitim prugama je onaj reprezentacije Gane sa blago nestajuim logom na lijevom ramenu. Michael Essian predvodi lavove iz Gane.

5. Iako e neki rei da izgleda poput oklopa, australski dres je sasvim OK za Socceroose. Kao i kod Novozelanana, vue malo na onaj koji ima ragbi tim Australije, no to ne treba uditi, ragbi je ipak najpopularniji sport tamo.

4. panija je jedan od favorita turnira koji e izgledati sasvim lijepo na terenu. Na crvenoj podlozi ute i plave trake su pun pogodak. Uglavnom dobar primjer da ne treba mijenjati provjeren koncept, dovoljno je samo malo osavremenjavanja.

3. Iako Nike zauzima najviu poziciju u rubrici "Najruniji dresovi", ipak nisu zabrljali kad je rije o Brazilu, ipak su oni ikone. Klasian i jednostavan izgled su formula za uspjeh.

2. Brazilov najvei rival, reprezentacija Argentine, naravno, imat e tradicionalno plavo-bijelu opremu, a Adidas je pametno dizajnirao i nije zabrljao. Nisu argentinski dresovi bez razloga meu najprodavanijim u svijetu.

1. Najljepi dres na Svjetskom prvenstvu, prema Ego TV, imat e reprezentacije Obale Slonovae. Prati dizajn ostalih dresova afrikih reprezentacija koje oprema Puma, s tim da je njihov nacionalni znak na lijevom ramenu - slon koji je prigrlio loptu - najvie cool.

Najruniji:

7. Amerikanci su odluili pobjedniku lentu staviti preko dresova. No, ini se kako to nije najsretnije rjeenje za fudbalski dres. Za tenis ili biciklizam, a zato ne i pidamu, moglo bi proi.

6. Portugalci e u svojoj opremi izgledati kao neki crtani likovi koji su upravo vidjeli jako zgodnu djevojku i izvalili jezik iz usta. Ili, kao da igraju s dvije kravate.

5. Od najrunijih sedam dresova ak etiri imaju bizarne izblijedjele slike, a meu njima je japanski. Nee ba biti da su ovo perje stavili na dresove zbog leprave igre, no sasvim je sigurno da Japan na ovaj nain, kad je rije o sportskoj opremi, nastavlja slijediti zbunjujue modne trendove.

4. Talijanski dres je dobar primjer ta se desi kad se zabrlja s klasinim izgledom. Igrai e izgledati kao da su progutali Robokapa, nindu, neto to ima list u ustima... Ba loe.

3. Nogometai June Koreje mogu biti sretni. Njihovi dresovi e ih otvarati u struku, a ove are na njima mogu se protumaiti kao putokaz za dio tijela koji trebaju tititi u duelima.

2. Sunaca na urugvajskim dresovima? Bolje bi, svakako, bilo bez njih. Ovako se moe pomisliti da su metafora za vatromet, odnosno da Urugvajci pouzdano znaju da e proi grupe.

1. Slovencima je pripala nezahvalna titula vlasnika najrunijeg dresa. Kratki komentar - Charlie Brown ide na SP - sasvim je dosta.

slike dresova na http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet/sp2010/clanak/100525094#100525094&id=14

27-05-2010 at 16:55 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 21
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: lili, Slavinovic, svetica, wirisidze
FORUM : Sport : Sportske vijesti New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba