Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Sport : Sportske vijesti
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20623
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Zimske olimpijske igre
U Vancouveru se zavijorila zastava BiH

Rano jutros prema našem vremenu, a u 15 sati prema kanadskom, održana je zvanièna ceremonija dobrodošlice olimpijskom timu Bosne i Hercegovine, prilikom koje je na jarbol podignuta naša zastava i razmijenjeni pokloni izmeðu šefa misije bh. tima i gradonaèelnika Vankuvera. Ceremoniji su prisustvovali svi bh. sportisti, treneri i šef misije. Iako iscrpljeni od dugog puta, bh. olimpijci su bili dobro raspoloženi. Manje zdravstvene probleme, koji su brzo sanirani uz pomoæ medicinske službe u olimpijskom selu Whisler, su imali skijašica Maja Klepiæ i trener Lopatiæ. Medicinska služba u olimpijskom selu je na vrhunskom nivou i 24 sata dnevno je na raspolaganju olimpijcima. Svi olimpijci su spremni za prve treninge uoèi Zimskih olimpijskih igara koji poèinju danas, saopšteno nam je iz Olimpijskog komiteta BiH. Danas su za Vankuver otputovali i predsjednici OK BiH, prof. dr. Izet Raðo, Marijan Kvesiæ i Siniša Kisiæ.

10-02-2010 at 11:09 | Ukljuèi u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20623
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Skandalozno
Bh. olimpijac velièao Karadžiæa i Šešelja

Portal Sarajevo-x.com došao je u posjed fotografija mladog bh. olimpijca Mladena Plakaloviæa koji je našu zemlju predstavljao na upravo završenim Olimpijskim igrama u Vancouveru. Plakaloviæ na fotografijama ponosno pozira u majici na kojoj je fotografija Radovana Karadžiæa, dok je nesuðeni olimpijac Nemanja Košarac u majici na kojoj je utisnut lik Vojislava Šešelja.

Jedna od fotografija ispred džamije postavljena je na Košarèev Facebook profil, a osim njih dvojice tagovane su i osobe na majicama, kao "Dr. David Dabic (Raso)" i "Mag. dr. Vojislav Seselj". Njihov prijatelj u komentarima ispod fotografije konstatovao je da je pozadina iza njih "moæna" dodavši da su Košarac i Plakaloviæ "heroji pred džamijom", na šta je Košarac prokomentarisao - "joj pa znaš nas".

Košarac je bio kandidat za bh. olimpijski tim, ali je u posljednji trenutak "otpao" za nastupe na Igrama u Vancouveru.

U telefonskom razgovoru za Sarajevo-x.com, Mladen Plakaloviæ, biatlonac koji je na utrci na 15 kilometara za ZOI osvojio 78. mjesto, potvrdio je da zna o kojim fotografijama je rijeè, zaèuðeno upitavši "da li je to neki problem?".

"Nemam pojma zašto nosim tu majicu. Nosim je po kuæi. Da li je to neki problem?", rekao je Plakaloviæ, komentirajuæi za Sarajevo-x.com ovaj skandal.

Na konstataciju da jeste problem, s obzirom na sve što se dešavalo tokom rata i da je on nastupao pod zastavom BiH na proteklim Olimpijskim igrama, Plakaloviæ je rekao da su fotografije stare dvije godine.

O ovom sluèaju razgovarali smo i sa Saidom Fazlagiæem, v.d. generalnim sekretarom Olimpijskog komiteta i šefom misije bh. olimpijskog tima.

On je u izjavi za naš portal rekao da je zateèen fotografijama koje smo proslijedili na adresu OK-a BiH.

"Mi smo sa svim sportistima prije odlaska na Olimpijadu razgovarali o svim detaljima i jedna od taèaka je bila i zabrana doticanja i spominjanja bilo kakvih tema koje su vezane za vjeru, naciju ili politiku. Èak su i šale na taj raèun bile zabranjene", rekao je Fazlagiæ.

On je naglasio da se Mladen tokom boravka u Vancouveru fino i korektno ponašao i nije se doticao takvih tema. Fazlagiæ je dodao da su svi sportisti na Olimpijadi imali fantastiène aktivnosti i ovako nešto se nije dalo naslutiti. V.d. generalnog sekretara je još jednom naglasio da im je svaki razgovor na takvu temu bio zabranjen i da je Plakaloviæ poštivao sve institucije i zastavu BiH dok je bio èlan olimpijskog tima naše zemlje.

"Èudi me ovakva situacija, jer je poznato da su vrhunski sportisti apolitièni. Ipak, fotografije su nastale mimo dešavanja vezanih za Olimpijski komitet i predstavljaju privatni stav, pa bi vam Mladen mogao dati odgovor na ovo pitanje", rekao je Fazlagiæ.

I dok Olimpijski komitet prije svake Olimpijade jedva pronalazi novac za organizovanje nastupa, od kojih se jedan dio odvaja i iz budžetskih sredstava, mladi bh. olimpijac nosi majicu sa èovjekom kojem se upravo sudi za najteže zloèine i genocid poèinjen nakon Drugog svjetskog rata.

Zabrinjavajuæe je da se mladi ljudi, poput osamnaestogodišnjeg Plakaloviæa, koji je još uvijek srednjoškolac, odluèuju na ovakve poteze i sa ponosom nose majice sa fotografijama osumnjièenih za ubistva, muèenja i progone stotina hiljada graðana BiH.

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100312016

Na objavljivanje fotografija reagirao je i zamjenik ministra civilnih poslova Senad Šepiæ:
- Onaj tko velièa osobe koje su nanijele toliko zla i mržnje, ne može biti olimpijac, jer je to u suštoj suprotnosti sa životom sportaša i duhom olimpizma. Ovoj zemlji trebaju pravi natjecatelji u svakom pogledu, a ne oni èiji su uzori mraène i zloèinaèke figure prošlosti. Ovakvo ponašanje zaslužuje najoštriju osudu svih u Bosni i Hercegovini, a Plakaloviæ za velièanje Karadžiæa mora biti sankcioniran - izjavio je Šepiæ agencijama.

24sata.hr

[Edited by Bambi on 12-03-2010 at 14:32 GMT]

12-03-2010 at 12:16 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Blogerski zapis Harisa Pašoviæa


Noæ kada je roðena zvijezda - Miralem Pjaniæ



Tog dana 1991. godine, Fatima je sa bebom u naramku otišla u prostorije FK Drina- Zvornik odluèna da joj sekretar kluba izda ispisnicu za njenog muža. Sekretar nije htio ni da èuje. Fahrudina nisu puštali da ide iz kluba. Bio je odlièan igraè, pravi as, i nisu htjeli da on ode. Fatima je ubjeðivala, molila, raspravljala se. FK Drina -Zvornik je igrao svake druge nedelje u nekom od malih bosanskohercegovaèkih gradova.
Piše: Haris Pašoviæ
Nogometne utakmice su pravi toplomjer kolektivne temperature. Fahrudin je vidio na utakmicama da je napetost rasla, da se pojavila mržnja, prijetnje su postajale opasnije nego što su uobièajna dobacivanja na tekmama. Fatima i Fahrudin su htjeli da odu iz zemlje. Fatima je bila uporna tražeæi od sekretara kluba Fahrudinove dokumente, ali sekretar nije popuštao. Odjednom, beba u Fatiminom naruèju osjetila je majèino uznemirenje i poèela je glasno plakati. Fatima i sekretar su zašutjeli, beba je plakala. Sekretar je izvadio dokumente iz ormara i pružio Fatimi.

Devetnaest godina kasnije, Iker Casillas je vidio, u djeliæu sekunde, igraèa u modrom dresu kako strahovito brzo trièi prema njegovom golu po lijevoj strani. Igraè je, u trku, primio loptu desnim koljenom, prebacio je na lijevu nogu i opucao po golu. Casillas se bacio, ali lopta je prošla sa njegove desne strane, daleko izvan njegovog dosega i zabila se u mrežu.

Iker Casillas, najbolji evropski golman, kapiten jedne od najopasnijih reprezentacija svijeta, pridigao se na koljena. Na licu mu je bio samo oèaj. Sklopio je ruke u bijelim golmanskim rukavicama u molitvu i pogledao prema noænom nebu iznad Madrida, kao da je pitao: "Zašto? Zašto mi ovo radiš?". Za to vrijeme, Miralem Pjaniæ, strijelac ovog divnog gola, trèao je kao u transu. Beba koja je zaplakala u prostorijama FK Drina-Zvornik, dok je njegova majka tražila ispisnicu za njegovog oca od nepopustljivog sekretara, sada je bio mladiæ koji je otpuhao velièinu jednog od najveæih evropskih klubova.

"Želio sam otiæi do navijaèa, pa do naše klupe. Meðutim, nisam znao gdje se nalazim. Trèao sam bez cilja i onda su me moji suigraèi uhvatili u zagrljaj. Bio je to neopisivi trenutak sreæe!", rekao je, u jednom intervuju, Miralem Pjaniæ o onome što mu se dešavalo nakon pogotka. Te noæi na Santiago Bernabéu, roðena je nova fudbalska zvijezda.

Sljedeæeg dana, svjetski su listovi u naslovima pisali kako je bosanski tinejdžer Miralem Pjaniæ okonèao nade Real Madrida o finalu u Ligi šampiona. Mitološkim rjeènikom novine su opisivale kako su Pjaniæ i njegovi suigraèi iz Olympique Lyona nadigrali klub koji je u ovoj sezoni uložio 300 miliona eura u tim, dovodeæi neke od najboljih igraèa svijeta. Kao David u borbi protiv Golijata, sin bosanskih emigranata je pobijedio svjetsku nogometnu velesilu, korporaciju sastavljenu od najskupljih.

Nepodnošljiva parada moæi, novca i ega, u kojoj se Real Madrid mjesecima šepurio, zaustavljena je golom jednog mršavog momka kojem je djeèaèki san bio da zaigra na stadionu Santiago Bernabéu. Možda je on podsjetio upravu Real Madrida da na terenu ne igra novac, nego tim momaka koji imaju snove.

Gol Miralema Pjaniæa posvaðao je, u Realovoj milijarderskoj svlaèionici, Cristiana Ronalda (CR9!) za kojeg je Real platio 90 miliona eura i njegovog suigraèa Gonzala Higuaina, vrijednog više od 25 miliona eura, dok je Kaka, za kojeg je Real platio 70 miliona eura, samo šutio. Lyonovi César Delgado i Lisandro, koji su asistirali Pjaniæu u tom historijskom golu, ismijali su ispred svlaèionice Realovog hvalisavca Sergia Ramosa jer je u izjavama pred meè omalovažavao igraèe Lyona i rekao da æe Real Madrid pobjediti sa 3 : 0.

Da li su Realovi fenomenalni igraèi zaboravili na svoje djeèaèke snove primorani, da nerazumnim individualnim akcijama na terenu, opravdaju nadnaravne novce koji su za njih plaæeni? Jedno je sigurno, Miralem Pjaniæ nije zaboravio ko je. On o sebi govori kao igraèu koji još mnogo mora uèiti i kaže da svakodnevno, na treninzima, uèi od svojih suigraèa.

O svom timu kaže: "Mi vjerujemo u sebe, u naš naèin igre. Naše zajedništvo je divno!". O igraèima protivnièkih timova govori sa mnogo poštovanja i sa pristojnošæu koja je u današnje vrijeme toliko neuobièajna. Kaže da mu je èast igrati protiv velikih igraèa. Ima neèeg uzvišenog i staromodnog u isti mah u njegovoj skromnosti. Bajkovito je, ali istinito, to kako je Miralem Pjaniæ rastao i odgajan.

Fatima i Fahrudin Pjaniæ, sa nekoliko mjeseci starim sinom, otišli su u Luxembourg nedugo nakon Miralemovog plaèa u prostorijama FK Drina-Zvornik. Fahrudin je po danu radio, a uveèe trenirao jer je zaigrao za jedan luksemburški poluprofesionalni klub. Poslije nekoliko godina, poèeo je voditi sina na treninge i utakmice. Po kiši ili po lijepom vremenu, svejedno, nogometno igralište i lopta, bili su djeèaku prirodno mjesto. Treninzi i utakmice, djetetu su bili koncept svijeta.

Kada je poèeo igrati fudbal, evropski struènjaci su uoèili njegov talent i poèele su stizati ponude iz velikih evropskih klubova. Onda su u Luxembourgu poèeli tražiti od Miralema da igra u A-reprezentaciji. Otac je rekao da æe njegov sin igrati za reprezentaciju BiH. Trebalo je da proðe dosta vremena da i u Bosni razni "struènjaci" požele da Pjaniæ igra u našoj reprezentaciji. Malo je nedostajalo da izgubimo Pjaniæa kao što smo izgubili jednog drugog genijalnog nogometaša, Zlatana Ibrahimoviæa, kojeg sad naši novinari redovno nazivaju - Šveðanin.

Samo zahvaljujuæi upornosti Miralema Pjaniæa i njegovog oca, Pjaniæ je danas bh. reprezentativac. Noæ na stadionu Santiago Bernabéu, kada je Pjaniæev gol izbacio iz ovogodišnje sezone Lige šampiona najskuplji svjetski tim, jeste onaj zvjezdani dogaðaj koji je presudan u izrastanju istinskog majstora. Tu noæ svijet æe pamtiti u godinama koje dolaze. Biæe to godine obilježene novim velikim fudbalerom - Miralemom Pjaniæem.

http://harispasovic.blogger.ba/
(Sarajevo-x.com)

17-03-2010 at 08:54 | Ukljuèi u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20623
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Olimpijski komitet BiH
Zbog spornih majica suspendovani Plakaloviæ i Košarac

Èlanovi Izvršnog komiteta Olimpijskog komiteta BiH odluku su donijeli jednoglasno, što je velika pobjeda sporta nad politikom i nacionalizmom u našoj zemlji, kaže Izet Raðo, predsjednik OK BiH, prenosi portal SCsport.ba

Mladen Plakaloviæ i Nemanja Košarac suspendirani su na 90 dana iz svih takmièenja, odluèio je Izvršni komitet Olimpijskog komiteta BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu.

Kako je objavio SCsport.ba, IK OK BiH iskljuèio ih je iz svih takmièenja do daljnjeg, jer su se nedavno slikali u majicama Radovana Karadžiæa i Vojislava Šešelja, te fotografije stavili na facebook profile.

"Izvršni komitet OK BiH jednoglasno je donio odluku o suspenziji Plakaloviæa i Košarca, što je velika pobjeda sporta nad politikom i nacionalizmom u našoj zemlji! Ponosan sam na današnji dan u OK BiH i sve nas, jer smo pokazali da radimo u skladu sa pravilnicima i iskljuèivo sportskim naèelima“, rekao je Izet Raðo, predsjednik OK BiH, naglasivši:

"Sluèaj Plakaloviæ – Košarac proslijedili smo Sudu èasti OK BiH koji æe donijeti trajnu odluku o njihovim sportskim sudbinama. Zatražili smo i oèitavanje Skijaškog saveza BiH, kao i njihovih klubova. Sud èasti æe saslušati i drugu stranu, pa æemo vidjeti šta imaju za reæi“.

Plakaloviæ, koji nas je predstavljao na nedavno održanim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru i Košarac, bivši bh. olimpijac ranije su se u medijima izjasnili kako je njihov gest "normalna stvar i da nema ništa loše u tome što majice sa likovima Karadžiæa i Šešelja nose po svojim kuæama“.

Podsjetimo, na jednoj od fotografija objavljenih na njihovim facebook profilima slikali su se i ispred džamije. Slike su potpisali komentarom "Heroji pred džamijom“!

19-03-2010 at 18:57 | Ukljuèi u odgovor
Ogi
Nivo: Forumski doajen
Strpljiv

Registriran(a): 08-12-2005
Lokacija: Over the rainbow
Odgovori: 6443
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Da su èuda moguæa u sportu,u ovom sluèaju radi se o košarci, pokazalo se baš 1.aprila u Beogradu kada je Partizan i u 4 utakmici polupao slavnog i višestrukog prvaka Evrope,Maccabi iz Tel Aviva.

U èetvrtfinalnoj seriji,za plasman na final-four tj. finalni turnir za prvaka Evrope gdje idu najbolje 4 ekipe sa kontinenta,a serija se igra u 3 dobijene utakmice,Partizan je slavio sa 3:1
Partizan je prošle i predprošle sezone ulazio meðu 8 najboljih timova Evrope ali ove godine se konaèno domogao F4.
Dakle...
23.mart-Tel Aviv
Maccabi-Partizan 77-85;

25.mart-Tel Aviv
Maccabi-Partizan 98-78;

30.mart-Beograd
Partizan-Maccabi 81-73;

1.april-Beograd
Partizan-Maccabi 75-66.

Tako je visokobudžetni Maccabi inaèe poznat kao ,,ponos Izraela,, kiksao jednu kuæi i dva puta zaredom poklekao pred,kako neki kažu ,,malim,, Partizanom ali i pred 22.000 vatrenih navijaèa koliko ih bude u Beogradskoj Areni.
Opet se pokazalo taènim,da je jednostavno neke stvari nemoguæe platiti novcem
Džaba grdne pare,džaba košarkaški asovi,džaba pokušaji provokacija što je malo je reæi sramotno za jedan Maccabi èime su se služili ,,veliki igraèi,, Maccabija kada nisu imali drugog rješenja,džaba sve.
Navijaèi Partizana važe za najbolje u Euroligi,a detalje atmosfere iz Arene i kako to izgledaa možete pogledati na sledeæem klipu



Inaèe,finalni turnir za prvaka se igra u Parizu od 7-9 maja,a parovi su:
Partizan-Olimpijakos;
CSKA-Barselona.

 


Burek bureæke,

žvaæem žmireæke
05-04-2010 at 14:06 | Ukljuèi u odgovor
Ogi
Nivo: Forumski doajen
Strpljiv

Registriran(a): 08-12-2005
Lokacija: Over the rainbow
Odgovori: 6443
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

U ovosezonskom košarkaškom finalu NLB lige,(Jadranska liga kojoj se takmièe klubovi iz bivših republika SFRJ: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore) koje se igralo prošle nedelje u Zagrebu,sastali su se Cibona i Partizan.Cibona nikad nije osvojila titulu prvaka ove lige i tražila je šansu ovoga puta na domaæem terenu dok je Partizan zadnja 3 puta zaredom osvajao.Meè je završen pobjedom Partizana poslije produžetka 75:74 i tako je osvojena èetvrta titula.Meðutim to i nije toliko bitno koliko je bila bitna sama utakmica.
Meè je održan pred 16000 gledalaca u zagrebaèkoj Areni.Do sada najbolje i najuzbudljivije finale od kada postoji ova liga(2002 godine) i utakmica koja æe se pamtiti.Naime,nakon poèetnih 5:0 za Cibonu,Partizan preuzima kontrolu tokom cijele utakmice i èuva prednost od 4,5 ili 6 poena razlike.Na kraju je ipak bilo neriješeno 60:60.A onda produžetak.Sta se desilo na kraju pogledajte na ovom klipu,na kojem imamo zavrsnicu ovog meca sa 3 TV kuce,HRT,Košava i ArenaSport.



Ja sam gledao mec na ArenaSport gdje i jesu najbolji komentatori,Nenad Kostic i Edin Avdic inace poznat sa OBN TV dok je vodio utakmice NBA lige.Fenomenalan je poznavalac kosarke i milina ga je slusati dok komentariše jer je zaista covjek ziva enciklopedija.Sada je zaposlen za stalno na beogradkoj televiziji ArenaSport.
Ovaj koš Dušana Kecmana preko èitavog terena obišao je mnoge TV kuce širom svijeta i mnogi svijetski mediji su pisali o ovome jer je zaista nesvakidašnji dogaðaj.

Evo iz do sada najboljeg ugla



Dakle,šok-šou utakmica za pamæenje,na radost ali i na žalost mnogih. 


Burek bureæke,

žvaæem žmireæke
02-05-2010 at 18:41 | Ukljuèi u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20623
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

U BBI Centru otvoren BH United Sport Cafe

U BBI Centru u Sarajevu na petom spratu nedavno je otvoren BH United Sport Cafe. Za vrlo kratko vrijeme svoje mjesto su našli svi ljubitelji sporta od 7 do 77 godina. Prostrano i èisto sa zanimljivo osmišljenim izgledom i sadržajem, BH United Sport Cafe nudi sve što možete naæi u sliènim evropskim sport cafeima.

U cafeu dominiraju velike fotografije koje vas podsjeæaju da je Bosna i Hercegovina imala i da ima velika sportska imena. Tako vas sa jednog mjesta gledaju Ivica Osim, Safet Sušiæ, Bogdan Tanjeviæ, Æiro Blaževiæ, Mehmed Baždareviæ, a sa drugog Edin Džeko, Vedad Ibiševiæ, Nenad Markoviæ, Amar Osim, Husref Musemiæ i mnoge druge naše zvijezde.

Ekskluzivni prostor od 150 kvadrata nadopunjava fantastièna tarasa sa pogledom na sami centar Sarajeva, na poznatu sarajevsku parkušu. Organizuju se i zajednièka gledanja svih velikih utakmica Lige šampiona i velikih evropskih liga.

Sve je to uvod u Svjetsko prvenstvo, jer æe se u BH United Sport Cafeu organizovano gledati sve utakmice sa najveæeg sportskog dogaðaja ove godine.

Za sve koji vole sport ali u isto vrijeme i uživanje preporuèujemo da posjetite Prostrano i èisto sa zanimljivo osmišljenim izgledom i sadržajem, BH United Sport Cafe na petom spratu BBI Centra. Zajedno prema svjetskom prvenstvu.

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100504112#100504112&id=14

05-05-2010 at 12:35 | Ukljuèi u odgovor
Shaban
Nivo: Forumski doajen
Taxirat

Registriran(a): 17-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 12510
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Euroliga
Barcelona novi prvak Evrope

Piše: M. Skaka
Nedjelja, 09.05.10. 22:55.

Lakše nego što se to oèekivalo, u finalu Eurolige Barcelona je savladala Olympiacos (86:6 i ponijela svoju drugu titulu klubskog prvaka Evrope.
Barcelona je u Parizu odigrala perfektno finale! Izuzev poèetnih 0:3 i 2:3 Katalonci su imali prednost èitavim tokom susreta, a veæ nakon prve èetvrtine bilo je jasno da drame koju smo gledali u utakmici za treæe mjesto neæe biti.

Nakon deset minuta igre, Barcelona je imala 28:19, na poluvremenu prednost je bila i dvocifrena (47:36), a ni nastavak nije donio ništa lijepo za Grke. Olympiacos jednostavno nije imao pravog odgovora za sjajnog Juana Carlosa Navarra. Do kraja, Olympiacos je samo blijedo zaprijetio poèekom treæeg perioda, a onda je prednost samo rasla sve do konaènih 86:68.

Navarro je bio prvi strijelac finala sa 21 poenom, te zaslužio titulu MVP-a, a odliènu partiju pružio je i Pete Miskael sa 14 ubaèenih poena.

Goste je predvodio Childress sa 15 poena i 5 skokova, Kieža je dodao 13, Papaloukas 12, a Teodosiæ 10.

10-05-2010 at 09:51 | Ukljuèi u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20623
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Švedska - BiH
"Zmajevi" se okupili u Štokholmu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas u Štokholmu, gdje æe u subotu odigrati prijateljski susret sa selekcijom Švedske.

Veæina igraèa bh. tima zajedno sa selektorom Safetom Sušiæem jutros je iz Sarajeva otputovala u glavni grad Švedske, dok æe se ostali igraèi ekipi prikljuèiti u toku dana.

Prvi od dva zakazana treninga reprezentativci æe obaviti danas u 18 sati.

Prijateljski susret Švedska - BiH igrat æe se u subotu u 19 sati na stadionu Rasunda, kapaciteta 35.000 gledalaca.

Nakon ovog susreta najbolji nogometaši BiH æe 3. juna u Frankfurtu odigrati prijateljski susret i s reprezentacijom Njemaèke.

Na Sušiæevom spisku nalaze se:

Golmani: Kenan Hasagiæ (Istanbul), Asmir Begoviæ (Stoke City), Ibrahim Šehiæ (Željeznièar).

Odbrana: Emir Spahiæ (Montpellier), Safet Nadareviæ (Eskisehirspor), Sanel Jahiæ (AEK Atina), Džemal Berberoviæ (Denizlispor), Boris Pandža (Hajduk), Adnan Mravac (Westerlo).

Vezni igraèi: Samir Muratoviæ (Sturm), Sejad Salihooviæ (Hoffenheim), Miralem Pjaniæ (Lyon), Zvjezdan Misimoviæ (Wolfsburg), Senijad Ibrièiæ (Hajduk), Elvir Rahimiæ (CSKA Moskva), Haris Medunjanin (Valladolid), Mensur Mujdža (Freiburg), Mehmed Alispahiæ (Šibenik).

Napad: Zlatan Muslimoviæ (PAOK), Vedad Ibiševiæ (Hoffenheim), Edin Džeko (Wolfsburg), Ermin Zec (Šibenik).
(FENA)

27-05-2010 at 16:51 | Ukljuèi u odgovor
Bambi
Nivo: Forumski doajen
since 1974

Registriran(a): 08-01-2003
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 20623
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Sportske vijesti

Moda na Svjetskom prvenstvu
Najljepši i najružniji dresovi u Južnoj Africi

Veæ se broje dani do najveæeg svjetskog sportskog dogaðaja - nogometnog Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Osim onih sretnika koji æe uživo gledati utakmice u Južnoj Africi, procjenjuje se da æe više od milijardu ljudi širom svijeta biti prikovano uz TV ekrane i pratiti Prvenstvo. A veæ sad ih zanima svaki detalj o reprezentacijama koje uèestvuju.


Zato vam donosimo zanimljivu prièu TV Ego o najljepšim i najružnijim dresovima na SP.

Najljepši:

7. Jedan od najboljih primjera jednostavnog dizajna je dres Novog Zelanda, inspirisan opremom njihovog nacionalnog ragbi tima. Bit æe ludo kad u njima budu izvodili svoj èuveni Haka ples na stadionu.

6. Meðu rijetkim dresovima s okomitim prugama je onaj reprezentacije Gane sa blago nestajuæim logom na lijevom ramenu. Michael Essian predvodi lavove iz Gane.

5. Iako æe neki reæi da izgleda poput oklopa, australski dres je sasvim OK za Socceroose. Kao i kod Novozelanðana, vuèe malo na onaj koji ima ragbi tim Australije, no to ne treba èuditi, ragbi je ipak najpopularniji sport tamo.

4. Španija je jedan od favorita turnira koji æe izgledati sasvim lijepo na terenu. Na crvenoj podlozi žute i plave trake su pun pogodak. Uglavnom dobar primjer da ne treba mijenjati provjeren koncept, dovoljno je samo malo osavremenjavanja.

3. Iako Nike zauzima najvišu poziciju u rubrici "Najružniji dresovi", ipak nisu zabrljali kad je rijeè o Brazilu, ipak su oni ikone. Klasièan i jednostavan izgled su formula za uspjeh.

2. Brazilov najveæi rival, reprezentacija Argentine, naravno, imat æe tradicionalno plavo-bijelu opremu, a Adidas je pametno dizajnirao i nije zabrljao. Nisu argentinski dresovi bez razloga meðu najprodavanijim u svijetu.

1. Najljepši dres na Svjetskom prvenstvu, prema Ego TV, imat æe reprezentacije Obale Slonovaèe. Prati dizajn ostalih dresova afrièkih reprezentacija koje oprema Puma, s tim da je njihov nacionalni znak na lijevom ramenu - slon koji je prigrlio loptu - najviše cool.

Najružniji:

7. Amerikanci su odluèili pobjednièku lentu staviti preko dresova. No, èini se kako to nije najsretnije rješenje za fudbalski dres. Za tenis ili biciklizam, a zašto ne i pidžamu, moglo bi proæi.

6. Portugalci æe u svojoj opremi izgledati kao neki crtani likovi koji su upravo vidjeli jako zgodnu djevojku i izvalili jezik iz usta. Ili, kao da igraju s dvije kravate.

5. Od najružnijih sedam dresova èak èetiri imaju bizarne izblijedjele slike, a meðu njima je japanski. Neæe baš biti da su ovo perje stavili na dresove zbog lepršave igre, no sasvim je sigurno da Japan na ovaj naèin, kad je rijeè o sportskoj opremi, nastavlja slijediti zbunjujuæe modne trendove.

4. Talijanski dres je dobar primjer šta se desi kad se zabrlja s klasiènim izgledom. Igraèi æe izgledati kao da su progutali Robokapa, nindžu, nešto što ima list u ustima... Baš loše.

3. Nogometaši Južne Koreje mogu biti sretni. Njihovi dresovi æe ih otvarati u struku, a ove šare na njima mogu se protumaèiti kao putokaz za dio tijela koji trebaju štititi u duelima.

2. Sunašca na urugvajskim dresovima? Bolje bi, svakako, bilo bez njih. Ovako se može pomisliti da su metafora za vatromet, odnosno da Urugvajci pouzdano znaju da æe proæi grupe.

1. Slovencima je pripala nezahvalna titula vlasnika najružnijeg dresa. Kratki komentar - Charlie Brown ide na SP - sasvim je dosta.

slike dresova na http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet/sp2010/clanak/100525094#100525094&id=14

27-05-2010 at 16:55 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 46
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: *touch*, Aci, andjapuppy, bosanka_no1, clippoutline, iskreni tuzlak, Oblakovich, sabko, ziga_zage
FORUM : Sport : Sportske vijesti New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice