Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : POPIS STANOVNISTVA U BIH 2013
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: POPIS STANOVNISTVA U BIH 2013

citat:
bubi wrote:

i jope copy/pate?Imas li ti sta svoje reci ili samo uzivas da obanjujes Bosnjake kopirajuci tekstove nekih kvazi kosmopolita i multietnicara koji se malo prave ludi i pricaju o "torovima" a torove su napravili komunisti,odnosno prepisali okupatorski model od AU monarhije-krscanske velesile.
I ti "torovi" postojase tolike godine za vrijeme Jugoslavije,no niko se od podobnih 2opanaka" nije vidio iz gaca nego su kliktali tito partija.i sada kada su torovi formirani,bar sto se tice dva tora koji su potpuno formirani i to niko ne moze promjeniti,oni su nasli da se javljaju?gdje ste bili prije?Citavo vrijeme su postojali torovi,srpski i hrvatski,sa tako jakim nacionalizmom da je sada vec kasno...

Besim Spahiæ,"profesor"
i onda se neko pita zasto je tako u Bosni i na Balkanu?Pa zato sto je svaka susa iz opanka mogla postati "profesor" ili doktor jebote!
A od naucnog rada nista.Sto se tice historije ,daleko je to od nauke,cista srpsko-hrvatska mitomanija,laz potpomognuta jos u doba nastupanja krscanske vele-sile AU monarhije.Pa bolje poznaju historiju Bosne Svedjanni lili Danci od ovih nasih kvazi profesora,sticenika Beograda i urednih dezurnih pljuvaca koji svoju hrakotinu uredno namiruju sa beogradskih platnih spiskova.Svedjani i Danci su bar donekle u pravu,ne skroz,jer makar Bosnjake prije islama smatraju "prvim protestantima".No naci ce jos koji demagog,krscanski sovinista, poput Lovrenovica da kaze da "stecci pripadaju svim trima krscanskim konfesijama".Molim vas,ko se jos od "krscana" sahranjuje ispod stecka?Valjda ispod krsta.
No vratimo se Sarlatanu Spahicu.Tip cita po internetu,cita srpsko-hrvatsku kvazi historiju pa i dalje lupeta da je Bosnjak-turcizam a ne zna da je prije osmanlija postojala Elizabeta Bosnjacka,najveca i najaca europska kraljica.Donekle je u pravu sto smatra da se Bosnjak vezuje sa islamom,sto je donekle i tacno ali i nije jer najveci broj Bosnjaka izgubivsi Crkvu bosansku kao instituciju religije je svoj smiraj nasao u islamu.TO SU HISTORIJSKA FAKTA I TO NIKO NE MOZE PROMJENITI!
dA NE DUZIM.NJEGOV TEKST JE OBICNA SUPLJA PRICA KVAZI KOSMOPOLITE I BEOGRADSKOG PLACENIKA,KOJI SE PRAVI DA NE VIDI DA JE BOSNA DUBOKO PODJELJENA I PRED RASPADOM.Naime okupatorski rezimi su se pobrinuli da istaknu srpsko-hrvatski nacionalizam,zemlju su nam prvo podjelili tako sto su bosnu nazvali Bosna i Hercegovina,jacajuci katolicki uticaj u Hercegovini i naseljavajuci katolike iz okolnih zemalja-"kuferasi" u doba AU monarhije.To "ne vidis" Besime,profesore demagogije koji se nebi vidio iz opanka da ti nije bilo titinog rezima.Ne vidis ni da sada pored hercegovine imamo i republiku srpsku?I pricas o torovima?Pa naravno torovi postoje i sigurno ce se 99% srba iz republike srpske "izjasniti kao Bosanci".Jasta ce
Zemlja masovnih grobnica u kojoj se desio genocid nad Bosnjacima od kojih je milion rastjeran sirom svjeta a ostatak zuran u tor od 24% i ti pricas o torovima optuzujuci Bosnjake za to?Halo!
Bosnjaci muslimani su konstitutivni narod i koji god se drukcije izjasni ustupa vlast srbima i hrvatima.je li to hoces besime,opanku,profesore plagijatoru,koji se pravis da poznajes historiju a u stvari jedino znas da prepisujes i to od torova ,znas ti kojih

Jaro, ti takve gluposti lupetas, da ih ne bi dva puta zaredom mogao ponoviti
Danci, svedjani, komunisti, Besim Spahic, manjak naucnih radova, sve zavera "bateeeee".....
hahahahahahahaha
Pa de nam navedi svoje izvore koji tvrde da bu Bosnjaci presli na islam i to masovno
De navedi i, gdje Danci kazu za Bosnjake da su prvi protestanti, Svedjane
Oj, majko, gluposti......
I de, jos jednom te molim, navedi literaturu u kojoj si to procito, il ti je reko "cojk sto je gledo"

Hahahahahahahaha
I ovakvi tipovi pisu po forumima, ko oni znaju znanje........

PS.
Umalo zaboravih.
Eto amidze za par hefti, drito iz protestantske Shveske, da se upise u Bosance
Sreca ima wizair, pa i mi fukara bosanska moremo doc' u domaju, da se popisemo

[Edited by Abulafija on 21-09-2013 at 21:17 GMT]
21-09-2013 at 21:15 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828

A da ne bude da serem, evo ja cu tebi prvi literaturu podastrijeti
Ovo je za ovog "nacitanog" bubu, bubi, buba, kako li vec....
Kreni od Malcolma, to ti je najlakse naci.
A mores na netu naci i pdf od naseg dragog tuzlaka Handzica
Onda ides dalje, posto ovima ne vjerujes, ko im hebe mater, citaj Celebi Evliju, Putopis, odlomci o jugoslovenskim zemljama, i to jos iz 1973, sarajevsko izdanje
Imas Cirkovica, al pazi on je Srbin, mozda i laze, otac ga hebo
Dzaja S.
Sjetit cu se ja jos, polako samo......
Al ne mores samo jedno procitat, pa rec eto, ja procito.
Da je to tako svi bi inzenjeri bili, u rudniku nikog......

21-09-2013 at 21:38 | Ukljuèi u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

icon Re: Re: POPIS STANOVNISTVA U BIH 2013

citat:
Shiva wrote:

Sad ti meni odgovori sta je problem sa izjasnjavanjem kao Bosanac, nezavisno od vjerskih i nevjerskih osjeæaja?

Odgovor je jako jednostavan-ne postoji ta kategorija u Ustavu BiH! 

<br /><br /><br /><br />

21-09-2013 at 22:54 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
Abulafija wrote:

Da, mislim da ih se treba PRIVOLITI, pardon trebalo, sad je vec kasno.
Pa ni sadasnji Bosnjaci, te 93, u velikoj vecini nisu ni znali sta se desava na pomenutom kongresu, i dobro se sjecam kako se svijet SMIJAO po Tuzli poslije.
A vidi sad, nakon 20 godina.
Isto se moglo i moze uraditi i u buducnosti i sa ostala dva naroda.
Naravno da ne moze preko noci.
I da, slazem se, kamo puste srece da se jednog dana donese ta promjena ustava, pa da svi budemo ista nacija, i razlicite vjerske i ideoloske pripadnosti.
Na zalost, tu opciju, vec odavno niko ne pominje zglave.

Ako želimo Bosnu i Hercegovinu, onda ne smijemo suviše potcrtavati nacionalno pitanje. Trebamo pokušati da budemo, ako je moguæe, Bosanci… Ubuduæe što više, naravno, ne zaboravljajuæi nikada svoju tradiciju. Niko ne smije da zaboravlja svoju tradiciju i nigdje ne postoji uvjet da bi bili dobar Bosanac da zaboravite svoju tradiciju. Možda baš obrnuto stoje stvari… Svako treba da njeguje svoje tradicije, ali i da njeguje ideal jedne bosanske države, koja poèiva na demokratiji, koja predstavlja jedno otvoreno društvo, tolerantno društvo, kakvo je to uostalom bilo i stotinama godina”…
Alija Izetbegoviæ

Izjava koju je dao nekoliko dana prije smrti.
21-09-2013 at 23:30 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

citat:
Shiva wrote:

Evo recu ti ja za sebe: Ja sam Bosanka jer sam oduvjek bila Bosanka a i logicno je jer sam drzavljanin Bosne I Hercegovine.

Niko mi nece namecati kako da se izjasnjavam!

Sta meni nije logicno je,da se katolici iz BiH izjasnjavaju kao Hrvati ili pravoslavaci kao Srbi. Hrvati zive u Hrvatskoj Srbi u Srbiji a Bosanci u Bosni.

Vjeroispovijest je licna stvar, mogu biti ateista, budista, romkinja, pravoslavna, katolkinja, adventista itd.

Sad ti meni odgovori sta je problem sa izjasnjavanjem kao Bosanac, nezavisno od vjerskih i nevjerskih osjeæaja?

[Edited by Shiva on 21-09-2013 at 20:37 GMT]

1. nepriznata kategorija Ustavom BiH.
2. nepostojanje historijske podloge za Bosanstvo (o Hercegovstvu da ne prièam, država ovo ime dobija tek 1853. godine tako da je suludo i prièati o Hercegovcima kao pripadnicima neke "krovne" nacije).
3. stvara još veæe podjele unutar BiH, taènije unutar istog naroda i nikako ne doprinosti jedinstvu

Inaèe, sve to šta si napisala u prethodnom komentaru nije odgovor na moje pitanje. Sve to šta si nabrojala možeš biti i kao Bošnjakinja. PRoblem je ona želja u vama da budete drukèiji od ostalih, na bilo koji naèin. Kompleks više vrijednosti, pokušaj odvajanja od onog dijela vašeg naroda koji ne misli kao vi.
21-09-2013 at 23:34 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A

I de odluèite se, hoæete li slušati Aliju Izetbegoviæa ili neæete. Danas po èovjeku pljujete, sutra ga citirate. Nekonzistentni ste.

21-09-2013 at 23:34 | Ukljuèi u odgovor
soraya

citat:
VV Cephei A wrote:
I de odluèite se, hoæete li slušati Aliju Izetbegoviæa ili neæete. Danas po èovjeku pljujete, sutra ga citirate. Nekonzistentni ste.

zar ti ne napisa u jednom komentaru da si prvo bio Bosanac,a onda si popodne postao Bošnjak ;hanka ako æemo veæ o konzistenciji stavova o sopstvenom identitetu

[Edited by soraya on 21-09-2013 at 23:44 GMT]
21-09-2013 at 23:43 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A

Citiraj mi taj komentar. Ili æu za izvor smatrati ono šta smatram kao izvor tvoje informacije da æe Ostalih biti preko 30%:

PS: Vi velegraðani ste poznati kao ljudi sa konzistentnim stavovima, modernih shvatanja i širokih vidika. Od nas primitivnih sve možeš oèekivati ali se to vama ne bi smjelo desiti da citirate èovjeka kojeg ste prethodno masu puta popljuvali.

21-09-2013 at 23:45 | Ukljuèi u odgovor
soraya

citat:
VV Cephei A wrote:
Citiraj mi taj komentar.

evo sve trèim

a svrbe te procenti,jelde? ;hanka vidi se da svrbe
21-09-2013 at 23:49 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A

Ne trèiš jer znamo i ti i ja da lažeš. Ali ti ne zamjerim, pod dozom si vjerovatno.

21-09-2013 at 23:51 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: ademir, ALENKO, asljgc, atko, backspace, blatazar, Brezan, cove72, daktilograf, Enida.ja, Fakultetski_obrazovan, faraontz, grabator, Ismet, izlijecise, Maid_guzonja, mustafabesic, nebo, PedjaM, Pucvala, safijatz, Spatzy, sumatra, Trex, tuzlarijanac, _Calixa_
FORUM : Politika : POPIS STANOVNISTVA U BIH 2013 New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net