Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1683 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske - Kad se krene na Panonsko jezero u pet popodne
Pustilo me ranije s posla danas.
Krenem ja oko pet popodne na Panonsko.
Sa Slatine.
Kad poslije Skvera, preko puta stare biblioteke, taèno gdje je nekad bio Dom zdravlja u kome sam k´o dijete svakih 15 dana dobijao injekciju gamaglobulina, naiðe
kombi s megafonom. Senzacionalni Cirkus kaže najavljivaèica dogaðaja dolazi na "Senjak". Podsjeti me to na jednog "psa koji je voleo vozove i rodeo, rodeo, veliki rodeo" i Cecu Bojkoviæ u neka druga vremena.
Film je Paskaljeviæev bio. Onda sam uživao plivajuæi i grijao se blagim popodnevnim suncem na tuzlanskoj plaži. Pomislih: "Vidiš, ipak je sad bolje, 1978. nisam mogao na plažu u po Tuzle, sad mogu!" Ne znaèi, ipak, da æu se ljubiti na pištu!
Sve je isto, samo malo drukèije... Sjeti se, moj ti, da živiš sad, rekoh sebi i vratih se na veèeru. Ogladnilo se od plivanja.
[Edited by Sufler on 18-08-2007 at 00:47 GMT]
[Edited by Sufler on 20-08-2007 at 23:32 GMT]
|
18-08-2007 at 00:45 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|