Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Re: Re: Tuzlanske
citat: ANABELA wrote:
A sjecas li se Partizana i Omladinskog.Ja imala izlaz do 10 pa koristim svaku minutu da sto duze ostanem,pa poslije trka kuci.E jest mi stari bio zafrkan,jesam se i natrcala u mladosti.A nedaj boze zakasnit 1 minut..Nema 10 dana sledecih izaci.
A i onaj moj brat je bio nabelajio samnom.Valjalo mu me vodat.Dragi moj braco
Sjecam se Partizana a posebno Omladinskog i ja sma trcala ko budala, majko draga, pa bas je smijesno kako mi je bio malo izlaz, mada moram reci da su sve cure imale manje vise isti
.
Kad su u ratu uveli policijski sat do 21. kaze moj tata "ovo je najbolje u ratu"
Sufleru, lijepo nam je u Tuzli ovih dana, sunce sija, bas je lijepo i vidim ja nema tebe, to izgleda dodjes kad te malo behit uhvati, u svakom slucaju ako navratis imas mahanje
PS. Omer je dobar momak i bas mi je drago da je on dobio ali mogao bi i ti iduce godine pa da imamo dva Tuzlaka
|
01-10-2007 at 23:50 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1677 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Desi mi se ponekad, posebno ako mi neko naleti na lijevo, æoravo oko, da ne spazim poznati lik i ne pozdravim. Onda haman skontam da me je neko gledao, pa pozdravim onako ofrlje, za svaki sluèaj, a voz veæ prošao. Ako uz gorepomenuto i nešto lafo kontam onda mogu ljudi i da galame za mnom ja ne anlaišem. Nekad i skontam retroaktivno ko je prošao, a nije se prvi javio. Drugi put sam opet nervozan, pa se ne bih nikom ni javio, taman i da ga vidim. Kad sam relaksiran onda se smiješim i javljam pod uvjetom naravno da je æorava koka nabola dobar ugao i uhvatila pojavu kojoj se valja javiti u vidokrug. Nejse. Èini mi se da sam i veèeras omašio ponekog pored jedne Tuzlanke koju sad zovu Omega. Neæe valjda zamjeriti štogod? Ako i zamjeri, šta æu. Nego, bilo bi zgodno veselo se odšunjati u kakvu prirodu na koji dan. U ova prelazna vremena obavezno me strefi prehlada, pa sam nizašta. K´o da sam inaèe za nešto 
Hvala na èuvanju æošeta!¨
|
09-10-2007 at 23:24 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1677 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske - Mirza
Kad sam bio mali otac me je èesto vozio ovim našim slanim gradom. Posebno su me intrigirali željezni mostovi na Jali kod doma Moše Pijade i Šaæira, stari drveni most kojim se prelazilo od Sindikata i Pozorišta prema starom dijelu gradu koji se odaziva na ime Brdo i u Tušnju jedan meni podvožnjak, a vozovima koji su išli prugom iznad mene - nadvožnjak! Nekako mi se èinio zagonetnim. Nije tunel, mali je, nije ni most, nema rijeke ispod, nego se vozamo moj tata i ja ispod njega putom. Sve mi se èini da je kocka bila s obje strane nadvožnjaka.
Onda smo neke 1971. preselili iz Slavka Mièiæa, Srpske varoši na Slatinu, u veæi stan kojeg su nešto zvali dvoiposoban, a imao je tri sobe, kuhinju s trpezarijom, dva balkona i zahod i kupatilo baška... Potom sam nešto otkrivao kako se hoda prugom i gledao odozgo s nadvožnjaka kako prolaze kola i baš sam nešto bio sebi važan. Poslije smo èesto prugom išli drugarici moje starije sestre, Jasni koja je sa sestrom stanovala negdje blizu kraja pruge i rudnika u kuæi svojih roditelja finom bašèom.
Tu pored nadvožnjaka i blizu mezarja sam se nekad igrao i s mojim rahmetli roðakom Mirzom koji je bio godinu dana i nešto stariji od mene. On je išao u Jusuf Jakuboviæ iliti Tušanj, a ja u Džemal Mandžiæ, iliti Pazar. Bio je to njegov svijet jer je tu rastao, a ja sam uvijek, kao i svaki rak manje-više, osjeæao nostalgiju za starim krajem, pa sam ponekad sam znao odlutati na Banju, opet u Slavka Mièiæa do Albin Herljeviæ škole jer me je nostalgièno srce vuklo u prošlost. Kad se Mirza preselio u moju zgradu iz svoje stare èetvorospratnice, baš mi je srce bilo puno. Onda je neke 1977., Bože zar je veæ trideset godina prošlo, u saobraæajnoj nesreæi poginuo moj rahmetli amidža Muhamed, a dva mjeseca kasnije, negdje odmah poslije Nove 1978. umro je na VMA u Beogradu moj roðak i drug i brat Mirza. Sad kad s prozora èetverospratnice u kojoj živim pogledam na mezarje Tušanj, sjetim se i njegovih nepunih 14 godina. Sjetim se kako me jednom odbranio od nekih nadobudnih djeèaka koji su na meni htjeli vježbati grupno zastrašivanje. Vidim onda i nadvožnjak i èujem lokomotivu kako pišti, a nas se dvojica sklanjamo na brzinu i silazimo trèeæi pored mjesne zajednice...
citat: Rodjeni wrote:
Sretno Sufleru
Haj ja cu ubacivat vako kojesta sto bi moglo podsjetit na neka fina vremena
a ti sroci pjesmicu tj skiti je
Npr.Bio jednom jedan nadvozhnjak u Tushnju
[Edited by Sufler on 10-10-2007 at 22:48 GMT]
|
10-10-2007 at 00:13 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
zara Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 06-01-2007 Lokacija: U mislima Odgovori: 11515 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Opet ja
Sufler
Citat:
U ova prelazna vremena obavezno me strefi prehlada, pa sam nizašta. K´o da sam inaèe za nešto.
...............................................
Znam da je skromnost vrlina.Ipak, da nije ovo malo previse Sufleru?
Inace, ja se ne bih brinula, ima nas na ovom nasem forumu svakakvih :
udatih, ozenjenih, pa ovih koji to nisu, lijepih i narcisoidnih,nas manje lijepih i manje mladih - nesavrsenih, mladih, otkacenih, ozbiljnih, ogrezlih u politiku ...ma, sta da ti pricam, znas ti to i sam. Opusti se i uzivaj.
[Edited by zara on 10-10-2007 at 19:33 GMT]
|
10-10-2007 at 19:32 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|