Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Neidhardt Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 16-06-2007 Lokacija: Wien Odgovori: 1596 IP: Maskiran
|
Re: Re: 60 minuta
citat: KlOn wrote:
A ti si isao od vrata do vrata i zakljucio da narod vjeruje u vecinu njihovih bljuvotina ?,i koga to 60 minuta posla u zatvor ili raskrinka ,necemo sad racunat neke krimoscice koji su na kraju krajeva sami sebe ukopali ,oni me ne interesuju ,interesuje me kojeg su politicara zatvorili sa svojim pricama rekla kazala malo nadodala da bi se podigla gledanost? Kojeg ,i kakva je korist u konacnosti ispala od te nazovi emisije? Koja ?!
60 minuta prije svega ukazuje na krimogenu drzavu i njezinu potpunu nefunkcionalnost. Da drzavu ne vode kriminalci, emisije poput 60 minuta ne bi postojale. No, iovako u svakoj demokratskoj drzavi postoji smjer koji se zove investigativni zurnalizam osim u diktaturama. Ne zelim preuvelicavati Bakira Hadziomerovica i njegovu ekipu, ali on se usudjuje govoriti o cemu drugi sute, kako u FBiH, tako i u RS-u. Mozda je to razlog zbog cega ljudi u BiH tu emisiju prate.
|
19-11-2009 at 16:40 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
ww40 Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 08-08-2009 Lokacija: tuzla Odgovori: 199 IP: Maskiran
|
citat: nemamidejezanick wrote:
Stani malo, a zasto je placaju? Zasto je najgledanija televizija? Je l' moguce da Zlatko i Bakir tjeraju ljude da gledaju FTV? Ili to rade zato jer im se svidja program? I kakve veze sad imaju Oslobodjenje i Jugosloveni s ovim?
Nego, hajd ti fino popij jedan apaurin, pa procitaj sta si sve napisao...
BTW, lik je osudjen, pedofil, zaskocio pacijent curicu od 9 godina. Pedofil i tacka. Ti i reis ga branite do sutra, vama na cast - za mene je bolesna pedofilcina i zasluzuje 10 puta duzu kaznu...
plaæaju je zato što moraju i što dolaze inkasanti i tužbe na vrata, ali samo u tuzli, zenici, lukavcu..., a u èapljinu široki, grude....nesmiju ni prismrdit.
znaèi država pili zakone samo na bošnjacima, plati klati,mi bošnjaci plati a hrvati ravnopravno klate. bošnjaèka po plaæanju a federativna po urednicima i uposlenim, ma zajebi više.
zakon valjda treba da vrijedi za sve ili nemisliš tako...
neka bude neovisna i neka budu ravnopravno zastupljeni narodi ali neka je plaæaju svi u federaciji.
a, kako je cijene i bošnjaci, neka uvedu da svako plaæa pretplatu tv-kuæi koju odabere vidjeo bi koliko bi prihoda imali...jebo multi-kulti UVIJEK preko bošnjaèkih leða..dosta više.
osto bi je plaæat ti i još vas nekolicina sdp-ejaca tako da bi i gledatelja imala ko osloboðenje èitatelja.
tebi nije bistro oèito ti treba crtat neke stvari!
lik jest pedofil ali zato što je sud tako presudio a ne zato što je 60 minuta to potencirala, do tada je bio osumnjièen.
niko tog lika ne amnestira nego ti i takvi kao ti lažni moralisti i 60 minuta proglašavate svakih sedam dana odreðen broj ljudi lopovima, zloèincima, pedofilima.... a da neki od njih nisu ni optuženi.
napravite ljudima pakao od života a onda vas zaboli kad nebudete u pravu... to je poenta!
zato ne pjeni, roza pilula se dofati i sabura si daj!
|
19-11-2009 at 17:48 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
ledo Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 22-03-2005 Odgovori: 1294 IP: Maskiran
|
citat: ww40 wrote:
plaæaju je zato što moraju i što dolaze inkasanti i tužbe na vrata, ali samo u tuzli, zenici, lukavcu..., a u èapljinu široki, grude....nesmiju ni prismrdit.
sjetih se prije par godine kada je uvaženi ovdašnji novinar sa ftv-a otišao da televizijski proprati otimaèinu nadležnog lokalnog suda vezano za neplaæanje tv pretplate od sirotinje iz jajiæa kod kalesije,
uprtili televizor ispred djeèice i sirotinje, likuju i zaklinju se u pravnu državu,
otimaju od siromašnih, da bi se namirili bogati,
da imalo ima pravne države, redoslijed sudskih predmeta bi srazmjeran visini utaja i prevara, a ne obrnut,
|
19-11-2009 at 20:15 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
citat: ledo wrote:
sjetih se prije par godine kada je uvaženi ovdašnji novinar sa ftv-a otišao da televizijski proprati otimaèinu nadležnog lokalnog suda vezano za neplaæanje tv pretplate od sirotinje iz jajiæa kod kalesije,
uprtili televizor ispred djeèice i sirotinje, likuju i zaklinju se u pravnu državu,
otimaju od siromašnih, da bi se namirili bogati,
da imalo ima pravne države, redoslijed sudskih predmeta bi srazmjeran visini utaja i prevara, a ne obrnut,
naravno samo po balijama udri ito opet balije.
poslanici HDZ-ejci iz z. hercegovine, otvorneo u skupštini kažu da neæe da plaæaju pretplatu. dakle èlanovi skupštine jedne države koji donose zakone otvoreno pred tv-kamerama tvrde da ne plaæaju tv-pretplatu niti im pada napamet to da urade što æe reæ postupaju protuzakonito.
a kada se upošljavaju novinari u tu tv- kuæu mora biti po kljuèu, jebo im kljuè mamu.
i opet nisu zadovoljni...ne ne ne... ugroženi ne mogu æerat više mercedese nema rata, nema šverca, nema 1 kg brašna za 20 KM.
a ovamo bijedi tv iz kuæe iznose, sprovodi se zakon samo na balijama i onda se naðu ovi naši glupani raspredat o ftv-u njenoj potrebi da ostane i sliène gluposti.
dakle ukinut ftv, bošnjaèku televiziju osnovat njoj tv pretplatu plaæat a neku zajednièku televiziju na nivou BiH i(ili) federacije nije problem podržat.
nije mi jasno kako tako uvijek moramo ispast glupi eto uvijek mi naj***mo u svemu, i nikad pameti doæ...ama baš nikad!
|
19-11-2009 at 21:10 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
nemamidejezanick Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 29-07-2008 Lokacija: tz Odgovori: 512 IP: Maskiran
|
znaèi država pili zakone samo na bošnjacima, plati klati,mi bošnjaci plati a hrvati ravnopravno klate. bošnjaèka po plaæanju a federativna po urednicima i uposlenim, ma zajebi više.
zakon valjda treba da vrijedi za sve ili nemisliš tako...
neka bude neovisna i neka budu ravnopravno zastupljeni narodi ali neka je plaæaju svi u federaciji.
a, kako je cijene i bošnjaci, neka uvedu da svako plaæa pretplatu tv-kuæi koju odabere vidjeo bi koliko bi prihoda imali...jebo multi-kulti UVIJEK preko bošnjaèkih leða..dosta više.
osto bi je plaæat ti i još vas nekolicina sdp-ejaca tako da bi i gledatelja imala ko osloboðenje èitatelja.
tebi nije bistro oèito ti treba crtat neke stvari!
lik jest pedofil ali zato što je sud tako presudio a ne zato što je 60 minuta to potencirala, do tada je bio osumnjièen.
niko tog lika ne amnestira nego ti i takvi kao ti lažni moralisti i 60 minuta proglašavate svakih sedam dana odreðen broj ljudi lopovima, zloèincima, pedofilima.... a da neki od njih nisu ni optuženi.
napravite ljudima pakao od života a onda vas zaboli kad nebudete u pravu... to je poenta!
zato ne pjeni, roza pilula se dofati i sabura si daj!
Joj nemoj matere ti zaplakati, ugrozeni Bosnjak moj. Lijepo sam ti rekao, ako je ta televizija toliko antibosnjacka, zasto je najgledanija u drzavi? I sta si se uhvatio Hrvata, vise FTV ima gledatelja nego sto je Hrvata u BiH... 
Lik je pedofil, a bio je pedofil i prije nego sto je osudjen, a bice pedofil i nakon sto odsluzi kaznu. Mozda onda ne treba govoriti da je Milosevic ratni zlocinac, jer nije osudjen? Ili mozda ne treba govoriti da je onaj hodza sto je pao s kilom horsa diler?
Sto se tice tih ostalih koje prozivaju kriminalcima, ako su ti tako dragi vodi ih kuci svojoj... Eno ti OHRova shema 'uglednih' Bosnjaka koji su prije rata imali u dzepu dovoljno za kutiju cigara, a sad drze pola drzave...
Lijepu raju brane tvoji istomisljenici, pedofilcine, ratne profitere, izdajnike, dilere, kriminalce svih profila... Blago se nama s vama...
|
20-11-2009 at 10:00 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
|
citat: nemamidejezanick wrote:
Joj nemoj matere ti zaplakati, ugrozeni Bosnjak moj. Lijepo sam ti rekao, ako je ta televizija toliko antibosnjacka, zasto je najgledanija u drzavi? I sta si se uhvatio Hrvata, vise FTV ima gledatelja nego sto je Hrvata u BiH... 
Lik je pedofil, a bio je pedofil i prije nego sto je osudjen, a bice pedofil i nakon sto odsluzi kaznu. Mozda onda ne treba govoriti da je Milosevic ratni zlocinac, jer nije osudjen? Ili mozda ne treba govoriti da je onaj hodza sto je pao s kilom horsa diler?
Sto se tice tih ostalih koje prozivaju kriminalcima, ako su ti tako dragi vodi ih kuci svojoj... Eno ti OHRova shema 'uglednih' Bosnjaka koji su prije rata imali u dzepu dovoljno za kutiju cigara, a sad drze pola drzave...
Lijepu raju brane tvoji istomisljenici, pedofilcine, ratne profitere, izdajnike, dilere, kriminalce svih profila... Blago se nama s vama... 
ako je ko plaèip**** ovdje onda si ti i tvoji istomišljenici.
najgledanija....vrlo upitno, obzirom da 90% ljudi koje znam ne silaze sa HRT-ova, al ajde da uzmemo i da je najgledanija!
koliko love dobijaju od pretplate recimo, a uporedi njihovu gledanost npr sa hayatom?
da pare koje dobija FTV, dobije hayat imali bi bar jednu programsku kuæu kvalitetom ravnu nekim od HRT-ova.
Ti ne èitaš izgleda ni svoje postova a kamoli moje, jer da èitaš onda bi vidio razloge zašto su hrvati navedeni. Opet ti treba crtat izgleda!
FEDERACIJA= BOŠNJACI + HRVATI......
FTV= plaæanje pretplate zakonom bi trebali bošnjaci + hrvati, kao i ravnopravna struktura uposlenih.
Ovi hrvati je ne plaæaju a ravnomjerno su uposleni(to ti i ne spomenu, po tebi to nije ni bitno) e sad kakva je to onda televizija i èija...
osloboðenje, èitaju takvi kao ti...èitatelji osloboðenja: ti, z. lagumdžija+j. imamamoviæ, neki sdp-e èlanovi (ali ipak imaju i avaz samo ga drže u fijoci da drugi sdp-ejci ne vide), i još par tuzlaka.
svijet gleda FTV-e jer nema šta drugo, neæe da gledaju srbe ili hrvate, a da im se iole da alternativa svi æe prebacit na daljinskom.
OSLOBOÐENJE - AVAZ: FTV- bošnjaèka televizija
eto ti usporedba, šta ti sad nije jasno.
ko si ti da znaš da je neko ratni profiter, pedofil, zloèinac...., zašto policiji ne prijaviš da ih na vrijeme pohapsi.
puno ti 60 min. gledaš, vidim ja,
naškodilo ti!
znaš neinformisani, da kad nekom kažeš javno da je kriminalac, pedofil, zloèinac itd. može da te tuži za klevetu, tako da dobro razmisliš kako æeš svoje tvrdnje dokazati.
takoðe za medije postoje još posebna ogranièenja šta i kako smiju objavljivati!
i opet ti valjaš idiotluke, niko ih ne brani, neka ih procesuiraju ali ne mogu hapsiti ljude zato što neki glupan misli da je neko lopov, o tome se radi.
OPTUŽENOM SE MORA DOKAZATI KRIVICA,TEK TAD JE KRIV...alo jel ti bistro.
ja moram dokazati da si ti glup (iako mislim tako i svima je jasno) , a ne ti odbranom da si pametan.
glup...dokaži
pametan...dok se ne dokaže drugaèije jel sad bistro
teško nama sa takvim,i dobro si slobu napomenuo, on i nije dokazani ratni zloèinac jer da je bio osuðen sigurno tužba BiH za zloèine protiv srbije, bi imala drugi epilog, ali teško da ti to možeš svatiti.
|
20-11-2009 at 11:11 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
nemamidejezanick Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 29-07-2008 Lokacija: tz Odgovori: 512 IP: Maskiran
|
Re: 60 minuta
ako je ko plaèip**** ovdje onda si ti i tvoji istomišljenici.
najgledanija....vrlo upitno, obzirom da 90% ljudi koje znam ne silaze sa HRT-ova, al ajde da uzmemo i da je najgledanija!
koliko love dobijaju od pretplate recimo, a uporedi njihovu gledanost npr sa hayatom?
da pare koje dobija FTV, dobije hayat imali bi bar jednu programsku kuæu kvalitetom ravnu nekim od HRT-ova.
Ti ne èitaš izgleda ni svoje postova a kamoli moje, jer da èitaš onda bi vidio razloge zašto su hrvati navedeni. Opet ti treba crtat izgleda!
FEDERACIJA= BOŠNJACI + HRVATI......
FTV= plaæanje pretplate zakonom bi trebali bošnjaci + hrvati, kao i ravnopravna struktura uposlenih.
Ovi hrvati je ne plaæaju a ravnomjerno su uposleni(to ti i ne spomenu, po tebi to nije ni bitno) e sad kakva je to onda televizija i èija...
osloboðenje, èitaju takvi kao ti...èitatelji osloboðenja: ti, z. lagumdžija+j. imamamoviæ, neki sdp-e èlanovi (ali ipak imaju i avaz samo ga drže u fijoci da drugi sdp-ejci ne vide), i još par tuzlaka.
svijet gleda FTV-e jer nema šta drugo, neæe da gledaju srbe ili hrvate, a da im se iole da alternativa svi æe prebacit na daljinskom.
OSLOBOÐENJE - AVAZ: FTV- bošnjaèka televizija
eto ti usporedba, šta ti sad nije jasno.
ko si ti da znaš da je neko ratni profiter, pedofil, zloèinac...., zašto policiji ne prijaviš da ih na vrijeme pohapsi.
puno ti 60 min. gledaš, vidim ja,
naškodilo ti!
znaš neinformisani, da kad nekom kažeš javno da je kriminalac, pedofil, zloèinac itd. može da te tuži za klevetu, tako da dobro razmisliš kako æeš svoje tvrdnje dokazati.
takoðe za medije postoje još posebna ogranièenja šta i kako smiju objavljivati!
i opet ti valjaš idiotluke, niko ih ne brani, neka ih procesuiraju ali ne mogu hapsiti ljude zato što neki glupan misli da je neko lopov, o tome se radi.
OPTUŽENOM SE MORA DOKAZATI KRIVICA,TEK TAD JE KRIV...alo jel ti bistro.
ja moram dokazati da si ti glup (iako mislim tako i svima je jasno) , a ne ti odbranom da si pametan.
glup...dokaži
pametan...dok se ne dokaže drugaèije jel sad bistro
teško nama sa takvim,i dobro si slobu napomenuo, on i nije dokazani ratni zloèinac jer da je bio osuðen sigurno tužba BiH za zloèine protiv srbije, bi imala drugi epilog, ali teško da ti to možeš svatiti.
Au, pa ti si se pravo upalio, ni tamiflu ti ne pomaze...
FTV je najgledanija po mareco indexu, jedinom relevantnom pokazatelju popularnosti medija u BiH. Hayat u prime time indexu ima 3.5 puta manju gledanost od FTV. Stvarno ne vidim zasto bi Hayatu, kao privatnoj, ili stranackoj televiziji, trebao dobiti pare od pretplate. Nije dosta sto je pobjegulja i prijeratni vlasnik TV servisa dobio televizijsku kucu na lijepe oci? 
I nemoj hljeba ti objasnjavati pravniku s 10 godina staza sta je kleveta... 
Nego, tamiflu, paracetamol i 2-3 apaurina, zlu ne trebalo...
[Edited by nemamidejezanick on 20-11-2009 at 11:56 GMT]
|
20-11-2009 at 11:56 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 24
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan-pixi, elio, elio, gusinje23, lejla_edib, loa, mafija, Muamer17, pixi, RPM, selmicaa
|
FORUM : Politika : 60 minuta |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|