Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : 60 minuta
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
charles darwin
Nivo: Forumas sa iskustvom
evolucioni defekt

Registriran(a): 14-03-2009
Lokacija: zona sumraka
Odgovori: 207
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

jest vala i ja sve nesto kontam da je u ovoj zemlji nasoj sve izmisljeno , tolko je izmisljeno da nisam siguran ni da ja nisam izmisljeni lik u glavi nekog mentalnog bolesnika . 


evolucija je kriva za sve , amebe uzivaju!
12-11-2009 at 19:19 | Ukljuèi u odgovor
charles darwin
Nivo: Forumas sa iskustvom
evolucioni defekt

Registriran(a): 14-03-2009
Lokacija: zona sumraka
Odgovori: 207
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
primus inter pares wrote:


Narod jeste glup,dokazi su svuda oko nas



nazalost tacno , nidje glupljeg svijeta nego u nas , kazes im ko ih krade i pljacka , a oni ospu po tebi jer si dirno u njihovog idola koji (iako je samo covjek prizemnih i primitivnih pogleda i pobuda) je u njihovim ocima slika svevisnjeg i najveci im uzor , ja se nadam da ce bakir (svaka mu cast) jednog dana ipak dic ruke od budala i otic negdje daleko i zivjet zivot u miru , narod nas ne zasluzuje nista bolje od ovog sto ima , jer bolje im ocigledno ne treba .
 


evolucija je kriva za sve , amebe uzivaju!
12-11-2009 at 19:30 | Ukljuèi u odgovor
TzStar
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 19-09-2009
Lokacija: The Earth
Odgovori: 113
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

Kada god se strucnjacima sa FTV-a zatresu noge, oni izmisle da im neko prijeti.

Oni koji inace vjeruju Bakiru i koji su njegovi sljedbenici, su ovaj puta onako klasicno i skolski prevareni. Izmisljenom pricom o nekakvim prijetnjama vas je Bakir naveo da mu (opet)vjerujete i tako vas je napravio budalama!

12-11-2009 at 19:38 | Ukljuèi u odgovor
charles darwin
Nivo: Forumas sa iskustvom
evolucioni defekt

Registriran(a): 14-03-2009
Lokacija: zona sumraka
Odgovori: 207
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

sreca pa ima i onih mudrih koji ne nasjedaju na te price ... 


evolucija je kriva za sve , amebe uzivaju!
12-11-2009 at 19:40 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

BHDANI:


Užas: Priprema atentata na Bakira Hadžiomeroviæa



Naruèioci su poznati

Dani su u posjedu kopije službenog krim-obavještajnog izvještaja Federalne policije u kojem se Naser Keljmendi, Naser Krujeziu i Fahrudin Radonèiæ oznaèavaju kao finansijeri ubistva urednika politièkog magazina 60 minuta Federalne televizije Bakira Hadžiomeroviæa



"Dana 25. 09. 2009. godine u 13:40 sati na službeni telefon Odjeljenja 13/5-SKP FUP-a nazvao je izvor (identitet poznat saèiniocu KOI-a) i rekao sljedeæe: 'Bio je sastanak u hotelu Radon Plaza u Sarajevu, sjedili su Naser Keljmendi, Naser Krujeziu i Fahrudin Radonèiæ, došao im je bio neki èovjek iz Beograda i uplaæen je novac da se ubije Bakir Hadžiomeroviæ iz emisije 60 minuta.' Vezano za ovaj dogaðaj, izvor je spomenuo lice Dragan Supiæ, te je rekao: 'Bojim se za svoju sigurnost, ne mogu preko telefona o ovome, imam èovjeka koji zna sve detalje oko navedenog. Neka se o ovome obavijesti tužilac Oleg Èavka, njemu æu sve reæi samo neka stupi u kontakt sa mnom.'"

Prethodni tekst je sadržaj službene informacije Ministarstva unutarnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine koji je, nažalost, izazvao reakciju samo policijskih struktura: mjere fizièke zaštite urednika najgledanijeg TV programa u zemlji, politièkog magazina 60 minuta su udvostruèene. Umjesto dvojice policijskih pratilaca koji mu duže od godinu dana pružaju neprekidnu fizièku zaštitu, u pratnji Bakira Hadžiomeroviæa od tada su èetvorica policajaca u civilu, a stan u kojem živi s porodicom nije više pod neprekidnim osiguranjem jednog, veæ dvojice policajaca.

Nažalost, prema do sada dostupnim informacijama, izostala je odgovarajuæa reakcija nadležnih istražnih organa: ni Tužiteljstvo BiH, a ni Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu nisu èak ni na razgovor pozvali Keljmendija, Kruezijua i Radonèiæa, koji su, prema citiranom policijskom izvoru, oznaèeni kao finansijeri Hadžiomeroviæevog ubistva. No, zato je o policijskoj akciji, vjerovatno iz tužilaèkih ili izvora državne obavještajne agencije OSA, saznao Radonèiæ, iako službeno iz ovih organa nije kontaktiran.

Moænici ne biraju sredstva Policijske informacije o naruèivanju Hadžiomeroviæevog ubistva - koliko god bile užasavajuæe - sasvim se uklapaju u dramaturgiju pokušaja ovdašnjih najmoænijih mafijaško-kriminalnih struktura da blokiraju postojeæe i sprijeèe nove istrage o njihovim zlodjelima i najtežim kriviènim djelima kojima se ostvaruje enormna materijalna dobit. Moæni politièari, predvoðeni Miloradom Dodikom, Draganom Èoviæem i Fahrudinom Radonèiæem, èine sve što je u njihovoj moæi da opstruiraju aktivnosti i istrage nadležnih organa i hrabrih pojedinaca u njima, koji uz svakodnevno medijsko šikaniranje pokušavaju biti predstavljeni kriminalcima. Doskorašnji pomoænik direktora SIPA-e Dragan Lukaè veæ je platio cijenu i smijenjen je s funkcije s koje je koordinirao opsežnu istragu o kriminalu Dodika i njegovih saradnika; èelnik Finansijske policije Federacije BiH Zufer Derviševiæ postao je stalna meta najprljavije i najbrutalnije medijske kampanje Radonèiæevih novinskih izdanja otkako je otvorena istraga nadležnog tužiteljstva o kriminalnom poslovanju Razvojne banke Federacije BiH, te zloupotrebama njenog direktora Ramiza Džaferoviæa; onog trenutka kada je shvatio da zamjenik visokog predstavnika Raffi Gregorian neæe zaustaviti istragu Tužiteljstva BiH o Radonèiæevom pranju novca, u Dodikovu harangu protiv Gregoriana ukljuèili su se i Radonèiæ, reis Mustafa Ceriæ i Sabor Islamske zajednice na èelu s Edhemom Bièakèiæem; kada je amerièki tužitelj u Tužiteljstvu BiH Drew Engel nedavno boravio u Lihtenštajnu prikupljajuæi dokaze o pranju novca, nova meta Dnevnog avaza postao je i Engel... Sve prethodno kulminiralo je apsurdom po kojem su se Dodikovoj harangi protiv Ureda visokog predstavnika i amerièkih diplomata u njemu pridružili i Radonèiæ i Ceriæ, zloupotrebljavajuæi pritom i Islamsku zajednicu BiH i lansirajuæi teoriju o antibošnjaèkom i antimuslimanskom angažmanu amerièkih predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Višegodišnje prijetnje Ipak, kljuènu prepreku u uspješnom gušenju procesuiranja drskog kriminala i Dodik i Radonèiæ i Ceriæ vide u Bakiru Hadžiomeroviæu i politièkom magazinu 60 minuta. Ogromnu gledanost i nesumnjivu podršku javnosti koja briše entitetske granice i etnièke razlike u milionskom auditoriju Hadžiomeroviæ je stekao višegodišnjim otvorenim i hrabrim raskrinkavanjem kako i najmoænijih ratnih zloèinaca, tako i drskog kriminala najmoænijih tranzicijskih lopova koji su postali politièko-medijsko-mafijaška oligarhija tajkuna nedodirljiva za nadležne istražne organe. Višegodišnje prijetnje najokorjelijih kriminalaca praktièno su onemoguæile normalan život, bez neprekidne policijske zaštite, Hadžiomeroviæu i njegovoj porodici. Bakir Hadžiomeroviæ je postao simbolom šaèice bh. novinara situiranih u Osloboðenju, Slobodnoj Bosni i Danima koji ne odustaju od raskrinkavanja kriminalnih hobotnica u vlasti i oko vlasti; onih koji se godinama uspješno kriju iza navodne zaštite ugroženih bošnjaèkih, srpskih i hrvatskih nacionalnih interesa.

Zbog toga je sudbina Bakira Hadžiomeroviæa prvorazredno pitanje o najbliskijoj buduænosti države Bosne i Hercegovine i bosanskohercegovaèkog društva. Agonija koja traje ne može se okonèati neprestanim poveæavanjem broja policajaca koji brinu o Hadžiomeroviæevoj sigurnosti. Da, govorim o monstruozno moænoj kriminalnoj strukturi: ukoliko Bakir Hadžiomeroviæ ili neko od šaèice njegovih hrabrih kolega ne doèekaju razbijanje kriminalnih okova kojima je premrežena država, ni Bosna i Hercegovina neæe dugo nadživjeti Bakira ili nekog od njegovih kolega.





Egzekutor(i)



Ko je Dragan Supiæ, osoba iz informacije Federalne policije?


Dragan Supiæ roðen je 1972. godine u Derventi i, prema beogradskom listu Politika, èesto je privoðen zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga u Republici Srpskoj i BiH. Uhapšen je 9. decembra 2003. godine u Bihaæu, gdje je došao iz Prijedora kako bi Aldinu Ljubijankiæu prodao 1.049 grama kokaina, zbog èega je izdržao zatvorsku kaznu u trajanju od èetiri godine i šest mjeseci. Uhapšen je 31. jula 2009. godine u Beogradu, u sklopu opsežne akcije protiv dobro organizirane mafijaške grupe distributera narkotika i falsificiranog novca.


13-11-2009 at 13:38 | Ukljuèi u odgovor
TzStar
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 19-09-2009
Lokacija: The Earth
Odgovori: 113
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

Svako ima svoju stranu price i ...svoje orahe.

Ali neopsporno je da i Zlatko i Bakir imaju svoje kriminalce i svoj kriminal!

13-11-2009 at 14:51 | Ukljuèi u odgovor
Vodolija
Nivo: Forumski doajen
Home sweet home

Registriran(a): 07-06-2006
Lokacija: Ovdje
Odgovori: 7495
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

U Bosni nema nijedan politicar da valja pa nek prica ko sta hoce
Svi su dosli na funkciju sa namjerom da uzmu sto vise para i to je to.
Eh onda kad novinari pocnu da otkrivaju lopovluke onda se okrenu narodu i lafo novinari ove ili one novine su protiv ovih ili onih.

Bjezi ba...sve jedna te ista mraka  


Žena u najboljim godinama
13-11-2009 at 15:30 | Ukljuèi u odgovor
andjela
Nivo: Forumski doajen
Ljubav se zove imenom mojim!!

Registriran(a): 27-01-2004
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 13230
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
TzStar wrote:
Svako ima svoju stranu price i ...svoje orahe.

Ali neopsporno je da i Zlatko i Bakir imaju svoje kriminalce i svoj kriminal!


ma jest vala , Bakir i Lagumbdžija su nas doveli dotle da æemo ostat jedini papci u regionu ja ba , samo se zabavite oko Bakira , dok ostali putuju u Eurpou

"putuj Evropo , nemoj više èekati na nas............"
13-11-2009 at 19:28 | Ukljuèi u odgovor
TzStar
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 19-09-2009
Lokacija: The Earth
Odgovori: 113
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
andjela wrote:


ma jest vala , Bakir i Lagumbdžija su nas doveli dotle da æemo ostat jedini papci u regionu ja ba , samo se zabavite oko Bakira , dok ostali putuju u Eurpou

"putuj Evropo , nemoj više èekati na nas............"


Neko manje neko vise. Ali naivno je vjerovati da su tandem Bakir+Zlatko nevinasca koje eto naarod nepotrebno kritikuje.

SDA je puna kriminalaca. SDP isto tako. Sve reketasi.
13-11-2009 at 19:33 | Ukljuèi u odgovor
mosnik
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 07-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2074
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

Politicari su nam super. Ne valjaju novinari, a Bakir je najgori...Politicari trebaju da ukazu na kriminal novinara koji nam uhakase drzavu  


Kume i ti ces to da radis, samo sutra.
13-11-2009 at 21:41 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 31
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: beba24, cheguedoeNo2, dr.devilito, lilly, malimeho, mikooo, neko_bezveze, onlyyou, uprava, victorius
FORUM : Politika : 60 minuta New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice