Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.


FORUM : Sport : Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
indijana
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-05-2008
Lokacija: Paradise city
Odgovori: 7483
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH

EMIR SPAHIÆ IDE U KRYLYA SOVETOV

Kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emir Spahiæ, nakon utakmice nacionalnog tima protiv Rijeke najavio je da æe promijeniti sredini i napustiti Lokomotiv Moskvu, a njegove rijeèi potvrðuje i pisanje ruskih medija.

Prema najavama iz Rusije i pisanju Sport Ekspresa, naš interancionalac trebao bi biti posuðen u Samaru gdje bi odjenuo dres Krylya Sovetova, ekipe koja je prošlu sezonu okonèala na šestoj poziciji sa 48 bodova.
Spahiæ u narednih dan, dva trebao postiæi konaèan dogovor te se prikljuèiti novim saigraèima koji se nalaze na pripremama u španskoj Marbelli.

Podsjetimo, Spahiæ je u proteklom zimskom roku bio na pragu prelaska u grèki Panahthinaikos, ali je transfer propao nakon što su poslodavci našeg internacionalca tražili previsoku odštetu. Takoðe, postojala je moguænost da Spahiæ preseli i u Njemaèku, odnosno Hamburger, no na kraju se propali i pregovori sa slavnim Bundesligašom. Naš reprezentativac nije obavio pripreme sa Lokomotivom, a radio je individualno u Moskvi, te mu ne bi trebao biti problem da uðe u takmièarsku formu (prvenstvo poèinje 14. marta).

Sigurno je da æe, ukoliko se posao sa premijerligašem iz Samare uspješno okonèa, najviše profitirati selektor Miroslav Æiro Blaževiæ, koji æe uoèi odluèujuæih utakmica protiv Belgije, u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvu, na raspolaganju imati spremnog kapitena.
 


Sve je super i sve je za 5!
14-02-2009 at 08:10 | Ukljuèi u odgovor
indijana
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-05-2008
Lokacija: Paradise city
Odgovori: 7483
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH


MISIMOVIÆ: U RIJECI JE BIO CIRKUS!

„Kompletnu organizaciju kontrolne utakmice sa Rijekom, ali i naš poraz na „Kantridi“ nazvao bi klasiènim cirkusom!“, rekao je revoltirani Zvjezdan Misimoviæ, fudbalski A reprezentativac BiH.
Jedan od najboljih ovosezonskih igraèa njemaèkog budesligaša Wolfsburga uklopio se u sivilo našeg nacionalnog tima u srijedu naveèe, kada smo sebi priredili svojevrsnu blamažu, jer smo poraženi od petoplasiranog tima prvog dijela hrvatskog šampionata - 2:3.
Jedan od rijetkih njegovih boljih poteza u meèu sa timom Roberta Rupèiæa bio je gol u 45. minutu, kojeg je postigao iz jedanaestrca, za vodstvo od 2:1.

“Nije jednostavno izgubiti bilo koju utakmicu, a kamo li reprezentacija od kluba. Nije mi jasno zašto smo uopšte igrali sa Rijekom, ako nam èelnici Saveza za protivnika nisu bili u stanju obezbjediti neku od nacionalnih selekcija? Bilo je puno otkaza igraèa, okupili smo se znatno oslavljeni. Što nam je to trebalo? Pa, èak nismo ni trenirali. Iz objektivnih razloga kasnio sam na okupljanje, a onda sam sa saigraèima trenirao u hotelu. Smiješno!“, kazao je Misimoviæ.

Misimoviæ je istakao kako se nada da nam se loša igra kao protiv Rijeke više nikada neæe ponovit, ali i da više neæemo igrati „cirkus utakmice“.

„Bolje da propustimo FIFA termin za prijateljske utakmice, nego da igramo svugdje i sa svakim. Ne tražim opravdanje za bolni poraz, ali i sudija Ivan Bebek bio je cirkus. Igrali smo na teškom terenu i neko od nas, uoèi važnih utakmica sa Belgijom, mogao se povrijediti. Ionako imamo mnogo povrijeðenih igraèa...“, prièao je Misimoviæ, ali i za kraj naglasio:

„Rijeku što prije moramo zaboraviti, te nastojati razmišljati o Belgiji. Prije utakmice u Genku dosta stvari moramo posložiti, promijeniti u timu. Vjerujem da æemo do 28. marta, kada igramo sa Belgijom jedan od najvažnijih susreta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrièka Republika 2010“ imati zdrave igraèe. Nismo bez šansi u Genku, ma koliko nas sada svi otpisivali zbog posljednjeg poraza.“

 


Sve je super i sve je za 5!
14-02-2009 at 08:12 | Ukljuèi u odgovor
mosnik
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 07-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2074
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH

RUSI OPTUŽILI SPAHIÆA ZA
NAMJEŠTANJE
Emir Spahiæ, pouzdani kapiten reprezentacije BiH, stavljen je na transfer listu Lokomotiva, a kako tvrde u ovom ruskom klubu, glavni razlog za takvu odluku je namještanje utakmice.

Naime, Spahiæ je bio glavni “junak” afere u ruskom prvenstvu, koja se dogodila prošle jeseni, u kojoj je Himki iznenaðujuæe savladao Lokomotiv u Moskvi sa 2:0.

Himki se tada borio za ostanak, a pri jednom golu Spahiæ se navodno izmakao protivnièkom igraèu nakon èega su se na raèun bh. kapitena obrušile salve optužbi.


Prema pisanju Veèernjeg lista Spahiæev tadašnji saigraè Sergej Gurjenko, bio je najglasniji.
“Takav nam igraè ne treba u timu”, istakao je predsjednik Lokomotiva.
Ruski novinari tvrde da Spahiæa prati takav glas, neèasnog igraèa, a navodno je zbog toga i Oleg Romancev zanemario njegove igraèke kvalitete i nije ga htio imati u moskovskom Dinamu.

“Nikako ne vjerujem u to, jer je Spahiæ izuzetno pošten momak. Imao je neke nesporazume s klubom, želio je otiæi, nisu mu dali, ali lažu da je namještao utakmice. On je èastan èovjek i sportaš”, istakao je za Veèernji list selektor Miroslav Blaževiæ.

Koliko u svemu ima istine vidjeæe se uskoro, ali je èinjenica da je naš kapiten na meti mnogih klubova pa se tako veæ javio klub Krilja Sovjetov, koji ga želi angažovati. Valjda i to ide u prilog tvrdnji da su Rusi tražili "žrtveno janje"

sportsport.ba 


Kume i ti ces to da radis, samo sutra.
14-02-2009 at 11:22 | Ukljuèi u odgovor
mosnik
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 07-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2074
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH

Koliko je Æiro naplatio poraz od Rijeke?!

Blamaža fudbalske reprezentacije BiH na Kantridi (poraz od Rijeke 2:3) otvorila je u medijima brojne sumnje u regularnost utakmice. Naime, krenula je lavina komentara i napisa da su rezultatom na kraju najzadovoljniji vlasnici kladionica.


No jesu li samo vlasnici kladionica ti koji su zadovoljni? Na brojnim forumima i blogovima kruže spekulacije da je rezultatom najviše zadovoljan selektor Blaževiæ, koji je kako se navodi „fino" prošao na kladionici.

Prenosimo tekst preuzet sa bloga sporting.blogger.ba, na kojem piše: Na forumima i komentarima po netu ne samo da je razotkriven Æiro Blaževiæ, kao izbornik reprezentacije BiH, veæ i nogmetna mafija u Sarajevu. Potpuno je oèevidno da je ta ista nogometna mafija smjestila Æiri, èovjeku koji je vratio ugled bh reprezentaciji, da su sve uradili da ga ponize kako ne bi našao dosljednog protivnika za prijateljski meè. Bar prema pisanju medija i po komentarima na netu, ispostavilo se da je lukavi Æiro debelo naplatio igranku koju su mu namjestili iz Sarajeva. Prema nekim procjenama, Æiro je mogao zaraditi i više od 100.000 eura na izrežiranom porazu od NK Rijeke, koliko iznosi, barem prema onome što se može naæi na netu, kao provizija jednog selektora za poraz od slabog protivnika.

Da li æe netko istražiti zaista koliko je Blaževiæ uzeo novca od kladionica kako bi naplatio za poniženja koja su mu spakovali iz Sarajeva.


Sasvim sigurno da je susret "sluèaj", odigran utakmicom BiH i prosjeènog kluba, prekretnica koja æe odluèiti o daljoj sudbini Æire Blaževiæa i fudbalske mafije u BiH.


(Svevijesti.ba)


 


Kume i ti ces to da radis, samo sutra.
14-02-2009 at 11:44 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH

Kako osvojiti bastion NS/FS BiH?!

Piše: Kulin Ban
Srijeda, 18.02.09. 12:40.


Ko se još sjeæa reprezentativaca potpisnika ultimativnog pisma za bolje sutra našeg fudbala, to jeste zahtjeva za korijenite promijene u NS/FS BiH?!
Naših 13 tada standardnih èlanova nacionalnog tima (Sergej Barbarez, Zlatan Bajramoviæ, Emir Spahiæ, Ninoslav Milenkoviæ, Ivica Grliæ, Zvjezdan Misimoviæ, Saša Papac, Mirsad Bešlija, Džemal Berberoviæ, Vladan Grujiæ, Kenan Hasagiæ, Almir Tolja, Mirko Hrgoviæ) potpisali su pismo 31. oktobra 2006. godine u kojem su istakli da neæe igrati za Bosnu i Hercegovinu, dok u Savezu tadašnja, ali i sadašnja vladajuæa garnitura ne ode, a svoje fotelje ne prepuste proslavljenim fudbalerima naše zemlje.

I dalje u mraku...

I ništa se nije desilo?! Izuzev što je Izvršni odbor NS/FS BiH, uz otpremninu otpustio Ahmeda Pašaliæa, direktora reprezentacija, te ukinuo ovu funkciju u Savezu. Ostali? Svi su i dalje vlastodržci našeg fudbala, okovanog u mito u korupciju, Saveza nekada profitabilne „firme“ koja danas krpi „kraj sa krajem“, Premijer lige BiH koja je statistièki najlošija u Evorpi, i reprezentacije koja je prije nekoliko dana izugubila u prijateljskoj utakmici od Rijeke (2:3). Mrak!

Barbarez u HSV-u, umjesto u Savezu

Sergej Barbarez bio je predvodnik tadašnje reprezentacije BiH, idol svih navijaèa naše zemlje. Ostao je dosljedan izjavi koju je potpisao, iako su ga patriotski osjeæaji u nekoliko prilika umalo vratili u najdraži dres. Karijeru je završio, a njegov kvalitet igraèki i ljudski, umjesto u Savezu, prepoznali su u HSV-u, pa je danas èlan Uprave kluba iz Hamburga u kojem je kao igraè briljirao.

Bajramoviæ na raspolaganju Æiri

Zlatan Bajramoviæ posljednjih godina ima mnogo problema sa povredama. Bio je u Schalkeu, pa prešao u Eintracht iz Frankfurta. Još se nije naigrao, ali ovih dana opravlja se i uskoro bi mogao nastupiti za svoj novi klub. U nekoliko intervjua istakao je i kako selektor Miroslav Æiro Blaževiæ može raèunati na njega. Nije igrao za BiH od potisivanja pisma.

Spahiæeva nada i bespoštedna borba

Emir Spahiæ, kapiten je sadašnje reprezentacije, a uvijek je najglasiji protiv svih negativnosti u bh. fudbalu. U reprezentaciju se vratio dolaskom Mehe Kodre za selektora, nadajuæi se boljim danima našeg, barem reprezentativnog fudbala. Meðu prvima odazvao se i pozivu selektora Blaževiæa, poslije ignorisanja utakmice sa Azerbejdžanom iniciranog otkazom Kodri koji je odbio gostovati u Teheranu i igrati prijateljsku utakmicu sa Iranom. Za BiH je igrao i onda kada je trebao na operaciju koju je odgodio kako bi pomogao saigraèima na terenu.

Milenkoviæ zaboravljen od svih

Ninoslav Milenkoviæ, Srbijanac koji je dobio naše državljanstvo i za BiH igrao srcem, zaboravljen je od svih. Danas igra za grèki prvoligaški tim Panserraikos, a Blaževiæ, iako „kuburi“ sa „šupljom“ odbranom nije ga ni pomislio zvati u reprezentaciju. Špekuliše se, zbog toga što je bio jedan od voða pobune protiv, u narodu omrženih, èelnika NS/FS BiH?!

Grliæ ostao dosljedan

Ivica Grliæ, prvotimac njemaèkog drugoligaša Duisburga, takoðe, nije se nikada vratio reprezentaciji i ostao je dosljedan potpisanog u pismu za spas našeg fudbala. Imao je ponude i pozive iz Saveza i selektora Blaževiæa, ali odbio je, to jeste zahvalio im se.

Misimoviæ se vratio još Muzuroviæu

Zvjezdan Misimoviæ, trenutno jedan je od najboljih naših fudbalera i reprezentativaca. Vratio se u reprezentaciju još imenovanjem Fuada Muzuroviæa za selektora kod kojeg je bio i kapiten. Poslije smjene Kodre i on je odbio igrati protiv Azerbejdžana. Prošle godine najavljivao èak i da više nikada neæe igrati za BiH, ali potom odazvao se Blaževiæu.

Blaževiæ i dalje ne odustaje od Papca

Saša Papac, naš najbolji odbrambeni igraè fenomenalan je u dresu Glasgow Rangersa. Nije se odazvao Muzuroviæu, ni Kodri, ali do sada i Blaževiæu koji ga je u nekoliko prilika èak i molio da se vrati u reprezentaciju. Odbija svaku pomisao povratka i naglasio je, bez puno obrazloženja, kako je reprezentacija za njega gotova prièa. Ipak, Blaževiæ je proteklih dana najavio kako æe prvom prilikom otputovati u Škotsku ne bi li ga ubijedio da ponovo igra u dresu BiH.

Bešlija se nikada neæe predomisliti

Mirsad Bešlija, kao i Bajramoviæa u zadnje dvije godine imao je mnogo problema sa povredama. Poslije avanture u Škotskoj, vratio se u Belgiju, a onda ove zime u sarajevski Željeznièar, gdje priželjkuje veliki „come back“. U juèerašnjem intervjuu za SportSport.ba jasno je istakao kako se ne bi odazvao na poziv u reprezentaciju, ukoliko bi ga dobio od selektora Blaževiæa. Tvrdi, reprezentacija i za njega gotova je stvar.

Berberoviæ (ni)je potpisao

Džemal Berberoviæ, meðu prvima se vratio u reprezentaciju. Govorio je i kako, navodno, i nije bio potpisnik pisma. Igrao je kod Muzuroviæa, Kodre, danas Blaževiæa. Jedan je od najstandardnijih prvotimaca reprezentacije BiH, a od nedavno postao je igraè turskog Denislispora.

Grujiæa „nema ni na mapi“

Vladan Grujiæ, puno je obeæavao, ali... Nikada se nije vratio u reprezentaciju nakon „pobune“ za bolje sutra bh. fudbala. Doduše, ovog Banjaluèanina nisu pozivali ni Muzuroviæ, ni Kodro, kao sada i Blaževiæ. Mnogi kažu više ga „nema ni na mapi“

Hasagiæ od Kodre

Kenan Hasagiæ, najbolji golman BiH u posljednjoj deceniji odolijevao je pozivima Muzuroviæa. Ipak, imenovanjem Kodre i najavom boljih dana u reprezentaciji vratio se dresu sa državnim grbom. Nije htio igrati protiv Azerbejdžana poslije smjene Kodre, a meðu stative našeg gola ponovo je stao u prijateljskom susretu sa Bugarskom, u debiju Blaževiæa na klupi BiH.

Tolja daleko od naše zemlje

Almir Tolja, i dalje svoj fudbalski, taènije golmanski hljeb jede u Iranu. Od pisma nikada više nije dobio poziv u reprezentaciju BiH. Ostaæe zapamæen kao vjeèita rezerva Hasagiæu, a najbolju utakmicu karijere imao je na „Mestali“ kada smo sa Španijom remizirali 1:1, a on branio „sve i svašta“. No, gol smo primili u famoznom 97. minutu susreta, pa tada nismo priredili svjetsku senzaciju.

Hrgoviæ nikada nije ni „štrajkovao“

Mirko Hrgoviæ, potpisao je pismo, ali se vratio u reprezentaciju i on još kod Muzuroviæa. Igra loše u zadnje vrijeme. Ovaj Dalmatinac sa pasošem BiH upao je u brojne probleme prelaskom u zagrebaèki Dinamo. Gledao je meè Rijeka – BiH, a poslije govorio kako je teško oèekivati da se vrati u reprezentaciju, mada se prièalo i o tome da bi ga Blaževiæ u nekoj od narednih akcija mogao staviti na spisak?!

Nejedinstvo „zdravih“ snaga

I prema svemu napisanom, jasno je da je i nejedinstvo zdravih fudbalskih snaga „kumovalo“ tome da promjena u Savezu ne bude. Nasuprot njima su dobro „uvezani“ i ujedinjeni omrženi funkcioneri Saveza. Svi pokušaji bunta, štrajka, demonstracija za bolje sutra našg fudbala razbijeni su!
Zgrada u sarajevskoj ulici Ferhadiji 30, za naše prosvlavljene fudbalere i trenera, od kojih mnogi i ne mare za ovakvo stanje u bh. fudbalu ili u eventualnim promjenama gledaju liène interese, i dalje je neosvojivi bastion kojim još suvereno vladaju „Dominkoviæ, Èolakoviæ, Ušanoviæ & Co.“

19-02-2009 at 14:30 | Ukljuèi u odgovor
Vejsil
Nivo: Forumski doajen
izbjeglicaizbezsmisla

Registriran(a): 19-03-2004
Odgovori: 15014
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH

Sve je spremno za Belgiju.Uskoro stizu karte iz Teherana
U cetvrtak saljemo fotokopije pasosa,adrese kao i ostale podatke u KOS centralu kao u stara dobra vremena. ... a onda ce nam konacno poslati karte?

fale samo taksene marke

24-02-2009 at 10:03 | Ukljuèi u odgovor
indijana
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-05-2008
Lokacija: Paradise city
Odgovori: 7483
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH

Ibrièiæ: Sada mogu umrijeti

Naš reprezentativac Senijad Ibrièiæ bio jedan od najboljih pojedinaca u pobjedi Hajduka nad Dinamom (2:0).


Ibrièiæ je prekrasnim pogotkom u 51. minuti ovjerio je pobjedu svoje momèadi.

Ovo mi je najsretniji dan u životu. Sad svi možemo umrijeti! Osjeæaj je bio fantastièan cijelu utakmicu, a pogotovo kad sam dao gol. Eto, namjestilo se da sam i u Zagrebu i u Splitu dao Dinamu drugi gol, rekao je Senijad Ibrièiæ, presretan zbog pobjede.

 


Sve je super i sve je za 5!
24-02-2009 at 10:33 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH

Ima li ko kakvih informacija o kupovini karata za Belgiju.
Izgleda da ce se karte za bosanske navijace prodavati iskljucivo preko fudbalskog zaveza BiH, i da se cak nece ni moci kupiti u Belgiji??

24-02-2009 at 13:00 | Ukljuèi u odgovor
Klinsmann
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 02-02-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 121
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH

Fudbalska reprezentacija BiH, mogla bi odigrati prijateljski susret sa jednom od najboljih afrièkih reprezentacija. Vahid Halilhodžiæ, selektor Obale Slonovaèe, spreman je odigrati utakmicu sa BiH. Utakmica bi se igrala ove godine, najvjerovatnije u junskom terminu, kako bi obje reprezentacije nastupile u najaèim sastavima.

Navodno je Miroslav Blaževiæ sa oduševljenjem prihvatio ovu ideju, te odmah dao svoj pristanak.

"Istina da Vaha želi igrati sa nama. Obala Slonovaèe ima svjetske zvijezde u timu, može birati suparnika, a eto izrazili su želju da igraju sa nama. Vaha je pokazao da je veliki Bosanac i Hercegovac i to mu služi na èast. Nažalost, pojedinci, poput Hadžibegiæa samo dijele lekciju i sapunaju dasku svim selektorima", podsjetio je Æiro Blaževiæ.

Blaževiæa je najviše pogodilo što je Hadžibegiæ potencirao njegove godine.

"Naravno da me pogodilo, kako on može znati za moje godine, kad ni ja sam ne znam koliko mi je. Ustvari, znam, tek 72 su mi godine", u svom je stilu kazao Æiro. 


Mia san Rot, mia san die Bayern, wir ham immer wos zu feiern!!!
25-02-2009 at 10:40 | Ukljuèi u odgovor
Klinsmann
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 02-02-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 121
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH

Sjednica Izvršnog odbora NS/FS BiH u Širokom Brijegu prekinuta je nakon što je Samir Æemaloviæ napustio sastanak, te su tako ostali bez kvoruma za odluèivanje.
„Ne želim biti dio spletki oko uslova za raspisivanje konkursa za generalnog sekretara. Neæu i zato sam napustio sjednicu, a sada neka prièaju kako blokiram rad Saveza“, istakao je kratko Æemaloviæ na izlasku iz sale hotela „Park“ u kojem se održavala sjednica „iza zatvrenih vrata“.

Æiro molio Æemaloviæa da se vrati na sastanak

Miroslav Æiro Blaževiæ, selektor fudbalske A reprezentacije BiH koji je prisustvovao sjednici molio je u holu hotela Æemaloviæa da se, ipak, vrati na sastanak što je èlan IO iz Hercegovaèko-neretvanskog kantona odbio.
„Poštujem Vas kao liènost i trenera, ali ne želim se vratiti i to je to...“, rekao je Æemaloviæ selektoru Blaževiæu odlazeæi sa sjednice.

Jedanest ih glasalo za Ušanoviæa

Èlanovi IO NS/FS BiH tako su i danas doživjeli debakl, to jeste, nisu donijeli niti jednu od važnih odluka. Najveæi „kuršlus“ nastao je oko uslova za raspisivanje konkursa za izbor generalnog sekretara NS/FS BiH. Kako saznaje SportSport.ba ostalih 11 èlanova glasalo je da se aktuelni v.d. Munib Ušanoviæ može kandidovati, što se nije svidjelo Æemaloviæu, pa je napustio sastanak. Dakle, htjeli su definitivno „poništiti“ prijedlog Komisije za propise odbijen veæ na prošloj sjednici u Sarajevu, a u kojem je jedan od uslova bio da se osoba protiv koje se vodi krivièni postupak pred Sudom BiH, što je sluèaj sa Ušanoviæem, ne može se kandidovati na konkursu.

Iduæa sjednica naredne srijede u Sarajevu

Èlanovi IO „zbog raspada“ sistema tako danas nisu donijeli odluke ni o spornom ugovoru o TV pravima utakmica fudbalske A reprezentacije BiH, nisu usvojili budžet Saveza za 2009. godinu, nisu izvršili pripreme za meèeve našeg nacionalnog tima pred utakmice kvalifikacija za SP, kao ni za održavanje Skupštine, predviðene za sredinu aprila ove godine. Zbog prekinute sjednice nisu ni izabrali revizorsku kuæu koja treba izvršiti detaljnu analizu poslovanja NS/FS BiH u prošloj godini.

Jedino oko èega su se složili je da æe iduæa sjednica Izvršnog odbora, na kojoj æe se opet raspravaljati o danas neobavljenom poslu, održati naredne srijedu u prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu. 


Mia san Rot, mia san die Bayern, wir ham immer wos zu feiern!!!
26-02-2009 at 01:02 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 18
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: elvis-deba, emir76, emiray, melek_cuvar, nerko, slim, tuzlic
FORUM : Sport : Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice