Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Aykira Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 17-05-2009 Odgovori: 2062 IP: Maskiran
|
Re: Slatko(torte,kolaci,kreme,sladoledi..)
Jaje na oko
Sastojci
2 kesice pudinga od vanile
300 gr kajsija
400 ml kisele pavlake
5 kasika secera
700 ml mljeka
1/2 kesice praska za pecivo
100 gr brasna
100 gr secera
3 jaja
100 gr putera
2 kesice zelatina
300 ml soka iz kompota
Pripremamo tjesto.
Mikserom mutimo jaja, 100 g secera i vanilin secer. Kada se sastojci sjedine , dodamo brasno i prasak za pecivo. Prespemo testo u nauljan kalup . Pecemo 20 minuta na 200¤C.
Pripremamo krem.
U serpi na sporetu sipamo skoro cjelo mljeko i dodamo 5 kasika secera. U preostalo mljeko dodamo prasak za puding i promjesamo zicom. Razmeksali puding dodamo u serpu sa vrelim mljekom, uz neprekidno mjesanje. Kada puding dobije potrebnu gustinu , sklonimo sa sporeta, dodamo pavlaku i sjedinimo sastojke. Ostavimo krem da se ohladi.
Na ispeceno tjesto nanesemo krem, a na njega redamo polovine kajsija iz kompota.
Sok iz kompota sipamo u serpu na sporetu, dodamo zelatin, pa ovim prelijemo polovine kajsija.
Kolac dobro ohladiti pre serviranja.
|
31-05-2009 at 21:20 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Aykira Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 17-05-2009 Odgovori: 2062 IP: Maskiran
|
Re: Slatko(torte,kolaci,kreme,sladoledi..)
i nesto za ljubitelje cokolade..
citat: Osnovni podaci Broj osoba: 4
Vreme pripreme: 45 min
Sastojci:
250 g cokolade za kuvanje
125 g secera
6 belanaca
6 zumanaca
1.5 dl slatke pavlake
1 kasicica nes kafe
1 kasicica kakaoa
Postupak pripreme
1. Isitnite nožem èokoladu za kuvanje, stavite je u posudu i istopite je na pari na tihoj vatri. Sklonite s vatre èim se èokolada otopi. Nemojte je pregrejavati.
2. Umutite belanca dok ne pobele i onda dodajte šeæer, malo po malo, mešajuæi i dalje. Kad je sav šeæer umuæen, umešajte belanca u èvrst sneg.
3. U otopljenu èokoladu umešajte prvo žumanca, a zatim i 50g slatke pavlake.
4. Odmah pažljivo sipajte èokoladnu mešavinu u belanca. Nemojte mešati, veæ prevræite masu dok smesa ne postane homogena.
5. Odmah sipajte u plitke èinije/posude.
6. Pre serviranja, rastopite kašièicu nes kafe u dve kašike vode. Umutite teèniji šlag od preostale slatke pavlake. Dodajte rastopljenu kafu u šlag i prelijte porcije poslastice. Pospite kakaom i ukrasite po želji.
Napomena: Ovako spremljenu èokoladnu poslasticu možete spremiti unaprijed i èuvati par dana u frižideru.
|
31-05-2009 at 21:25 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 54
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: aronofsky, auspuh, B.S, marina95, medeni, Memo, Probisvjet, pupa, realnosttuzle, sdds, smiljana, tweety
|
FORUM : Gastronomija : Slatko(torte,kolaci,kreme,sladoledi..) |
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|