Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: soraya wrote: zluradost ti neæe pomoæi da budeš u pravu...studija postoji u sklopu programa Okvir za implementaciju regionalne strategije,a studiju je uradila NERDA-Udruženje za razvoj...
nije u pitanju zluradost, nevo pitanje koje je prilicno "na mjestu". hipoteticko pitanje "ko je i kako radio studiju" se vrlo dobro razumije, posebno kada znamo da u bosni nema strucnjaka koji mogu rijesiti problem tonjenja; nije ih bilo prije, nema ih ni sada...
ja sam vise puta pokusala naci studiju (dakle, studiju od prije 10 i vise godina), da je malo pregledam i da pokusam sebi odgovoriti na pitanje "je l' ovo bilo pametno praviti". dovoljno bi mi bilo da proguglam autore i znala bih da li je vrijeme da sutim.
znamo kako se rade studije, a posebno kako se rade ovdje. svaka cast svakom, ali nisam sigurna da ti ne znas koliko studija koje su uradili "lokalni strucnjaci" su odbacene nakon revizije, zato sto su bile lose uradjene, nepotpune, nekvalitetne, itd. mene to interesira!
btw, dokument koji pominjes nema veze s onim sta sam ja pitala. to 4.13 je "Studija izvedivosti: Moguænosti za korištenje Panonskog jezera i rezervi slane vode s ciljem razvoja rekreativno-banjskog turizma", objavljeno u "Okviru za implementaciju..." za 2006/07, kada su jezera vec bila naprvljena. ne govorim o toj studiji (koja nema veze s pitanjem "kako su napravljena jezera", nego se odnosi na "koristenje za banjski turizam"), nego o inicijalnoj studiji.
google je super stvar, al' treba otvorit dokument i pogledat o cemu se radi prije nego se navede
|
18-05-2012 at 12:59 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|