Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: Azur wrote:
Znam ja moja Soraya i sta je i istrazna i sta je eksploataciona busotina,znam sta je petrografija, mineralogija, geologija,rudarska mjerenja, znam sta je teodolit i Nikolova prizma, znam i statike, znam sta je komorno otkopavanje a i to da se svaka komora mora zaptiti cvrstim materijalom(sto na primjeru rudnika "Tusan" i Slanih bunareva nije uradjeno)...znam ja vise nego sto ti mislis da znam. Zato ti i govorim. O tektonskim poremecajima i gorskim udarima znam isto pomalo...ako ne vjerujes, pitaj mi kolegu sto izgubi 198 komorata u par sekundi, pa se onda nasali na moj racun i racun "vremenske bombe".
A sto se tice materijala za zaptivanje, imas u Bukinju dovoljno sljake, nastale kao nus-produkt od termoelektrane i koja predstavlja ekoloski problem, da je su se gore navedeni suplji prostori mogli komotno zaptiti.
Rudnik soli "Tusanj" i Slane bunare su napravili strani strucnjaci. Nasi to u slucaju "Tusnja" nisu mogli samostalno uraditi. I nemoj misliti da su da su mogli izvrsiti i kvalitetnu sanaciju zemljista, sto su po zakonu morali uraditi.
I na kraju nisi mi pogodila profesiju.
e nek nisam i ja nešto pogodila 
ne znam na koju sanaciju zemljišta misliš,ali ako misliš na zemljište ispod jezera ono što znam da su se geomembrane pokazale veoma uèinkovitim( bar na ova dva napravljena jezera) a ovo treæe je vjerovatno dio kompleksa koji je predvidjen da se radi etapno ....eh sad da ne smaramo detaljima "struènjake" okolo...malo sam bistrila neku literaturu jer ovo što trenutno radim mora da ima veze sa crpljenjem i distribucijom slane vode...
|
18-05-2012 at 16:26 |
|
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: statebriga wrote:
iskreno, cini mi se da ti malo vise patis od toga nego ja...
ps. ja sam punoljetna bila prije vec dobrano prije rata, a studije prevodim od 1995, tako da - DA, nagledala sam se svega... nisi ti ni puno starija od mene, al' malo su nam drugaciji zivotni putevi i, kako privatna, tako i profesionalna ostvarenja.
pa sad ja se nikada ne bih prema tvojoj struci odnosila tako nadobudno,ja bih tebe recimo konsultovala za neke stvari ,a za neke stvari i angažovala...što bi rekli nemam "uho" a "drven" mi jezik pa mi lingvistika nikad nije bila bliska...
ali u svojoj struci ,jesam majstor sam i znam znanje...najviše volim ljude koji odlièno znaju "moj posao" pa kad mi dodju po projekat,ja im onda kažem da kupe livadu,po njoj poredaju sudoper,frižider,kauèe i stolice ,pa onda da obzidaju... ne treba tu projekat ,to je kuæa /stan zvani "izložba gradjevinskog materijala"...
|
18-05-2012 at 16:39 |
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: amigos, bishof, DamirSuljic, Deny, esadplavi, GagiNS, gogo, Koksara, MegaMan, Panasonic, PROLOM, ramche_tz, raptor, tabani mehki
|
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle  |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|