Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanska buna
dobar je biro ba,prvo na biro pa tamo u socijalno na ovjeru zdrv. knjizice svaka dva mjeseca..taman malo da ulete u narod..koji put u red.. da vide kako je..pa te ona teta pita da svi cuju,zaposlen/a?a NEZAPOSLEN/A a ti ko miš mekinjaš se spustiš ispod onog pulta,nesto te sramota,a nema cega jebiga...i to je za ljude...
il umjesto bijelog hljeba,otic u pekaru po onaj "za kasnije"... pa te bude sramota samog sebe kad budes prisutan kad ga neko zatrazi,al tiho da niko ne cuje,a ona teta preko puta koji cete ovaj rezani,il bijeli
E TO ONI NE RAZUMIJU DRUZE SUDIJA,kako je bit prosjecan gradjanin ove drzave...
jebo strah,strah je pusi smouk,za ovo...
|
12-02-2014 at 09:13 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
daleko Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 28-11-2009 Odgovori: 328 IP: Maskiran
|
Re: Re: Tuzlanska buna
citat: Aidatuzla wrote:
pa eto, kad me vec spominjes, bez obzira na unutrasnje probleme u sindikatu srednjeg i osnovnog obrazovanja, ti im nemas sta reci barem sto se tice organizovanja strajka. posebno ne recenicama tipa: "ja sam situiran al sam opet dosao" ili "necemo ni mi vas podrzati kad dodjete na proteste" prvo, jel ti neko treba reci hvala sto si dosao? jel to bitno da se sindikat formalno obrati ili je bitno sto je veci procenat zaposlenih nastavnika (od ukupnog broja istih) bio na protestima od procenta nezaposlene mase od 100.000 ljudi? Btw, profesori ovaj put nisu izasli na proteste da traze samo svoje plate nego da traze stabilna drzavna i privatna preduzeca koja ce im svojim doprinosima davati platu a ne da se ista ceka od kredita. Kad god su profesori izasli na strajk i demonstracije, komentari takvih poput tebe su isli od "sta sad hoce? ionako nista ne rade i imaju godisnji po tri mjeseca" preko "sta sad hoce? imam i ja platu 300KM pa se ne zalim" do "sta sad hoce? kako su se drznuli traziti svoja prava kad mi ne trazimo svoja". sad je problem sto se eto strajk nije poklopio sa pocetkom demonstracija i sto navodno kupimo mrvice od nasih zaradjenih primanja pa sutimo (@caliph). i ti ocekujes da neko s postovanjem diskutuje s tobom?
Oh džizs!
To što sam ja bio sa ljudima je zato što zaista jesam altruist iskren i èestit, a ne cinièan kakvim me ti okarekterisa.
Šta æe mi hvala?
Ako je meni dobro a gro mojih prijatelja, porodice ne radi, pati, jedva sastavlja kraj s krajem jel bi mi trebalo biti svejedno, da li bi me se trebalo ticati?
Ovi protesti se ukazaše kao moguænost da se nešto promijeni na bolje ali vidi vraga, oni koji bi trebalo da nešto kažu, da budu u prvim redovima su zakazali.
Prosvjetari su isto kao i ja kao i svi oni penzioneri koji su dole bili ili mnogi koje ja znam a da su solidno situirani, znaèi podrška svima onima koji (barem tako kažu i trube non-stop) nemaju, obespravljeni su, siromašni, nemaju plata, toplih obroka, naknada za prevoz, regresa. Eh sad kad se krenulo odjednom mijenja se prièa, vi kažete nije to naš protest, mi æemo kad se sve smiri? Šta hoæete i tada, šta oèekujete tada?
Tražite i uvijek se svi ti štajkovi i vaši protesti svodiše samo na traženje nekih naknada, kad ste predoèili druge probleme sa kojima se susreæete u radu?
Gdje su djeca? Evo svi drvlje i kamenje po srednjškolcima što polupaše i popališe pa ko je kriv za to?
Kad ste javno digli glas zbog stanja u kojem se nalazi društvo, porodica iz kojih dolaze ova isfrustrirana djeca?
Baš vas briga, samo nek je naknada za prevoz i topli obrok.
I sindikat kad izda saopštenje to je to, oficijelno, zvanièno, mjerodavno jer su oni vaši predstavnici, to što su izašli profesori onako na svoju ruku je tek znak dobre volje, altruizam i ništa više.
Isto kao što sam prièao sa èovjekom koji radi u rudniku i kaže "Ovo treba sve smijeniti, mafija na vlasti" Pa kako rekoh, eno sindikat vaš daje podršku vladi?
A on veli "Sindikata i qrca"
Jest tako je i veæina rudara je uz narod al jbg svi slušaju i poštuju ono što je zvanièno došlo samo od sindikata, to što se uz kafu prièa okaèi maèku o rep.
|
12-02-2014 at 12:46 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|