Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
daleko Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 28-11-2009 Odgovori: 328 IP: Maskiran
|
Re: Re: Tuzlanska buna
citat: bdirlija wrote:
A ko bi to trebao da vrši taj pritisak na bilmeze ....... ?
NATO, UN, EU ..... Komadant Mark, Tjiro Blaževiæ na èelu s Fukarama?
Danas izbroja pred zgradom Kantona, reèe jedan spomenikom kulture, 50-ak duša. Za sutra je poziv da svako ko ima dobre volje samo prisustvom pomogne radnicima Hotela Tuzla. Poslije mirnog protesta ispred "spomenika kulture" ide se pred hotel.
Eto sutra u BKC-u jope plenumuðenje pa bujrum dobrovoljci. Da èujemo ima l' ko koju pametnu pa da se predstavi imenom i prezimenom.
Koje bilmeze? Pa nema ih više, samo su tu ovi iz skupštine.
Jedino možda pritisnuti sud i tužilaštvo al neka njih još malo da se izdefinišu jasni zahtjevi plenuma. Koliko vidim ovaj plenum se izdiže i ima dobru podršku.
Nemoj to zvati palamuðenjem, ne kažem da tu nema ideja i prijedloga za "vjerovali ili ne" ali Englezi bi rekli najbolje ideje dolaze kod "Brain Storming-a". Iskristalisat æe se to sve, ne'a problema.
Ja sam veæ bio u prilici da osjetim pozitivan fidbek ovih protesta. Naime,
Od ponedjeljka sam bio u 3 javne ustanove i do sada sam uvijek sretao mahom nadobudne i namæoraste službenike, neraspoložene za bilo koji vid komunikacije. Boga mi od ponedjeljka je situacija drastièno drugaèija .
Vidiš kako se more i drugaèije.
|
12-02-2014 at 21:34 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
bdirlija Nivo: Forumski doajen http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ
Registriran(a): 26-02-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1638 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanska buna
citat: daleko wrote:
Koje bilmeze? Pa nema ih više, samo su tu ovi iz skupštine.
Jedino možda pritisnuti sud i tužilaštvo al neka njih još malo da se izdefinišu jasni zahtjevi plenuma. Koliko vidim ovaj plenum se izdiže i ima dobru podršku.
Nemoj to zvati palamuðenjem, ne kažem da tu nema ideja i prijedloga za "vjerovali ili ne" ali Englezi bi rekli najbolje ideje dolaze kod "Brain Storming-a". Iskristalisat æe se to sve, ne'a problema.
Ja sam veæ bio u prilici da osjetim pozitivan fidbek ovih protesta. Naime,
Od ponedjeljka sam bio u 3 javne ustanove i do sada sam uvijek sretao mahom nadobudne i namæoraste službenike, neraspoložene za bilo koji vid komunikacije. Boga mi od ponedjeljka je situacija drastièno drugaèija .
Vidiš kako se more i drugaèije.
Sarkazam drug, sarkazam.
Bio danas, idem i sutra. Makar da mi savjest bude èista s te strane. Vodio danas i majku staru da vidi šta nam banditi uradiše. Slikao je pred novim našim spomenikom, da sliku šaljem familiji joj po svijetu, da vide starog huligana i vandala u akciji. 
Kaže mati ko šiša zgradu, nije joj žao. Koliko banda pokra za dvajst godina ovo je siæa.
A bilo je i nekoliko uèiteljica i nastavnica, osim moje žene, koje lièno prepozna. Nek se zna da i prosvjetari uèestvuju. Reèe jedna, ako ne laže da je iz SIPE.
A bilmeza ima drug, itekako. Samo se prestrojavaju i nove rovove kopaju. Nije ovo još njihov kraj. Daleko od tog.
[Edited by bdirlija on 12-02-2014 at 21:58 GMT]
|
12-02-2014 at 21:57 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Shaban Nivo: Forumski doajen Taxirat
Registriran(a): 17-01-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 12510 IP: Maskiran
|
Re: Re: Tuzlanska buna
citat: yugi wrote:
Pa uzmimo hipotetièku situaciju da ovi bilmezi donesu odluku o prijevremenim izborima.Šta onda Ko može biti protiv argumenta da se narodu dozvoli da sam bira vlast na izborima Zar iko normalan vjeruje da poslije izbora ponovo neæemo gledati u vlasti SDA i SDP 
Ovdje i leži srž problema. Upravo æe i biti da se na narednim izborima narod opredijeli za SDA/SBB/SDP u konaènici. Jer glasaju po defaultu a onih 60% što ne izaðe na posljednje izbore u Tuzli i dalje æe lametirati nad vlastitom sudbinom. Problem je dakle taj nesretni izborni zakon koji dozvoljava svakoj šuši da se kandiduje a samim time paradoksalno osnažuje ove dvije kleptomanske partije 8koje nas i jesu zavile u crno) i ovu Stranku Opasnih Namjera poznatiju kao SBB. Ovaj plenum, budite sigurni u to, najviše pogoduje SDA-SBB-SDP osovini. Jer sva ruralna podruèja TK nikada neæe prihvatiti ništa drugo do etabliranih tv/novine prisutnih faca, bet obzira što su nas doveli dovdje gdje se i nalazimo. Tuzla je uvijek bila slobodomisleæa i zato smo i imali ovoliko inertnih graðana koji nisu izlazili na izbore.
Osnovno bi bilo unijeti u izborni zakon, kao u Francuskoj, OBAVEZNAN izlazak na izbore pod prijetnjom prekršajnom/kriviènom sankcijom. Tada ne bi bilo u pitanju legitimiteta vlasti i mnogo lakše bi se vršio pritisak na vlast.
Ja godinama unazad pišem o neophodnosti ogranièavanja primanja ministara, savjetnika, poslanika... i to na naèin da njihova primanje ne mogu prelaziti više od maksimalno 3 prosjeène plaæe u Federaciji i to u PROIZVODNOM sektoru. Pa bi onda oni noge svoje polomili da osnaže domaæu proizvodnju i potrošnju domaæih roba i onda bi oni radili za opšte dobro. A što se tièe korupcije i nepotizma nužno je formirati i donijeti takav Zakon, koji je primjenjljiv u praksi. A takav Zakon mogu donijeti samo sposobni, pametni i pošteni pravnici sa višegodišnjim iskustvom u onom i ovom sistemu. Ovo što je danas na snazi daje potpunu amnestiju tužiocima i sudijama za svoj nerad i nesposobnost. I opet je više do tužioca nego do sudija ali to jeæ drugi par opanaka.
I mora neko potegnuti pitanje opravdanosti i glomaznosti ovolikoga obrazovnoga i zdravstvenoga sektora. Nikad manji broj djece u škola i nikad veæi broj nastavnika, uèitelja i profesora a nikad manji kvalitet usvojenog i aplikatibilnog znanja. Obrazovni sistem ne prati potrebe privrede i tu prestaje svaka prièa. Zdravstvo je nešto posebno. Meðu top 5 smo u Europi po izdvajanjima za zdravstvo a imamo liste za èekanje kao za teglu nutele '93 u Tuzli. I k tomu još na Gradini ne rade ni MR ni CT ni MRPC i ŠGNU ni ... i onda doðemo do privatnog sektora tj.do korupcije i nepotizma.
Mogao bih ja ovako nabrajati do sutra ali ako plenum nastavi u ovom pravcu u kome sada ide - revolucija je, opet, pojela svoju djecu
|
13-02-2014 at 09:19 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adme, Almirko, Arnedano, duskica.dusa@gmail.com, Glauk, istinski tuzlak, mistress_82, misur, mure, sani, sportska, vanishroach, vijoglav
|
FORUM : Politika : Tuzlanska buna |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|