Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Tuzlanska buna
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
Milaa
Nivo: Novi foruma
Registriran(a): 23-07-2011
Odgovori: 9
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Tuzlanska buna
15-02-2014 at 15:43 | Ukljui u odgovor
Caliph
Nivo: Forumski doajen
Historia magistra vitae est

Registriran(a): 29-06-2012
Lokacija: Grad Tuzla
Odgovori: 1187
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Tuzlanska buna

citat:
MelMel wrote:
Klasika! Prosle hefte Aldin heroj, ove hefte loser. Sljedece, ko zna!


Ma dok je propaganda malo oblikovala svijest graana.
15-02-2014 at 15:50 | Ukljui u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Tuzlanska buna

 


<br /><br /><br /><br />

15-02-2014 at 17:07 | Ukljui u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Tuzlanska buna

Tuzla 15.02.2014.g. Nastavljeni mirni protesti

15-02-2014 at 19:01 | Ukljui u odgovor
MelMel
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 23-03-2010
Odgovori: 24670
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Tuzlanska buna

citat:
Caliph wrote:


Ma dok je propaganda malo oblikovala svijest graana.

svijest? pa sta bi na kraju? skontase li gradjani ko je bio organizator/pokretac svega, jer Aldin ocigledno vise nije aktuelan tj potreban?
15-02-2014 at 20:59 | Ukljui u odgovor
.*CAR*.
Nivo: Forumski doajen
I istina je relativna

Registriran(a): 31-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 3927
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Tuzlanska buna

citat:
laly wrote:

slazem se ja, ali mi je ono ljudski zao do cega je sebe doveo
Almire, Almire, smotaj sipke, javno se odreci Mirnesa Ajanovia i pridruzi se onima koji su nastravili tvoj put, gdje si ti stao, i koji si ti trasirao.
Sto duze bude trajala, ta tvoja distanca to ce ti biti teze da se vratis na pravi put, put koji si sam trasirao ..........
Pozdrav od CAR-a
15-02-2014 at 21:38 | Ukljui u odgovor
cia
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 05-01-2008
Lokacija: tuzla
Odgovori: 170
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon zaposleni bez javnih natjeaja

ta mislite o ideji da se izvri revizija zaposlenja u poslednjih pet godina, posebno onih bez konkursa, u dravne institucije(svih nivoa),dravna i javna preduzea,te da se utvrdi stvarna potreba za uposlene kadrove, a potom provede korektna procedura zapoljavanja ?!

[Edited by cia on 15-02-2014 at 23:33 GMT]

15-02-2014 at 23:31 | Ukljui u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: zaposleni bez javnih natjeaja

Ove ne dirati oni su regularniKo je nelagalno dobio posao u TK: Djeca, rodbina, prijatelji, stranaki kadar...
Subota, 15/02/2014 14:39

U emisiji Mrea Federalne televizije objavljen je prilog o nelegalnom zapoljavanju na podruju Tuzlanskog kantona

Vapaj radnika u Tuzlanskom kantonu nisu uli oni kojima je bio upuen. Vanije im je bilo zaposliti rodbinu, prijatelje, stranaki kadar. Borba protiv korumpirane vlasti pretvorena je u borbu za mjesto voe pobunjenika.

"Ovdje danas nita ne radi. Ovdje je danas jednostavno pustinja. Moete snimati horor filmove", govori Sakib Kopi, radnik Polihem-TDI.

Privatizirani su i uniteni u doba SDA. Kada je premijer Tuzlanskog kantona uglavnom bio Bajazit Jaarevi, koji je osumnjien u aferi Tuzlanska banka. On i Meho Obradovi poklonili su dva miliona dravnih dionica privatnim firmama. Bajazit Jaarevi uredno je dionice dravne Termoelektrane prebacivao privatnim preduzeima. Zauzvrat je Termoelektrana dobijala kamen.

"Mi smo u Termoelektrani Tuzla dobili saglasnost Elektroprivrede da potpiemo tri ugovora za plaanje dionicama Tuzlanske banke. Nama je tad, kad smo dobili saglasnost, reeno da je to u skladu sa pravilnikom o finansijskom poslovanju Elektroprivrede i u skladu sa tadanjim zakonom o finansijskom poslovanju", kae Bajazit Jaarevi, bivi direktor Termoelektrane Tuzla

A onda je na vlast doao SDP. Sead auevi, premijer Tuzlanskog kantona u ostavci, obeavao je nova radna mjesta, za 90 hiljada nezaposlenih.

Samozapoljavanje i zapoljavanje svojih najbliih je nastavljeno. Tako je Sead auevi svoga urjaka Tarika Nuhanovia progurao za direktora Mjeovite srednje kole u Graanici. Naravno, sve je bilo nezakonito. A to potvruje i presuda Opinskog suda u Graanici.

"Tu nema nita sporno. Morate znati da se radi o osobi koja apsolutno po svim kriterijima zasluuje da to bude. To to je moj urjak je irelevantno. Jer, ovjek mora neto raditi", smatra auevi
A nepotizam je krasio i auevieve ministre. Sead Hasi, bivi je ministar za rad i socijalnu politiku te poljoprivredu. U tuzlanski Dom zdravlja zaposlio je sina Sadmira i snahu Alenu. Zeta Edisa Reidovia u tuzlanski Komunalac, a kerku Sanelu Reidovi u Zavod za zapoljavanje TK-a. "Nikog je nisam zaposlio. To je moja privatna stvar", kae Hasi. Dok je bio ministar, Hasi je poslove dodjeljivao i svome zetu, koji je zaposlen u srebrenikoj firmi Gromex.

Ministar pravde u ostavci Alen Taletovi bez konkursa zaposlio je svoju enu u Medicinsku kolu u Tuzli.

"Kao ministar pravosua i uprave duan sma dati svaki odgovor kada je u pitanju pravosue i uprava. Ali o svojoj porodici, koju ljubomorno uvam od javnosti, ne moram davati nikakav odgovor", kae Taletovi.

Biva ministrica obrazovanja Naa Avdibai svoga zeta progurala je za direktora Osnovne kole Miladije, a sestrinu je bez konkursa zaposlila u Rudarsku kolu u Tuzli.

Bivi ministra unutranjih poslova Bego Guti svoju suprugu je zaposlio u tuzlansku direkciju BH Telecoma.

Takoer bivi ministar unutranjih poslova, SBB-ovac Amir Husi nezakonito je zaposlio Nedada Konjia za svoga efa kabineta.

Nepotizam nije zaobiao ni bivu ministricu finansija Alisu Bijedi, koja je nekoliko dana prije ostavke u ministarstvu zaposlila troje svojih stranakih kolega. Lejla Elezovi istaknuti je lan SDP-a, a posao je dobila iako nije bila prvorangirana na konkursu.

Bijedi kae da je bila trea ili etvrta na toj listi. Prvi na listi nisu bili ni Esad Festi, a ni Mirjana Lepi. Za Festia kae "moda drugi ili trei na listi", a za Lepi da je "od dva prijavljena kandidata druga na listi".

Takoer, nekoliko dana prije nego to je podnio ostavku, bivi ministar obrazovanja Adem ehidi pokrenuo je svoju privatnu kolu, i to u prostorijama dravne osnovne kole Pazar u Tuzli.

ehidi za tu kolu kae da ima tri vlasnika. Profesor Enes Huseinagi tvrdi: "To je ministrova kola, njegovog kuma i ne znam jo koga i to je sukob interesa".

A ehidiev pomonik Asim Boji svoju suprugu Mersiju bez konkursa je zaposlio u Prvu osnovnu kolu ivinice.

Od ministra i njihovih pomonika, nita nisu bolji ni parlamentarci. Slaan Ili, predsjednik Skuptine TK-a, svog punca - 63-godinjeg Jovu Gavrilovia, zaposlio je u Elektrodistibuciju Tuzla, a suprugu Sergeju u Dom zdravlja Tuzla, gdje je bez konkursa zaposlena i supruga auevievog savjetnika Mirsada Bakalovia.

"Ako je Sluba za finansijsko-ekonomske poslove iskazala potrebu za uposlenikom, mogla je biti primljena, bez konkursa", izjavio je Suad Bijedi, pomonik direktora Doma zdravlja Tuzla.

Iliev zamjenik Muhamed adi suprugu je zaposlio u Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK-a, dok je adiev stranaki kolega Besim Imamovi svoga brata Fuada postavio za direktora preduzea Regionalne ceste TK-a. Njihov stranaki kolega Asmir Hasi suprugu je zaposlio u tuzlanski Dom zdravlja, a Bajazit Jaarevi svoju je suprugu postavio za direktora Kancelarije za pruanje besplatne pravne pomoi. Senad Ali svoga sina Alena zaposlio je u Dom zdravlja u Sapni, gdje je pomonik direktora, a Suada Mujinovi bez konkursa je svoga sina Emira zaposlila u Elektrodistribuciju Tuzla. Mahir Nurkanovi svoj mandat je iskoristio da bez problema dobije posao u Elektrodistibuciji, gdje je posao dobio i urjak Sae Magazinovia.

Mirsad Donlagi iz SBB-a svoje kerke Jasminu i Sabinu zaposlio je na tuzlanski univerzitet, u vrijeme kada je bio prorektor. Donlagi o tome nije htio razgovarati.

Na Univerzitetu je nezakonito posao profesora na Odsjeku za historiju dobio i Denis Beirovi. "Komisija nije ulazila u reference kandidata. Nauno-nastavni rad kandidata nije ocijenjen, niti je Senat to uradio. A bez toga ne moe neko biti izabran u nauno-nastavno zvanje", istie prof. dr. Azem Koar.

Zlatko Fatui je ef Klinike za ginekologiju na UKC-u Tuzla. Na toj klinici je zaposlio svoga sina Jasenka, a na UKC-u je svoju kerku Majdu zaposlila i federalna zastupnica Aida Bri. Nepotizma, korupcija i kriminalana privatizacija postali su pravilo ponaanja ovdanje vlasti. Na to su godinama ukazivali radnici unitenih industrijskih preduzea.

Pridruili su im se i predstavnici Udruenja nezaposlenih i neformalnog pokreta Udar, na ijem je elu bio Aldin iranovi. Nakon toga poinje revolucija i udar na vladu Seada auevia. auevieva vlada je evakuisana. Trei dan protesta Vlada je spaljena, a potom je i pala.

Nakon pada Vlade obespravljeni radnici ostali su sami. Meu njima nema vie voa revolucije Aldina iranovia i Almira Arnauta.

"to se tie organizatora Udara, koji je izazvao sve ovo, ao mi je one djece koji su povedeni tim nasiljem. Oni su ih poveli. Nijednog od njih danas nema. To to nema Aldina iranovia govori da jednostavno ima neke veze sa politikom. to se pojavio Mirnes Ajanovi, odjednom nakon pet godina, kao njegov zastupnik? I ovi koji su uli da pale zgradu - teko je napraviti poar. Znai, uli su s nekim sredstvima i uputama da se to uradi", govori demonstrant Amir Bajri.

Predsjednik BOSS-a nije samo iranoviev advokat, nego i politiki mentor, koji ga eli nametnuti kao nezaobilaznog faktora prilikom formiranja Vlade.

iranovi je nedavno policiji prijavljivan zbog nasilja u porodici, a radio je i u tuzlanskoj direkciji BH Telecoma, gdje je slupao dva slubena automobila. iranovi kae da jeste radio u BH Telecomu, tri mjeseca, a za automobile tvrdi da su drugi to radili.

Prije pada Vlade, iranovi i Arnaut bili su na istoj strani. Nakon pada Vlade, jedan drugog optuuju za rad u interesu BPS-a, odnosno BOSS-a.

iranovi za Arnauta tvrdi da je osniva BPS-a u Tuzli. "Ako elite da vam takvi ljudi vode politiku, bujrum - s njima pregovarajte. Ja ne stojim iza plenuma, niti u ikada biti iza plenuma, nikad se neu pojaviti na plenumu. To nije put kojim mi elimo da idemo", kazao je voa Udara.

Arnaut, lan Plenuma graana Tuzle, za sebe kae da je osniva novog BPS-a 2006.godine. Kae da je bio u dvije stranke - suosniva je Stranke za narod BiH. Kae i da je on taj koji je pozvao navijae Slobode, Fukare.

pekulie se da iza Plenuma, preko sebi bliskih ljudi koji su njegovi organizatori, stoji i Jasmin Imamovi, koji nije podnio ostavku nakon spaljivanja zgrade Opine. "Ponudio sam im ovaj prostor, koji ja mogu da ponudim. To su samo prostorije u vlasnitvu opine Tuzla", kae Imamovi.

Naime, predsjednik Udruenja poslodavaca Faruk irbegovi za porez dravi duguje vie od 200 hiljada maraka, dok je 13 bankovnih rauna njegovih firmi blokirano.

"Udruenje poslodavaca trai od Kolegija TK-a da se organizuje zajedniki sastanak na kojem bismo iznijeli ostale nae zahtjeve, prijedloge i stavove, koji bi bili osnova za formiranje nestranake Vlade", poruio je irbegovi.

Predsjednik Upravnog odbora Poslodavaca je Vinko uro. Zbog neplaenih poreza bankovni raun njegove firme Promo-international je blokiran. uro kae kako je tano je da Promo-international duguje dravi za poreze i da se nalazevna spisku CBBiH dunika poreza.

U Udruenju poslodavaca su i Nusret Softi, koji je pravosnano osuen zbog afere Tuzlanska banka, te Drago Juri, koji je osuen za kriminal u tuzlanskoj Livnici, a koji je takoer zasluan za unitavanje Resod-Guminga. Dakle, kadrovi koji su proizvod dosadanje korumpirane vlasti.

(Federalna. 


<br /><br /><br /><br />

15-02-2014 at 23:36 | Ukljui u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: zaposleni bez javnih natjeaja

btw @cia mogao si o tome pisati i na temi o protestima da se ne otvara nova tema  


<br /><br /><br /><br />

15-02-2014 at 23:37 | Ukljui u odgovor
cia
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 05-01-2008
Lokacija: tuzla
Odgovori: 170
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: zaposleni bez javnih natjeaja

citat:
Aidatuzla wrote:
a gdje je ono kad se javis na konkurs a znas da od tog nema nista jer oni vec imaju nekog drugog na piku?


naravno i ta zaposlenja treba analizirati !

[Edited by cia on 16-02-2014 at 20:21 GMT]
16-02-2014 at 20:20 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 11
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: Amock, maJicaa, Rotti, ruto, Sarajevo, Zvonka, _hej_
FORUM : Politika : Tuzlanska buna New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice