Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Dodik predlaže demilitarizaciju
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
Trucker
Nivo: Forumski doajen
azrail bosanski
Registriran(a): 07-11-2005
Odgovori: 10159
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Dodik ¨u strahu¨: ¨Èuo sam da se Bošnjaci naoružav

citat:
fmjazz1973 wrote:


Ma ti momcino bi trebao pod hitno lijekove popiti i smiriti malo strasti, a sa Abu Hamzom se mozes uzeti pod ruku i direktno u PM otici zajedno sa njim



svak na svoj nazin lijeci nostalgiju za Tuzlom
pa sto ne bi i on na svoj primitivni nacin
29-08-2008 at 16:17 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i njegove nebuloze


MILORAD DODIK
"Plavšiæ je manje kriva za ono što se dešavalo od Komšiæa"
Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik danas je ponovio podršku haškoj osuðenici Biljani Plavšiæ u njenom zahtjevu da bude puštena na prijevremenu slobodu te odbacio protivljenje koje je povodom te moguænosti izrazio èlan Predsjedništva BiH Željko Komšiæ u pismu vlastima Švedske.
„Plavšiæ je prošla težak period i ona je manje kriva za sukobe u BiH nego èlan Predsjedništva BiH Željko Komšiæ“, rekao je Dodik komentirajuæi Komšiæevo pismo predsjedniku švedske vlade i parlamenta u kojem je izrazio protivljenje puštanju na slobodu Biljane Plavšiæ.

“Ako je Komšiæ nosilac ´Zlatnog ljiljana, onda to govori koliko je i šta èinio u ratu i bit æe interesantno da se to sagleda u buduænosti“, naveo je još Dodik i dodao da Biljana Plavšiæ „ni u koga nije pucala i nije nikoga ubila“.

On kaže da æe se vidjeti „da li su to radili nosioci „Zlatnog ljiljana“.

Entitetski premijer, koji je nedavno i posjetio Plavšiæ u švedskom zatvoru gdje služni kaznu od 11 godina za zloèine u BiH tokom rata, je rekao da se u sluèaju Biljane Plavšiæ ništa ne dešava mimo procedure i zakona, veæ po pravilima Haškog tribunala koji na kraju odluèuje da li æe neko od osuðenika biti pušten na slobodu.

10-09-2008 at 08:33 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i njegove nebuloze

Dodik otvoreno krenuo Karadžiæevim putem

Odluka Vlade RS-a o istupanju iz Elektroprenosa BiH i formiranju Elektroprenosa RS je ponavljanje slijeda dogaðaja iz 1992. godine kada je Radovan Karadžiæ nakon formiranja Skupštine srpskog naroda u BiH formirao elektroenergetsku kompaniju RS, smatraju u SDP-u BiH.
"Ova odluka pokazuje da se Dodik više ne želi zadržavati na retorici, nego da poduzima konkretne korake i da pod vlastitu kontrolu želi staviti resurse koje tvore suverenitet da bi potom proglasio nezavisnost u maniru Radovana Karadžiæa.

Ono što brine skoro podjednako kao i Dodikovo otvoreno rušenje države je impotentna i mlitava reakcija Dodikovih koalicionih partnera koji se kunu u BiH. Jedina reakcija do sada je bazirana na obmani da je "za razvod braka potrebno dvoje". Žitelji ove zemlje znaju da je za razvod, kao i za genocid, potrebno samo jedno i svaka vlast nakon 1992. godine mora to znati.

SDP je u aprilu ove godine, na prve najave da æe Dodik napasti energetski suverenitet BiH, javno pozvao premijera FBiH Nedžada Brankoviæa da stane u odbranu države. SDP-u je jasno zašto Elektroprenos BiH, jedina javna korporacija koja je formirana na osnovu Aneksa IX Dejtonskog sporazuma, smeta premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku, ali SDP-u nije jasno zašto se Dodiku nije suprotstavio federalni premijer Nedžad Brankoviæ.

Da bi privukao pažnju neaktivnog i nesposobnog Brankoviæa, i njegovog ministra Heæe, SDP je 16.07., na sjednici Parlamenta FBiH, zatražio informaciju od Ministarstva energije, rudarstva i industrije u vezi njihovih namjera da se sprijeèi Dodikov napad na suverenitet BiH. Heæino ministarstvo je odgovor poslalo tek juèer, dakle na dan kada Dodik de facto uništava Elektroprenos BiH.

Pored dva konkretna pokušaja SDP-a da Heæu i Brankoviæa natjera da stanu u odbranu BiH, nezavisna èlanica UO, Celia Whitaker, je u svom pismu jasno ukazala na rušilaèko ponašanje aktualnog direktora Dušana Mijatoviæa, koji radi prema uputstvima Dodika. Vladi FBiH nije bilo dovoljno niti to što su aktuelni èlanovi UO Elektroprenosa BiH iz FBiH zamrznuli svoj status kao znak upozorenja zbog onoga što Dodik pokušava da uradi.

Dakle, tri razlièita pokušaja da se privuèe pažnja na ovo pitanje nisu bila dovoljna za Vladu FBiH. Nadalje, pošto je ova korporacija direktan rezultat Aneksa IX Dejtonskog sporazuma, OHR mora da se direktno usprotivi odluci Vlade RS da bi se zaštitilo sprovoðenje ovog sporazuma i da bi se sprijeèilo rušenje Energetske zajednice jugo-istoène europe. OHR-ova puka konstatacija da je ovo "ozbiljno pitanje“ neodoljivo podsjeæa na potpunu inertnost meðunarodne zajednice nakon Karadžiæevih prvih koraka ka genocidu," stoji u saopštenju Centra za informisanje SDP BiH.

12-09-2008 at 14:30 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i njegove nebuloze

Politika: Obraæanje Milorada Dodika glasaèima u Kneževu, 11. septembra 2008.



Pljuni i zapjevaj

Na predizbornom skupu SNSD-a u nekada živopisnom Skender-Vakufu, današnjem Kneževu, Milorad Dodik je osuo drvlje i kamenje po bivšem naèelniku Bori Škeljiæu, onom istom kojeg je njegov SNSD i postavio u fotelju. Škeljiæ je, u meðuvremenu, kaže Dodik, postao kriminalac, no ne kaže je li mu zamjerio dobre odnose s omrznutom Federacijom i inicijativu za podizanje spomenika ubijenim na obližnjim Koriæanskim stijenama. Dodikove prijetnje i obeæanja biraèima snimio je SDS, a Dani donose transkript: premijerov nastup pratile su ovacije publike i oduševljenje viðenijih SNSD-ovaca na bini, predvoðenih Željkom Kopanjom, Antonom Kasipoviæem i Nebojšom Radmanoviæem



Milorad Dodik - "Strani mešetari pokušavaju da doðu i kažu: evo nije Dodik uspeo ili nije uspeo SNSD, vreme je da ih demontiramo i da navalimo"
Dobar dan! Dobar dan svima! Drago mi je što sam ovde veèeras da vas pozdravim, da kažem da stojim iza SNSD-a u Predoru, da stojim iza Kneževa, iza svih dobrih ljudi, a da ne stojim iza fukara i onih koji misle da na teret SNSD-a mogu da urade bilo šta. Bili smo saradnici, sada više nismo i neæemo ni biti. I da upamtite jednu stvar - ja vam samo želim dobro, a vaše dobro je samo ova odbornièka lista i naèelnik. Ako sluèajno glasate za nekog drugog, onda æete videti šta je Milorad Dodik. To samo da ne bude da se nismo razumeli. Nemoj da bude da nismo rekli, pa da kažeš šta je sad. Ništa, nema ništa. Gotovo. Zatvoreno.

Nismo za male prevare U prve dve godine ovog mandata uradili smo oko 40 kilometara puteva. Zar misli neko ovde da je Škeljiæ uradio ijedan? Zar može biti neko toliko glup u Kneževu da misli da je on to uradio ili je uradila ova politika i moja podrška tom putu? Da li je neko uradio put za Golo Brdo, Kobilju, Èoriæe, Živinice, Ivanjsko? Ja sam otvarao te puteve. I onda kad nismo bili republièka vlast, onda smo podržavali, ja sam nalagao Ljubiæu da pravi puteve. Uopšte nismo znali kako æemo to otvoriti. A gospodin od te muke koju smo mi morali da propatimo, tražeæi naèina kako æemo isfinansirati, odvajao pare, pa kupovao hotele, restorane i ostalo. Ja ne stojim iza toga i, naravno, da neæu da stojim. I nisam danas nigde bio sem u Vladi Republike Srpske radeæi na tome da donesemo rešenja koja æe biti dobra za sve.

Naša politika nije politika male prevare. Nije ni velike prevare. Naša politika je politika kontinuiteta, za dobro ljudi. Pre dve godine i po, kada smo došli u Vladu, sve su plate u Republici Srpskoj bile duplo manje. I prosvete, i policije, i javne uprave, i svih i svašta, svi su imali duplo manju platu. Tada smo bili manji po proseku od Federacije. Kada smo promovisali naš cilj - Republika Srpska bolji dio BiH - mnogi su se sprdali s nama. Danas je valjda to svakome jasno. Ako vama nije, važno je da je jasno onima s druge strane. To smo uradili zato što smo bili ekipa, što smo bili posveæeni Republici Srpskoj, njenom napretku, a napredak Republike Srpske je napredak Kneževa. Ali da bismo mogli ovde da radimo, moramo da imamo saradnike, moramo da imamo ljude s kojima možemo i u koje možemo da imamo poverenja.

I zato je Èedo Vukoviæ treb´o da bude naèelnik pre èetiri godine da ga nisu mešetari ovde, iz Kneževa, uspeli nekako da skinu s liste, pa smo onda navrat-nanos stavili Škeljiæa. Bolje bi bilo da nismo. Republika Srpska je danas politièki potpuno stabilna, u Republici Srpskoj nema politièkih raskola. Republika Srpska ima danas najstabilnije i najbolje stope rasta svih ekonomskih parametara. Republika Srpska danas izgleda, sa stanovišta onih koji dolaze da investiraju ovde, veoma prihvatljiv prostor. Republika Srpska, naravno, ima i svoje probleme. Oni su vezani za poslove, za posao, za rad, i to je akcenat gde idemo, gde guramo. Na mnogim mestima smo napravili dobre prodore i ovde æemo konaèno pokušati i sve uèiniti da stavimo tu Pilanu u funkciju, da radi. Kako je moguæe da ovde ne radi? Toliko su pre zabrljali oko te privatizacije, oko ne znam ni ja èega, sve na teret jadnih ljudi koji su tamo stvarali i radili godinama, da evo ne možemo nikako da otpetljamo taj problem koji se zove Pilana. Ali ja sam uveren da se može.

Spremni smo ovde da plasiramo i podržimo sve one koji hoæe da rade, koji hoæe da otvaraju mini farme ili rade bilo šta što je ovde moguæe. Moram vam reæi da Vlada Republike Srpske danas ima 650 miliona maraka na raspolaganju za plasmane u kredite, za podršku proizvodnji. Morate se okupiti, pomoæi æu vam, dajte mi programe. To je naèin na koji možemo iæi dalje. Nije ovde niko važan, ovde je važna opština i važan je narod. Proæe Milorad Dodik, proæe, naravno, i ovi drugi, proæe i svi oni koji æe ponovo doæi. Ali uvek mora ostati moæ, naša želja da budemo zajedno, naša želja da odbranimo, pre svega, Republiku Srpsku. Nema Kneževa bez Republike Srpske, a ovi izbori nisu samo izbori za lokalnu listu i lokalnog naèelnika.

Teret zvani BiH Neæemo više prihvatiti naèin na koji svet ovde, razni mešetari meðunarodne zajednice, kreiraju i centralizuju Bosnu i Hercegovinu. Nas ne interesuje centralizovana Bosna i Hercegovina. Nas interesuje Republika Srpska i Bosna i Hercegovina onoliko koliko ona nama treba, a ne da nam bude ovde teret koji treba da nosimo. U toj velikoj prièi i politièkoj tuèi ovi izbori nemaju samo znaèaj lokalnih izbora. Strani mešetari pokušavaju da doðu i kažu: evo nije Dodik uspio ili nije uspio SNSD, vreme je da ih demontiramo i da navalimo. Ja znam kako æu se braniti. Ako vi ne budete iza nas, nek´ vam je Bog na pomoæi. Naravno, èuli ste veæ da smo odvojili novac za kneževski vodovod u visini od tri i po miliona maraka. Moglo je da se radi veæ sada da je bilo aktivne administracije ovde, a ne mogu se na ovakav naèin prebaciti pare iz vlade a da èovek kupi sledeæi hotel ovde negde, ne znam ni ja.

U ove èetiri godine, ali samo pod uslovom, samo pod uslovom da Èedo bude naèelnik i da ovi budu odbornici, napraviæu vam put do Kotor-Varoši. Ne bude li on, neæete na put. Ne mogu da verujem, sad sam došao ovde, da ovo malo parèe od 50 metara do sportske dvorane niko nije mogao da asfaltira za ove èetiri godine. Prošli put kad smo dolazili, zaglavili smo ovde u blatu, ja kažem - daj to asfaltiraj, èovek nije asfaltirao, a prebacili mu pare. Ima milion i 700 naših para ovde prebaèenih iz Vlade. Je l´ ima, predsednièe? Ma lažeš, brate, ima sto posto, kako nema? Ti znaš, ja, kao, ne znam, je li? Šta ja radim ovde? Ja rasporeðujem pare. Poslat æu vam, ali pod uslovom da pobedimo, poslat æu vam al´ na svoj teret, da vam napravimo novu rasvetu. Al´ ako vam ovaj Škeljiæ sluèajno pobedi, a u to više niko ozbiljan ne veruje, onda æete ostati bez kanalizacije, pa se onda patite.

U svakom sluèaju, ja vam želim dobro. Meni je ovde uvek fino bilo doæi. Ja volim Kneževo. Volim i one koji su ovde došli da slušaju šta mi ovde, kao, baljezgamo. Nije njima niko kriv što su neki u zabludama, ali jednu stvar neæe moæi - da ne kažu da je ovde skupljeno sve što vredi u Kneževu. Ja sad ovde sedim i kontam koja bih budala bio da sam kojim sluèajem podržao ovog Škeljiæa, a koliko je vas s druge strane! Sad æe on, jadan, krenuti svašta prièati. A šta mu drugo preostaje nego da se bori? Ali ne može se izboriti na prevari naroda. Ne može. Šta mu je falilo da je bio dobar naèelnik, da je imao podršku Vlade? Kaznio vas je, dve godine stojite, ništa se ne radi, zato što je on to uradio, razišao se sa SNSD-om. Mogli smo vam još mnogo štošta uraditi, nismo. Kako da radimo? Nema skupštinske veæine. Ne može biti zakonito. Nemamo poverenja u to da æe to otiæi na pravo mesto itd. Kaznio vas je veæ. Nemojte dozvoliti da vas kazni još. Ne sekirajte se. Sve se to može popraviti.

U svakom sluèaju, dakle, Banja Luka, Mrkonjiæ i sva vrbaska ta džada, evo dobili smo i Èelinac, Kotor-Varoš izvesno, pa neæete valjda vi napraviti glupost pa ne biti s nama?! Ali, ja kad uzmem nešto, da je ovde par ljudi protiv nas, pa mi smo veæ pobedili. Sva mi je pažnja da vi koji ste ovde izaðete na izbore. Naša politika, dakle, podrazumeva potpuno jasno da svakome kažemo. Ako možemo da kažemo strancima, ako možemo da kažemo onom smotanom Tihiæu, onom nadmenom Silajdžiæu sve što im kažemo, zašto ne možemo da kažemo vama?! Još jednom vam kažem, pamet u glavu! SNSD, Èedo Vukoviæ, naša opštinska lista i imate Milorada Dodika, trajnog dužnika ovde, u Kneževu.

Na kraju krajeva, znate šta se još dešava, pa i ako sluèajno ovde izgubimo, ne d´o Bog, ja mislim da sam još dve godine predsednik Vlade, znaš šta vam mogu uraditi?! To je tako. Dok vi mene skinete s vlasti... Prema tome, ako ko imalo ima pameti, onda sa mnom nema kud. Eto. Živeli! Onda bi bolje bilo da zapevamo malo. Važi? Videæemo se još na jednom skupu ovde. Mi nismo gubitnici, mi smo dobitnici. Svagde gde se pojavimo nosimo sa sobom entuzijazam, optimizam, pesmu, sve ono što èini èoveka zadovoljnim. Zato smo veèeras ovde s vama, da se družimo, uživamo. Ako me još malo proðe glavobolja koju imam, možda æu i zapevati. Da odmah krenem?




19-09-2008 at 14:15 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i njegove nebuloze

"Dani", 19.09.08.godine - naslovnica


20-09-2008 at 21:22 | Ukljuèi u odgovor
Pumpkinseed
Nivo: Forumas sa iskustvom
Maestral

Registriran(a): 07-11-2007
Lokacija: Slavinoviæi
Odgovori: 194
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i njegove nebuloze

Da li je u redu da SNSD sa doticnim na celu otvara ofis u nasem gradu a paralelno godinamama opstruira rad svih nasih drzavnih institucija? Svi smo da se nasa draga drzava odrzi, al ovaj ne staje u nakani da je rasturi na, kako stvari stoje, tri dijela. 


JSKKSMUI.
22-09-2008 at 20:33 | Ukljuèi u odgovor
Coa
Nivo: Forumski vuk
Registriran(a): 28-08-2007
Lokacija: Dzindic Mahala
Odgovori: 359
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i njegove nebuloze

cccc....
http://www.youtube.com/watch?v=yBo36XuEv00

26-09-2008 at 14:12 | Ukljuèi u odgovor
Shaban
Nivo: Forumski doajen
Taxirat

Registriran(a): 17-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 12510
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i njegove nebuloze

Samo da prupitam robiju i društvo kako doživljaju novi poraz vožda na sudu kojim se odbija voždova tužba za klevetu protiv FTV-a i emisije 60 minuta! Hoæel vam doæ iz guzice u glavu ko vam je vožd? Ništa sem provincijskog kriminalca

28-09-2008 at 22:46 | Ukljuèi u odgovor
robi tz
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 14-01-2008
Lokacija: tz
Odgovori: 334
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i njegove nebuloze

E neka si me "priupito" Shabane i evo ga TOODAY NEWS...objavili mediji u bivsoj jugi a bogami i dalje jer ipak je MMF MMF...
24SI - Ekonomske politike izmeðu dva entiteta u BiH se razilaze - Republika Srpska (RS) èini stalni napredak u reformama, dok se u Federaciji BiH (FBiH) potrebne reforme vrlo teško pokreæu, navodi se u izvještaju Meðunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je zakljuèio pregovore sa BiH za ovu godinu.
Izvršni odbor MMF zabrinut je budžetskim deficitom u FBiH, koji, kako je reèeno, ugrožava fiskalnu stabilnost cijele zemlje, pišu "Nezavisne novine".

U izvještaju se istièe da je, zahvaljujuæi uglavnom poveæanjima izdvajanja za domaæinstva, kapitalnom potrošnjom, te naknadama, javna potrošnja dostigla 50 posto bruto društvenog proizvoda u 2007. godini.

Snažan trend porasta prihoda nastavio se i u 2008. godini, ali, kako se navodi, pritisak rastuæe potrošnje u FBiH vodi do problema sa likvidnosti i prijeti fiskalnoj poziciji.

Izvršni odbor MMF ocijenio je da se trenutno stanje sa deficitom kreæe prema neodrživom nivou, te se od državnih vlasti oèekuje da ubrzaju reforme i smanje javnu potrošnju, kako bi se osigurao održiv rast i razvoj.

U izvještaju se navodi da je ukupna javna potrošnja u BiH tokom ove godine 190 miliona eura veæa od ostvarenih prihoda.

Komentarišuæii izvještaj MMF-a, savjetnik ministra finansija RS Milenko Krajišnik objasnio je da je RS usvojila dokument okvirnog budžeta, odnosno trogodišnji plan budžeta, te je u skladu sa tim planirala i svoj godišnji budžet.

"U tom trogodišnjem planu budžeta uzimaju se najvažniji prioriteti i usklaðuje se potrošnja sa fiskalnim kapacitetom zemlje, odnosno sa potencijalima prihoda. Dakle, ono što je planirano da se potroši, usklaðeno je sa izvorima prihoda i u tom smislu RS ostvaruje uravnotežen budžet, odnosno u izvjesnom smislu ostvaruje i budžetski suficit iz koga onda izmiruje obaveze nastale u ranijem periodu", naglasio je Krajišnik.

Prema njegovim rijeèima, u FBiH, zbog složene strukture i organizacije, s obzirom na federalni, kantonalni i opštinski nivo, takva koordinacija potrošnje ne postoji.

"Pod pritiskom odreðenih oblika potrošnje, prije svega socijalnih davanja, budžet FBiH je prenapregnut, odnosno prava i moguænosti potrošnje su veæe od izvora prihoda, koji to obezbjeðuju. U tom smislu, budžet FBiH se nalazi u izvjesnim problemima, što nije sluèaj sa RS", istakao je Krajišnik.

(24sata.info)

Kakav Bakir i 60 minuta Lagumdzijin covjek samo jaca SNSD U SRPSKOJ....


[Edited by robi tz on 28-09-2008 at 23:41 GMT]

28-09-2008 at 23:38 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik i njegove nebuloze

Vasa ocekivanja sutra?

Hoce li Lajcak smjeniti Dodika i Silajdzica?

Sudeci prema Lajcakovim izjavama u CD-u sutra ce se desiti nesto konkretno po pitanju ove dvojice politicara.

12-10-2008 at 17:04 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 47
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: EminaS, meho, Mela77, mikimini, Mir$o, pljosko, strokeunit
FORUM : Politika : Dodik predlaže demilitarizaciju New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice