Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Tuzlarije : Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela)
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
bosnjobosnjo
Nivo: Forumas sa iskustvom
100% bosanac
Registriran(a): 30-06-2008
Lokacija: najdraza
Odgovori: 245
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela)

citat:
soraya wrote:
...ode on u Otpisane....cccc...a trebalo bi ga u zatvor


Jasta nego zatvor.Ma teska robija. Neznam sta se ceka ima dosta materijala za teske optuzbe.Opcina Tuzla ima razloga da prva podnese tuzbu tuzlanskom tuzilastvu.Prilikom vjerskih obreda svojim laznim besjedama uTuzli je izazivao vjersku,nacionalnu netrpeljivost....
23-01-2010 at 21:19 | Ukljuèi u odgovor
Najla
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 16-06-2007
Odgovori: 121
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela)

SOTONA ,na njegovom licu se vidi da je pravo zlo koje hoda zemljom  


Najla
24-01-2010 at 03:23 | Ukljuèi u odgovor
posavac
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 03-10-2009
Lokacija: posavina
Odgovori: 142
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela)

koliko vidim i ovdje mnogi cestitaju na izboru ovog bradonje irineja,zamisli mu samo ime,eeheheheh,da je nekako okupat ga i osisat,ali voli cojk smrad,ali njegov problem,samo mi nisu jasni ovi sto cestitaju,a prave se bosanci,ili vole ove bradonje,sumnjivo mi to nesto,a koriste i srbski recnik uveliko,pa se potom cude kad se srbi zalete u bosnu da kolju,ma samo cestitajte

24-01-2010 at 21:53 | Ukljuèi u odgovor
nevenkagaragic
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 07-02-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2378
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela)

citat:
Najla wrote:
SOTONA ,na njegovom licu se vidi da je pravo zlo koje hoda zemljom

TACNO!
Kakve osude javnosti? Jednostavno ga ignorisite, neka visi sam u crkvi.
A vidi mu poze "frajerske"...brrrr...


Novi detalji o životu Vasilija Kaèavende: Vladika u seks aferi

Najnovije fotografije vladike zvornièko-tuzlanskog Vasilija Kaèavende snimljene u njegovom raskošnom dvoru u Bijeljini, na kojima je u društvu roðaka Dejana Nestoroviæa, stripera iz Novog Sada, naišle su na osudu javnosti


Raskoš vladièanskog dvora u Bijeljini...Jedna od retkih fotografija no kojoj je vladika Vasilije u „civilu"

Prema reèima sagovornika Pressa, ove fotografije, koje je Press objavio u subotu, najbolje govore o pravoj slici vladike Vasilija.

Profesor Filozofskog fakulteta u Banjaluci Miodrag Živanoviæ kaže za Press da tvrdi da luksuz vladièanskog dvora u Bijeljini nije ni jedini ni najveæi greh vladike Kaèavende!

Skandal iz sela Zagoni

- Postoji dosta indikatora prema kojima su mnogi odigrali jednu jako neèasnu ulogu u vreme rata u Bosni, a jedan od uèesnika vezanih za ta vremena upravo je i vladika Kaèavenda. On je bio povezan sa mnogim aferama iz tog vremena, vezivan je za ratnu huškaèku politiku i zloupotrebu položaja. Meðutim, pored svega toga, postoje i još neèasnije stvari. Konkretno, mislim da bi morala da se istraži njegova uloga iz ratnih vremena u selu Zagoni pored Banjaluke. Ne znam da li znate da je isti vladika tražio da se svaki novodošli paroh u ovom selu odrekne svoje žene sedam dana kako bi ona došla kod njega! Zbog toga je u ovom kraju bilo i oružanih sukoba. Tako da prièa o njegovom luksuznom životu, uz sve ovo, govori da on nema moralni dignitet - prièa Živanoviæ.

Predsednik Centra za humanu politiku u RS Momir Dejanoviæ, koji živi na teritoriji Zvornièko-tuzlanske eparhije, upozorava da vladika Vasilije Kaèavenda nije jedini predstavnik Crkve koji se odao „srebroljublju i raskoši".

- Znaèajan deo sveštenstva u ovoj eparhiji je komercijalizovao i gotovo potpuno privatizovao Srpsku pravoslavnu crkvu, otuðio je od Hrista, Jevanðelja, vernika i naroda, odao se srebroljublju i neprimerenoj raskoši. To sveštenstvo je postalo bezoseæajno za probleme poniženih, opljaèkanih, obespravljenih i beznadežnih graðana. Cenovnici kojima se plaæaju krštenja, sahrane, osveštenja potpuno su neprimereni duhu Hristove crkve. Tako da primer vladike zvornièko-tuzlanskog nije jedini, on je samo ilustracija stanja i problema u kojim se nalazi SPC - prièa Dejanoviæ.



Vladika Vasilije: Ne zanima me!

Vladika zvornièko-tuzlanski Vasilije Kaèavenda odbio je razgovor za Press i nije želeo da odgovori na ove optužbe, niti da prokomentariše fotografije koje je na internetu postavio njegov roðak Dejan Nestoroviæ.

- Uopšte me ne interesuje šta ko prièa i to što pišete. Ne želim ništa da komentarišem! I sada æu da prekinem vezu - kratko je izjavio vladika Vasilije.

Niko od vladika SPC nije želeo da komentariše objavljivanje novih fotografija raskošnog zdanja vladike Kaèavende. Meðutim, roðak vladike Dejan Nestoroviæ kaže da on „nema ništa da doda o svom dedi i prijatelju Vasiliju Kaèavendi". Na pitanje Pressa da li je vladika ljut zbog fotografija, on kaže:

- Mi smo se èuli posle svega. I mogu samo da vam kažem da je zakljuèak tog našeg razgovora zapravo poruka raznim analitièarima da oni mogu da sude o našoj spoljašnosti, a Bog æe da sudi o našoj unutrašnjosti - dodaje Nestoroviæ.

Patrijarh Irinej: Estetika, lepota, nije to bitno

Jedno od novinarskih pitanja koje je prošle nedelje upuæeno njegovoj svetosti patrijarhu Irineju prilikom njegovog prvog susreta s medijima bilo je i kako gleda na kritike jednog dela javnosti da Crkva ne deli sudbinu naroda i da pojedine vladike žive veoma luksuzno.

- Tu ima novinarskih gledanja i rasuðivanja. Svakako se razlikuju u mnogo èemu, pa i u tome. Da. Neki bi hteli i želeli, ali ništa loše ne èine da svoju eparhiju unaprede... Danas je savremeno vreme, ljudi gledaju red i poredak. Estetika, neka lepota u svemu, nije to ništa bitno, je li - izjavio je patrijarh Irinej.
S. VOJINOVIÆ
(PRESS)
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/98772/Novi+detalji+o+%C5%BEivotu+Vasilija+Ka%C4%8Davende%3A+Vladika+u+seks+aferi.html

A nisu ni drugi daleko od njega...
01-02-2010 at 10:27 | Ukljuèi u odgovor
Crni Vuk
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 06-05-2008
Odgovori: 342
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User Visit Homepage
icon Re: Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela)

Vlasenica, 12.7.1995, Kaèavenda, Živanoviæ , Grèki dobrovoljci & ostali ratni zloèinci

Na snimku se pojavljuju mnogi ratni zlocinci:

Vladika Zvornicko-Tuzlanski Vasilije Kacavenda
Milenko Zivanovic, komandant Drinskog Korpusa VRS
Zvonko Bajagic, SDS Vlasenica
Petrovic Paisija
Grcki Dobrovoljci
Milos Lakic - Cips
Vojislav Mitrovic - Saptalo
Miodrag Lukic - Mica
Bozo Milic

1.


2.(1:37 Grcki dobrovoljci)


3.


4.

02-02-2010 at 18:10 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela)



Konacno...dosao djavo po svoje? Bilo je krajnje vreme!

Vladika Kaèavenda pod istragom

Vrh Srpske pravoslavne crkve odluèio je da zavede red, nakon što je otkriveno da je episkop Artemije pronvejerio ogroman novac, a njegov najbliži saradnik monah Simeon Vilovski pobjegao u Grèku.

Najavljeno je da æe se provesti oštra kontrola poslovanja svih eparhija.

Prema informacijama iz Beograda, posebno æe se istražiti eparhija zvornièko-tuzlanska na èijem èelu je vladika Vasilije Kaèavenda zbog sumnji u brojne nezakonitosti, posebno one finansijske naravi. Kaèavenda je odavno poznat po svom glamuroznom životu i rasipništvu.
S.V.
(SAN)
http://www.san.ba/index.php?id=10494


[Edited by nevenkagaragic on 22-02-2010 at 07:54 GMT]


[Edited by borbeni on 22-02-2010 at 18:04 GMT]

22-02-2010 at 09:02 | Ukljuèi u odgovor
XMRVICAxTZ
Nivo: Forumski doajen
sitna al dinamitna

Registriran(a): 05-01-2006
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 9833
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela)

Novi patrijarh SPC Irinej poznat po izuzetnoj skromnosti, rješio je da se obraèuna sa crkvenim velikodostojnicima koji žive "u neskladu sa jevanðeoskim normama", javili su beogradski mediji. Posebno je naložio da se istražiti eparhija zvornièko-tuzlanska na èijem èelu je vladika Vasilije Kaèavenda zbog sumnji u brojne nezakonitosti, posebno one finansijske naravi i saradnju sa ratnim profiterima. Irinej posebno insistira da se ispita porijeklo enormnog Kaèavendinog bogatsta.
"Na luksuzu u Vladièanskim dvorima u Bijeljini pozavidjeli bi i svjetski bogataši. Vladika Vasilije Kaèavenda opremio je salone po uzoru na najpoznatije holivudske zvijezde, nimalo ne bježeæi od vidljivog glamura.
On je to, svojevremeno, objasnio rijeèima da je sasvim normalno da žitelji manastira imaju pristojne uslove za život. Dodao je da s obzirom na vrijeme u kojem živimo, on to ne smatra luksuzom veæ potrebom.Veæina namještaja izraðena je od slonovaèe, puno je eksponata, skulptura, a gostima se hrana poslužuje u srebrnom posuðu" - navodi Press.
Kaèavenda važi za kontroverznu liènost, a pogotovo mu vrh SPC zamjera što se za vrijeme rata u Bosni enormno obogatio i u Bijeljini sagradio luksuzni vladièin dvor, za koji kažu da je luksuzniji od najekskluzivnijih hotela.
Izlazak istine na vidjelo do sada je onemoguæavala isuviše prisna veza zloglasnog vladike, najprije sa paljanskim glavešinama, a zatim i sa nastavljaèima njihovog djela u Banjoj Luci. Još važniju ulogu u njegovoj zaštiti ima moæni lobi u meðunarodnoj zajednici koji godinama u Bijeljini tolerira najsurovije ugrožavanje ljudskih prava ne samo Bošnjaka i Roma nego i srpskog stanovništva. Ovaj grad odavno slovi kao velika praonica novca, eldorado kriminala svih vrsta i rekorder po broju nerasvijetljenih ubistava. Zbog šurovanja s Kaèavendom, smijenjen je šef OHR-ove kancelarije u tom gradu - Francois Peres. Buduæi da je on bio "inventar" brojnih Kaèavendinih svetkovina, vladika je u njegovom odlasku prepoznao dolazak neugodnijih vremena.
Prema dobro upuæenim izvorima on je prije rata radio za UDBU i bio je zadužen da prati sveštenike, a imao je konspirativno ime Pablo i na vezi ga je držao obavještajac Jovan Šikaniæ. Sam vladika nikada takve informacije nije ni pokušao demantovati. Navodno, zahvaljujuæi moænicima iz prijeratne Službe državne bezbjednosti u Sarajevu, on je i postavljen za vladiku zvornièko-tuzlanskog.
Pored toga, njemu se na teret stavlja da se tokom srpsko-crnogorske agresije na BiH enormno obogatio, pljaèkanjem imovine Bošnjaka, kao i uvezivanjem sa ratnim profiterima,i da je pod potpuno sumnjivim okolnostima u Bijeljini sagradio dvore. Poznato je da je redovno blagosiljao odlazak vojnika Radovana Karadžiæa u ratnozloèinaèke akcije po BiH.
U svojim dvorima u Bijeljini, koje on naziva "parèem neba na zemlji" redovno se tokom rata sastajao sa ratnim zloèincima Biljanom Plavšiæ, Momèilom Krajišnikom i Radovanom Karadžiæem i uèestvovao u planiranju akcija protiv Bošnjaka i Hrvata. Tvrdi se da je dio ratnog plijena završavao kod njega.
Upuæeni kažu da je bio akter i nekih teških seksualnih afera koje su èelnici Srpske pravoslavne crkve zataškali.
Vjerski analitièar Mirko Ðorðeviæ izjavio je za medije da podržava akciju vrha SPC da se obraèuna sa crkvenim velikodostojnicima koji žive "u neskladu sa jevanðeoskim normama".
- Vidio sam da je prije godinu dana jedna revija objavila fotografije o dvorcu u kome obitava zvorinèko-tuzlanski vladika Vasilije. Dvorac se popularno naziva "Srpski Versaj" jer, navodno, ne zaostaje od Versaja u raskoši, veæ se razlikuje jedino u velièini. Nazvan je i "parèe neba na Zemlji". Sve upuæuje na raskoš i bogatstvo, a episkop Kaèavenda kazao je da on to samo èuva i da njemu pripada samo grobno mjesto kod oltara. Pokazivao je sve ono što dvorac sadrži, izmeðu ostalog, i svoje skupocjene štapove. Ali, nije on jedini vladika koji živi u takvom luksuzu, i veæina ostalih vladika ima raskošne vladièanske dvorove i vozne parkove. Oni su, da podsjetim, monasi, koji su obukli crninu i zarekli se na siromaštvo. Ali sve zavisi od shvatanja, pa je tako patrijarh Irinej izuzetno skroman, kao i vladika šabaèki Lavrentije, koji živi u upadljivo skromnom vladièanskom dvoru. Na to ohrabruje izjava patrijarha Irineja u kojoj se prvi put poslije mnogo godina pominju gladni i nezbrinuti u Srbiji - prièa Ðorðeviæ.
---------------
Vezani èlanak:

Krajem januara 2006. novinar Lazar Manojloviæ, inaèe èlan Helsinškog odbora i borac za ljudska prava, uredniku Glorije šalje protestno pismo koje beogradski list nikada nije objavio. Pismo objavljuju brojni bosanski mediji, posle èega je vladika Kaèavenda Manojloviæu javno prijetio smræu.

Pismo – dokument odgovornom uredniku Glorije

Vaš izvršni urednik Igor Karanov, autor fotoreportaže o V. Kaèavendi (Versaj na srpski naèin, Glorija, 4. 01. 2006), pogazio je osnovno novinarsko pravilo: pitaj i drugu stranu, kao i osnovne norme novinarskog kodeksa. Jer, parèe neba na zemlji jeste raj Vase Kaèavende, a na zemlji semberskoj. I najlošiji novinar bi postavio pitanje o porijeklu tog raja u vrijeme vjersko-zvjerskog bosansko-hercegovaèkog pokolja u kojem je Kaèavenda uzeo vidnu ulogu. Mnogi mladiæi, naivni i nevini, nisu više meðu živima zahvaljujuæi ratnim poklièima vladike koji je pobjegao iz Tuzle. Previše je zla vezano za ime zvornièko-tuzlanskog vladike koji stoluje u Bijeljini. U svom crnomantijaškom pohodu i neviðenoj pohlepi vladika nije birao sredstva da stigne do cilja, što Karanov glorifikuje kao osvjedoèenog estetu (sic). Evo nekih èinjenica o osvjedoèenom esteti:
• Kaèavenda 15. maja 1992. godine bježi iz Tuzle u Bijeljinu ostavljajuæi svoje vjernike same sebi prepuštene;
• odmah po dolasku u Bijeljinu, sa svojim crnomantijašima, poèinje ratnohuškaèki pohod, govor mržnje, prijetnje svima koji ne prihvataju njegove skute, a svuda daje blagoslov politici zla psihopate Karadžiæa;
• popa Radomira Markoviæa iz Zagona, koji je ujedno i diplomirani pravnik, zbog odbijanja poslušnosti ražaluje i šalje trideset naoružanih ratnih razbojnika da ga izbace iz kuæe. Tom prilikom ranjena je popadija i od dobijenih rana i umrla, a pop izbaèen na ulicu i od Kaèavende žigosan;
• odmah potom mještani pet sela dolaze u Bijeljinu sa svim moguæim vozilima i blokiraju grad tražeæi od Karadžiæa da protjera Kaèavendu. Ali, vrana vrani oèi ne vadi. Umjesto protjerivanja, Radovan Karadžiæ, sa svom svojom bulumentom, dolazi istog dana na veèeru kod vladike. Da se zna ko je bog na zemlji (1993);
• u svojoj pohlepi i nezasitosti vladika, u ime boga Marsa i boga Aresa, ruši deset muslimanskih kuæa, uglednih domaæina u centru Bijeljine, i poèinje gradnju manastira, crkve i svog groba. Zaboravlja pop Vaso na osnovnu hrišæansku i ljudsku maksimu da je oteto prokleto;
• deset godina kasnije, sudskom odlukom, za porušene kuæe i dvorišta od razjarenog vladike, Skupština opštine Bijeljina mora vlasnicima da isplati dva miliona KM sa kamatom, a vladika æuti;
• nije se vladika, u svojim monstruoznim pohodima, zaustavio samo na muslimanskim kuæama i dvorištima. Na tom putu stvaranja parèeta neba na zemlji vladika æe nasilno, iz njihove kuæe, izbaciti dvojicu najuglednijih ljudi u Bijeljini, Dimitrija Èolakoviæa, profesora i bratanca Rodoljuba Èolakoviæa, i Boru Ðurkoviæa, diplomiranog pravnika, najuglednijeg predsjednika opštine u posljednjih 50 godina. Obojica su pretrpela moždane udare. Prvi je još živ, sa posljedicama, a drugi je umro. U njihovu kuæu vladika je uveo svoje crnomantijaše i osvajaèe;
• treæe zlo, u stvaranju manastirskog kompleksa, vladika èini nasilnim useljenjem u zgradu Opštinskog komiteta Saveza komunista jer on mrzi komuniste kao teroriste (sic). U toj zgradi je današnji Vladièanski dvor koji Bijeljinci zovu Bijeli dvor;
• pozlatio je vladika svoje odaje i unio namještaj koji je filigranske izrade, a basnoslovno plaæen. Uživa vladika u zlatu i pozlatama, dok mu vjernici preturaju po kontejnerima tražeæi hranu. Ne pada Kaèavendi na pamet da otvori narodnu kuhinju, jer popovi samo uzimaju a nikada ne daju. Svaki graðanin Bijeljine zna da je Kaèavenda u toku rata svu humanitarnu pomoæ, upuæenu iz inostranstva, preprodao i blago zadržao. Ko j... sirotinju. Njima æe bog pomoæi. Amin;
• Skupština opštine Bijeljina je ekspresno vratila crkvi zemlju koja je oduzeta nakon Drugog svjetskog rata. Kaèavenda je istu odmah prodao tzv. izbjeglicama na parceli Obrijež gdje je sada novo naselje;
• Vladièanski dvor u Tuzli vladika je izdao pod zakup, a to su zvanièno njegove prostorije gdje i treba da živi i radi. Ne kaže Kaèavenda, vašem novinaru Karanovu, zašto samo on ne smije da se vrati u Tuzlu koja je i danas multietnièki grad i grad raje. Zna Vaso koja je zla èinio i zašto se boji. On je jedini vladika koji se nije vratio u svoju parohiju, a time ne poštuje odluku Sinoda SPC. Blagoslovio je vladika politiku zla Radovana Karadžiæa, a i danas, u svojim javnim propovijedima, koristi jezik iz 1992. godine. Znaju to graðani i Tuzle i Semberije. Kaèavenda ima nemirne snove i u zlatnom krevetu i u zlatnim odajama. Voli pop da živi u raju dok narod umire u bijedi. Obešèastio je vladika i oltar i jevanðelje;
• od 200 crkvenih objekata (bolje da je izgradio radionice i narodne kuhinje) napravio je vladika i dvije crkve gdje im mjesto nije, na Divièu kod Zvornika i u dvorištu Fatinom u Konjeviæ Polju. To su inat crkve gdje vladika u odreðene dane šalje plaæene razbojnike da se mole bogu. (Jadan im bog.) Ti isti "vjernici" obavezno izazovu incidente koje Kaèavendina TV odmah snimi i emituje TV gledalištu. Vladika se odmah pojavi u TV studiju i to komentariše kao genocid nad Srbima. Tako božji izaslanik aktivno održava politiku mržnje, jer treba opravdati sva zvjerstva, pljaèke, rušenja i paljenja koja su poèinjena. U ime boga Marsa i Aresa. Tako vladika Kaèavenda širi mir meðu ljudima;
• ne reèe vladika da je on lièno razbio Meðureligijsko vijeæe na nivou Bosne i Hercegovine, kojem je osnovni zadatak bio da miri graðane razlièitih konfesija. A Vasilije sve naopako...
Toliko od mene, odgovorni urednièe. Od sjajne Glorije izaðe sjaj i bijeda. Nemojte ratne zloèince proglašavati u svece. Dosta je jedan Nikolaj Velimiroviæ.
Lazar Manojloviæ, novinar

http://www.rtvtk.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=12453:kaavendini-dvori-namjetaj-od-slonovae-hrana-u-srebrnom-posuu-veina-toga-opljakano-u-ratu&catid=81:europe&Itemid=197

Lazare, svaka cast!

23-02-2010 at 06:01 | Ukljuèi u odgovor
nemo
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 30-08-2007
Odgovori: 169
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: kacavendina besjeda

citat:
Amelina wrote:
Da se ne lazemo, mene ne brine ovaj debil i njegovo propovijedanje, mene brinu oni kojima propovijeda, i oni koji ga zovu nazad da se vrati.

Ako je neko istinski vjernik kako moze dozvoliti da mu misu sluzi osoba koja je propovijedala zlo... i da ne detaljisem... Meni takav ne bi za oltar dosao, niti se mojoj crkvi primakao. E sada, sta onda da radimo s onih koji jedva cekaju da se on vrati?! Tih se ja bojim....





[Edited by nemo on 23-02-2010 at 12:00 GMT]
23-02-2010 at 11:36 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela)

Da te Bog saèuva - Striper: Vladika mi dao milione

Nove slike i ispovest Dejana Nestoroviæa: Vladika je u „Hugo Bosu" meni kupovao odelo. Njegovi omiljeni parfemi su „dolèe i gabana" i „armani" „Zlatni salon" vredi najmanje 300.000, ogledalo 20.000 evra!



Striper Dejan Nestoroviæ, koji je šokirao javnost snimcima s vladikom zvornièko-tuzlanskim Kaèavendom u njegovom raskošnom dvoru u Bijeljini, sada ekskluzivno za Press otkriva da mu je - „vladika poklonio 50.000 evra za master studije na privatnom fakultetu u Rimu"!

Nestoroviæ iznosi pikantne detalje o svom odnosu sa vladikom, za kojeg tvrdi da mu je dugogodišnjim prijatelj i dalji roðak, koji mu poklanja parfeme i skupe poklone, i objašnjava èime je zaslužio toliku naklonost vladike.

- Moj najveæi kapital je moje znanje, za koje je vladika obezbedio 50.000 evra. Ja nisam obièan striper, veæ multimedijalni talenat. Fakultet u Rimu za koji sam dobio stipendiju je fakultet za medije, muziku i film. Novac je obezbeðen od donatora i prijatelja vladike. Cela suma biæe uložena za moj život i studije u Rimu. Veæ 25. marta putujem - kaže Nestoroviæ.

Dejane, ja nisam Rokfeler

On dalje otkriva i šta mu je vladika rekao pošto mu je dao pare.

- Rekao mi je: „Dejane, ja nisam Rokfeler, a to što sam ti obezbedio novac za tvoj projekat je od srca". Odgovorio sam mu da je uspešniji i sreæniji èovek od Rokfelera - prièa Nestoroviæ.

Objavljivanje fotografija na kojima vladika Kaèavenda šopinguje u ekskluzivnoj prodavnici „Bos" u centru Beograda noæ pred sahranu pokojnog patrijarha Pavla izazvalo je negativne reakcije u javnosti. Nestoroviæ otkriva da odelo nije gledao za sebe.



- Nije kupovao za sebe, veæ je gledao odelo za mene! Vladika jako voli dobre parfeme i uvek me obraduje nekim dobrim. Njegovi omiljeni parfemi su „dolèe i gabana" i „armani". Tu imamo isti ukus. Iz Moskve, posle njegove posete ruskom patrijarhu Kirilu, dobio sam od njega srebrni krst sa raspeæem, koji je moj èuvar i talisman - prièa Nestoroviæ.

Menadžerske sposobnosti

Specifièan odnos koji postoji izmeðu Vasilija Kaèevende i Dejana Nestoroviæa, ne baš tipièan za unuka i dedu koji ga zatrpava skupim poklonima, novosadski striper objašnjava time da je vladika „savremen èovek". Bogatstvo i raskoš u kojem uživa vladika Kaèavenda mnogi smatraju nespojivim sa njegovom crkvenom funkcijom. Na naše pitanje da li ga je pitao odakle mu toliko bogatstvo, on kaže da je vladika to zaradio zahvaljujuæi menadžerskim sposobnostima.

- Da je sreæa da je cela naša država tako bogata kao mala Švajcarska i da imamo uspešne menadžere i organizatore kao što je moj prijatelj vladika Vasilije. Mislim da su menadžerske sposobnosti glavni razlog za to bogatstvo, kako ga nazivate! Vladika Vasilije je, pre svega, duhom bogat èovek. On je organizator kakvog veæina ljudi nikada nije upoznala. Mislim da je menadžer broj jedan i da spada u grupu top deset menadžera u regionu po sposobnosti organizacije. On je neviðeni graditelj, da bi mu i Milutin Mrkonjiæ mogao pozavideti. Podigao je najviše crkava i manastira u celoj SPC. Kod njega uvek mora da ima svega. Kada smo jednom bili na nekom ruèku u manastiru, on je pitao da li imaju odreðeno vino. A pošto nisu imali, vladika im je rekao: „Dabogda ga nikada nemali, 'ajde, snaðite se". Disciplina i rad su kljuè da biste imali sve - kaže on.

Nestoroviæ dodaje da se objekti koje vladika gradi u Bijeljini finansiraju od kapitala onih koji pomažu crkvu, a ne od naroda. Poznato je da ima dobre veze sa Miloradom Dodikom, Vladimirom Trišiæem, direktorom BN televizije, mnogim biznismenima i preduzetnicima. Kaèavenda trenutno gradi bolnicu preko puta svog dvora, za kardio i opšte preglede, sa najsavremenijom opremom i laboratorijom, kao i rusku crkvu na ulazu u RS.

- Zvonici æe biti kupljeni od prodaje njegovog trosobnog stana u Bulevaru kralja Aleksandra, koji je dobio u nasledstvo - otkriva Nestoroviæ.

Vladika: Manite se toga!

Vladika Vasilije Kaèavenda nije želeo da prièa za Press o stipendiji vrednoj 50.000 evra, za koju Nestoroviæ tvrdi da je dobio na poklon od njega. Na naše pitanje da li je istina da je dao novac za stipendiju za master studije u Rimu svom roðaku Dejanu Nestoroviæu iz Novog Sada, vladika je ostao bez teksta, da bi, kada smo mu posle 20 sekundi ponovili isto pitanje, samo kratko rekao: „Manite se toga! Ma kakva stipendija!"

Pitali smo ga, zatim, da li je Nestoroviæ zaista njegov roðak i otkud takvi odnosi s jednim striperom, što je izgleda iznerviralo vladiku zvornièko-tuzlanskog, pa je samo rekao: „Do viðenja!", i spustio slušalicu.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/105777/Da+te+Bog+sa%C4%8Duva+-+Striper%3A+Vladika+mi+dao+milione.html

_________________

14-03-2010 at 15:59 | Ukljuèi u odgovor
XMRVICAxTZ
Nivo: Forumski doajen
sitna al dinamitna

Registriran(a): 05-01-2006
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 9833
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela)

^ sve ovo dovodi do zakljucka da je on homic...tako to ispadne..hajde nije prvi pop sto je diro djecu

14-03-2010 at 18:55 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 49
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: EminaS, meho, Mela77, mikimini, Mir$o, pljosko, strokeunit
FORUM : Tuzlarije : Persona non grata Kaèavenda (sabrana nedjela) New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice