Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Kako cete se izjasniti na popisu?
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Kako cete se izjasniti na popisu?

citat:
MelMel wrote:
Mene i dalje interesuju koliko nepismenih ima u dijaspori?

veri maè
10-10-2013 at 17:00 | Ukljuèi u odgovor
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
fazlija83 wrote:
a sta ako je djete novorodjence kako onda popisat kojim jezikom prica kad jos neprica

bebeæi nije u opcijama kme kme
10-10-2013 at 17:03 | Ukljuèi u odgovor
MelMel
Registriran(a): 23-03-2010
Odgovori: 24670

citat:
Bongo wrote:

sudeci po forumskim statistikama, 95.8 % je nepismenih, naravno, u dijspori
ali sto je vrlo interesantno, 98.5 % njih je u radnom odnosu cudan skroz taj zapad

Ma vidim ja da si ti zestok statisticar. a religijske ti teme baska idu. jedino ti znas sta si hotio rijet.
10-10-2013 at 17:49 | Ukljuèi u odgovor
VV Cephei A
Nivo: Guest

icon Re: Kako cete se izjasniti na popisu?

Naši dragi salonci. Garant jedan od onih što je svjetlucao iz tuzlanskih stanova tokom rata.

10-10-2013 at 18:14 | Ukljuèi u odgovor
fazlija83
Nivo: Forumas sa iskustvom
Registriran(a): 03-06-2013
Odgovori: 151

citat:
cica wrote:

moje je tek poèelo da prièa i prièa Bosanski, drugaèije ne može

aha tek pocelo da prica a vec se odlucilo za islam
10-10-2013 at 18:24 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

citat:
Dea wrote:

Nema cinizma u mom postu. Govorim o moguæoj situaciji. Ako u RS mogu dovesti uèitelja iz Srbije da predaje djeci srpski jezik onda to komotno može biti i Bošnjak iz srbijanskog dijela Sandžaka. Ja znam dosta ljudi iz tog podruèja i uglavnom svi koriste original ekavicu. Dakle, i kada bi jedan takav predavao djeci bosanski jezik to bi bila smijurija. Njima u Sandžaku treba iha vremena i strpljenja da im praktièno zaživi bosanski jezik.

Poenta mog posta je da pokažem kako su oni propagirani automatizmi tipa Bošnjak=Bosanac i Hercegovac, a u ovom sluèaju i Bošnjak=bosanski jezik obièna prevara, nažalost, nimalo naivna.
U svakom sluèaju, tebi jedan ogroman pozdrav iz Bosne i Hercegovine od ober Bosanke Deae

Pa iskreno Dea bojim se da je ta tvoja hipotetska opservacija bila malkice zlonamjerna.Zašto bi neko iz Sandžaka btw dolazio u Konjeviæ Polje da predaje Bosanski jezik kad u BiH imamo toliko školovanog kadra na biroima
Što se tièe propagiranih automatizama koji pominješ ja još nisam nigdje na ovom forumu proèitao bilo šta o tom automatizmu.U krajnjem zašto bi bio problem da se neko izjasni da govori Bosanskim jezikomTebi evidentno smeta taj izraz Bošnjak i ok ja to poštujem ali eto zašto smatraš da je Bošnjak=Bosanski prevara i to èak nimalo naivna kako ti napisa?
I tebi još veæi pozdrav iz Bosne od ober Bošnjaka yugija  

<br /><br /><br /><br />

10-10-2013 at 19:19 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija
http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ

Registriran(a): 26-02-2009
Odgovori: 1638

citat:
cica wrote:

moje je tek poèelo da prièa i prièa Bosanski, drugaèije ne može

A šta si mu upisala pod Zakonsko braèno stanje? Ako popisivaèa nije bila sramota pitat' pa upis'o sam po svom, ko zna šta

To se kažu mora upisat za svako dijete, a ne ono što sam prije lupio.

10-10-2013 at 21:18 | Ukljuèi u odgovor
bdirlija
http://youtu.be/E4OqAa9pcGQ

Registriran(a): 26-02-2009
Odgovori: 1638

icon Re: Kako cete se izjasniti na popisu?

Slušam neko veèe dva profesora na Face TV kako tabire koliko je popis važan kao temelj za daljnji ekonomski razvoj ... bla blaaa bla blaaaa... Kako im ono na koferèetu piše "Moj korak u buduænost".

Bem mu, nisam struènjak po tom pitanju, al' ne kontam kako nema preciznog pitanja o završenoj struènoj spremi osobe, da li radi posao za koji se školovala, da li je ikada (ako jeste koliko) radila posao za koji je žuljala guicu i sive èelije ...

Uopštena pitanja: Najviša završena škola ... jal osnovna, srednja 2,3,4 ... godine, gimnazija, tehnièka, struèna..., osnovno akademsko obrazovanje, specijalizacija..., labudovo æe ikakav bitan odgovor dat', a ne neko precizno ekonomsko stanje društva.
Kad su veæ navalili ima li vodokotliæ isl. gluposti mogli su i nešto pametnije ubacit'.

10-10-2013 at 21:38 | Ukljuèi u odgovor
cica

Registriran(a): 12-02-2008
Odgovori: 18418

citat:
fazlija83 wrote:

aha tek pocelo da prica a vec se odlucilo za islam

dok je pod mojom komandom, Islam mu je vjera, kad ode od mene, onda nek radi kako mu volja
10-10-2013 at 22:01 | Ukljuèi u odgovor
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

citat:
bdirlija wrote:
Slušam neko veèe dva profesora na Face TV kako tabire koliko je popis važan kao temelj za daljnji ekonomski razvoj ... bla blaaa bla blaaaa... Kako im ono na koferèetu piše "Moj korak u buduænost".

Bem mu, nisam struènjak po tom pitanju, al' ne kontam kako nema preciznog pitanja o završenoj struènoj spremi osobe, da li radi posao za koji se školovala, da li je ikada (ako jeste koliko) radila posao za koji je žuljala guicu i sive èelije ...

Uopštena pitanja: Najviša završena škola ... jal osnovna, srednja 2,3,4 ... godine, gimnazija, tehnièka, struèna..., osnovno akademsko obrazovanje, specijalizacija..., labudovo æe ikakav bitan odgovor dat', a ne neko precizno ekonomsko stanje društva.
Kad su veæ navalili ima li vodokotliæ isl. gluposti mogli su i nešto pametnije ubacit'.

Imaju ta pitanja o kojima govoriš.Ne znam koji su to tebe popisivaèi i da li su uopšte obilazili.
Btw a šta su to pametnije mogli ubaciti 

<br /><br /><br /><br />

10-10-2013 at 22:12 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 9
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
FORUM : Politika : Kako cete se izjasniti na popisu? New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net