Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Re: Re: Tuzlanske
citat: Sufler wrote:
Naviknut æu se ja na mobitel. Posve sigurno. Navikne se èovjek i na gore.
Eh, ne baš jedine poruke koje razmjenjujem novim mobitelom su u okviru nagradne igre jednog gaziranog piæa koje tamanim u pauzama za ruèak. Porez na budale. Naravno, bolje da me oderu tu, nego u kladionici.
Htjedoh ovih dana napisati nešto o Tuzli i 25.maju. Ipak, zasad neæu. Iz poštovanja. Jedan dojam koji ne mora biti taèan æu podijeliti s onima koji ovo proèitaju. Naime. èini mi se, svake godine je manje ljudi koji doðu na Kapiju. Normalno je to, znam. Život teèe dalje. Ipak, ova racionalizacija me ne èini manje tužnim. Naprotiv.
Meni tesko vidjeti onaj broj ali i ja tu i tamo posaljem.
Sto se tice Kapije, nesto sam razmisljala, nekada smo sve datume vazne nama ili drugima u skoli obiljezavali, bilo je to u sklopu obaveznog programa. Nisam sigurna ali mi se cini da je danas vise svar izbora nastavnika da li ce spomenuti Kapiju ili ne. Kako objasniti da su neki ucenici isli organizovano na mezarje/ groblje, pisali radove, crtali a neki nisu nista. Primjera radi moj sin koju je 6 razred kaze da se ni na jednom predmetu nije Kapija spomenula. Mislim da djeca o Kapiji moraju znati.
Majka Samira Ciraka, umrla je ove godne, cijeli zivot joj se promijenio kako je izgubila sina, ove godine Bucuk otac od poginule Lejle nije mogao doci. Tesko im je, puno teze neko drugima, stare i oni, zato mislim da se ne bi smjelo desiti da kada roditelji i rodbina ne budu mogli vise dolaziti da ne dolazi niko. Ne znam kako da objasnim ali neko osjecaj ima neko ga uci.
|
28-05-2008 at 23:29 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|