Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima


FORUM : Umjetnost : Najdrazi odlomci, citati ...
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
diwna
Nivo: Forumski doajen
***

Registriran(a): 17-05-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 3577
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najdrazi odlomci, citati ...



Kada zalutaš u svojoj vlastitoj kosi ne zaboravi me, sjeti se da te ljubim, ne dopusti da odem izgubljen bez tvojih vlasi u svijet mraèan na svim svojim putevima što samo sjenu poznaje i boli prolazne, dok se sunce ne popne na toranj tvoje kose...♥

..u tvome zagrljaju grlim ono što postoji i pijesak i vrijeme i stablo kiše i sve živi zato da bih ja živio: ne odlazeæi daleko mogu da vidim sve: u tvome životu vidim sve ono što je živo...♥

.ponekad doèekam zoru i èak mi je duša vlažna. Huèi, bruji daleko more.
Ovo je luka.
Ovdje te volim.
Ovdje te volim i uzalud te obzorje skriva.
Usred ove studeni još uvijek te volim...♥

Sve me od tebe udaljuje, kao od podneva.
Ti si mahnita mladost pèele, opojnost vala, snaga žitnog klasja.
Moje te sumorno sunce, ipak, traži i volim tvoje radosno tijelo, tvoj nesputan i taman glas...♥

Nije ti bilo lako priviknuti se na mene, na dušu moju usamljenu i divlju, na ime moje koje svi izbjegavaju.
Toliko puta vidjesmo kako zornjaèa plamti dok smo se ljubili u oèi i dok su se nad našim glavama sumraci rasplitali u razigrane lepeze.
Moje su te rijeèi zasipale, milovale...♥





...moji beskrajni snovi u tebi žive...♥♥♥

Pablo Neruda

02-04-2011 at 14:22 | Ukljuèi u odgovor
cindarella
Nivo: Forumas sa iskustvom
carpe diem
Registriran(a): 03-08-2010
Odgovori: 129
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najdrazi odlomci, citati ...

U životu postoje trenuci kada vam neko toliko nedostaje, da ga poželite izvaditi iz svojih snova i zagrliti u stvarnosti....

11-05-2011 at 20:16 | Ukljuèi u odgovor
laly
Nivo: Moderator podforuma
Don't Let Me Be Misunderstood

Registriran(a): 19-11-2005
Lokacija: Wudang
Odgovori: 39084
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najdrazi odlomci, citati ...

l`amor erotica


Oprosti što sam ti dozvolila da mi okreneš leða misleæi da sam samo jedna od karnevalskih maski, toliko sam se bojala da ne slomiš bajku od stakla sakrivenu u najdubljoj peæini ispod hiljadugodišnjeg leda. Kasnije su samo varljive noæi vrištale pogrešno ime, a jecaj se gubio u tišni. I tako sve do beskraja.

Oèekivala sam da one neæe razumeti. Nikada se nisu potrudile da proèitaju zapeèaæenu zabranjenu knjigu dalje od ukrasnog papira. Èudno, to ja samo najtanji sloj zaštine, prvi oklop koji najlakše pada. Posle, da bi izazov bio veæi, nalazi se peèat, zatim kljuè za koji su potrebne godine besciljnog tumaranja po prašnjavim hodnicima gde se skrivaju moje tajne, zatim debele korice. Ništa, nisu razumele, samo su porcenile da je ukrasni papir u koji je umotana zabranjena knjiga previše jeftin. Bezvredan. Šta bi se u njemu skrivalo? Mirišljavo blokèe puno srca. One me znaju duže od tebe. Šta sam onda mogla da oèekujem. Ništa, kažem sama sebi. Kako one kažu: „Svodiš èisto oseæanje ljubavi i kosmièke predodreðenosti na banalizaciju. Sve je za tebe bezvredna l`amor erotica“. Ma, nemaju one pojma.

Šta sam oèekivala od nekoga ko me je znao celi život, ko me je znao pre ovog života i ko zna sve moje buduæe faze. Neko sa kime deliš parèe neba, zvezdu padalicu, mesec koji se presijava u plavoj fontani. Neko sa kime si se sudarila, a da to nisi znala. Neko èiji je topao dah izazvao da ti se naježi i najmanja dlaèica na telu dok si stajala u redu i èekala ili si bila toliko skoncentrisana na guranje i gužvu u autobusu da ga nisi primetila. Neki to jednostavno zovu srodna duša. Dan za danom mi reš prepeèeno pile prosipa mudrosti pokupljene iz ženskih èasopisa, literature koje joj je nasušno potrebna. Ipak, ti ne shvataš koncept srodne duše, za tebe je sve banalna l`amor erotica. Ma, pojma ona nema.

Kako sam mogla da oèekujem nešto ko je bio prosto…ono o èemu je reš peèeno pile trabunjalo. U ovoj gradskoj džungli, u ovoj vrelini bez oseæanja, u eksataièkom plesu do besvesti, u treperenju veštaèkog svetla kada u mraku vidiš samo obrise, u ovim karnevalima i maskaradama koje se odvijaju svaki petak veèe, ne oèekuje se ništa. Pokaži, proceni, odbaci, proceni drugo, prihvati, preskoèi bilo šta što dovodi do zbližavanja duša, pocepaj, pobegni, zaboravi i tako iznova, iznova i iznova. Ma opušteno, kada se zbiva gradski karneval u petak uveèe sve je samo l`amor erotica.

Šta se nosi na karnevalaima? Maske, maske, maske. One ih kao ne nose. One su kao èiste. One samo promovišu nove haljinice i suknjice. Smešno, za njih je ovo samo revija odeæe. Besni ekstatièki ples i njih obuzima. Ali, samo pod bljeskom veštaèke polarne svetlosti. Nikada nisu otišle u pomraèinu. Nikada nisu dopustile da im ponoæ traje do zore. Šta sam trebala da radim? Da odbacim masku, da odbacim masku. Samo da prièam, samo da prièam. Da pronaðem kljuè, da otvorim peèat. Nema više smisla. Smisao se izgubila u pomraèini, izgubila se kada je ponoæ trajala do zore. Ma samo opupšteno, sve se svodi na kraju na jedno. Živela l`amor erotica.

Pravde na ovom svetu nema. Ne, greška. Pravde nema u ovoj džungli gde su veštaèka polarna svetla. Pravde nema ovde gde nema reèi, gde je samo muzika koja oponaša otkucaje srca ovog velikog grada. Tup-tup, tup-tup, odavno su išèezla oseæanja. Tako je bilo i te noæi. Zašto sebi dopuštam da spustim zaštitnu koprenu koja skriva seæanja koja peku? Koja ne daju mira? Koja blješte toliko jako u mojoj svetsi da mi ne dozvoljavaju da jasno sagledam život? Ma, samo opušteno. Pod lažnom polarnom svetlošæu sve je samo l`amor erotica.

Sevaju blicevi lažnih želja, obuzima me magija lažne nade. Gledaš, a u mraku vidiš samo obrise, samo linije, okvirne oblike ljudi. Vidiš samo laž. Èudno, kako li su nas ono uèili? Sve je samo u našoj glavi. Dobro, onda, ja hoæu da je istina ta laž provuèena kroz prizmu laži. Èudno, gle, ja hoæu da je istina i istina je da onaj obris koji vidim jeste pun boja. Sjajnih, toliko sjajnih koliko lažna meseèina. Koža preliva se sjajem bižuterije, oèi blistaju jaèe nego ðinðuve. Ma, sve je to dovoljno. Duša je noæas nezvan gost. Koža i meso za jedan trenutak. U ovoj zamaskiranoj mesari obitava l`amor erotica.

Dima zavesa leluja nad ovim mestom. Pada preko nas i stvara magiènu auru oko varljivih obrisa. U iskrivljenom shvatanju stvnosti misliš jedno. Jao, oko njegov oreol je kao oreol nekog sveca. On krije kljuèeve magiènog hrama, èarobnog raja, volšbenik je, mag nekog dalekog prostora na koji æe me odvesti. Možda, kada oreol dima od cigareta bude zamenio oreol sopstvenih suza, doæi æe svest. Sramota, stamota pred sobom. Videti sebe u nekom æošku prljave ulièice, videti sebe na prljavom dušeku nepoznate osobe. To su mesta gde spava jedna l`amor erotica.

Jednog sivog jutra neko mi je okrenuo leða. Jedinu stvar koju sam jasno videla dok sam se pokrivala iscepani èaršavom koji bi me inaèe hvatala groza da ga pogledam. Razoèarenje. Pad. Okrenuta leða. Sad da vièem, da vrištim, da molim i da preklinjem. Ne vredi. Šta sada da radim? Našla sam ono što sam tražila i šta sada da radim? Mogu samo da motam seæanja. Da ih dozivam i da sloj po sloj skidam pokorice laži i obmana. Ne smem da se gledam u oèi. Palšim se sopstvene maske. Ne smem da ga gledam u oèi. Zato i ja okreæem leða i odlazim. Puštam ga da misli da je sve samo još jedana l`amor erotica.

Oprosti što sam ti dozvolila da mi okreneš leða misleæi da sam samo jedna od karnevalskih maski, toliko sam se bojala da ne slomiš bajku od stakla sakrivenu u najdubljoj peæini ispod hiljadugodišnjeg leda. Kasnije su samo varljive noæi vrištale pogrešno ime, a jecaj se gubio u tišni. I tako sve do beskraja. Viva l`amor erotica.

Autorka: Jelena Pavloviæ

26-05-2011 at 22:45 | Ukljuèi u odgovor
diwna
Nivo: Forumski doajen
***

Registriran(a): 17-05-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 3577
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najdrazi odlomci, citati ...




11-06-2011 at 17:41 | Ukljuèi u odgovor
diwna
Nivo: Forumski doajen
***

Registriran(a): 17-05-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 3577
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najdrazi odlomci, citati ...


Nemoj da dozvoliš da te sumnje zaustave u tvojim namerama.
Uvek donosi odluke koje moraš da doneseš, bez obzira na to da li si sigurna da si donela ispravnu odluku.
Uvek æeš pogrešnu odluku umeti da preokreneš u ispravnu.


Nikada nemoj da se stidiš - nastavi on.
- Prihvataj ono što ti život nudi i pokušaj da piješ iz èaša koje se pred tobom nalaze.
Sva vina treba piti - neka samo gutljaj, a neka celu flašu.
- Kako to da znam?
- Po ukusu. Dobro vino ume da prepozna onaj ko je probao i loše.

Paulo Coelho



19-06-2011 at 19:14 | Ukljuèi u odgovor
diwna
Nivo: Forumski doajen
***

Registriran(a): 17-05-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 3577
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najdrazi odlomci, citati ...

‎"Prepoznaj se u mojim rijeèima...nije teško spoznati da si ti ta...što se prostire po mojim mislima...poput èistog pamuka...
Prepoznaj se u mojim pokretima...njihova lakoæa odiše smirenošæu...i drago mi te uvijek iznova svome srcu predstavljati...kao svoju najdražu gošæu...
Prepoznaj se u mojim snovima...jer mi ništa nije draže sanjati...od prostranstva sreæe...u kojima stanuješ samo ti..."





27-06-2011 at 19:40 | Ukljuèi u odgovor
Crvena starka
Nivo: Forumski doajen
A woman of courage and honor

Registriran(a): 27-08-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 11207
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najdrazi odlomci, citati ...

"Dok ja vise nisam znala ljubim li svoju ili njegovu ruku i ili je to sto sam gurnula u usta moj prst ili cijeli moj zivot, on je, iako u polusvjesnu stanju od rana i uzitka, jednim poluotvorenim okom ipak nadzirao kamo ide ovaj svijet te povremeno njezno primao u svoje dlanove moje lice i s vremena na vrijeme promatrao ga s divljenjem kao da je kakav crtez, a odmah potom i s izrazom kao da pred sobom vidi lice neke mingerijske kurve."

27-06-2011 at 20:04 | Ukljuèi u odgovor
djevica
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 13-01-2007
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2767
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najdrazi odlomci, citati ...

... Nisam osjeæao da diram u tuðe ni kada
te prvi put vidjeh i poželjeh... Oduvijek si bila moja više nego što sam ja svoj ... I više nego si i sama svoja ...

29-06-2011 at 07:37 | Ukljuèi u odgovor
laly
Nivo: Moderator podforuma
Don't Let Me Be Misunderstood

Registriran(a): 19-11-2005
Lokacija: Wudang
Odgovori: 39084
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najdrazi odlomci, citati ...

‎"Uopæe uzevši, žena neæe obmanuti muža, neæe ga izdati, osim ako joj on sam pokvari ili pogazi srce, ili ako je obeshrabri i odgurne svojom sitnièavošæu, svojim egoizmom, svojom uskogrudnošæu, svojom ništavnom i bijednom prirodom. Pri tome, voli! Neka se ona ne osjeæa kao tvoja ženka, nego kao tvoja najdraža glava, tvoje dijete, tvoj prijatelj; nosi je u njedrima, neka joj bude toplo, i budi spokojan; iz godine u godinu ona æe se sve èvršæe pribijati uz tebe, dok ne srastete kao sijamski blizanci. Ako joj ne daš to, ako je pokvariš, uništiš svojom ništavnošæu - otiæi æe! Otiæi æe èim se neke plemenitije ruke pruže prema njoj, jer mora da ode, jer je njoj ta toplina i priznanje potrebno kao zrak da bi mogla disati."

Henrik Sjenkjeviè, "Život bez dogme"

29-06-2011 at 08:56 | Ukljuèi u odgovor
laly
Nivo: Moderator podforuma
Don't Let Me Be Misunderstood

Registriran(a): 19-11-2005
Lokacija: Wudang
Odgovori: 39084
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Najdrazi odlomci, citati ...

Ponekad ne mogu da odredim granice izmeðu sebe i ljudi koje volim: gde završavam ja, a gde poèinju oni. Kao da smo svi mi jedno, kao da smo isti – ista duša, želja koja traži nešto…zajednièko svima nama.
Svi smo u istom èamcu. A opet, svi smo razlièiti i posebni, izrazito individualni.
Postoji jedna posebna, retka vrsta ljudi koje ja zovem moji ljudi. To su ljudi koje puštam u svoj prostor, u sebe. Svi moji ljudi su u neèemu isti:
Njihovo traženje je stvaralaèko. Oni ne ruše, veæ nešto grade. Ne žele da vladaju, jer vladanje gubi sjaj u oèima,…
Moji ljudi imaju isto oseæanje života. Nije više bitno kako æemo nazvati naše odnose i koji æe oblik oni imati. Forme naših odnosa se mogu menjati, ali to oseæanje povezanosti neèim iznad nas, veæim od nas, što nas zove i spaja, ostaje.
Mi nekako nabasamo jedni na druge i naše se sudbine pomešaju zauvek, èak i ako nismo zajedno.Kao da smo neke boje koje se lako mešaju meðusobno, a mnogo teže sa drugom vrstom. Boje koje se rastvaraju pomoæu svetla…

"Biti jedno" – Nebojša Jovanoviæ

13-07-2011 at 09:05 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 49
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: EminaS, meho, Mela77, mikimini, Mir$o, pljosko, strokeunit
FORUM : Umjetnost : Najdrazi odlomci, citati ... New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice