Abulafija Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 02-07-2004 Odgovori: 28828 IP: Maskiran
|
Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija BiH
Blaževiæ otišao iz Sarajeva
Za danas u 18 sati u hotelu "Terme" na Ilidži najavljena je sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH, koja bi trebala biti najava zasjedanja Skupštine NSBiH u utorak u 11 sati u "Collegiumu artisticumu".
Sjednici Izvršnog odbora trebao je prisustvovati i selektor Miroslav Blaževiæ, koji je zbog toga i doputovao u Sarajevo. No, juèer smo saznali da je Æiro napustio glavni grad BiH te da neæe prisustvovati ni sjednici nogometne vlade niti Skupštine.
Razlog Blaževiæevog odlaska je, navodno, konflikt sa generalnim sekretarom Munibom Ušanoviæem. Navodno je došlo do neslaganja o nekim kljuènim stvarima pa se revoltirani Æiro juèer vratio u Zagreb.
- Istina je da konflikt postoji, ali o detaljima ne bih govorio dok se ne vratim u Sarajevo - rekao je Blaževiæ.
S druge strane, Ušanoviæ negira da postoji ikakav sukob sa Blaževiæem.
- Apsolutno ne znam ni za kakav konflikt izmeðu mene i selektora Blaževiæa - kaže Ušanoviæ.
Ostalo je nejasno šta se, ustvari, desilo, jer su od Blaževiæevog dolaska na èelo reprezentacije Bosne i Hercegovine selektor i generalni sekretar bili u sjajnim odnosima.
avaz.ba
|
|
28-04-2009 at 10:26 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Shaban Nivo: Forumski doajen Taxirat
Registriran(a): 17-01-2008 Lokacija: Tuzla Odgovori: 12510 IP: Maskiran
|
MATEJ DELAÈ je debijem na vratima Intera sa 16 godina i 186 dana postao najmlaði igraè u povijesti HNL-a, a obranama penala Vugrinecu i Kaliniæu hit-golman širom Europe, ali i u bliskom susjedstvu.
Obrana kaznenog udarca u debiju s tako malo godina jednom od najefikasnijih napadaèa u povijesti HNL-a skrenula je na njega pozornost, a potpunu "afirmaciju" doživio je kada je pokvario stopostotni uèinak Nikoli Kaliniæu, kojemu je prekinuo 100-postotnu seriju. Hajdukov napadaè je do Zaprešiæa i Delaèa imao osam pogodaka iz osam penala.
Matej Delaè je roðen u bosanskom gradu Gornjem Vakufu i iako je do sada nastupao za mlade selekcije Hrvatske, sportin.ba u intervjuu koji su napravili s mladim golmanom istièe kako je "po Fifinom pravilu svaki igraè do njegove 21. godine ima pravo promjeniti svoje sportsko državljanstvo". Bosanske kolege se nadaju kako neæe "izgubiti još jednog dragulja, koji je u ovom sluèaju Matej Delaè."
Zanimljivo, Delaè je donedavno bio zamjena Interovom golmanu, takoðer povremenom reprezentativcu BiH, Draganu Brašniæu.
"Od Hrvatskih klubova spominju se Dinamo i Hajduk, a prema posljednjim informacijama èuo sam da me prate pojedini klubovi iz Engleske, ali trenutno mi je najvažniji Inter", otkriva Delaè u intervjuu.
Na pitanje kako bi reagirao da mu Æiro Blaževiæ uputi poziv za narednu prijateljsku utakmicu Bosne i Hercegovine, "a što je vrlo moguæe jer znamo da bi imao pravo nastupa za BiH", Delaè je odgovorio dvoznaèno:
"Postavili ste mi pitanje na koje vam ne mogu dati odgovor. To bi bila velika èast za mene i moju obitelj, ali u ovom trenutku ne bih to mogao komentirati."
Kako krv nije voda, dakako da Delaè sa simpatijama prati uspjehe i njegove reprezentacije:
"Pratim reprezentaciju Bosne i Hercegovine, uvjeren sam da æe se plasirati na SP jer imaju velikog izbornika gospodina Æiru Blaževiæa i odliènu ekipu. Vidi se jedno zajedništvo i velika podrška navijaèa sto je jako bitno za uspjeh."
A.K.
|
|
28-04-2009 at 10:43 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
indijana Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 20-05-2008 Lokacija: Paradise city Odgovori: 7483 IP: Maskiran
|
Goal.com: Misimoviæ je najbolji igraè Wolfsburga
Nogometaši Wolfsburga su najugodnije iznenaðenje ove sezone u Bundesligi. Èetiri kola prije kraja Wolfsburg je prvi sa tri boda prednosti u odnosu na Bayern...
No, u igri za naslov su još berlinska Hertha koja zaostaje èetiri boda, dok Stuttgart i Hamburg imaju pet bodova manje.
Brazilac Grafite i bosansko-hercegovaèki reprezentativac Edin Džeko su najbolji strijelci Wolfsburga, ali ne samo to, veæ se nalaze u vrhu bundesligaške ljestvice strijelca. Grafite je postigao 23 pogotka i najbolji je strijelac, a Džeko 19.
Nogometni portal Goal.com se, pak, u subotu pozabavio Wolfsburgom, a dali su i svoj sud o najboljem igraèu kluba koji je trenutaèno na njemaèkom vrhu. Po njihovom mišljenju to nije niti Grafite, niti Džeko, veæ njihov vezni igraè, takoðer bosansko-hercegovaèki reprezentativac Zvjezdan Misimoviæ.
"Misimoviæ je jedna od zvijezda iz Bosne i Hercegovine koja se potpuno snašla tijekom ove sezone. Iako ne možemo spoèitati sjajne golgeterske moguænosti Džeke i Grafitea, mnogo puta im je upravo Misimoviæ sjajnim dodavanjima omoguæio pogodak. Statistika ne laže: Misimoviæ je dosad skupio èak 18 asistencija (!?) i zabio šest pogodaka".
Sve je super i sve je za 5!
|
|
11-05-2009 at 20:16 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|