Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Dodik predlae demilitarizaciju
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
249955
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-12-2006
Odgovori: 572
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Dodik predlae demilitarizaciju

citat:
primus wrote:
Dodik na projektu DRAVA radi ve tri godine
Pa, njegov sin je odrastao i vojno sposoban. Hoce li babuka krmak poslati u rat, jer njegova ideja nece proci bez krvi.
18-02-2009 at 08:55 | Ukljui u odgovor
primus inter pares
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlae demilitarizaciju

Jezika gimnastika

Milorad Dodik: Verbalno pranje kroz gusto granje

To to Milorad Dodik moe prevaliti preko svoga jezika i ne zacrvenjeti se, deava se jo samo u Bjelorusiji kod kolege mu Aleksandra Lukaenka, ili iza reetaka Hakog pritvora ICTY-a kod jezikog mu ekvivalenta Vojislava eelja. Naravno, za njegove vlastite gluposti i koijaki rjenik Dodiku su krivi novinari koji se usuuju jo uvijek raditi svoj posao. Tako se prije dva dana javno na press konferenciji okomio na Senada Peanina iz magazina Dani.


Bilo je to prekjue. Na press konferenciji nakona sastanka Roberta Coopera, direktora Generalnog sekretarijata Vijea Evropske unije za vanjsko-politike i vojne poslove sa trojicom neprikosnovenih lidera ove nesretne zemlje.

Kolega novinar Senad Peanin postavio pitanje, citirajui neku Dodikovu standardnu izvalu, a Dodik kojem jezik radi bre od pameti, poruio pred svojim kolegama politiarima, na desetinama novinara i kamermana, te gospodom iz Brisela, da se on, Peanin, treba okupati. Ko biva, bolje mu je da se opere jer je prljav nego da postavlja takva pitanje i citira neto to je samozaljubljeni premijer uistinu rekao. A, premijer je navodno u toj svojoj izjavi govorio o neijem tuem sranju, da izvinite na prevelikoj direktnosti.

Uglavnom, premijera Dodika nije bilo stid da se na taj prostaki nain obrati jednom novinaru, posebno zbog injenice da je u svome drutvu imao najvie predstavnike Evropske unije, one u kojoj on za svoju priju otvara neka predstavnitva u koja niko ne dolazi. Elem, on je rekao to je rekao, a da se od prisutnih politiara niko nije ni poeao, a da kolege novinare niti ne spominjemo. Dodik je tako izgustirao svoje umne akrobacije i svima redom opalio amarinu da se niko nije naao odrati mu lekciju, postidjeti ga pred svima i na kraju ovakav skandal i nazvati pravim imenom.
I ne bi ni ove prie bilo da je po kuloarima nije ispriala biva kolegica Senada Peanina, smatrajui alarmantnim da su se jedva dva medija dosjetila izvjestiti o ovoj interesantnoj crtici.

Umjesto toga, svi su utjeli kao da se nita, ama ba nita nije dogodilo i kao da je Dodik predloio do sada neviene promjene Ustava svoje domovine Bosne i Hercegovine. Pa, moe ta hoe. Meutim, nije. Nego je jo jednom proporcionalno svojoj masi, pokazao kako je skuen prostor u njegovim modanim elijama i kako u njegovom tamnovilajetskom svijetu ne postoji rije pristojnost.

Novinari, posebno oni kojo iole razmiljaju, a kojih na ruke moe nabrojati u njegovom manjem entitetu, posebna su mu meza. ta vie, sarajevski mediji krivac su mu za krizu u BiH koja se rastee ve godinama. Pa, mu je i napad na kolegu Peanina, poput napada na mnoge druge kolege, bio ko da pucne prstima.

A, tokom pojave tih tamnih oblaka koji mu vise iznad glave, prije nego iscijedi prostoproirenu psovku, otprilike se odvija ovo.

Prvo mu se navue onaj prepoznatljivi mrzim sve osim RS izraz lica, samo to mu dim ne izlazi na ui, a onda, dok ne trepne, odvali neto iz svoga arsenala prostakluka, ljut, nervozan, pogoen, povrijeen, jer da moe svojim bi mesnatim akama zdrobio dotinu personu koja ga gaa tamo gdje je najtanji. U njegov osiromaeni vokabular koji ni Vuk Karadi nije uspio skupiti u svoju zbirku Crven ban.

Vidi se da mu je krivo ali da ne moe iz svoje koe jer ba poput neke dobre domainske muzare, ostavlja tragove za sobom. Pa, neto mae rukama, pomalo priprijeti, odbije novinara, i ode sa svojom svitom premijerskim poslom. I kao, pria je tu zavrena. Iako dobro zna da svaka njegova umotvorina biva zapisana i arhivirana.
Ali Dodikov kabadahijski provincijalizam nije nita novo jer so ko vampir krvlju, hrani plodnim nacionalizmom. Problem je ona stalna utnja novinarskog ceha, pristajanja da u svakoj prilici bude pogaen i omalovaen, da ti se da do znanja da si jedna mala mrvica koju e na ovaj ili na onaj nain pomesti. Problem je to nema ujedinjenog novinarskog odgovora na ove i sline napade, i to se novinarska udruenja bave papirologijom koju svaki siledija moe poderati pred naim oima.

E, dok novinari svojim kolegama novinarima ne budu podrka, Dodik i slina pretpolitika nedonoad moi e raditi ta im je volja a za savjetnike imati ljude poput Rajka Vasia, koji su svoj zanat otrili podstiui etnike istae da to bolje rade.

Moda, s obzirom da su dananje politike elite, djeca programirana u komunizmu, treba uvesti verbalni delikt pa ga usavriti na likovima poput Dodika a onda i na svima onima kojima novinarske slobode paraju duu i nanose duevnu bol koja navodno teko moe platiti parama.

Dodik dotle ostaje jedna tragikomina figura bosanskohercegovake realnosti dobra za podizanje tiraa i itanosti, tema na kojoj se prebijaju isprazne politike zamazivanja oiju pred mnogo vanijim i krupnijim pitanjima kakva su prazni novanici i sve prazniji friideri, radnici bez posla, pedofilija, nasilje, itd.

Dodik e biti i proi. Iza e njega ostati povelika gomila besmislica. Kao iza dobre domainske krave. A, ta e biti s novinarima? Pa, oito nita. Dok im ban ne pocrveni.
Pie: Asim Belija

18-02-2009 at 09:00 | Ukljui u odgovor
mosnik
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 07-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2074
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlae demilitarizaciju

SIPA podnijela krivinu prijavu protiv Milorada Dodika
19.02.2009. 14:26
Dravna agencija za istrage i zatitu (SIPA) BiH podnijela je krivinu prijavu protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika i nekoliko ministara i osoba iz RS-a jer su nanijeli tetu budetima BiH i RS-a u iznosu od 145 miliona konvertibilnih maraka. Kako agencija Beta saznaje u Tuilatvu BiH, SIPA je provela istragu u vezi s odreenim graevinskim projektima u RS-u i utvrdila da su Vlada i odreene institucije tog entiteta BiH poinile nezakonite radnje u realizaciji tih projekata.

U krivinoj prijavi dostavljenoj Tuilatvu BiH se navodi da je "uinjeno vie krivinih djela organizovanog kriminala, pranja novca, kao i zloupotreba slubenog poloaja i ovlatenja", ime su budeti RS-a i BiH oteeni za 145 miliona KM. Krivina prijava podnijeta je protiv jedanaest osoba "udruenih u zloinaku organizaciju s premijerom Miloradom Dodikom na elu". Meu onima koji su obuhvaeni krivinom prijavom nalazi se i nekoliko ministara i osoba iz poslovnog svijeta RS-a.

http://www.svevijesti.ba/content/view/23216/215/

Mozda nekad, daj Boze, Dodik i odgovara zbog svojih nebuloza tj kriminala...Tesko je u to povjerovat u ovakvom sistemu/nesistemu, al hajd, za nadat se da ni njegova nece do zore tj. sigurno nece samo se treba nacekad dok dogori...
 


Kume i ti ces to da radis, samo sutra.
19-02-2009 at 15:13 | Ukljui u odgovor
Sejtan
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 06-05-2004
Lokacija: Miladije/Kreka
Odgovori: 3715
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlae demilitarizaciju


Citam bas ovdje na ovome sajtu da se sve vise i vise firmi onih bosanskh registruje u rs 


I noga u guzicu je korak naprijed!
20-02-2009 at 06:09 | Ukljui u odgovor
zlaja
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 05-04-2004
Odgovori: 4882
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlae demilitarizaciju

zar nisu i firme iz RSa bosanske firme? ipak je to sve drzava BiH! A to sto su pojedini u Federaciji gladni novca pa opterecuju porezne obveznike i onako visokim porezima, njihov problem. Tako im i treba!
Dodik je takav kakav jeste i njegove mane su nesporne, ali je i dobra stvar kod njega sto on slusa ljude koji se razumiju u makroekonomiju i provodi njihove savjete za razliku od ljudi u FBiH.

20-02-2009 at 09:27 | Ukljui u odgovor
frontslobode
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 18-10-2008
Odgovori: 397
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlae demilitarizaciju

To si u pravu Zlaja ako Mi ne gledamo rs kao BiH kako ce tek Oni onda gledati.....Oni su uveli fiskalne kase a kod nas se jos ne zna ni blizu kada ce biti i mnogim oblastima uskladjuju zakone sa EU zakonima....Staru stednju vec vracaju godinu dana kod Nas jos nijedna rata nije pocela da stize kod stedisa...Ako gledamo rs sa ekonomske strane Brankovic i kompanija trebaju da podnesu ostavke jer kakav je to premijer entiteta koji dozvoljava da firme iz Federacije se registruju u srpskoj i tamo placaju poreze i ostvaraju profit i pune budzet tog entiteta.

20-02-2009 at 09:55 | Ukljui u odgovor
KlOn
Nivo: Forumski doajen
Bonjator i Dr.za Reisofobiju

Registriran(a): 29-04-2003
Lokacija: Candy Shop
Odgovori: 8528
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlae demilitarizaciju

Ja bi najsretniji bio kada bi mi imali bosnjackog Dodika,a ne onog ljigu brankovica...

20-02-2009 at 10:36 | Ukljui u odgovor
Klinsmann
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 02-02-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 121
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlae demilitarizaciju

 


Mia san Rot, mia san die Bayern, wir ham immer wos zu feiern!!!
20-02-2009 at 15:46 | Ukljui u odgovor
frontslobode
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 18-10-2008
Odgovori: 397
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlae demilitarizaciju

Evo gledam vijesti...Kazu da su povratnici u rs uznemireni a vec je bilo nekih incidenata...Mislim da SIPA treba hitno reagovati ako ima konkretne dokaze ili da kaze detaljno o cemu se radi....

sa sarajevo-x portala
Ne znam da li je iko gledao BNTV i Spiricevo gostovanje sinoc, ali ono je izgledalo skoro pa kao otvoreni poziv na oruzje.
Pored standardne price kako je on Predjedavajuci svih naroda, a ne samo Srba, pa preko toga da mi u BiH moramo sjesti i pricati, dogovarati se, itd., Spiric nije propustio ni jednu recenicu, a da ne naglasi kako se RS treba braniti i sacuvati.

Da li ponesen ocito dirigovanom i narucenom podrskom gledalaca (cak ni SMS poruke koje nisu izrazavale podrsku njemu i RS nisu emitovane, pa su cijelo vrijeme ponavljane jedne te iste koje ga podrzavaju), ili zeljom da odbrani svog vozda iz Laktasa od nadolazeceg sudskog epiloga njegove pljacke, Spiric je u zadnjih desetak minuta emisije skoro pa otvoreno pozvao ljude u RS na oruzje.

U tih desetak minuta recenice poput "RS se mora sacuvati", "RS se mora braniti" i sl. su ponovljene bar 10 puta, pa je dodato i da "Srbi ne mogu zivjeti u BiH ako ce ih se stalno sudski goniti zbog kojekakvih zlocina", medjutim, vrhunac svega je bio vrlo jasan poziv gradjanima RS, a koji je stigao na samom kraju i glasio je: "gradjani Republike Srpske se moraju pripremiti na odbranu".

Ako ovo nije poziv na naoruzavanje, ja stvarno ne znam sta jeste...

[Edited by frontslobode on 20-02-2009 at 17:24 GMT]

20-02-2009 at 17:10 | Ukljui u odgovor
Klinsmann
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 02-02-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 121
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlae demilitarizaciju

vec su oni naoruzani!  


Mia san Rot, mia san die Bayern, wir ham immer wos zu feiern!!!
21-02-2009 at 01:47 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: Amra984, car, dana, Grofica, Matija76, Mirza, potpetice, rima, teacher
FORUM : Politika : Dodik predlae demilitarizaciju New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice