Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : Dodik predlaže demilitarizaciju
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
249955
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 14-12-2006
Odgovori: 572
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

citat:
primus wrote:
Dodik na projektu DRŽAVA radi veæ tri godine




Pa, njegov sin je odrastao i vojno sposoban. Hoce li babuka krmak poslati u rat, jer njegova ideja nece proci bez krvi.
18-02-2009 at 08:55 | Ukljuèi u odgovor
primus inter pares
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

Jezièka gimnastika

Milorad Dodik: Verbalno pranje kroz gusto granje

To što Milorad Dodik može prevaliti preko svoga jezika i ne zacrvenjeti se, dešava se još samo u Bjelorusiji kod kolege mu Aleksandra Lukašenka, ili iza rešetaka Haškog pritvora ICTY-a kod jezièkog mu ekvivalenta Vojislava Šešelja. Naravno, za njegove vlastite gluposti i koèijaški rjeènik Dodiku su krivi novinari koji se usuðuju još uvijek raditi svoj posao. Tako se prije dva dana javno na press konferenciji okomio na Senada Peæanina iz magazina ´Dani´.


Bilo je to prekjuèe. Na press konferenciji nakona sastanka Roberta Coopera, direktora Generalnog sekretarijata Vijeæa Evropske unije za vanjsko-politièke i vojne poslove sa trojicom neprikosnovenih ´lidera´ ove nesretne zemlje.

Kolega novinar Senad Peæanin postavio pitanje, citirajuæi neku Dodikovu standardnu ´izvalu´, a Dodik kojem jezik radi brže od pameti, poruèio pred svojim kolegama politièarima, na desetinama novinara i kamermana, te gospodom iz Brisela, da se on, Peæanin, treba okupati. Ko biva, bolje mu je da se opere jer je prljav nego da postavlja takva pitanje i citira nešto što je samozaljubljeni premijer uistinu rekao. A, premijer je navodno u toj svojoj izjavi govorio o neèijem tuðem ´sranju´, da izvinite na prevelikoj direktnosti.

Uglavnom, premijera Dodika nije bilo stid da se na taj prostaèki naèin obrati jednom novinaru, posebno zbog èinjenice da je u svome društvu imao najviše predstavnike Evropske unije, one u kojoj on za svoju præiju otvara neka predstavništva u koja niko ne dolazi. Elem, on je rekao što je rekao, a da se od prisutnih politièara niko nije ni poèešao, a da kolege novinare niti ne spominjemo. Dodik je tako izgustirao svoje umne akrobacije i svima redom opalio šamarèinu da se niko nije našao održati mu lekciju, postidjeti ga pred svima i na kraju ovakav skandal i nazvati pravim imenom.
I ne bi ni ove prièe bilo da je po kuloarima nije isprièala bivša kolegica Senada Peæanina, smatrajuæi alarmantnim da su se jedva dva medija dosjetila izvjestiti o ovoj interesantnoj crtici.

Umjesto toga, svi su šutjeli kao da se ništa, ama baš ništa nije dogodilo i kao da je Dodik predložio do sada neviðene promjene Ustava svoje domovine Bosne i Hercegovine. Pa, može šta hoæe. Meðutim, nije. Nego je još jednom proporcionalno svojoj masi, pokazao kako je skuèen prostor u njegovim moždanim æelijama i kako u njegovom tamnovilajetskom svijetu ne postoji rijeè ´pristojnost´.

Novinari, posebno oni kojo iole razmišljaju, a kojih na ruke možeš nabrojati u njegovom manjem entitetu, posebna su mu meza. Šta više, sarajevski mediji krivac su mu za krizu u BiH koja se rasteže veæ godinama. Pa, mu je i napad na kolegu Peæanina, poput napada na mnoge druge kolege, bio ko´ da pucneš prstima.

A, tokom pojave tih tamnih oblaka koji mu vise iznad glave, prije nego iscijedi prostoproširenu psovku, otprilike se odvija ovo.

Prvo mu se navuèe onaj prepoznatljivi ´mrzim sve osim RS´ izraz lica, samo što mu dim ne izlazi na uši, a onda, dok ne trepneš, odvali nešto iz svoga arsenala prostakluka, ljut, nervozan, pogoðen, povrijeðen, jer da može svojim bi mesnatim šakama zdrobio dotiènu personu koja ga gaða tamo gdje je najtanji. U njegov osiromašeni vokabular koji ni Vuk Karadžiæ nije uspio skupiti u svoju zbirku ´Crven ban´.

Vidi se da mu je krivo ali da ne može iz svoje kože jer baš poput neke dobre domaæinske muzare, ostavlja tragove za sobom. Pa, nešto maše rukama, pomalo priprijeti, odbije novinara, i ode sa svojom svitom premijerskim poslom. I kao, prièa je tu završena. Iako dobro zna da svaka njegova umotvorina biva zapisana i arhivirana.
Ali Dodikov kabadahijski provincijalizam nije ništa novo jer so ko vampir krvlju, hrani plodnim nacionalizmom. Problem je ona stalna šutnja novinarskog ceha, pristajanja da u svakoj prilici budeš pogažen i omalovažen, da ti se da do znanja da si jedna mala mrvica koju æe na ovaj ili na onaj naèin pomesti. Problem je što nema ujedinjenog novinarskog odgovora na ove i sliène napade, i što se novinarska udruženja bave papirologijom koju svaki siledžija može poderati pred našim oèima.

E, dok novinari svojim kolegama novinarima ne budu podrška, Dodik i slièna pretpolitièka nedonošèad moæi æe raditi šta im je volja a za savjetnike imati ljude poput Rajka Vasiæa, koji su svoj zanat oštrili podstièuæi etnièke èistaæe da što bolje rade.

Možda, s obzirom da su današnje politièke elite, djeca programirana u komunizmu, treba uvesti verbalni delikt pa ga usavršiti na likovima poput Dodika a onda i na svima onima kojima novinarske slobode paraju dušu i nanose duševnu bol koja navodno teško može platiti parama.

Dodik dotle ostaje jedna tragikomièna figura bosanskohercegovaèke realnosti dobra za podizanje tiraža i èitanosti, tema na kojoj se prebijaju isprazne politike zamazivanja oèiju pred mnogo važnijim i krupnijim pitanjima kakva su prazni novèanici i sve prazniji frižideri, radnici bez posla, pedofilija, nasilje, itd.

Dodik æe biti i proæi. Iza æe njega ostati povelika gomila besmislica. Kao iza dobre domaæinske krave. A, šta æe biti s novinarima? Pa, oèito ništa. Dok im ban ne pocrveni.
Piše: Asim Bešlija

18-02-2009 at 09:00 | Ukljuèi u odgovor
mosnik
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 07-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2074
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

SIPA podnijela kriviènu prijavu protiv Milorada Dodika
19.02.2009. 14:26
Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnijela je kriviènu prijavu protiv premijera Republike Srpske Milorada Dodika i nekoliko ministara i osoba iz RS-a jer su nanijeli štetu budžetima BiH i RS-a u iznosu od 145 miliona konvertibilnih maraka. Kako agencija Beta saznaje u Tužilaštvu BiH, SIPA je provela istragu u vezi s odreðenim graðevinskim projektima u RS-u i utvrdila da su Vlada i odreðene institucije tog entiteta BiH poèinile nezakonite radnje u realizaciji tih projekata.

U kriviènoj prijavi dostavljenoj Tužilaštvu BiH se navodi da je "uèinjeno više kriviènih djela organizovanog kriminala, pranja novca, kao i zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja", èime su budžeti RS-a i BiH ošteæeni za 145 miliona KM. Krivièna prijava podnijeta je protiv jedanaest osoba "udruženih u zloèinaèku organizaciju s premijerom Miloradom Dodikom na èelu". Meðu onima koji su obuhvaæeni kriviènom prijavom nalazi se i nekoliko ministara i osoba iz poslovnog svijeta RS-a.

http://www.svevijesti.ba/content/view/23216/215/

Mozda nekad, daj Boze, Dodik i odgovara zbog svojih nebuloza tj kriminala...Tesko je u to povjerovat´ u ovakvom sistemu/nesistemu, al hajd, za nadat se da ni njegova nece do zore tj. sigurno nece samo se treba nacekad dok dogori...
 


Kume i ti ces to da radis, samo sutra.
19-02-2009 at 15:13 | Ukljuèi u odgovor
Sejtan
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 06-05-2004
Lokacija: Miladije/Kreka
Odgovori: 3715
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju


Citam bas ovdje na ovome sajtu da se sve vise i vise firmi onih bosanskh registruje u rs 


I noga u guzicu je korak naprijed!
20-02-2009 at 06:09 | Ukljuèi u odgovor
zlaja
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 05-04-2004
Odgovori: 4882
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

zar nisu i firme iz RSa bosanske firme? ipak je to sve drzava BiH! A to sto su pojedini u Federaciji gladni novca pa opterecuju porezne obveznike i onako visokim porezima, njihov problem. Tako im i treba!
Dodik je takav kakav jeste i njegove mane su nesporne, ali je i dobra stvar kod njega sto on slusa ljude koji se razumiju u makroekonomiju i provodi njihove savjete za razliku od ljudi u FBiH.

20-02-2009 at 09:27 | Ukljuèi u odgovor
frontslobode
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 18-10-2008
Odgovori: 397
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

To si u pravu Zlaja ako Mi ne gledamo rs kao BiH kako ce tek Oni onda gledati.....Oni su uveli fiskalne kase a kod nas se jos ne zna ni blizu kada ce biti i mnogim oblastima uskladjuju zakone sa EU zakonima....Staru stednju vec vracaju godinu dana kod Nas jos nijedna rata nije pocela da stize kod stedisa...Ako gledamo rs sa ekonomske strane Brankovic i kompanija trebaju da podnesu ostavke jer kakav je to premijer entiteta koji dozvoljava da firme iz Federacije se registruju u srpskoj i tamo placaju poreze i ostvaraju profit i pune budzet tog entiteta.

20-02-2009 at 09:55 | Ukljuèi u odgovor
KlOn
Nivo: Forumski doajen
Bošnjator i Dr.za Reisofobiju

Registriran(a): 29-04-2003
Lokacija: Candy Shop
Odgovori: 8528
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

Ja bi najsretniji bio kada bi mi imali bosnjackog Dodika,a ne onog ljigu brankovica...

20-02-2009 at 10:36 | Ukljuèi u odgovor
Klinsmann
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 02-02-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 121
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

 


Mia san Rot, mia san die Bayern, wir ham immer wos zu feiern!!!
20-02-2009 at 15:46 | Ukljuèi u odgovor
frontslobode
Nivo: Forumski vuk

Registriran(a): 18-10-2008
Odgovori: 397
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

Evo gledam vijesti...Kazu da su povratnici u rs uznemireni a vec je bilo nekih incidenata...Mislim da SIPA treba hitno reagovati ako ima konkretne dokaze ili da kaze detaljno o cemu se radi....

sa sarajevo-x portala
Ne znam da li je iko gledao BNTV i Spiricevo gostovanje sinoc, ali ono je izgledalo skoro pa kao otvoreni poziv na oruzje.
Pored standardne price kako je on Predjedavajuci svih naroda, a ne samo Srba, pa preko toga da mi u BiH moramo sjesti i pricati, dogovarati se, itd., Spiric nije propustio ni jednu recenicu, a da ne naglasi kako se RS treba braniti i sacuvati.

Da li ponesen ocito dirigovanom i narucenom podrskom gledalaca (cak ni SMS poruke koje nisu izrazavale podrsku njemu i RS nisu emitovane, pa su cijelo vrijeme ponavljane jedne te iste koje ga podrzavaju), ili zeljom da odbrani svog vozda iz Laktasa od nadolazeceg sudskog epiloga njegove pljacke, Spiric je u zadnjih desetak minuta emisije skoro pa otvoreno pozvao ljude u RS na oruzje.

U tih desetak minuta recenice poput "RS se mora sacuvati", "RS se mora braniti" i sl. su ponovljene bar 10 puta, pa je dodato i da "Srbi ne mogu zivjeti u BiH ako ce ih se stalno sudski goniti zbog kojekakvih zlocina", medjutim, vrhunac svega je bio vrlo jasan poziv gradjanima RS, a koji je stigao na samom kraju i glasio je: "gradjani Republike Srpske se moraju pripremiti na odbranu".

Ako ovo nije poziv na naoruzavanje, ja stvarno ne znam sta jeste...

[Edited by frontslobode on 20-02-2009 at 17:24 GMT]

20-02-2009 at 17:10 | Ukljuèi u odgovor
Klinsmann
Nivo: Forumas sa iskustvom

Registriran(a): 02-02-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 121
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Dodik predlaže demilitarizaciju

vec su oni naoruzani!  


Mia san Rot, mia san die Bayern, wir ham immer wos zu feiern!!!
21-02-2009 at 01:47 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 15
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: eurovafel, jami, kiki, Kiseljak_71, mikiba/mirsad.baralic, RASKO, suzana, TlrgoCeme
FORUM : Politika : Dodik predlaže demilitarizaciju New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice