Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
Remzi Nivo: Forumas sa iskustvom Dr.Vejsil Hetjimitj Registriran(a): 01-03-2007 Odgovori: 166 IP: Maskiran
|
Re: Chat 29 dec
citat: KlOn wrote:
1. Da li je po tebi fašizam nazivati graðane BiH (po državljanstvu, ali i roðenju) "hodajuæim bombama" ? Šta misliš da li bi u Hrvatskoj bio skandal ako bi Denis Latin graðane Hrvatske nazivao "hodajuæim bombama" ?
2. Zašto "60 minuta" i FTV propagiraju stavove jedne partije (SDP-a), a ne svih graðana FBiH ? Da li to znaèi da su svi graðani FBiH SDP-ovi glasaèi ili...?
3. Zašto je naèelnik Tuzle imun na "60 minuta" (konkretno Avdu Avdiæa) Da li je to "Plakete grada Tuzle" koju ste dobili ili èinjenice da je naèelnik SDP-ovaca (koji se usput fotografiše sa Avdom Avdiæem po lokalnim kafanama) ?
4. Generalno, da li je dobro po medije da ih Vlast nagraðuje ? Kako ostati nezavisan poslije nagrada vlasti grada Sarajeva i Tuzle ? Koji je kriterijum ovih nagrada ? (ne diraj me, pa æu te nagraditi ili...?)
5. Molim bez demagogije, veæ èisto argumentima (ako ih uopšte ima)
--------------------------------------------
A ovde je i chat sa Bakirom H.Ko zeli moze mu postavljati pitanja 29 dec od 11 do 13 h!
at-sa-bakirom-hadiomeroviem&catid=17:posta-sa-okupirane-strane&Itemid=35" target=_blank>klikni
umnidebakl.blogger.ba
odlicno i zao mi je sto sam propustio priliku da uredniku sezdesetominutnog jednoumlja postavim koje pitanje...mada vidim da je bilo prilicno dobrih pitanja ,pogotovo ona vezana za "druga Micu",zatim "Vozda" Zlaju,pa nije lose ni ono o Heci,Silajdzicu,mozda je jos trebalo postaviti poredjenje izmedju Prvog Reisa Causevica i Reisa Cerica jer jedino njih dvojica su bili izlozeni ovakvom orkestriranom napadu medija...
Podsjetimo se:
Prvi reisul-ulema koji se izdigao iznad ništavila šutnje, i koji je zbog toga progonjen, bio je Džemaludin ef. Èauševiæ. Kada je reis Èauševiæ poèetkom 1919. godine, u intervjuu za francuski ''Le Temps'', progovorio o poratnim zloèinima nad muslimanima, od njega je iz vladinih krugova u Beogradu u više navrata posredno traženo ili da demantira navode, ili da bude spreman na prijevremeno penzionisanje, s obzirom da je istina o tim zloèinima u meðunarodnim okvirima štetila ugledu i planovima Kraljevine Jugoslavije.
|
30-12-2009 at 16:10 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
KlOn Nivo: Forumski doajen Bošnjator i Dr.za Reisofobiju
Registriran(a): 29-04-2003 Lokacija: Candy Shop Odgovori: 8528 IP: Maskiran
|
Re: 60 minuta - Preneseni komentari o Bakiru H
Na bh. politickoj estradi je vidjeno sve i svasta. U tu estradu mozemo svrstati i medijske placenike koji rade za Bog zna koga.
Medjutim ono sto me stvarno nervira je moralisanje od strane Bakira Hadziomerovica svakom zivom i mrtvom, a samo nekoliko godina ranije Bakir Hadziomerovic je napravio nekoliko promasaja koji su ga diskreditirali za citav zivot. Podsjecanja radi, Bakir je u jednoj zabavnoj emisiji, koju je uredjivao, ugostio ratnog zlocinca - jednog od lidera genocidne Herceg Bosne, Jadranka Prlica. Cini mi se da se emisija zvala Fresh ili tako nekako, tema emisije je bila elegancija u odijevanju ?! Bakir Hadziomerovic, moralista godine, decenije i stoljeca je sa ratnim zlocincem razgovarao o modi ?!!? Da stvar bude gora, zapjevao mu je i pjesmicu grupe Fosili, Kosulja plava ?!! To bi bilo isto da sad neko ugosti Karadzica i s njim zapocne temu o fešn viku i ostalim modnim dogaðajima. Fascinira me ta bestidnost kojom se Bakir sluzi, nakon ovog njegovog promasaja.
Druga stvar je velicanja Milorada Dodika i pljuvanje po SDA?! Dodik se nikada nije mogao izjednacit s SDA, ali u Bakirovim ocima on je bio prosvjetitelj dok su SDA bili nacionalisti. Pitanje za sire narodne mase: Kako je moguce da neko moralise svakom drugom, a ima toliko kompromitirajuceg iza sebe?
@ramon
-----------------------------------------
|
04-01-2010 at 04:44 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: amigos, bishof, DamirSuljic, Deny, esadplavi, GagiNS, gogo, Koksara, MegaMan, Panasonic, PROLOM, ramche_tz, raptor, tabani mehki
|
FORUM : Politika : 60 minuta |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|