Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
hanumicag Nivo: Forumas sa iskustvom Registriran(a): 30-10-2012 Odgovori: 296 IP: Maskiran
|
Re: Re: Mjesto za religijske rasprave
citat: Bongo wrote:
Neznam ja za druge, odnosno, dok oni obavljaju molitve mi cestito svoje duznosti na radnom mjestu obavljamo.
Neka to i cine, Dragi Allah im je to udario, eh, ako su siromsniji od ateista neka ne kukakaju, i to je Allahova volja. Gore se racuni svode, ovdje na ovom dunjaluku vladaju sasvim drugi kriteriji, ovdje insani vladaju, disciplinirani i marljivi insani koji mnoge parazite ne trpe.
Dakle, svi smo kovaci nase sudbine i niko drugi sem nas.
[Edited by Bongo on 01-10-2013 at 13:50 GMT]
[Edited by Bongo on 01-10-2013 at 13:51 GMT]
Nemojte tako uopæeno tvrditi i osuðivati vjernike što obavljaju molitve. Vrijeðate vjernike na ovom forumu. Vjernik s iskrenim nijetom i imanom (namjerom i vjerom) je takoðe dobar èovjek, vrijedan i koristan subjekt od kojeg korist imaju svi (vjera, porodica, društvo, itd.).
|
22-10-2014 at 17:28 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Bongo Nivo: Forumski vuk Registriran(a): 05-03-2013 Odgovori: 647 IP: Maskiran
|
Re: Re: Mjesto za religijske rasprave
citat: hanumicag wrote:
Nemojte tako uopæeno tvrditi i osuðivati vjernike što obavljaju molitve. Vrijeðate vjernike na ovom forumu. Vjernik s iskrenim nijetom i imanom (namjerom i vjerom) je takoðe dobar èovjek, vrijedan i koristan subjekt od kojeg korist imaju svi (vjera, porodica, društvo, itd.).
Niti po koju cijenu da si dolazim na ideju bilo koga omalovazavati, zaista ne.
Ko ima prohtjev da obavlja 5 namaza na dan neka izvoli, ali evo jedan mali primjer, koliko je primjeran neka svako za sebe ocijeni:
dakle,
dosao sam ili smo dosli u situaciju (na radnom mjestu/u grupi) imali smom medju nama hadziju, nas rad je normiran, za sedam sati provedenih na poslu moramo uraditi po 60 uredjaja za kocenje...no hadzija si uzimao pauzu za njegove namaze/molitve, mi smo to naravno tolerirali i naravno u njegovom odsustvu par kocnih sistema manje pravili, sve toliko dugo dok lista sa obradjenim uredjajima nije dosla do poslovodje.
Sada zamisli kako se poslovodja postavio na nasu akceptanciju, respekt i postovanje naspram hadzije ?
|
23-10-2014 at 19:51 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|