Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : 60 minuta
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
mosnik
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 07-01-2008
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 2074
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

Fali ljudima emisija 60 minuta, i kada je nema pise se o istoj. Aferim.... Kriticari kukaju na Bakira i kada ima emisije i kada nema emisije, haman ljudima nikad ugoditi....

[Edited by mosnik on 08-01-2010 at 23:43 GMT] 


Kume i ti ces to da radis, samo sutra.
08-01-2010 at 23:42 | Ukljuèi u odgovor
Ego
Nivo: Forumski vuk
Celav, neodoljiv, (ne)osvojiv.

Registriran(a): 23-05-2008
Lokacija: Tuzla downtown
Odgovori: 756
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
Neidhardt wrote:
Jeste, ucestvovali su na vanrednoj sjednici SDP-a da razrade taktiku, licno uperenu protiv bosnjackih online-sehida Ego-a, Klona i drugih heroja, rodila ih majka.

odjebi amnesticaru u skokovima, ostala ti je jos poneka hala da pocistis u vijeni, ojro po ojro, nabere se. 


Ego: "Ni bunar zelja ne funkcionise bez love."
11-01-2010 at 17:43 | Ukljuèi u odgovor
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEŠKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

"60 minuta": Šta je Carl Bildt pisao svom prijatelju Slobodanu Miloševiæu na dan pada Srebrenice

12.01.2010. 00:07

Jedan od najzagriženijih neprijatelja cjelovitosti BiH iz redova diplomatske evropske elite Carl Bildt ovih je dana po svjetskim medijima nadugo i naširoko objašnjavao vlastitu ulogu u rasturanju BiH tokom šestomjeseènog predsjedavanja Kraljevine Švedske Evropskom unijom. Bildt se tako kleo èasnom pionirskom rijeèju da on osobno, a ni lièno nije rušio našu zemlju po nalozima Milorada Dodika i njegove kriminalne ergele. Kao i obièno, Bildt nije govorio istinu, što i ne èudi od èovjeka antibosanskohercegovaèkog kontinuiteta.

Od dirljivih pisama Slobodanu Miloševiæu do antidejtonskih ustupaka Miloradu Dodiku - prièa Damira Kaletoviæa

Dezorijentiranost EU i zvaniènog Bruxellesu u BiH, koja se najbolje mogla uoèiti nedavno - prilikom propalih butmirskih pregovora, bez ikakvih dvojbi može se uporediti s inertnošæu koju je ta moæna zajednica evropskih država imala tokom troipogodišnjeg rata u BiH. Kulminacija te licemjerne politike, kao što je poznato, dogodila se 11. jula 1995. godine u Srebrenici. S druge strane, sav besmisao postdejtonske neuèinkovitosti, koju je EU dosljedno iskazivala kada je rijeè o kljuænim pitanjima vezanim evropske integracije BiH, svoju najnoviju epizodu imao je u Butmiru, gdje je zadan još jedan težak udarac stabiliziranju politièkih prilika u našoj zemlji.

Uostalom, nakon butmirskog sastanka, èiji je inicijator bio švedski ministarvanjskih poslova Carl Bildt, kriminalizirani premijer RS-a Milorad Dodik ponovo je poèeo mahati referendumom kao konaènim rješenjem svih bh. problema. I u Butmiru, baš kao i prije 15 godina u Srebrenici, meðunarodna politika se usko veže za Carla Bildta. Podsjeæamo, 11. jula 1995, u danu kada se dogaða genocid u nekadašnjoj zaštiæenoj zoni UN-a, Bildt šalje pismo ratnom zloèincu Slobodanu Miloševiæu.

Tek iz tog pisma postaju razumljivi razlozi zbog kojih æe Bildt nekoliko godina kasnije odbiti svjedoèiti u sudskom procesu protiv Miloševiæa, odnosno, biti svjedok odbrane osuðene ratne zloèinke Biljane Plavšiæ pred Haškim tribunalom.

Osim toga, i ova ratna fotografija Bildtove supruge u društvu srpskih vojnika dodatno objašnjava èiju je stranu tokom rata zastupao današnji par Bildt.

U pismu od 11. jula '95. Bildt Miloševiæa oslovljava sa "Dragi gospodine predsjednièe", i sa pozicije medijatora Evropske unije za Balkan, kojem je, oèigledno, u tom trenutku poznato da su zloèinaèke horde Ratka Mladiæa zauzele Srebrenicu, konstatira: "Kada se ponovo sastanemo u petak, postoji opasnost da æemo se sastati umnogome u drugaèijoj situaciji, i to takvoj da æe biti teže ostvariti napredak oko pitanja oko kojih smatram da smo obojica uvjereni u potrebu za ostvarivanjem napretka."

"Pismo je, prije svega, ilustracija da je Carl Bildt imao nekih najava da mogu stvari krenuti na naèin koji je neprihvatljiv, neodrživ, nehuman, i da je pokušavao to sprijeèiti na svoj naèin, ali s Miloševiæem takav naèin nije bilo moguæe raditi. Iz ovog pisma proizilazi da je u ono doba, u vrijeme onog švedskog predsjedavanja i Bildt vjerovao da sve poteze vuèe Miloševiæ lièno. Bildt nije bio svjestan da ne koraèa ispred dogaðaja nego iza njih", kaže Jelko Kacin, zastupnik u Evropskom parlamentu.

Nakon uvida u sadržaj Bildtovog pisma Miloševiæu jasno je i zbog èega je švedski diplomat samo osam dana prije pada Srebrenice stigao u Tuzlu. Sead Avdiæ, u to vrijeme dužnosnik u tuzlanskoj vlasti, kaže da se Bildt interesirao za slobodne kapacitete za smještaj izbjeglica.

U prijateljski intoniranom pismu Slobodanu Miloševiæu Bildt izražava zabrinutost za status vojnika Holandskog bataljona u Srebrenici, ali se ni na jednom mjestu ne pita šta bi se moglo dogoditi sa desetinama hiljada srebrenièkih civila nakon što su Mladiæevi fašisti preuzeli kontrolu nad zaštiæenom zonom UN-a. "Vjerujem da æete iskoristiti sve vaše ovlasti da osigurate da vojnici Holandskog bataljona budu osloboðeni što je prije moguæe", stoji u pismu.

Od ovog Bildtovog dopisivanja s ratnim zloèincem prošlo je 15 godina. U Srebrenici je i sudski dokazan genocid, ali se nije puno toga promijenilo u odnosu švedskog politièara prema BiH.

Jelko Kacin, zastupnik u Evropskom parlamentu, smatra da je šestomjeseèno švedsko predsjedavanje EU-om s Bildtom na èelu nanijelo veliku štetu Bosni i Hercegovini. "On je želio u vrijeme švedskog predsjedavanja nešto napraviti, ali za to nije imao kapaciteta, strpljenja niti emotivne inteligencije. Zbog isteka predsjedavanja stvari su gurane nabrzinu i nasilu, napola pripremljene i butmirski proces nije mogao drugaèije završiti."

Bez obzira na to kako æe u buduænosti BiH stajati na evropskom putu, ohrabruje èinjenica da taj put više neæe odreðivati Carl Bildt. Naime, Švedska je pod Bildtovom palicom posljednjeg dana prošle godine neslavno završila predsjedavanje EU-om i, matematièki, na tu poziciju neæe doæi još najmanje 14 godina. A do tada æe se, valjda, i Blidt konaèno povuæi iz politike i prepustiti mjesto nekom drugom politièaru u, inaèe, prijateljskoj Kraljevini Švedskoj, zemlji kja je za bh. prognanike uèinila više nego brojne druge u svijetu.


(Svevijesti.ba/rtvfbih.ba)  


<br /><br /><br /><br />

12-01-2010 at 13:38 | Ukljuèi u odgovor
KlOn
Nivo: Forumski doajen
Bošnjator i Dr.za Reisofobiju

Registriran(a): 29-04-2003
Lokacija: Candy Shop
Odgovori: 8528
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta - Poluderivati podobnosti



Prosvjetiteljstvo æe se zanoviti u ime borbe za slobodu i ljudska prava, jer je graðanska glupost postala sebeb svih ugnjetavanja današnjice. Ako graðanstvo ne bude pratilo, sustizalo i prestizalo trendove zaglupljivanja, zauvijek æe ostati potlaèeno. Šta bi radile banke da dunjalukom ne caruje tržišna religija, u kojoj ljudi postaju robovi jer putem zaduživanja nabavljaju nove modele auta ili televizora? Kako bi vladali mafijaši, poput Berluskonija, ako za njih neæe glasati zaglupljeni i raspismenjeni graðani? Zato je ulaganje u zaglupljivanje graðana temeljna investicija ekonomskih i politièkih vladara današnjice, i kod nas, i po svijetu. U strategiju zaglupljivanja uraèunati su i proizvodi demokratske kulture, koji graðaninu stvaraju privid da on o neèemu odluèuje, da ima dostupne kanale pobune i promjene postojeæeg stanja. Vlade finansiraju nevladin sektor, kako bi tzv. NGO organizacije proizvodile teatar demokratije. Pravo je èudo kako niko ne pravi kampanje protiv bankovnih kredita i ljudima ne objašnjava pljaèku putem kriminalnih kamata, kako niko ne demaskira tu glumu opozicionarstva, gdje vlade plaæaju, scenaristièki osmišljavaju i doziraju pobune protiv sebe. Bosna i Hercegovina je najsvirepiji i najoèitiji primjer ovih anomalija, u kojima skonèavaju demokratske slobode savremenog svijeta. Kod nas niko i ne pokušava sakriti nepismenost, bahatost, laž, podvalu, kod nas je normalno da vlast i njena sjena budu intelektualni i demokratski prostaci, pošto im niko ništa ne može.

Drži vodu dok ublehe odu

Bio je 10. muharem. Nakon iftara otišao sam sa sinom da prošetam do obližnjeg granapa. Ovaj trodnevni post me vratio u ramazansku sveèanost. Tako smo šetali potkraj ljeta, pod stišajima miholjskog sunca, sin i ja. Bilo je i u ovom smiraju dana neèeg od te sveèanosti. A desilo se i ono zatopljenje. Mlaki vjetar kao da je poèastio post za Dan Ašure. Elem, šetamo sin i ja, nogu za nogom, prièamo neke mehke prièe, èini nam se i da je sve oko nas ušuškano u tu sveèarsku atmosferu. Najednom, na skretanju u tuzlansko naselje Batva, kod stadiona na Tušnju, poput munje sjeklice, pred nas iskoèi demokratski poredak, u raskoši primitivizma i siledžijstva. U tom kraju nikad dotad nije prireðen takav državni spektakl, kakvom sam, eto, svjedoèio sa svojim sinom. Audi Q7, onaj što je velièine tenka, blistav, k'o iz fabrike da je ovog èasa izišao, sa rotacionim svjetlima plave i crvene boje, u vrtoglavoj brzini skreæe prema Batvi, ide 20-ak metara uzbrdo i prepreèuje kompletnu cestu. Za njim, u istoj takvoj vrtoglavoj brzini, ide golf 4 i zaustavlja se nasred ceste. Iz golfa izlijeæe figura i hitrim, gotovo trèeæim korakom, ulijeæe u haustor stare zgrade na poèetku Batve. Audi Q7 i dalje drži preprijeèenu cestu, kola se gomilaju s brda, vozaèi èekaju, vide da se vrte rotacije, da tu nisu èista posla, da se tu nema šta ni pitati, ni ne pitati

Šta je ono? – upita me sin.

- Defektolog – kažem ja njemu.

Onaj što je iskoèio iz kola i brzinom Komandanta Marka uletio u haustor bio je niko drugi do ministar sigurnosti Sadik Ahmetoviæ. Tu stanuje. Audi Q7 je preventivno preprijeèio cestu da neko ne bi odozgo, s brda, iz Batve, sišao, i ubio nam ministra. A ministar je, kao struèno lice za pitanja sigurnosti, brzinom munje izletio iz golfa 4 i uletio u haustor, kako ne bi bio ubijen snajperom sa okolnih krovova. Vidiš šta se Ðinðiæu dogodi, ubi ga snajper izdaleka! Ministar se vjerovatno iz Sarajeva vozio u audiju Q7, ali je u blizini Tuzle napravio taj mudri trik, prešao je u golfa, da zavara svoje ubice, što se pokazalo dalekovidnim, jer ga ipak niko nije ubio. Ko je htio ciljati, ciljao bi u audi Q7, jer je ipak ovo vozilo reprezentativnije od obiènog golfa. Ali, ministar sigurnosti se žrtvovao tih nekoliko kilometara, posjedio je u golfu, kako bi atentatore navukao na ministarsko vozilo i pod snajperske metke poturio svoje dvojnike, koji su bili spremni hrabro poginuti namjesto ministra sigurnosti. Kažu da je i Sadam Husein imao dvojnike. Sva sreæa, sve se dobro završilo, pa naš ministar sigurnosti nije ubijen, veæ i dalje zavarava tragove ubicama. Pošto se predstava završila, sin i ja smo prešli cestu i izbliza razmotrili situaciju. U audiju su bila trojica, a u golfu još trojica ministrovih tjelohranitelja. Mi smo prošli, gore, prema kuæi, a oni su ostali pod prozorima ministrove zgrade, da ga èuvaju od nièega. Ipak, koju minutu poslije, po Batvi su poèele odjekivati detonacije. Ubiše nam ministra! – pomislih. Nisu džabe onaj cirkus pravili, èim tolike bombe odjekuju oko ministrove zgrade. Trebao bi ministar, u skladu sa svojom funkcijom, promijeniti taj trošni stan u koji se smjestio nakon dolaska iz Srebrenice. Nije Sadik više bilo ko pa da stanuje u zgradi èija se staklena vrata mogu praækom otvoriti. Oèekujem da æe se to pitanje uskoro riješiti. Ali, dok se ne riješi, da vidimo šta æe biti sa ovim bombama koje 10. muharema 1431. odjekuju oko ministrove zgrade. Dera li dera: Brrrrooooam, Wuuxaaaam, Drooooahb... – sve ko u stripovima. Jadni ministar! Ovo je takav napad da mu ni 60 tjelohranitelja ne bi moglo pomoæi. Teroristi su vidjeli da ga ne mogu dokaèiti snajperom, pa po njemu udaraju granatama. Ministar je vjerovatno u zahodu, èeka da ga spase Amerikanci. Ali, tada se dogodi nešto nepredviðeno. Granata dernu i ispred moje kuæe, koja je stotinjak metara udaljena od ministrove zgrade. Da nije greška? Nisam ja ministar, haloooo! Dernu još jedna. Kakva je ovo država ako granate deru u kvartu gdje stanuje ministar sigurnosti? Nisu to bile granate, veæ tzv. topovski udari koji su se masovno prodavali za novogodišnje praznike. Izašao sam pred kuæu da rastjeram djeèurliju, te male bijele teroriste, te bacio oko dolje, stotinjak metara niz cestu, da vidim šta se dešava oko ministrove zgrade, ali, dolje više nije bilo ni silnih auta, ni silnih tjelohranitelja. Ministar je zanoæio usamljen, ostavljen, uz topovske udare koji su mu svirali uspavanku pod trošnim pendžerima. Sutradan, kad sam sišao po novine, pod Batvu, pred ministrovom zgradom takoðer nije bilo nikoga. ...Izvrnut kontejner, razbijene pivske flaše i ostali tragovi omladinske razonode. Pa što je onda pravljena onolika predstava sa blokiranjem ceste, ako ministrova sigurnost fercera po onoj – drži vodu dok ublehe odu. Ozbiljan defektolog, da ne kažemo samo ozbiljan èovjek, nikada ne bi kao defektolog, bez dana staža u defektološkoj struci, prihvatio da bude ministar neèega o èemu pojma nema, a da mu na pameti nisu stvari koje nemaju veze s tim veoma ozbiljnim poslom. Èasnije je biti prosjak, sa pokriæem, nego ministar bez pokriæa. Jer šta vrijedi Sadiku Ahmetoviæu što je ministar kad s njime zbijamo cirkus, a do juèer smo ga mogli uvažavati kao ozbiljnog politièara koji nije imao nikakvih ozbiljnijih ispada. Veæi je bio juèer nego što je danas, jer je danas ono što nije, pa je smiješan, a juèer je bio ono što jeste. A s obzirom na iskazanu drskost da kao nestruèno lice vodi struèni posao, od takvog je šarlatana za oèekivati da poèini razne štete, jer on u posao i nije ušao zbog struènosti, veæ iz interesa da bude ministar, da se prikazuje, da ga vozaju i s njime narod prepadaju. Za taj cilj æe on žrtvovati ono što nije htio žrtvovati njegov prethodnik na funkciji, direktivom smijenjeni Tarik Sadoviæ – jer æe na pištaljku svojih šefova, koji mu daju iluziju da je važan, skidati glave izmišljenih tzv. islamskih terorista i unesreæivati èestite porodice. Savjetujemo ga da odmah podnese ostavku, jer i iz ovog teksta može vidjeti da nije dobacio dalje od podsmijeha. I od prezira.

Koèijaš islamofobije

Sadika Ahmetoviæa parac u ovoj prièi je, zamislite, Bakir Hadžiomeroviæ, koèijaš islamofobije. Na osnovu chata – direktne komunikacije sa èitaocima – koju je 29. decembra od 11 do 13 sati priredio web portal Zurnal.info, uvjerit æemo se u zastrašujuæu demokratsku nepismenost ovog utjecajnog agitatora, što je jednako opasno i skandalozno kao kad defektolog vodi Ministarstvo sigurnosti. Na više konstatacija da je izgubio novinarski kredibilitet kada je od SDP-ovskih vlasti Sarajeva i Tuzle dobio priznanja, Bakir Ha. je kazao da ''ne vidi u tome ništa sporno''. Sporno je jedino što ga SDP doživljava kao svoga partijskog telala, i što on ne vidi ništa loše u pretvaranju javnog rtv servisa u medij jedne partije koja služi svakome samo ne ovoj zemlji i zajedništvu njenih naroda. Na pitanje o dovoðenju kriminalaca u program javnog rtv servisa, Bakir Ha. odgovara protupitanjem: ''Da li je uopæe korektno da kriminalci sjede na ministarsklim, premijerskim funkcijama?“, kao da je on sud koji odreðuje ko je kriminalac, a ko nije, i kao da je isto ugostiti Faæu ili Kristijana, i dovesti nekog legalnog predstavnika vlasti. Govoreæi o razlièitom, ideologiziranom tretmanu ministara u njegovoj emisiji, Bakir Ha. kaže: „Svi imaju tretman po zasluzi“, kao da je on vrhunaravni autoritet koji odreðuje zasluge, što ukazuje na išèašenu recepciju sebe u vremenu i prostoru. Na pitanje: „Da li je FTV ljevièarska, desnièarska ili televizija svih gradjana?“, Bakir Ha. izgovara reèenicu zbog koje bi bio pomaknut sa svakog javnog rtv servisa, jer krši kodeks ideološke nepristrasnosti: „Što se mene tièe, jesam ljevièar i ne znam šta je tu sporno.“ Pa, naravno, nije ništa sporno na javnom rtv servisu koji se ponaša kao organ komunistièke partije, a ne medij svih graðana! Zato je Bakir Ha. naivno izbjegao odgovor na pitanje o kriminalu gradskih vlasti u Sarajevu i Tuzli, rekavši: „Ima li još gradova u BiH osim Tuzle i Sarajeva?“ Da Bakir Ha. ne razumije odnos javnog i privatnog, ideološkog i nepristrasnog, dokaz je i njegov odgovor na pitanje zašto favorizira „Osloboðenje“, a na šta on kaže: „Ja sam pretplatnik Osloboðenja, to su mi i roditelji bili prije rata.“ Pa kakve veze imaju urednikove privatne pretplate, ili urednikovi roditelji, sa èinjenicom da je jedan list, kao izvor (dez)informacija, favoriziran na državnom tv kanalu? Na pitanje da li æe u emisiji pohvaliti reisa Ceriæa što je darovao jednu katolkinju koja je za Novu hidžretsku godinu rodila prvu bebu u Sarajevu, Bakir Ha. je kazao: ''Bojim se šovinizma.“ Otkud pravo reisu Ceriæu da dariva katolkinju za Novu hidžretsku godinu i da tako širi šovinizam?! Umjesto da prepozna, kako su èitaoci naveli, ''prevazilaženje religijskih razlika“, Bakir Ha. je ugledao „šovinizam“. Na konstataciju da ljude sa bradama zove "hodajuæim bombama", da su „svi nevini dok se ne dokaže suprotno“, Bakir Ha. je hladnokrvno ustvrdio: „To su teroristi.“ U tom kontekstu je nadovezano i posljednje pitanje oko propisivanja ko je vjernik, a ko nije, a o èemu je Bakir Ha. imao antologijski stav: „Mi se bavimo pitanjima ko je pedofil a krije se iza vjere“, po èemu ispada da je pedofil koji se ne krije iza vjere manje pedofil od ovog „vjerskog pedofila“. ...Sve u svemu Bakir Ha. je i ovom prigodom pokazao raskošno suženje moždanih vijuga u pogledu (ne)razumijevanja demokratskih postulata. Da smo normalna i moralna zemlja, Sadik Ahmetoviæ bi možda odraðivao pripravnièki staž iz oblasti defektologije u nekoj podrinjskoj školi, meðu bošnjaèkom povratnièkom djecom, a Bakir Hadžiomeroviæ bi pisao hvalospjeve o maršalu u lokalnim biltenima SDP-a ili Društva „Tito“. Samo u okupiranoj državi, koja forisira sluge i poslušnike, ovakvi poluderivati mogu biti predstavljani kao mjera uspjeha i pameti.
umnidebakl.blogger

14-01-2010 at 14:22 | Ukljuèi u odgovor
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

wow....napokon poèinje da se odmotava klupko oko tužbe BIH za genocid,a domaæi domuzi koji vode ovu državu imaju èitavih 8 godina da "smisle" kako se tužba obnavlja...napokon poèinje na svjetlo dana da izlazi neobièno prljava uloga Carle Del Ponte i njenih najbližih saradnika....

19-01-2010 at 10:05 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
soraya wrote:
wow....napokon poèinje da se odmotava klupko oko tužbe BIH za genocid,a domaæi domuzi koji vode ovu državu imaju èitavih 8 godina da "smisle" kako se tužba obnavlja...napokon poèinje na svjetlo dana da izlazi neobièno prljava uloga Carle Del Ponte i njenih najbližih saradnika....


Nema se tu sta odmotavati, to je bilo jasno i prije 10 godina, ko je htio da mu bude jasno.
I sta sad??
Nista.
19-01-2010 at 10:07 | Ukljuèi u odgovor
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
Abulafija wrote:


Nema se tu sta odmotavati, to je bilo jasno i prije 10 godina, ko je htio da mu bude jasno.
I sta sad??
Nista.



Da su tekstovi sa zatamnjenih transkripata mogli biti korišteni u procesu prije dvije godine,ne bi presuda mogla biti onoliko nepravedna po BIH...Pravno i pravedno nisu isti pojam...Pravda je trebala biti na strani BIH,a pravno je ona "ukradena" skrivanjem ovih podataka...Nije se znalo da je CDP imala ovu PISANU prepisku sa Goranom Svilanoviæem...
19-01-2010 at 10:13 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
soraya wrote:


Da su tekstovi sa zatamnjenih transkripata mogli biti korišteni u procesu prije dvije godine,ne bi presuda mogla biti onoliko nepravedna po BIH...Pravno i pravedno nisu isti pojam...Pravda je trebala biti na strani BIH,a pravno je ona "ukradena" skrivanjem ovih podataka...Nije se znalo da je CDP imala ovu PISANU prepisku sa Goranom Svilanoviæem...


Ma to su samo pojedinosti.
I budali je jasno da je srbija ogrezla u ratu i zlocinima u BiH(kao i Hrvatska na kraju krajeva), a ne biti u stanju to dokazati, pokazuje kakvi diletanti a mozda i izdajnici su zastupali Bosnu u tom procesu.

19-01-2010 at 10:19 | Ukljuèi u odgovor
soraya
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 01-03-2009
Lokacija: Tuzla
Odgovori: 30666
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
Abulafija wrote:


Ma to su samo pojedinosti.
I budali je jasno da je srbija ogrezla u ratu i zlocinima u BiH(kao i Hrvatska na kraju krajeva), a ne biti u stanju to dokazati, pokazuje kakvi diletanti a mozda i izdajnici su zastupali Bosnu u tom procesu.



U pravu si ,ali nažalost sud (kao i svaki drugi) traži DOKAZ (pisana forma je u ovom sluèaju bila neophodna) naredbe da se genocid izvede.Pravni tim koji je zastupao BIH je (ukoliko je raspolagao podatkom da je postojao deal o nekorištenju dokumenata iz Miloševiæevog procesa)u tom sluèaju zaista diletantski i moguæe izdajnièki...Nažalost i moju i tvoju,sve one silne masovne grobnice,svjedoèenja "preživjelih",napisane knjige o zloèinu u Srebrenici...nisu bile dovoljan PRAVNI FAKT da je srpsko politièko rukovodstvo organizator i stoji u pozadini svega...
19-01-2010 at 10:33 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
soraya wrote:

U pravu si ,ali nažalost sud (kao i svaki drugi) traži DOKAZ (pisana forma je u ovom sluèaju bila neophodna) naredbe da se genocid izvede.Pravni tim koji je zastupao BIH je (ukoliko je raspolagao podatkom da je postojao deal o nekorištenju dokumenata iz Miloševiæevog procesa)u tom sluèaju zaista diletantski i moguæe izdajnièki...Nažalost i moju i tvoju,sve one silne masovne grobnice,svjedoèenja "preživjelih",napisane knjige o zloèinu u Srebrenici...nisu bile dovoljan PRAVNI FAKT da je srpsko politièko rukovodstvo organizator i stoji u pozadini svega...


Ne znam, ja jednostavno ne mogu vjerovati, da se dokazi nisu mogli prikupiti, sta je sa zarobljenim i postradalim vojnicima VJ, sta je sa "morem" dokumenata o kojima nam je pricano u ratu, prisluskivanim radio vezama, itd....
Sumnjivo je to meni sve.
19-01-2010 at 10:40 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 25
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: elvis-deba, emir76, emiray, melek_cuvar, nerko, slim, tuzlic
FORUM : Politika : 60 minuta New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice