Info: Svi posjetioci foruma su obavezni da poštuju forumska pravila.

FORUM : Nauka : Psihologija
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
flor
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 24-06-2010
Odgovori: 1156
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Psihologija

citat:
laly wrote:

hocete jos primjera
najgore od svega kad akutni stres preraste u hronicni eeee u tom slucaju vec treba strucna pomoc

Npr. ?

15-07-2010 at 15:10 | Ukljuèi u odgovor
laly
Don't Let Me Be Misunderstood

Registriran(a): 19-11-2005
Odgovori: 39084

citat:
flor wrote:

Npr. ?

pa nadovezujem se na tvoj post vezano za bolesti i stres. akutni stres moze trajati odredjeno vrijeme, zavisno od nas samih i samog stresora. medjutim, ukoliko smo izlozeni razlicitim stresorima ili dugotrajno izlozeni jednom stresoru tada mozemo govoriti o hronicnom stresu. znaci hornican stres se moze odraziti na tri nivoa : tjelesni - kardiovaskularni problemi, problemi sa zelucem ili crijevima. drugi nivo ukljucuje simptome poremecaja ponasanja - nervoza, uznemirnost, poremecaji ishrane, emocionalna nestabilnost, itd. i treci nivo se odnosi na kognitivne simptome stresa koji ukljucuju osjecaj nesigurnosti, nelagode, brige, straha, panike, gdje dugrocno izlaganje stresoru moze dovesti i do depresije.

sad je vrlo moderno reci da ukoliko ima simptome hronicnog stresa da patimo od menadzerske bolesti.
15-07-2010 at 15:22 | Ukljuèi u odgovor
flor

citat:
MelMel wrote:

Hebote, ja osjecam sva ta tri nivoa, a Tita mi nije ih bilo sve dok se nisam na forum prikacila. Dajem self-dijagnozu da moram ohanuti sa forumom.

Znam da ima dusmana koji ce reci da je to meni od rodjenja, al stvarno nije od rodjenja nego od registracije na forum.

Ne moraš iæi skroz. Možeš se malo odmoriti pa se vrati. Uostalom, neka te ba ovdje, bilo bi dosadno bez tebe.
15-07-2010 at 16:03 | Ukljuèi u odgovor
flor

citat:
MelMel wrote:

Nisam ni mislila ici u vjecna lovista - mislim na to "skroz".

A odmorit definitivno moram (mislim od foruma, pa makar privremeno dok sebi ne dodjem - jer previse ja to emocionalno dozivljavam - bas sam prava budaletina).

Kardio/pritisak problemi koje dozivljavam u zadnje vrijeme me lako mogu u vjecna lovista poslati, a meni se tamo jos ne ide - jos sam poprilicno mlada.

Vjerovala ili ne, al' kontam te.
Nisi jedina ukljuèila emocije u ovo, samo to neko ovako a neko onako pokazuje. Predpostavljam.

Uglavnom, dobar je i forum dok ne naiðe nešto bolje.

15-07-2010 at 16:33 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

citat:
MelMel wrote:

Ma Raco to najbolje odradjuje. Covjek je forum svatio ko zahebanciju i tako i fura. Sumnjam da se njemu pritisak digne ili kardio problemi pojave.

Samo lagano, zagrebaèki A onaj flor je stvarno neka seljaèina, ja jedem sladoled a on misli da je sutlija Izgleda to nikad sladoled nije vidlo
15-07-2010 at 17:14 | Ukljuèi u odgovor
flor

citat:
racionalna manjina wrote:

Samo lagano, zagrebaèki A onaj flor je stvarno neka seljaèina, ja jedem sladoled a on misli da je sutlija Izgleda to nikad sladoled nije vidlo

Nemoj jest dno korneta, možda je šipac èistio uši

15-07-2010 at 17:20 | Ukljuèi u odgovor
Matea

Registriran(a): 06-07-2007
Odgovori: 6187

citat:
flor wrote:

Nemoj jest dno korneta, možda je šipac èistio uši

15-07-2010 at 17:22 | Ukljuèi u odgovor
flor

citat:
Matea wrote:

Dosadan èo'jk sa otim tim ajrolizom, ufleka nam nauku
15-07-2010 at 17:30 | Ukljuèi u odgovor
racionalna manjina

Registriran(a): 02-02-2010
Odgovori: 11437

icon Re: Psihologija

Kupio ja sebi na vašaru

15-07-2010 at 17:35 | Ukljuèi u odgovor
flor

icon Re: Psihologija

Èlanak:
Fantazije i izbor ljubavnog partnera

Izbor stalnog partnera determiniran je snagama koje su daleko od našeg prepoznavanja i kontrole. Izbor partnera duboko je povezan s našim seksualnim fantazijama. Naèin na koji biramo jasno ukazuje na èinjenicu da manje zreli partneri biraju manje zrelog a zreliji zrelijeg.

Najèešæi razlog za ulazak u partnerski odnos jest zaljubljenost. Zaljubljenost je u svojoj biti fantazija èiji je izvor u nesvjesnom ponavljanju faza iz ranog djetinjstva a koje su u sadašnjosti odgovorne za izbor partnera ali i za kasnija razoèaranja kada se otkrije da taj drugi nije idelizirani unutrašnji objekt koji nam je bio potreban.

Zaljubljenost je uvijek «obojana» seksualnim fantazijama. Smatra se da seksualne fantazije odaju ono što bi netko zaista želio da uèini, ako bi mu se za to ukazala prilika ili ako bi smogao dovoljno hrabrosti. Što èini tako privlaènim seksualne fantazije koje se odnose na neku nama još nedostupnu osobu? Prije svega njihova primamljivost je u tome jer omoguæavaju istraživanje onoga što je zabranjeno, opasno ali i maštanje o tome što je zabranjeno ili opasno. Fantazija za osobom koju ne poznajemo i koja nam je nedostupna djeluje i kao obrana od želje za osobom koju poznajemo i koja nam je dostupa. Održavanje fantazije za neèim znaèajnim što želimo da dobijemo od te sada nama važne osobe te moguænost da tu osobu izgubimo predstavlja osnovni rizik u emocionalnim odnosima.

Seksualna fantazija nas stavlja u položaj da osjeæamo potrebu za konkretnom drugom osobom- i to veliku. Jedna osoba postaje seksualno poželjna drugoj kroz proces koji zovemo idealizacija, i upravo zahvaljujuæi nesvjesnim fantazijama primjeæujemo svojstva koja tu osobu èine nama jedinstvenom, «idealnom». Da bi netko postao predmetom seksualne fantazije, potrebno je posredstvom fantazije da bude promijenjen, pri èemu naèin na koji ga druga osoba doživljava biva dopunjen nesvjesnim koje uveæava njezinu/njegovu seksualnu privlaènost.

Dakle, možemo zakljuèiti da seksualnost stvara energiju za strast a fantazija idealizacije je usmjerava i organizira. Kljuèni element zanosa jest osjeæaj da objekt (ona ili on) naše fantazije nije obièna osoba veæ idealna osoba, netko tko æe nama donijeti potpuno emotivno ispunjenje. Idealizacija, na žalost, igra dvostruku ulogu, iako je izvor strasti ujedno je i uzrok propasti. Kako? Nakon nekog vremena èesto spoznamo da svojstva koja smo kod neke osobe idealizirali nisu sva njezina svojstva, da nam i ta osoba ponovo donosi razoèaranja, te stoga naša strast se gasi. Zašto? Idealiziranje druge osobe nam je bilo potrebno i kao zaštita od kroniènog osjeæaja samoæe i kao potajna nada da neæe doæi do ponovnih razoèaranja.

16-07-2010 at 13:06 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 6
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: almedina, armin-fukara, ASEDO71, Asmir32, ATILA, dianik, lejla006, memo_co23, nermin71, TopniK
FORUM : Nauka : Psihologija New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net