Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : 60 minuta
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
yugi
Nivo: Forumski doajen

Registriran(a): 20-12-2006
Lokacija: NORVEKA
Odgovori: 35281
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

Poslovni odbor RTV FBiH Bakira Hadiomerovia smijenio s pozicije urednika

Hadiomeroviu je istovremeno ponuen novi ugovor o radu na radno mjesto komentator
Autor Redakcija/Fena | Objavljeno 01.06.2012. u 04:22
Verzija za tampu Samo tekst Decrease font Enlarge font
Poslovni odbor RTV FBiH Bakira Hadiomerovia smijenio s pozicije urednika

Generalni direktor RTV-a Federacije BiH Demal abi razrijeio je danas Bakira Hadiomerovia s pozicije odgovornog urednika TV programa i multimedije u RTV FBiH.

Ovoj odluci jednoglasnu podrku dao je Poslovodni odbor RTVFBiH, a Hadiomeroviu je istovremeno ponuen novi ugovor o radu na radno mjesto komentator.

Hadiomerovi je razrijeen zbog kontinuiranih postupaka koji su doveli do naruavanja redovnog poslovanja RTV Federacije BiH, krenja poslovnih procedura, te propusta u ureivanju i produkciji televizijskih sadraja. U obrazloenju ove Odluke o razrjeenju, izmeu ostalog, stoji kako je Hadiomerovi razrijeen iz slijedeih razloga:

1) Hadiomerovi vie mjeseci zaredom nije uope odravao redovite sastanke Programskog kolegija ime je planiranu produkciju, harmonizaciju ureivake politike, te odvijanje programa doveo u pitanje. Ovaj propust tim je vei kada se zna da su redoviti sastanci Programskog kolegija FTV-a redovna sedmina praksa otkada televizija postoji.

2) Hadiomerovi nije vodio rauna o terminima vremenskog trajanja pojedinih emisija iz produkcije FTV-a to je uzrokovalo neplanirane promjene u programskoj shemi FTV-a, te usljed ega je dalje dolazilo do sluajeva mogueg krenja pravila Regulatorne agencije za komunikacije BiH o doputenom komercijalnom vremenu u TV programu. Ovi i ovakvi propusti izravna su posljedica nesazivanja programskih kolegija i neodgovornog pristupa produkciji televizijskih sadraja.

3) Hadiomerovi je kontinuirano zaobilazio poslovne procedure prilikom internog dogovaranja i usaglaavanja, te provoenja konanih poslovnih i programskih odluka rukovodilaca u RTV Federacije BiH, a posebice kada su u pitanju upozorenja od strane izvrnog direktora za Programe RTV Federacije BiH Zvonimira Jukia u pogledu potivanja osnovnih novinarskih naela, te etikog i novinarskog kodeksa;

4) Hadiomerovi je u pisanoj komunikaciji s nadreenim rukovodiocima i posebice generalnim direktorom Demalom abiem, koju je odailjao na vie adresa, koristio neprimjeren, ironian, zajedljiv i uvredljiv rjenik to je pokuaj destrukcije poslovne hijerarhije i rukovodnog odluivanja u RTVFBiH.

5) Nakon upita Hadiomeroviu zbog ega mjesecima nije odravao sastanke Programskog kolegija, Hadiomerovi je izvanredno i u kratkom roku sazvao nekoliko sastanaka Programskog kolegija na kojima je obmanjivao prisutne lanove ignoriui utvreni dnevni red, a raspravljajui o drugim temama u cilju ruenja autoriteta Poslovodnog odbora i Generalnog direktora, te pokuavajui osporiti donesene odluke, iako Programski kolegij nema ingerencija o takvim pitanjima raspravljati. Programski kolegij je takoer zloupotrijebio i kada je, koristei autoritet urednika TV programa i multimedije, pozivao lanove Kolegija da potpiu peticiju kojom se osporavaju legalne odluke Generalnog direktora pri tom obmanjujui prisutne lanove da je spomenutu peticiju organizirao Sindikat uposlenika. Od samog organiziranja i teksta peticije Sindikat se u zakljucima naknadno ogradio.

6) Hadiomerovi je razrijeen jer je provjeravao razloge bolovanja Avde Avdia, zahtijevajui da mu Avdi dostavi struno lijeniko miljenje i lijenike nalaze na uvid kako bi on procijenio postoje li razlozi za Avdievo bolovanje. Tim inom prekrio je osnovna ljudska prava Avde Avdia kada se zna da je kontak rukovodilaca s osobama na bolovanju izriito zabranjen te da razloge bolovanja prema procedurama jedino i iskljuivo, u strogo propisanoj proceduri, mogu provjerevati samo struna tijela.

7) Hadiomerovi je razrijeen i zbog utvrenih postupaka izrugivanja, ismijavanja, zloupotreba i omalovaavanja pisanih poslovnih procedura i slubenog protokola ime je ugroeno redovito poslovanje RTVFBiH;

Hadiomerovi je, iako to ne doputaju interni akti RTV Federacije BiH, neovlateno istupao u medijima, te je u svojim izjavama neutemeljeno osporavao odluke generalnog direktora i Poslovodnog odbora, ime je doveo u pitanje poslovni ugled RTV Federacije BiH u javnosti;

9) Hadiomerovi je prekrio niz ureivakih naela to se vidi iz programske analize televizijskog programa, koju je sainio izvrni direktor za Programe RTV Federacije BiH Zvonimir Juki, a koja je obuhvatila estomjesene rezultate Hadiomerovievoga rada na poziciji urednika TV programa i multimedije. U analizi su utvreni ureivaki propusti kroz permanentne neracionalne promjene planova produkcije, te kroz kontinuirano krenje etikoga i novinarskog kodeksa u informativnim programskim sadrajima, a posebice u sredinjoj informativnoj emisiji Dnevnik 2 u 19.30 sati.

Tako u dijelu pomenute Programske analize koja se bavi sredinjim Dnevnikom, izmeu ostalog, stoji: Dnevnik u 19 i 30 najee nije obavljao svoju primarnu fukciju glavne dnevne informativne emisije, a nerijetko se bavio magazinskom obradom davno prolih dogaaja prerastujui tako u magazinsku formu, a to se protivi kodeksu i uobiajenim naelima produkcije televizijskog informativnoga programa u pogledu sredinje informativne emisije. Iako to novinarski kodeks izriito nalae, u Dnevniku 2 je permanentno ispreplitana forma vijesti i komentara, a komentari nisu, premda to kodeks nalae, odvajani od informacija (lan 21. Etikog kodeksa RTV FBiH Komentar e uvijek biti jasno razluiv od vijesti). Retorika i kvalifikacije izricane u najavama priloga takoer su izlazile iz uobiajene forme televizijskih informativnih formata, a posebice kada je u pitanju Dnevnik u 19 i 30, te se jasno prepoznavao nedostatak odgovornosti po ovom pitanju.

O ovakvim problemima u ureivanju sredinje informativne emisije esto su govorili i ugledni poznavatelji medija, sveuilini profesori, ali i kolege novinari, kao i sami gledatelji. Ujedno su se pojavile sumnje u preuivanje informacija. Uz proputanje objavljivanja informacija, od kojih neke spadaju u red ekskluzivnih, te stalni, neprimjereni i sukladno kodeksu, neoznaeni komentari, koritenje neprimjerenog jezika i neprimjerenih kvalifikacija, zloupotreba odreenih traginih dogaaja u difamiranju nekih javnih dunosnika, a s kojima ti dogaaji nemaju nikakve veze, te navoenje prezentera da gestama pokau naklonost ili nenaklonost prema odreenim stranama ozbiljno su doveli u pitanje vjerodostojnost sredinje informativne emisije FTV-a.

Ukoliko zaposlenik Hadiomerovi ipak ne prihvati ponueni izmijenjeni Ugovor o radu na radno mjesto Komentator u roku od 15 dana od dana dostavljanja pomenutog Rjeenja o razrjeenju sa pozicije Urednik TV programa i multimedije, prestaje mu radni odnos u RTV Federacije BiH,l stoji u saoptenju poslovodnog odbora RTV FBiH.
 


<br /><br /><br /><br />

01-06-2012 at 17:29 | Ukljui u odgovor
rainbow
Nivo: Forumski vuk
:2h :2h :2h

Registriran(a): 21-04-2009
Odgovori: 543
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

i tako...ovo je bio zadnji klin u kovchegu (obrati paznju dda se ne radi o tabutu)

05-06-2012 at 00:16 | Ukljui u odgovor
rainbow
Nivo: Forumski vuk
:2h :2h :2h

Registriran(a): 21-04-2009
Odgovori: 543
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

kuca-reket
reket -kucaeve ga ekrem jevric

05-06-2012 at 21:13 | Ukljui u odgovor
rainbow
Nivo: Forumski vuk
:2h :2h :2h

Registriran(a): 21-04-2009
Odgovori: 543
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

bakir-fahro-zlaja-reketdakleM,kako bi posten insan nazv'o ovu koaliciju?

A)"koalicija za reket,pljacku,raspad"

B) "kolaicija za reket,pljacku,raspad i sa'rane"Ovaj drugi naziv mi nekako bolje pase,kad se bude raspadala Bosna doci ce im jaran Brega da svira sa orkestrom za sa'rane

06-06-2012 at 11:24 | Ukljui u odgovor
arnie
Nivo: Forumski doajen
I'm coming in peace now

Registriran(a): 12-02-2011
Lokacija: Zulu time zone
Odgovori: 4391
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
rainbow wrote:
bakir-fahro-zlaja-reketdakleM,kako bi posten insan nazv'o ovu koaliciju?

A)"koalicija za reket,pljacku,raspad"

B) "kolaicija za reket,pljacku,raspad i sa'rane"Ovaj drugi naziv mi nekako bolje pase,kad se bude raspadala Bosna doci ce im jaran Brega da svira sa orkestrom za sa'ranepa de da i njima damo sansu,
izgledaju sposobni momci, obecavaju,
imaju autoritet,
da vidimo kakvi su i oni, sve smo do sad isprobali,
narod je zeljan promjena, kuka se na sve strane, mozda je crnje no sto izgleda a mozda i nije sve tako crno,
pogledajte sta se desava sa evrposkim centrima, Grcka, Kipar, Spanija, Portugal itd.
kod nas je situacija jos uvijek bolja,
kako god de da vidimo mogul' ovi sta popravit,
neko mora pokusat'...

06-06-2012 at 14:02 | Ukljui u odgovor
rainbow
Nivo: Forumski vuk
:2h :2h :2h

Registriran(a): 21-04-2009
Odgovori: 543
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

hasis rizla
cevap brizla

za sve drugo
mastercard


bakir-fahro-zlaja reket

06-06-2012 at 15:14 | Ukljui u odgovor
ZEHRUDIN
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 28-10-2007
Lokacija: AUSTRIA
Odgovori: 5981
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

citat:
rainbow wrote:
hasis rizla
cevap brizla

za sve drugo
mastercard


bakir-fahro-zlaja reket

fale ti ovdje nemanja, neda, brena

da se tu dodat jos, poistiha, pred nama je

[Edited by ZEHRUDIN on 06-06-2012 at 16:58 GMT]
06-06-2012 at 16:01 | Ukljui u odgovor
usamljena
Nivo: Forumski doajen
ma boli me briga za sve

Registriran(a): 14-11-2011
Lokacija: gdje me vidis
Odgovori: 1976
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: 60 minuta

citat:
arnie wrote:

pa de da i njima damo sansu,
izgledaju sposobni momci, obecavaju,
imaju autoritet,
da vidimo kakvi su i oni, sve smo do sad isprobali,
narod je zeljan promjena, kuka se na sve strane, mozda je crnje no sto izgleda a mozda i nije sve tako crno,
pogledajte sta se desava sa evrposkim centrima, Grcka, Kipar, Spanija, Portugal itd.
kod nas je situacija jos uvijek bolja,
kako god de da vidimo mogul' ovi sta popravit,
neko mora pokusat'...07-06-2012 at 21:49 | Ukljui u odgovor
djecko
Nivo: Forumski doajen
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Lokacija: SFRJMAKEDONIJA
Odgovori: 13657
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta

jo mi niko ne odgovori ko je spojio temu novinari sa 60 minuta

vjerovatno postoji neki razlog ali po meni nikakve logike nema...
prvobitni razlog zbog kojeg sam postavio temu je naravno aljkavo i loe izvjetavanje u novinama kao i smiljena propaganda,sa masom lai, s ciljem da se u neku ruku razvije diskusija o koliko toliko odmjerenom izvjetavanju i pisanju...
crna hronika je ve negdje otpisana i malo ko o tome pie,to je i dobro..
negativne vijesti i nisu vie nikakve novosti....

20-07-2013 at 23:51 | Ukljui u odgovor
djecko
Nivo: Forumski doajen
nisam nehljebar

Registriran(a): 28-03-2005
Lokacija: SFRJMAKEDONIJA
Odgovori: 13657
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: 60 minuta NOVINARI

evo jo jednog lanka u kojem treba znati brojati do 6 i iritirala me marka automobila
TiptronicNASLOVNICA VIJESTI CRNA HRONIKA | OBJAVLJENO: 12.10.2013. 08:15 | AUTOR: AM. K. Print POSLIJE POLICIJSKE AKCIJE "ETA"Ukinut pritvor voama meunarodne dilerske grupeUhapeni u akciji "eta" krijumarili skank i heroin FOTO: ARHIVAUkinut pritvor voama meunarodne dilerske grupe

Sud BiH odbio je prijedlog Tuilatva BiH o produavanju pritvora za jo tri mjeseca Trebinjcu Zoranu Tubiu i Bileaninu Aleksandru Ivkoviu, koji su u aprilu ove godine s jo 19 osoba uhapeni u meunarodnoj policijskoj akciji kodnog naziva "eta" zbog sumnje da su se bavili trgovinom drogom.

- Sud je prihvatio moje navode da bi daljnje zadravanje osumnjienih u pritvoru bilo nezakonito, te su puteni na slobodu - kazao je Omar Mehmedbai, Tubiev advokat.

Inae, Tubi i Ivkovi oznaeni su kao organizatori i voe ove dilerske grupe, koja je bila osumnjiena da je organizirana radi krijumarenja skanka i heroina sa podruja Albanije preko Crne Gore u BiH, Srbiju i Hrvatsku, kao i u zemlje Zapadne Evrope, gdje su lanovi grupe imali jasno odreene zadatke.

Tubiu je policija tada, prema naredbi Suda BiH, oduzela i est luksuznih automobila, vrijednih 150.000 maraka,


i to Audi Q7, dva Passata, BMW i Tiptronic,zbog sumnje da su kupljeni novcem koji potjee od krivinih djela. Tubi je, inae, osuivan i ranije pa je, prema presudi Suda BiH, odleao etiri i po godine zatvora, jer mu je tada pronaeno 48 kilograma skanka.

Pritvor je, nakon hapenja, bio odreen za ukupno 15 lanova ove grupe. No, za 13 je ve ranije ukinut.

Akcija "eta" bila je usmjerena na razbijanje jedne od najveih narkogrupa na Balkanu.

[Edited by djecko on 12-10-2013 at 09:16 GMT]

12-10-2013 at 09:05 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: bibi, DinoMramor, I STA CEMO SAD, lekowi3049, maca83, panda
FORUM : Politika : 60 minuta New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice