Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Tuzlarije : Vijesti iz Tuzle This topic has been locked
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... Last Page >>
New Topic
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Vijesti iz Tuzle

uh sto volim sto mi je zena vrciguz ko i ja...ne brini za ...sve se da srediti

23-04-2004 at 16:47
sunce

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

Juce ,dakle 23.4.polozilo zakletvu 68 regruta u tuzlanskoj kasarni .
Prosla sam pored njih ,dosla rodbina ,policija regulise saobracaj ,guzva prava .
Kada je moja generacija isla u vojsku ja kontam "18 godina covjek citav" a juce gledam one mlade vojnike pa djeca su ono ,treba ukinuti vojsku .

Na Korzu gradjani potpisivali peticiju (EKO),njih 2140 potpisalo ,(cifru uhvatila na lokalnim vijestima ),zeli da grad bude jos ljepsi ,ima vise kanti za smece ,i sl.

Upravo pala kisa ,ali nece mi pokvariti moje pusti -mozak -na -pasu planove

U mesnicama primaju narudjbe za jagnjad (za 1.maj) ,jadne male jankice vec su mnoge glavom platile za nase derneke .Mladog luka ima na sve strane ,satrice nece faliti .

Pozdrav svima uzivajte u vikendu

PS. Cupo ti si i penziju zasluzio a ne platu ,evo potpisujem jedan cek cmokica za sljedecu sedmicu ,je i´ posteno

24-04-2004 at 13:00
cupo

posteno

nego de ti suncice predhodnu strancu pogledaj tek je sad nece niko procitat kad smo novi list okrenuli....pa da vidis vrijednice hehehe...

24-04-2004 at 13:19
cupo

zaboravih napisati da su u sarajevu otvorene igre prijateljstva jugoistocne europe pod pokroviteljstvom specijalne olimpijade BiH...cutter zar ti nisi na olimpijskim borilistima

24-04-2004 at 19:05
sunce

icon Re: Re: Vijesti iz Tuzle

citat:
cupo wrote:
posteno

nego de ti suncice predhodnu strancu pogledaj tek je sad nece niko procitat kad smo novi list okrenuli....pa da vidis vrijednice hehehe...

Sve sam ja procitala ,hajde opet da liznem prst pa prelistam

Zastupnicko primanje radnicima

Sead Avdic i Teufik Bajric :Zahvaljujuci akciji Magazina "Dani" zastupnik u Zastupnickom domu Parlamentarne skupstine BiH Sead Avdic darovao radniku tuzlansog "Polihema " Teufiku Bajricu ,koji je primio zadnju placu od 299KM ,ali iz dvanaestog mjeseca prosle godine .Bajricevoj sreci nije bilo kraja ,ali nije ostao sebican.Dobijeni iznos podijelio je sa ostalim siromasnim kolegama ,pa je desetak obitelji usreceno zahvaljujuci Avdicevoj dobroti i placi ,ali i Bajricevoj plemenitosti.

Vrijedi pokusati spasiti sopstveni zivot

Centar za rehabilitaciju ovisnika o drogama,simbolicnog naziva Izvor,cija je direktorica Safija Skenderovic ,smjesten je u ljepsem i za duzi boravak prijetnijem dijelu bivse kasarne u Smoluci kod Lukavca.Kapaciteti komune su 20 sticenika ,a trenutno se njih deset pokusava odviknuti od droga .

Humanitarna organizacija Vive zene ,u Tuzli ove godine obiljezava 10 godina postojanja .
U Humanitarnom drustvu Amica -Prijateljice Tuzla ,isticu da se kao dugogodisnja tabu tema nasilje u porodici tek sada polako otvara .
SOS telefon je 248-910 .
Tek od prosle godine nasilje u porodici nije privatna stvar supruznika nego krivicno djelo.Najcesce zrtve su zena i djeca.

Ekshumacije na Trnovcu

Radi se uglavnom na ekshumacijama tijela osoba cija su grobna mjesta oznacena sa NN ,a na ovaj lokalitet sahranjena izmedju 1992 .i 1995.
Povodom ove ekshumacije oglasio se i prvi covjek federalne komisije Amor Masovic ,koji je naglasio da predstavnici Republike Srpske odstupaju od pravila i vrse ekshumacije poznatih grobnica.
Na taj nacin vrsi se i etnicko ciscenje groblja sto je u suprotnosti sa zakonskom procedurom.

Davorin 2004 za "No Rules"

U Zenici odrzan zavrsni cin manisfestacije dodjele bh muzickih nagrada Davorin 2004.
Tuzlanska grupa "No Rules" je ovo visoko priznanje ostvarila za svoj rad na albumu "Pasje vrijeme".

Ulicna trka u Tuzli

U svijetu poznata ulicna utrka Vivicitta po deveti put i u Tuzli .
Po prohladnom vremenu ,u nedelju ,na startu ,na Brcanskoj Malti okupilo se oko 2000 ucesnika ,ucenika ,studenata ,gradjana ,pripadnika Drugog korpusa Vojske Federacije BiH ,do aktivnih atleticara.U finisu najvise snage imao Senaid Hasic ,domaca atleticaraka Jasminka Guber nije imala konkurenciju.Ubjedljivo je osvojila prvo mjesto.

Bosnjacka knjizevnost u 100 knjiga

U organizaciji tuzlanskog "Preporoda" u prostorijama Narodne i Univerzitetske biblioteke "Dervis Susic" u Tuzli odrzana promocija 6.kola bosnjacke knjizevnosti u 100 knjiga.

Izvedena "Kokoska"
U okviru obiljezavanja 55.godisnjice postojanja na sceni Narodnog pozorista u Tuzli izvedena i peta ovosezonska premijera.Rijec je o predstavi "Kokoska" ruskog pisca N.V.Koljade .

Uh ,crkoh od pisanja
,samo za vas listala Front Slobode ,Suncica Formuncic
24-04-2004 at 22:46
admin

Registriran(a): 10-09-2000
Odgovori: 1966

icon Re: Re: Re: Vijesti iz Tuzle

citat:
sunce wrote:
Uh ,crkoh od pisanja
,samo za vas listala Front Slobode ,Suncica Formuncic

Sunce, znas da nemam para da platim tebe i cupu. Zato vas opet molim, napisite ponekad nesto i za Tuzlarije, te vijesti iz Tuzle stvarno vam dobro idu.
24-04-2004 at 22:54
medic
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 15-09-2002
Odgovori: 3999

Lily 0 BODOVA.
Mija Martina O BODOVA (al je kao voditeljica
cista 10,moze mala pricat do besvijesti)
Deen 0 BODOVA
Romana 0 BODOVA
Bosanski pop 0 BODOVA... 

25-04-2004 at 10:27
cupo

joj medic hajmo otvorit topic koga bi namarisali od javnih licnosti u BiH prvo bih miju martinu kad mi kaze šport nesto mi biva

e jos jedna vijest da se nadovezem na suncicu kazu da je sead avdic (poslanik u vladi) darovao svoju platu u visini od 3 300KM radniku haka koji nije plate primio sto godina....a selim beslagic nije htio citavu platu da da nego samo kao 500KM potrosacka korpa....ne znam kako ih nije stid uopce javno govoriti o svojim primanjima.....ovaj jado iz haka kaze sturio se odmah podjelio s ostalima i snabdio se...

u protekla 24h 16 beba 9 djevojcica i 7 djecaka....
vrijeme i dalje lose kisa kisa i kisa...

[Edited by cupo on 25-04-2004 at 12:58 GMT]

25-04-2004 at 11:20
sunce

icon Re: Re: Re: Re: Vijesti iz Tuzle

Slika=2223.jpg, Slika=2222.jpg, Slika=2221.jpg,

citat:
admin wrote:
Sunce, znas da nemam para da platim tebe i cupu. Zato vas opet molim, napisite ponekad nesto i za Tuzlarije, te vijesti iz Tuzle stvarno vam dobro idu.

E ,bas mi je drago da ti se nase vijesti svidjaju
,ja cu probati i sta na Tuzlarijama pisati a za Cupu cujem da radi i za CNN ali mi cemo njega ukrasti .

E ,evo malo slika da vidite kako se juce spremala kisa i kako pade nije vise ni prestala .

U kuci se preporucuje zimska oprema ,stvarno se zaledit´.

Sprema se kisa ,slikano 24.4.

25-04-2004 at 15:24
sevdah
Nivo: Guest

icon Re: Re: Re: Re: Re: Vijesti iz Tuzle

Slika=2223.jpg, Slika=2222.jpg, Slika=2221.jpg,

citat:
sunce wrote:
citat:
admin wrote:

E ,bas mi je drago da ti se nase vijesti svidjaju
,ja cu probati i sta na Tuzlarijama pisati a za Cupu cujem da radi i za CNN ali mi cemo njega ukrasti .

E ,evo malo slika da vidite kako se juce spremala kisa i kako pade nije vise ni prestala .

U kuci se preporucuje zimska oprema ,stvarno se zaledit´.

Sprema se kisa ,slikano 24.4.

PADAVINA U TUZLANSKOM
KANTONU IZLILE SE RIJEKE
SPREÈA, OSKAVA I TURIJA

Tuzla
Tuzla, 25.04.2004. - Zbog kiše koja neprekidno pada na podruèju Tuzlanskog kantona, iz korita su se izlile rijeke Spreèa, Oskava i Turija i poplavile obližnja podruèja. Njihov vodostaj i dalje raste i, ukoliko kiša ne prestane, opasnost prijeti i stambenim objektima, kazao je direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zdenko Tadiæ. Prema njegovim rijeèima, najteža situacija je sa rijekom Spreèom, koja se izlila od Kalesije do ušæa u jezero Modrac, gdje voda raste svaki sat po jedan centimetar. "Civilna zaštita prati situaciju na terenu i, ukoliko padavine ne prestanu u toku dana, noæ æe biti burna, i morat æemo mobilizirati sve raspoložive snage da se suprotstavimo ovoj prirodnoj pojavi", kazao je Tadiæ.

Evo procitah ovu vijest na http://www.pbsbih.ba i bas mi se ucinilo alarmantno,pa da vas pitam da li je situacija stvarno kriticna ?

25-04-2004 at 21:15
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 8
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: dinny, faraontz2, Gavran, GPSI, poligraf, pop, Strong, Tuzlak_TZ
FORUM : Tuzlarije : Vijesti iz Tuzle This topic has been locked New Topic

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net