Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle This topic has been locked
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... Last Page >>
New Topic
Pošiljalac Poruka
Azur
Nivo: Forumski doajen
xxxxxyyyyy

Registriran(a): 24-07-2005
Odgovori: 5025
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle

citat:
sunce wrote:

I taj vala na komentarima udrobio i sto treba i ne treba, kojih pet bazena, u Tuzli se nije imalo gdje okupati. Bazen i to mali ispod Slane Banje bio prije 50 godina. Zbog tonjenja i sto su Tuzlu muzli ko je stigao propalo je mnogo sta.

Sve se moze gledati sa vise strana, mozes reci u Tuzli se nije imalo gdje kupati sada ima, u Tuzli se nije imalo gdje cipele kupiti a ne sta drugo, u Tuzli se nisu mogli kupiti luksuzni automobili sada se od salona ne mozes okrenuti, u Tuzli sada imas da upises fakultet koji ti padne na pamet i sl.

Banjomse nije smjelo proci, pa ja sam na Banju isla samo kao dijete a poslije gore niko nije isao. Pinga je bila nesto najruznije sto je postojalo a sada su zaista lijepa jezera. Korzo bilo ruglo od jedno '60 do skora.

Sto se tice ZOO vrta, mnogi smo gore provodili dosta vremena ali niko se ne pita u kojim su uslovima bile te zivotinje, oni jadni medvjedi zivot proveli u rupi.

Svijet je nerealan, nema Tuzla velik budzet, moze se i vise i drugacije, moze i Jasmin bolje ali da je uradio puno jeste, i iako mislim da je 12 godina svakoga dosta na vlasti bojim se ko ce nam doci i bojim se da cemo tek prokukati.

A posebno ispadanje Slobode nema veze sa Imamovicem, pa jedino od Opcine i dobijaju pare i to dobre.

Neki i na komentarima kao da Tuzle nisu vidjeli nikad u zivotu nego pricaju sto su slusali a svako na svoju vodu.

I na kraju da kazem da sam cula da ipak hoce Berbic kao nezavisni kandidat ali i Fatmir Alispahic, tako narod prica.

Mislim da ni ne poznajes Tuzlu iz ranijeg perioda. Da poznajes, znala bi da je u to vrijeme Tuzla imala daleko vise nego sto sada
ima. U to vrijeme je izgradjena vecina dobara op opsteg znacaja koja se i danas koriste.Koja su opsta dobra napravljena u periodu koje ti falis?? Jezera...i sta jos??

Cipele...vi zene samo o cipelama i tasnama. Korzo, nikad nije bilo ruzno, jer nekih '70 pa sve do '80 godina proslog vijeka, korzo je bila drustvena institucija koja je okupljala najveci dio mladezi. E trebalo je tu doci pa vidjeti svu tu ljepotu.Razumijem te bila si klinka i nije te zanimalo.

Auto...kako u citavoj Jugoslaviji, tako i u Tuzli. Bila zabrana uvoza stranih automobila, da domaca vozila ne bi imala konkurenciju.I kapak...tu jedan nacelnik opstine nije mogao nista uraditi.

Bazeni: Gradski, moluhe, Slavinovici, Solina, Bukinje i sjecam se da smo se i u Jali kupali. Sadasnjoj mladezi mozda to zvuci cudno, ali mi starija generacija zaista jesmo se kupali i lovili ribu u Jali.

Medvjedi?? Gdje su ti medvjedi sada?? Dali ih ima uopste na Banji?

Mislis li da jezera i citava rijeka ne zaposlenih(izmjedju ostalih i oni sa VSS), moze zamagliti situaciju u samom gradu.

Period koji ti navodis imao i te kako svojih prednosti u odnosu na poslijeratni period(1995. god.)...duzi period,stabilna politika, poznati nosioci vlasti, carsija je licila na carsiju u kojoj smo se manje vise svi poznavali, manje kriminala i korupcije.

Nemoj bas misliti da navedeni tekst nije imao i osnove?!

Stoji, da budzet opstine Tuzla nije veliki...svega 20 miliona eura i da sa njime nemozes nista puno uraditi.

Misljenja sam da se Jasminu treba onako ljdski zahvaliti i za ono sto jest i za ono sto nije uradio, i izabrati novog nacelnika. Ako se neko nije pokazao u tri mandata, nece sigurno ni u cetvrtom.
24-05-2012 at 17:54
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
arnie wrote:

e pa vidite gospodjo,
vas yebe ovo u zagradi (ako si to mislio),
kako god, ovaj put sam mislio da malo vise znate o ovoj tematici...
haj' nejse, nije ti prvi put...

termin "pro -planiranje" je totalno nepoznat u terminologiji urbanizma,a pošto mi je to uža specijalnost,budi siguran da znam o toj tematici mnogo više nego ti...tako da ja još uvijek èekam tvoje pojašnjenje vezano za pojam "aparat" ...i fakat umirem od smijeha
24-05-2012 at 18:04
Posmatram
Registriran(a): 18-05-2012
Odgovori: 1641

citat:
Azur wrote:

Sadasnjoj mladezi mozda to zvuci cudno, ali mi starija generacija zaista jesmo se kupali i lovili ribu u Jali.

Sine Azure, nisam mlada - ali oca mi, ja ne vidjoh ikoga da se kupao u Jali u mojoj mladosti - starosti mi moje.

Koje je to godine bilo?

BTW: Mozda ti neke stvari, sto se izgleda Tuzle tice, gledas kroz prizmu mladosti i romantike, pa mijesas tadasnji stvarni fizicki izgled korza sa svojim pozitivnim emocijama.

Bez obzira na sve, ne moze se bas reci da taj covjek nije uradio pozitivne stvari za Tuzlu.

24-05-2012 at 18:11
Azur
xxxxxyyyyy

citat:
Posmatram wrote:

Sine Azure, nisam mlada - ali oca mi, ja ne vidjoh ikoga da se kupao u Jali u mojoj mladosti - starosti mi moje.

Koje je to godine bilo?

BTW: Mozda ti neke stvari, sto se izgleda Tuzle tice, gledas kroz prizmu mladosti i romantike, pa mijesas tadasnji stvarni fizicki izgled korza sa svojim pozitivnim emocijama.

Bez obzira na sve, ne moze se bas reci da taj covjek nije uradio pozitivne stvari za Tuzlu.

Ako ne vjerujes meni, da smo se kupali na Jali, onda pitaj Zehrudina...i recu cu ti gdje: zuti(zelejznicki most) izmedju vatrogasnog i pozorista,na ulivu Soline u Jalu, bilo je mjesta da smo u vodu skakali na glavu. A osim toga, cudi me ta ste vi zenske u Tuzli ,zaboravili ono poznato kupanje Ante Olovke ispod zeljeznickog mosta. Pa o tome su zenske godinama poslije pricale.

Ne kazem ja da Imamovic nije nista za Tuzlu uradio, daleko od toga.Misljenja sam da je mogao i vise, i sada sto radi, to je uglavnom po inerciji i automatizmu...ima sigurno u nasem gradu i sposobniji ljudi. Njega je samo vrijeme izbacilo na povrsinu, nista drugo.

24-05-2012 at 18:30
Posmatram

citat:
Azur wrote:

Ako ne vjerujes meni, da smo se kupali na Jali, onda pitaj Zehrudina...i recu cu ti gdje: zuti(zelejznicki most) izmedju vatrogasnog i pozorista,na ulivu Soline u Jalu, bilo je mjesta da smo u vodu skakali na glavu. A osim toga, cudi me ta ste vi zenske u Tuzli ,zaboravili ono poznato kupanje Ante Olovke ispod zeljeznickog mosta. Pa o tome su zenske godinama poslije pricale.

Ne kazem ja da Imamovic nije nista za Tuzlu uradio, daleko od toga.Misljenja sam da je mogao i vise, i sada sto radi, to je uglavnom po inerciji i automatizmu...ima sigurno u nasem gradu i sposobniji ljudi. Njega je samo vrijeme izbacilo na povrsinu, nista drugo.

Tita mi, ne sjecam se ni tog Antinog kupanja. Mora da sam tada cipele kupovala u Aidi. Salim se ba malo.

Ok, spominjes i Zehru i kupanja, onda je to bilo prije mog mladovanja.
24-05-2012 at 18:39
Azur
xxxxxyyyyy

citat:
Posmatram wrote:

Tita mi, ne sjecam se ni tog Antinog kupanja. Mora da sam tada cipele kupovala u Aidi. Salim se ba malo.

Ok, spominjes i Zehru i kupanja, onda je to bilo prije mog mladovanja.

Anto Olovka je odavno pokojni, ali hajde da ga malo spomenemo pa nek mu se stuca "tamo gora".

Kako je bio podobro "otkacen", jednog ti petka, skine se on gol i pocne se kupati ispod mosta kod pozorista. A bog mu na jednom mjestu uzeo a na "drugom" mjestu dao. Kazu, da nikad vise u jednom danu nije toliko zena proslo preko mosta...samo da vide "onu" stvar kod Ante.

To je poznata prica o Anti zvanom Olovka.

24-05-2012 at 18:55
Posmatram

citat:
Azur wrote:

Anto Olovka je odavno pokojni, ali hajde da ga malo spomenemo pa nek mu se stuca "tamo gora".

Kako je bio podobro "otkacen", jednog ti petka, skine se on gol i pocne se kupati ispod mosta kod pozorista. A bog mu na jednom mjestu uzeo a na "drugom" mjestu dao. Kazu, da nikad vise u jednom danu nije toliko zena proslo preko mosta...samo da vide "onu" stvar kod Ante.

To je poznata prica o Anti zvanom Olovka.

Pa trebao je nacelnik pokrenuti ideju o spomeniku Anti i Antinom halatu, a ne Tvrtku.
24-05-2012 at 19:04
soraya

Registriran(a): 01-03-2009
Odgovori: 30666

citat:
Azur wrote:

moj dajdža kaže da se kao dijete imunizirao u Jali doduše daidži je preko 65... ;hanka
24-05-2012 at 19:10
ZEHRUDIN
Registriran(a): 28-10-2007
Odgovori: 5981

citat:
Azur wrote:

U yebote Azure dokle ti memorija dobacujeeee
Na tom mostu izmedju vatrogasnog i pozorista 50 i neke je Car Fatimin, Titin brat, kondukter u GSP mnogo godina kasnije, izgubio nogu, jbg, igrali se na mostu pa nismo culi voz, i ode noga koda je neko ziletom osjece a kupanje i ribe ko ruka ma ne vjeruje danas niko, a ja se tu naucio plivat
24-05-2012 at 21:41
Azur
xxxxxyyyyy

citat:
ZEHRUDIN wrote:

U yebote Azure dokle ti memorija dobacujeeee
Na tom mostu izmedju vatrogasnog i pozorista 50 i neke je Car Fatimin, Titin brat, kondukter u GSP mnogo godina kasnije, izgubio nogu, jbg, igrali se na mostu pa nismo culi voz, i ode noga koda je neko ziletom osjece a kupanje i ribe ko ruka ma ne vjeruje danas niko, a ja se tu naucio plivat

Sjecam se tog konduktera, amputirana noga iznad koljena i uvijek je koristio staku ispod pazuha,
24-05-2012 at 21:48
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: blackmoore, epilepsijabih, Mim, mirza16, TiTo ba
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle This topic has been locked New Topic

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net