Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.

FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle This topic has been locked
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... Last Page >>
New Topic
Pošiljalac Poruka
ZEHRUDIN
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 28-10-2007
Odgovori: 5981
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle

citat:
Azur wrote:

Sjecam se tog konduktera, amputirana noga iznad koljena i uvijek je koristio staku ispod pazuha,

I bio mnogo veci mangup s jednom nogom i jednom stakom nego mnogi drugi sa dvije zdrave noge
24-05-2012 at 21:51
Azur
xxxxxyyyyy

Registriran(a): 24-07-2005
Odgovori: 5025

citat:
ZEHRUDIN wrote:

I bio mnogo veci mangup s jednom nogom i jednom stakom nego mnogi drugi sa dvije zdrave noge

Uvijek je bila sega i cirkus sa njime. Uopste nije patio sto nema jedne noge, barem se nije dalo primjetiti iz njegovog ponasanja.

24-05-2012 at 21:55
ZEHRUDIN

citat:
Azur wrote:

Uvijek je bila sega i cirkus sa njime. Uopste nije patio sto nema jedne noge, barem se nije dalo primjetiti iz njegovog ponasanja.

E moj Azure, valjda je to , sto no Bambi rece do japije neka druga vremena bila, neki drugi soj ljudi zivio
Kad pocnem ovako taj film zivota premotavat, dodje mi da zaplacem, svasta nam nesto manjkalo a nista nije falilo, bili sa malo sretni i zadovoljni sto ovi tek moraju da uce, promijenilo se mnogo toga
24-05-2012 at 22:03
Posmatram
Registriran(a): 18-05-2012
Odgovori: 1641

icon Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle

Vidim Zehro da ste obojica u Jali ucili da pecate ribe......zato to pecanje slabo ide.

24-05-2012 at 22:13
ZEHRUDIN

citat:
Posmatram wrote:
Vidim Zehro da ste obojica u Jali ucili da pecate ribe......zato to pecanje slabo ide.

Pa ne pecam ja jos

Kazu, sad pecaju oni koji se ne sexaju

Ima ba jos vremena za pecanja jos sam ja u dusi mlad ( da ne pretjerah ? )
24-05-2012 at 22:17
Posmatram
Registriran(a): 18-05-2012
Odgovori: 1641

citat:
ZEHRUDIN wrote:

Pa ne pecam ja jos

Kazu, sad pecaju oni koji se ne sexaju

Ima ba jos vremena za pecanja jos sam ja u dusi mlad ( da ne pretjerah ? )

Jasta nego ima jos ihajhah vremena do pecanja, jedino ako te krsta ne uscaknu prije vremena.

Vidjela sam ja sliku, nije sto si ti ali naj si - em jos dingospo covjek. Rijetkost ovih dana.

aman-zaman, da nisam pretjerala sa komplimentima.
24-05-2012 at 22:26
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

citat:
Azur wrote:

Mislim da ni ne poznajes Tuzlu iz ranijeg perioda. Da poznajes, znala bi da je u to vrijeme Tuzla imala daleko vise nego sto sada
ima. U to vrijeme je izgradjena vecina dobara op opsteg znacaja koja se i danas koriste.Koja su opsta dobra napravljena u periodu koje ti falis?? Jezera...i sta jos??

Cipele...vi zene samo o cipelama i tasnama. Korzo, nikad nije bilo ruzno, jer nekih '70 pa sve do '80 godina proslog vijeka, korzo je bila drustvena institucija koja je okupljala najveci dio mladezi. E trebalo je tu doci pa vidjeti svu tu ljepotu.Razumijem te bila si klinka i nije te zanimalo.

Auto...kako u citavoj Jugoslaviji, tako i u Tuzli. Bila zabrana uvoza stranih automobila, da domaca vozila ne bi imala konkurenciju.I kapak...tu jedan nacelnik opstine nije mogao nista uraditi.

Bazeni: Gradski, moluhe, Slavinovici, Solina, Bukinje i sjecam se da smo se i u Jali kupali. Sadasnjoj mladezi mozda to zvuci cudno, ali mi starija generacija zaista jesmo se kupali i lovili ribu u Jali.

Medvjedi?? Gdje su ti medvjedi sada?? Dali ih ima uopste na Banji?

Mislis li da jezera i citava rijeka ne zaposlenih(izmjedju ostalih i oni sa VSS), moze zamagliti situaciju u samom gradu.

Period koji ti navodis imao i te kako svojih prednosti u odnosu na poslijeratni period(1995. god.)...duzi period,stabilna politika, poznati nosioci vlasti, carsija je licila na carsiju u kojoj smo se manje vise svi poznavali, manje kriminala i korupcije.

Nemoj bas misliti da navedeni tekst nije imao i osnove?!

Stoji, da budzet opstine Tuzla nije veliki...svega 20 miliona eura i da sa njime nemozes nista puno uraditi.

Misljenja sam da se Jasminu treba onako ljdski zahvaliti i za ono sto jest i za ono sto nije uradio, i izabrati novog nacelnika. Ako se neko nije pokazao u tri mandata, nece sigurno ni u cetvrtom.

Jasmin vise manje, i ja mislim da mu je vrijeme da ode, ali o kojoj Tuzli i kojim perodima pricamo? Nisam ja bas klinka, sjecam se i ja dosta toga, a sjeca mi se puno i otac i slika ima more, i bilo je ljepse kad je on bio dijete nego ja, ali kada je krenulo tonjenje i sl, Tuzla je postajala sve ruznija. Najljepsi objekti su sruseni i tonjenjem upropasteni, tada vise o nekon estetici grada tesko i mozemo pricati. Problem i jeste sa Tuzlom sto se gradi pa se rusi, sto katastrofama, sto ratom sto necim.

A oko bazena je posebna prica, pa nije Bukinje Tuzla, o kojim bazenima pricamo, kojim dimenzijama i uslovima?

Korzo je samo sezdesetih bilo lijepo, a sto se tice robnih kuca i sl, pa dozivljaj je bila Tuzlanka koja je izgradjena osamdesetih. Bila jos Elma, RK Bulevar i to je to.

Najljepsa mi zgrada bila Zvijezda a gdje je sadasnji Sjenjak, Zlokovac, Stupine i mnoga naselja, sve bilo livada do livade.

Bila bih najsretnija da nisam u pravu, lijepa je mnogima jer smo tu rodjeni ali ima dosta i iskrivljenih slika u mnogim glavama.

Sto se tice medvjeda i svih drugih zivotinja ako se ne mogu obezbijediti dobri uslovi za njih svako drzanje smatram nehumanim. Eno djeci sada prekrasnog igralista bolje nego sto smo mi imali, a medvjede neka gledaju na nacionalnoj , cika Azure
24-05-2012 at 23:59
yugi

Registriran(a): 20-12-2006
Odgovori: 35281

citat:
sunce wrote:

A oko bazena je posebna prica, pa nije Bukinje Tuzla , o kojim bazenima pricamo, kojim dimenzijama i uslovima?

Sory a šta je ako nije TuzlaLukavac 

<br /><br /><br /><br />

25-05-2012 at 01:14
Inspektor
Novus Ordo Seclorum

Registriran(a): 21-06-2005
Odgovori: 9543

citat:
yugi wrote:

Sory a šta je ako nije TuzlaLukavac

Opshchina Shichki.......Ni tam, ni vam opshchina... ;hanka
25-05-2012 at 08:16
primus inter pares
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460

naci,zbog same industrije,a i polozaja tuzla JE prljava...
i malo estetike joj ne skodi...
s tim da,osim forme bitan je i sadrzaj..znaci...osim jezera,trgova fontana,fali nama i bolje putnwe mreze,rjesavanja kanalizacione mreze,toplifikacije,vodovodne mreze,rasvjete,kontrole kvaliteta,proizvoda,zraka,strozijih konrola bacanja i odvoza smeca,i starih aparata,automobila,svega nesta...
onda ono gore igraliste za djecu,opce nije losa ideja...i cak,sad kad gledam odlicno dodje uz ona jezera...cist i miran kutak u gradu,za izvest porodicu...prohodat,izigrat se,okupat se...i nema tu nista lose...
prije je tu bio los i neadekvatan zoo vrt,koji to ustvari nije ni bio...
treba otic u zoo vrt u beogradu,becu,barceloni,jebiga pa da se vidi sta je zoo vrt...ono gor je bilo medo,vukovi i majmuni i smrad do pivnice...
posteno...
ali da li tuzli treba zoo vrt.naravno da DA,al kako treba...ako ce opet bit kokosi fazani i 5 majmuna hebo to,..bolje da ga i ne prave...
sve sto je napravljeno prije rata ,je bilo tad i u tom kontekstu...sve je bil odrugacije...veca zemlja vece trziste,nema ne moze,nije proso tender
stim da nije se ni polagalo ni voilo racuna o okolini,zdravlju bilo je bitno zabodi kolac i ide fabrika...
a sad,nemozemo tako,vidite koliko je ljepsi zrak,otakko su izabecni najstariji blokovi,a ovi noviji imaju filtere...e sad da li je to dovoljno,moze li bolje?naravno da moze,al je bolje nego sto je bilo...
i promjena godi,ljudi,svjezih ideja,nove energije...
grad i sredinu u kojoj zivis,treba volit i postivat,treba rasti sa idejom,da ne unistavas stvari oko sebe,i ne prljas tamo gdje nema potrebe,da nesto ostane i za generaciju poslje nas,,,nije to nama babovina u amanet ostala,to je nama samo privremeno dato na cuvanje...
a mi svi,pocnem od sebe,nemamo to u sebi,ne cuvamo i ne cijenimo...

25-05-2012 at 09:27
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 3
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: borbeni, dobar u dusi, eeta, mata, megi, Miladije City, senad_z
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle This topic has been locked New Topic

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net