Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: Azur wrote:
Mislim da ni ne poznajes Tuzlu iz ranijeg perioda. Da poznajes, znala bi da je u to vrijeme Tuzla imala daleko vise nego sto sada
ima. U to vrijeme je izgradjena vecina dobara op opsteg znacaja koja se i danas koriste.Koja su opsta dobra napravljena u periodu koje ti falis?? Jezera...i sta jos??
Cipele...vi zene samo o cipelama i tasnama. Korzo, nikad nije bilo ruzno, jer nekih '70 pa sve do '80 godina proslog vijeka, korzo je bila drustvena institucija koja je okupljala najveci dio mladezi. E trebalo je tu doci pa vidjeti svu tu ljepotu.Razumijem te bila si klinka i nije te zanimalo.
Auto...kako u citavoj Jugoslaviji, tako i u Tuzli. Bila zabrana uvoza stranih automobila, da domaca vozila ne bi imala konkurenciju.I kapak...tu jedan nacelnik opstine nije mogao nista uraditi.
Bazeni: Gradski, moluhe, Slavinovici, Solina, Bukinje i sjecam se da smo se i u Jali kupali. Sadasnjoj mladezi mozda to zvuci cudno, ali mi starija generacija zaista jesmo se kupali i lovili ribu u Jali.
Medvjedi?? Gdje su ti medvjedi sada?? Dali ih ima uopste na Banji?
Mislis li da jezera i citava rijeka ne zaposlenih(izmjedju ostalih i oni sa VSS), moze zamagliti situaciju u samom gradu.
Period koji ti navodis imao i te kako svojih prednosti u odnosu na poslijeratni period(1995. god.)...duzi period,stabilna politika, poznati nosioci vlasti, carsija je licila na carsiju u kojoj smo se manje vise svi poznavali, manje kriminala i korupcije.
Nemoj bas misliti da navedeni tekst nije imao i osnove?!
Stoji, da budzet opstine Tuzla nije veliki...svega 20 miliona eura i da sa njime nemozes nista puno uraditi.
Misljenja sam da se Jasminu treba onako ljdski zahvaliti i za ono sto jest i za ono sto nije uradio, i izabrati novog nacelnika. Ako se neko nije pokazao u tri mandata, nece sigurno ni u cetvrtom.
Jasmin vise manje, i ja mislim da mu je vrijeme da ode, ali o kojoj Tuzli i kojim perodima pricamo? Nisam ja bas klinka, sjecam se i ja dosta toga, a sjeca mi se puno i otac i slika ima more, i bilo je ljepse kad je on bio dijete nego ja, ali kada je krenulo tonjenje i sl, Tuzla je postajala sve ruznija. Najljepsi objekti su sruseni i tonjenjem upropasteni, tada vise o nekon estetici grada tesko i mozemo pricati. Problem i jeste sa Tuzlom sto se gradi pa se rusi, sto katastrofama, sto ratom sto necim.
A oko bazena je posebna prica, pa nije Bukinje Tuzla, o kojim bazenima pricamo, kojim dimenzijama i uslovima?
Korzo je samo sezdesetih bilo lijepo, a sto se tice robnih kuca i sl, pa dozivljaj je bila Tuzlanka koja je izgradjena osamdesetih. Bila jos Elma, RK Bulevar i to je to.
Najljepsa mi zgrada bila Zvijezda a gdje je sadasnji Sjenjak, Zlokovac, Stupine i mnoga naselja, sve bilo livada do livade.
Bila bih najsretnija da nisam u pravu, lijepa je mnogima jer smo tu rodjeni ali ima dosta i iskrivljenih slika u mnogim glavama.
Sto se tice medvjeda i svih drugih zivotinja ako se ne mogu obezbijediti dobri uslovi za njih svako drzanje smatram nehumanim. Eno djeci sada prekrasnog igralista bolje nego sto smo mi imali, a medvjede neka gledaju na nacionalnoj , cika Azure
|
24-05-2012 at 23:59 |
|
|
primus inter pares Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 31-01-2008 Odgovori: 20460 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
naci,zbog same industrije,a i polozaja tuzla JE prljava...
i malo estetike joj ne skodi...
s tim da,osim forme bitan je i sadrzaj..znaci...osim jezera,trgova fontana,fali nama i bolje putnwe mreze,rjesavanja kanalizacione mreze,toplifikacije,vodovodne mreze,rasvjete,kontrole kvaliteta,proizvoda,zraka,strozijih konrola bacanja i odvoza smeca,i starih aparata,automobila,svega nesta...
onda ono gore igraliste za djecu,opce nije losa ideja...i cak,sad kad gledam odlicno dodje uz ona jezera...cist i miran kutak u gradu,za izvest porodicu...prohodat,izigrat se,okupat se...i nema tu nista lose...
prije je tu bio los i neadekvatan zoo vrt,koji to ustvari nije ni bio...
treba otic u zoo vrt u beogradu,becu,barceloni,jebiga pa da se vidi sta je zoo vrt...ono gor je bilo medo,vukovi i majmuni i smrad do pivnice...
posteno...
ali da li tuzli treba zoo vrt.naravno da DA,al kako treba...ako ce opet bit kokosi fazani i 5 majmuna hebo to,..bolje da ga i ne prave...
sve sto je napravljeno prije rata ,je bilo tad i u tom kontekstu...sve je bil odrugacije...veca zemlja vece trziste,nema ne moze,nije proso tender 
stim da nije se ni polagalo ni voilo racuna o okolini,zdravlju bilo je bitno zabodi kolac i ide fabrika...
a sad,nemozemo tako,vidite koliko je ljepsi zrak,otakko su izabecni najstariji blokovi,a ovi noviji imaju filtere...e sad da li je to dovoljno,moze li bolje?naravno da moze,al je bolje nego sto je bilo...
i promjena godi,ljudi,svjezih ideja,nove energije...
grad i sredinu u kojoj zivis,treba volit i postivat,treba rasti sa idejom,da ne unistavas stvari oko sebe,i ne prljas tamo gdje nema potrebe,da nesto ostane i za generaciju poslje nas,,,nije to nama babovina u amanet ostala,to je nama samo privremeno dato na cuvanje...
a mi svi,pocnem od sebe,nemamo to u sebi,ne cuvamo i ne cijenimo...
|
25-05-2012 at 09:27 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|