Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
statebriga Nivo: Forumski doajen nezaobilazna
Registriran(a): 07-05-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 9876 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
vidim nece niko nista da mi kaze na sulejmana, pa cu se, onda, oglasit o berbi...
ja berbu volim. on je meni drug i postujem ga i kao privrednika i kao oca i kao prijatelja.
kad sam mu se prvi put obratila, rekla sam mu "cika zlatko", on me gledao u cudu... vrlo brzo smo prevazisli to "cika".
prvo da vam kazem da slijedece sto cu reci ne govorim kao clanica stranke, nego iskljucivo kao ja, individua: prema onome sto sad imamo pred sobom, berbu kao sigurnog kandidata i ostalo kao nagadjanje, ja cu za njega glasati.
no, moram reci da sam skepticna vezano za broj glasova koje ce on zaista osvojiti, ne zato sto mislim da on nema sta da ponudi ili da ljudi nece vjerovati ili podrzati njega kao osobu, nego iskljucivo i samo zato sto ovdje velika vecina (toliko velika da gotovo mogu reci SVI) glasaju po politickim bojama. sdp-ovci ce za svoje, sda-ovci za svoje, sbb-ovci za svoje i tako unedogled...
bojim se (kako za berbu, tako i za mnoge male stranke) da ce se vecina (vidi gore definiciju vecine) drzati vec provjerene parole "moj glas nista ne moze promijeniti, pa cu ja za ono sto sigurno znam da ce proci".
zbog takvih stavova i imamo situaciju kakvu imamo.
vjerujem da ce berba u narednim mjesecima detaljno izloziti sve svoje planove, objasniti o kakvim je projektima rijec, reci na koji nacin planira da ostvari zamisljeno i sta je, u sustini, zaista i zamisljeno.
ne sumnjam da ce se susresti sa dosta kamenja koje ce mu biti postavljeno da se o njih spotakne, ali - poznajuci ga (ne potpuno, ali dovoljno) - sigurna sam da ce znati kako da se sa svime nosi.
ja mu zelim svu srecu, a cekam da vidim programe ostalih kandidata, da mogu uporediti...
|
31-05-2012 at 22:29 |
|
|
soraya Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 01-03-2009 Lokacija: Tuzla Odgovori: 30666 IP: Maskiran
|
Re: Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
citat: sunce wrote:
Lako je pricati, za to se svijet najvise i uhvati.
Koja radna mjesta, gdje, sta konkretno?
Vise bih vjerovala onom ko ima samo jedan cilj ali da ga i ostvari, npr. neka uvedu u MZ Centar vodovod i kanalizaciju, pa da onda idemo dalje, i neka se drze opcinskih nadleznosti i ne sire pricu.
ok,o zapošljavanju prièaju i prièaæe svi.na onome ko bude izabran æe biti da smisli šta i kako,koliko,gdje...
ne slažem se da treba imati samo jedan cilj,ali mora znati "ubosti" redosled prioriteta...
MZ Centar ima veæ dio stare VK mreže,problem je što u skoro cijeloj Tuzli oborinska kanalzacija ne fercera,nije godinama u nju ulgano i ta rekostrukcija æe itekako da košta...to je spomenuo u treæoj taèki svog programa (izrada prostornog i generalnog urbanistièkog plana,plana regulacije...ovaj sadašnji je kastrofalan,ustvari sve po sistemu sjeèeš uši krpiš doope,zato se i grade objekti po tudjim avlijama)...pitanje je sa kojim kadrovima se raspolaže za jedan takav poduhvat...Izrada prostornih planova je itekako ozbiljan posao i zahtjeva timski rad...
|
31-05-2012 at 22:47 |
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 21
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan-pixi, elio, elio, gusinje23, lejla_edib, loa, mafija, Muamer17, pixi, RPM, selmicaa
|
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle  |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|