Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima

FORUM : Kafiæ `Sunce´ : bosanski jezik
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran

View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: Pravopis maternjeg nam jezika

Da u pravu si i haj to u Stocu je jedna skola, i u jednu smjenu idu hrvati u drugu muslimani i cak imaju odvojena vrata krasno

A skolski plan u Hercegovini je plan susjedne drzave Hrvatske

Prico sam vam kad je bila emisija pa kako djeca ne znaju koji je glavni grad jedan mali kaze Capljina i sl

Zamisli konfuzije kod te djece Krasno

16-06-2005 at 19:25 | Ukljuèi u odgovor
sunce
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 23-01-2002
Odgovori: 19786

icon Re: Re: Pravopis maternjeg nam jezika

citat:
cupo wrote:
Sto se tice katolickog skolskog centra izucava se hrvatski, ali se uce i nasi bosanski pisci, ista je stvar i sa istorijom uci se i hr istorija i bih istorija. Znao sam u postoticma koliko kojeg gradiva al sam zaboravio moram se ponovo raspitat

zar ima tako ogranicena skola koja ce izucavati samo pisce iz zemlje u kojoj je skola ??

16-06-2005 at 19:25 | Ukljuèi u odgovor
Mostarka!
duni vjetreee opaaaaa

Registriran(a): 02-04-2004
Odgovori: 2547

Sta to treba da znaci Da je Mostar Krvatski plizzzzz neka sanjaju ali vrijem je da se probude iz dubokog sna velike Krvacke

citat:
cupo wrote:
Cekajte nisam sad nista skonto znam da je na faxu naziv bosanski/hrvatski

U ratu si u skoli mogao da izaberes koji jezik hoces da ti pise srpski hrvatski ili bosanski.

Sto se tice katolickog skolskog centra izucava se hrvatski, ali se uce i nasi bosanski pisci, ista je stvar i sa istorijom uci se i hr istorija i bih istorija. Znao sam u postoticma koliko kojeg gradiva al sam zaboravio moram se ponovo raspitat

I u katolickoj skoli ima manji broj i srba i muslimana, imaju svoj sajt pa koga zanima nek potrazi na google.

I Anna sva tri jezika su zvanicna. Najveci ciganluk po meni je zajednicka BHT televizija. Jedan dan srbin vodi dnevnik drugi dan musliman i treci dan hrvat ili ako srbin vodi onda musliman prica o sportu i sl sve da bude izmjesano jedan dan su vijesti na cirili jedan dan na latinici..

I nedavno su usvojili zakon o medijima tako da su televiziju i zvanicno podijelili 8h programa iz Mostara, 8h programa iz Sarjeva i 8h sati programa iz Banjaluke.

Nas nigdje nema, a ovakva televizija mi ni ne treba.

[Edited by cupo on 16-06-2005 at 19:18 GMT]

16-06-2005 at 19:30 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Pa cini mi e Mostarko da ispada tako. I meni je sve zbunjujuce

Recimo kad se prikupljala pomoc za nastradale od cunamija iso je program iz BL MO i Sa. I sutradan je doslo saopstenje iz istocnog Mostara kako niko nije pozvan u taj studio u Mostaru tj u programu su bili samo Hrvati.

Sto znaci da ce ovaj zakon jos vise sjebati Mostar ili ce smisliti neko zajednicko rjesenje. Recimo da tih osam sati programa iz Mostara podijele na 4:4 mislim fakat luda kuca al sta cemo

16-06-2005 at 19:35 | Ukljuèi u odgovor
sunce

Mostarko i ne samo Mostara gotovo sva Hercegovina je sva ko malo brat Hrvatski i zastave,i skole i jezik,i prica sve je to da samo gledas i cudis se

16-06-2005 at 19:40 | Ukljuèi u odgovor
cupo

Ja i dodam kad sam razvezo.

Dobro je da nam skole prave i otvaraju, ali mislim da su prefiksi katolicka bosnjacka srpska suvisni.

Jer evo u tuzli postoji katolicka, i sigurno ce se naci neko da kaze dajte bosnjacku ili srpsku skolu meni su zaista ti nazivi skola nepotrebni.

[Edited by cupo on 16-06-2005 at 19:43 GMT]

16-06-2005 at 19:42 | Ukljuèi u odgovor
sunce

citat:
cupo wrote:
Ja i dodam kad sam razvezo.

Dobro je da nam skole prave i otvaraju, ali mislim da su prefiksi katolicka bosnjacka srpska i suvisni.

Jer evo u tuzli postoji katolicka, i sigurno ce se naci neko da kaze dajte bosnjacku ili srpsku skolu meni su zaista ti nazivi skola nepotrebni.

a sta kazes na prediks musku
pa ce odmah reci hocemo i zensku .

I ja mislim da bi bilo super da imamo gradjanske skole a ko hoce da se vjerski obrazuje neka ide u neke specijalizovane ,mislim ako je Katolicki neka onda to budi buduci "radnici" u crkvi ako je muslimanski za džamiju i tako to
16-06-2005 at 19:45 | Ukljuèi u odgovor
Mostarka!
duni vjetreee opaaaaa

Moj cupo, moj zalosno je ovo sve sto nam se desava. Cuj Mostar Krvatski Tito zalosno je to sve sto nam skutori sudbinu kroje.
Da se vratimo na temu
ja sam zivila u Turskoj 2 godine i kada sam cula rijec ducan ono blehnula sam reko ducan khm, khm well Krvati govore da je to njihova ric Tako od moje rodice muz koji je dalmatinac i teski krvat poceo on da melje nesto o krvatskom jeziku i kaze rijec hastal je hrvatska ric, reko nije on kaze jest, reko nije,jes, nije, jes nije kad rodo popusti ahaha usutio se nije vise ni rici progovoria mislim se bas si naso skim ces se krviti  

16-06-2005 at 19:53 | Ukljuèi u odgovor
Mostarka!
duni vjetreee opaaaaa

Sunce znas sta bi ja naj vise volila, da kod Listice stave berlinski zid e onda eto ih tamo neka rade sta hoce iiiii sve i jednom od nji bi ugravirala u guzicu sahovnicu tako da se bolje raspoznaju  

16-06-2005 at 20:03 | Ukljuèi u odgovor
sunce

Posto sam rekla da se izucava bosanski,hrvatski i srpski jezik a da svako dijete moze da se odluci koji ce uciti ,moram da se ispravim i kazem da u dnevniku i knjizicama pise B,H,S, jezik i knjizevnost i svi uce sve hahahhahaha tako vam je moj sin ucio neku pjesmicu i pita mene sta je to glasovir .

Mozda djeca sada kazu imam kontrolni iz BHS -a HAHAHAHHAHAHAHA a meni bas nesto lijepo to bosanski jezik,nesto mi tako lijepo zvuci nekako toplo pravo bosanski .

A suti Mostarko malo je ko siguran u porijeklo neke rijeci,ja sam se pravo ibretila kad sam cula da je veranda rijec francuskog porijekla,ma veranada mi bas nesto nase
sta zna Francuz sta je veranda

18-06-2005 at 22:34 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 7
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adme, Almirko, Arnedano, duskica.dusa@gmail.com, Glauk, istinski tuzlak, mistress_82, misur, mure, sani, sportska, vanishroach, vijoglav
FORUM : Kafiæ `Sunce´ : bosanski jezik New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... Last Page >>

Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?

Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net