Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
high_hopes Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 28-02-2006 Odgovori: 2355 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Eh...
sokacicem do VI bosanske, moras proci pored Konstantine (prala je noge konstantno na cesmi pumpajuci naizmjenicno vodu), onda sporim koracima otezalim od ljetne vrucine do Hukica pekare...hoces li kupit 2 ili 4 kifle? Sta ce svijet pomislit, kol´ko ova moze pojest! Hajd, onda tri. Zatim, lagano do Cazima, reci mu da si moja, dace ti fine telece ruze, nemoj da ne kazes, jesil´ cula, sunce li ti kalaj´sano! NEK TI SAMELJE PRED TOBOM, nemoj da bi kupovala ono staro mljeveno iz vitrine! Idi onda do Iljazovica na sladoled,ako hoces, al´ samo jednu kuglu...i polako lizi, znas da si imala upalu krajnika prije heftu dana! Ni slucajno da bi isla u Evropu, tamo ima salmonele.
"O, dje si ti sine, kako ti je mati? Znas ti da je ona bila najljepsa cura u Ekonomskoj? Eh kako smo mi setali po Korzu...nema toga vise, moj sinko! Jel´ ono punc il´ vanilija?"
Ima mozda sad i bolje i vece i raznih aroma, al´ nema vise niko da se nasmijesi, upita i u znak raspoznavanja jos malo vanilije da doda...Eh...
|
14-06-2008 at 20:40 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
sunce Nivo: Moderator podforuma
Registriran(a): 23-01-2002 Lokacija: Tuzla Odgovori: 19786 IP: Maskiran
|
Re: Re: Tuzlanske
citat: high_hopes wrote:
Eh...
sokacicem do VI bosanske, moras proci pored Konstantine (prala je noge konstantno na cesmi pumpajuci naizmjenicno vodu), onda sporim koracima otezalim od ljetne vrucine do Hukica pekare...hoces li kupit 2 ili 4 kifle? Sta ce svijet pomislit, kol´ko ova moze pojest! Hajd, onda tri. Zatim, lagano do Cazima, reci mu da si moja, dace ti fine telece ruze, nemoj da ne kazes, jesil´ cula, sunce li ti kalaj´sano! NEK TI SAMELJE PRED TOBOM, nemoj da bi kupovala ono staro mljeveno iz vitrine! Idi onda do Iljazovica na sladoled,ako hoces, al´ samo jednu kuglu...i polako lizi, znas da si imala upalu krajnika prije heftu dana! Ni slucajno da bi isla u Evropu, tamo ima salmonele.
"O, dje si ti sine, kako ti je mati? Znas ti da je ona bila najljepsa cura u Ekonomskoj? Eh kako smo mi setali po Korzu...nema toga vise, moj sinko! Jel´ ono punc il´ vanilija?"
Ima mozda sad i bolje i vece i raznih aroma, al´ nema vise niko da se nasmijesi, upita i u znak raspoznavanja jos malo vanilije da doda...Eh...
Momak, ta ljulja se zvala pegla 
H H , sjecam se i ja te zene koja je stalno prala noge, i bas tih istih ljudi i mjesta koja si nabrojala a jos i Bibera mesara i radnje Adrije preko puta Slozne brace i slasticarne Jagode i trafike na skevru i Hukiceve pekare i slasticarne Evropa i jos puno detalja.
Sufler nemoj ti da te dugo nema, iduce sedmice ce biti i novo jezero otvoreno, mora nam i to u sjecanju biti da za nekih 30 godina pricamo.
|
15-06-2008 at 13:55 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|