Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Mela77 Nivo: Forumski doajen Majka dva SINA :)
Registriran(a): 30-03-2006 Lokacija: meðu voljenima Odgovori: 8258 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
I kad hoæu i kad neæu,,,
misli same lete,,,
a i ja ko dijete,
kao da se može zaboraviti...
ljeto, smijeh i suze,,,
kao da se može nametnuti
ljeto, smijeh i suze!!!!
Mela 25.06.2008
|
25-06-2008 at 14:11 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1683 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Ljeti sam uvijek nekako lakši.
Èak i kad, kao danas, znoj lipti
niz kabasto tijelo ja se æutim dobro.
Ljetno sam dijete vazda bio.
Haustorèe, što reèe jedna moja drugarica.
Kad bi se vratio s mora vrijeme bih provodio napolju...Prvo u dvorištu škole Albin Herljeviæ, èije ime ponosno nosi ulica gdje stanujem, ne znam samo što joj dodadoše Franju, u kojem kad sam ja bio tamo nije bilo školske sale, nego smo trèali po dvorištu sve dok mati s prozora na prvom spratu u 8 naveèer ne bi viknula da dolazim, Ulica se onda zvala Slavka Mièiæa u Srpskoj varoši, a moja zgrada, tik do škole, bijela i lijepa u svoj svojoj velièini od 5 spratova i dva ulaza. Možda se to sad zove blok. Sa šest godina mijenjam sredinu i odlazim na Slatinu gdje se mi veæ uselili u IV ulaz, a oni prave uporedo još 6 u najdužoj zgradi s 8 spratova, a mi na vrhu, mada ima i potkrovlje, ali se ono ne broji...Nije bilo igrica, osim onih pravih, nije bilo mobitela, igralo se lopte, ganje, žmire, lopova i žandara, kadije, neka puca neka puca, izmeðu dvije vatre, školice i ko zna èega sve ne. U neka je doba kao novitet stigao lastiš za curice... Sad to sve izgleda romantièno matorim generacijama poput moje, a djeci sadašnjoj je mislim dosadno. Zato volim pobjeæi na more iz ljetne Tuzle, pogotovo oko neumoljivih roðendana koji me podsjeæaju da je ovaj ovdje djeèak što piskara odavno veè izašao iz puberteta i ide silaznom kostobolnom putanjom. Ipak, sad uz dva slana jezera, možda se vratim ranije i zaronim u Pingu. 
Dobro je za ove košèuge, a bude i lijepo.
|
25-06-2008 at 21:00 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1683 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske - Sve je više ograda...
eh, 17 dana Dubrivnika bi mi bilo godilo......
Vidim po dolasku kuæi da su zagradili pola igrališta na Slatini, ispred zgrade u kojoj moji roditelji žive i gdje dolazim svaki dan. Kaže, mati: "hoæe da prave fontanu!" Nadam se da je to zaista tako i nadam se da fontana neæe oduzeti prostora današnjoj djeci da se mogu poigrati neke društvene ili sportsje igre s vršnjacima... Kad sam doselio u tu zgradu 1971. bilo mi je 6 godina i cijelu godinu sam ostajao sam èitajuèi Politikine zabavnike i èekajuæi da se mati vrati iz Ekonomske škole s posla, naravno išao sam i napolje s kljuèem oko vrata. Ispred ulaza tad su još bili ostaci vojnog logora, a cijela Slatina je još bila gradilište, bare s punoglavcima svud okolo, a pola današnjih zgrada nije ni bilo. Poslije su napravili fudbalsko igralište, a današnji oblik s dva amfiteatra i vještaèkim brdašcima desio se neke 1980... Èini se da u današnje vrijeme kad je prostor za aute važniji od prostora za djecu, to jedini preostali prostor njima namijenjen. Zato se iskreno nadam da ova ograda na kojoj piše - ZABRANJEN PROLAZ - GRADILIŠTE, ne znaèi još jednu kapitulaciju prostora i oskudnog gradskog zelenila u srazu s betonom...Èovjek bi rekao da sam naivan, koliko se nadam....Jah.
|
15-07-2008 at 22:49 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|