Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1683 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Jedne veèeri o jednom kinu
Prolazim veèeras pored kina Centar.
Proðoše kroz glavu filmovi neki koje tu gledah. Od Fasbinderove Lili Marlen i Crvenih Vorena Bitija iz gimnazijskih dana kad sam s mojim drugom Vanjom ponekad dolazio tu, do subotnjih (ili su bile nedjeljne) matineje sedamdesetih godina i Diznijeve Snjeguljice i sedam patuljaka. Jasno se sjeæam plakata za Love Story u izlogu. Bila je to druga ili treæa sezona prikazivanja. Sad je na tom mjestu samo ogromna plakata za cigarete. Zovu to jumbo plakat. Pardon, billboard. Možda i nije. Ne mislim više o filmovima u vremenu prošlom. Veèeras mi se ide u kino. Možda zato što se osjetih usamljenim u 21:35 na praznoj tuzlanskoj ulici pored fontane, što je prva predstava u pozorištu za sedam dana, što sam svjestan prolaznosti i èinjenice da onog kioska u kome je bila radnja egzotiènog imena ljebljebdžinica ima još samo u mom sjeæanju, što, eto, ne mogu kupiti ljušteni kikiriki na tom mjestu jer orašnice nešto i ne volim, što je mlada uèiteljica Jelena iz IVb razreda škole Džemal Mandžiæ koju smo nekad kao djeca vidjeli s momkom u kinu Centar neke 1976. pa nam to bilo veliko, poginula kojih 100 metara odatle jednog Dana mladosti, što mi je eto veèeras trebalo kino, a nema ga...
Samo je tiho svirao ulièni muzièar "Besame Mucho" na violini i to dobro, a ja nisam imao snage da naðem nešto u novèaniku i preðem ulicu ne bih li ga nagradio. Da mi ne vidi suze.
|
07-01-2009 at 22:46 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|