Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1572 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Putovah nakon nekoliko decenija
nedavno Hercegovinom i Bosnom.
Stolac, Radimlja, Popovo polje
Trebinje, Vjetrenica,
Tjentište nakon nekoliko decenija.
Toliko ljepote, a opet toliko nesporazuma ljudskih.
Sjetih se nekadašnjih putovanja Ćirom od Čapljine
do Dubrovnika.
Omladinaca na Sutjesci 1983 i sebe
kako se, zapanjen vjetrom iz dubine zemlje, mrakom i rudarskim lampama
koje osvjetljavaju čudesne stubove što ih voda i kamen isklesaše,
čvrsto držim za ruke mame i tata te posve različite 1969.
Sjetih se Slanog i kornjače koju tada imadoh.
Sjetan, a želim vjerovati u bolje sutra.
Je li to normalno u ova nezgodna vremena?
Znam da je manje više, a opet, eto, napisah i više nego htjedoh.
|
03-06-2009 at 16:54 |
| Uključi u odgovor
|
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1572 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
"Računajte na nas"
S vremena na vrijeme pokušavam se othrvati letargiji i uzaludnom traćenju vremena koje mi je dato.
S vremena na vrijeme učini se da se nešto uradilo i postiglo.
Onda dođe 25. godišnjica mature
i čovjek se zabezekne - da li je zaista prošlo četvrt vijeka od prevođenja autobiografije Čarlija Čaplina,
proslave u Bristolu i odlaska u neke nove prostore...
Gledam sinoć drugarice i drugove, svi se dobro drže, barem oni koji su tu, još smo isti, a opet različiti... Ostali su rasuti od Kanade do Australije i nazad.
Različita su vremena, okolnosti su se promijenile nama zainat, pa kad u pola tri zasviraše Balaševićevu "Računajte na nas", meni se oči napuniše suzama, iako znam da se na nas još može računati, iako su sve iluzije odavno srušene, tuzlanska Gimnazija je te 1984. odgojila prave ljude koji se još vole zato što su ljudi i nije im bitno gdje je ko sada, kako se zove i na koji način piše...
|
29-06-2009 at 00:06 |
| Uključi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 36
Skriveni clanovi: 0
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: Ajs_Nigrutin, bugi, DŽANA, edim97, kinderlada, micko, mijo, mocca, potok, rile2, seudin, tajnik, Trusty, tuzlak100%
|
FORUM : Umjetnost : Tuzlanske |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata
|