Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1694 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
Putovah nakon nekoliko decenija
nedavno Hercegovinom i Bosnom.
Stolac, Radimlja, Popovo polje
Trebinje, Vjetrenica,
Tjentište nakon nekoliko decenija.
Toliko ljepote, a opet toliko nesporazuma ljudskih.
Sjetih se nekadašnjih putovanja Æirom od Èapljine
do Dubrovnika.
Omladinaca na Sutjesci 1983 i sebe
kako se, zapanjen vjetrom iz dubine zemlje, mrakom i rudarskim lampama
koje osvjetljavaju èudesne stubove što ih voda i kamen isklesaše,
èvrsto držim za ruke mame i tata te posve razlièite 1969.
Sjetih se Slanog i kornjaèe koju tada imadoh.
Sjetan, a želim vjerovati u bolje sutra.
Je li to normalno u ova nezgodna vremena?
Znam da je manje više, a opet, eto, napisah i više nego htjedoh.
|
03-06-2009 at 16:54 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Sufler Nivo: Forumski doajen Registriran(a): 11-11-2006 Lokacija: Tuzla Odgovori: 1694 IP: Maskiran
|
Re: Tuzlanske
"Raèunajte na nas"
S vremena na vrijeme pokušavam se othrvati letargiji i uzaludnom traæenju vremena koje mi je dato.
S vremena na vrijeme uèini se da se nešto uradilo i postiglo.
Onda doðe 25. godišnjica mature
i èovjek se zabezekne - da li je zaista prošlo èetvrt vijeka od prevoðenja autobiografije Èarlija Èaplina,
proslave u Bristolu i odlaska u neke nove prostore...
Gledam sinoæ drugarice i drugove, svi se dobro drže, barem oni koji su tu, još smo isti, a opet razlièiti... Ostali su rasuti od Kanade do Australije i nazad.
Razlièita su vremena, okolnosti su se promijenile nama zainat, pa kad u pola tri zasviraše Balaševiæevu "Raèunajte na nas", meni se oèi napuniše suzama, iako znam da se na nas još može raèunati, iako su sve iluzije odavno srušene, tuzlanska Gimnazija je te 1984. odgojila prave ljude koji se još vole zato što su ljudi i nije im bitno gdje je ko sada, kako se zove i na koji naèin piše...
|
29-06-2009 at 00:06 |
| Ukljuèi u odgovor
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 19
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: adnan-pixi, elio, elio, gusinje23, lejla_edib, loa, mafija, Muamer17, pixi, RPM, selmicaa
|
FORUM : Umjetnost : Tuzlanske |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|