Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Pokop žrtava rata u Brčkom "Dostojanstvo i ponos nam niko ne može ubiti"

Na brčanskom groblju Ivici danas je obavljen zajednički pokop sedam bošnjačkih civilnih žrtava rata, ekshumiranih iz masovne grobnice Gorice i bescarinske zone u Brčkom.Radi se o Midhatu Čengiću (1931), Mirsadu Karanoviću (1966), Enesu Plećiću (1955), Ahmetu Hadžiću zvanom Papa (1955), Midhatu Uzeiroviću (1947), svi ubijeni 1992. godine, i Fatimi Suljić (1916) koja je umrla prirodnom smrću 1992, a njeni posmrtni ostaci zajedno s prethodno nabrojanim osobama pronađeni su u masovnoj grobnici Gorice.

Na zajedničkom pokopu sahranjeni su i posmrtni ostaci Fehima Idrizovića (1941) koji je ekshumiran iz masovne grobnice na lokalitetu bescarinske zone u Brčkom.

Zajednički pokop predvodio je muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović, a pored više stotina građana, pokopu je nazočio član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i brčanski supervizor Raffi Gregorian."Mi ne mrzimo, mi ne znamo mrziti i nismo naučeni da mrzimo, kazao je sin ubijene žrtve. Ako uz to dodamo da nijedna osveta nije izvršena od kraja rata, onda možemo zaključiti da smo civilizovan svijet. Ljudi kojima je zlo učinjeno sposobni su da kažu da ne mrze i to je Evropa i evropska vrijednost", kazao je Silajdžić dodajući da se u Brčkom može naučiti šta je želja za suživotom i šta je tolerancija.

"Dostojanstvo i ponos niko ne može ubiti, to je poruka s ovog mjesta", istakao je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Haris Silajdžić.

(FENA/Sarajevo-x.com)


12-06-2010 at 23:27 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Fašizam live

SNP obilježio rođendan haškog optuženika Karadžića

U organizaciji nevladine organizacije Srpski narodni pokret (SNP) "Izbor je naš" danas je na ulicama Banje Luke obilježen rođendan bivšeg predsjednika Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića.Ova nevladina organizacija iz Banje Luke je, kao i ranijih godina, organizirala povorku od desetak automobila, a centralno mjesto imao je kamion na čijoj je ceradi bila zastava Srbije, profil Radovana Karadžića i čirilično ispisana čestitka "Vjerujemo da nisi kriv, srećan ti rođendan predsjedniče".Zatim su prodefilovali ulicama Banje Luke uz skandiranje Karadžiću, a sa ozvučenja su se čule nacionalističke pjesme koje veličaju Kosovo u Srbiji, te srpski narod.

Inače, Srpski narodni pokret "Izbor je naš" je nevladina organizacija poznata po tome što se zalaže za izdvajanje RS-a iz BiH, za koju kažu da je "nametnuta" država.

Osim podrške Karadžiću, izjašnjavali su se i protiv priključenja BiH NATO-savezu, prikupljali potpise za referendum o otcjepljenju RS-a iz BiH, ali ta inicijativa nikada nije razmatrana iako su je predali Narodnoj skupštini RS-a prije nekoliko godina.

(FENA)

19-06-2010 at 16:05 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Počeli radovi na masovnoj grobnici Zalazje kod Srebrenice

Po nalogu Suda Bosne i Hercegovine, 28. juna su, na nekadašnjoj deponiji smeća u neposrednoj blizini sela Zalazje, započeti pripremni radovi na masovnoj grobnici.

Ovo je 13. grobnica otkrivena u okolini Srebrenice i pretpostavlja se da će, prema dimenzijama, ovdje biti pronađeno najviše posmrtnih ostataka srebreničkih Bošnjaka, ubijenih jula 1995. godine.

Članovi ekspertnog tima Tuzlanskog kantona, Icmpa, Instituta za nestale i Suda Bosne i Hercegovine, 28. juna počeli su pripremne radove na deponiji smeća pored samog regionalnog puta Srebrenica-Sase, u dužini od 80 metara. Ovo je sekundarna, a možda i tercijalna grobnica, izjavila je Alma Džaferović, tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

"Nakon što su Bošnjaci iz Srebrenice pogubljeni u Zemljoradničkoj zadruzi Kravica, sahranjeni su u grobnicu Glogova kod Bratunca. Iz te grobnice, prema nepotvrđenim podacima, posmrtni ostaci su prevezeni u Zeleni Jadar, a odatle ovdje na lokalitet Zalazja", rekla je Alma Džaferović.

Lokaciju ove masovne grobnice potvrdila je Komisija za Srebrenicu Vlade Republike Srpske. Već na samoj površini primijećeni su skeletni ostaci, kaže Sadik Selimović, član Instituta za nestale Bosne i Hercegovine:

"Ovo je 13. masovna grobnica u okolini Srebrenice, od kojih je dvije radio Haški tribunal, a ostale Institut za nestale BiH. Teren na kojem ćemo raditi dimenzija je 80x20 metara i očekujemo da ćemo pronaći veliki broj posmrtnih ostataka", rekao je Selimović.

S obzirom na dimenzije, predviđa se da će radovi na ekshumaciji iz ove masovne grobnice potrajati više od mjesec dana.

Lokalitet Zalazje posjetit će danas federalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić.

(FENA)

02-07-2010 at 10:18 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Zaklopača: Ukopana Fatima Berbić žrtva ratnog zločina RazmjenaU subotu 03.07.2010.godine u popodnevnim satima (14.00h) u "Memorijalnom Mezarju Zaklopaca" u Zaklopaci uz prisustvu 300-tinjak clanova porodice, uze i sire famelije koja je dosla iz cijelog svijeta, prijatelja i komsija obavljena je dzenaza Berbic (Osman) Fatimi rodjenoj 1922.godine.

Fatima je jos jedna u nizu zrtava stravicnog zlocina koji je se desio 16. maja 1992.godine u mjestu Zaklopaca kod Vlasenice, kojeg su pocinili srpska vojska i policija.Tabut sa posmrtnim ostacima ove osamdesetogodisnjakinje u mezar pored mezara njenog muza Mustafe su spustili njena dva sina koji su zbog dzenaze dosli iz Amerike gdje trenutno zive. Fatima je najstarija zrtva genocida koji je se desio u Zaklopaci. Najmladja zrtva Hodzic Naida imala je svega 4 godine.

Osman Berbic (sin): Tesko mi je u ovom trenutku, osjecaji naviru, mjesaju se. Morao sam cekati 18 godina da se potvrdi identitet moje majke i da joj klanjam dzenazu ali sad imam gdje doci prouciti joj fatihu i njenim unucadima i praunucadima pokazati gdje se nalazi njen mezar i njene kosti.Fatimini sinovi su samo pukom srecom uspjeli preziviti ovaj stravican zlocin u Zaklopaci, ali na zalost njen muz Mustafa nije, koji je zajedno sa njom ubijen na kucnom pragu. Muz Mustafa je identifikovan i ukopan 21.06.2008.godine zajedno sa jos 54 identifikovana mjestanina ovog malog pitomog prijeratnog sela.

Na "Memorijalnom Mezarju Zaklopaca" trenutno je ukopano 56 zrtava zvijerski ubijenih mjestana a za njih 10 jos se traga i ocekuje se njihova identifikacija.Na njenu identifikaciju cekalo je se punih 18 godina, ko je za to kriv? Timovi za identifikaciju Ili pravosudje koje jako sporo i ne efikasno u realizaciji svojih poslovnih zadataka. U prilog ovoj cinjenici ide i to da jos niko nije odgovarao za ovaj genocid koji je se desio u Zaklopaci iako se znaju nalogodavici i pocinioci, mada su prezivjeli vise puta davali izjave i svjedocenja.

(Tuzlarije.net)

04-07-2010 at 21:47 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Narodna skupština RS-a Odbijen zahtjev da se usvoji rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici

Poslanici Narodne skupštine RS-a većinom glasova odbili su zahtjev Kluba poslanika Stranke za BiH da se u dnevni red današnjeg skupštinskog zasjedanja uvrsti i rezolucija o osudi zločina genocida nad Bošnjacima Zaštićene zone UN-a Srebrenica 1995.godine.

Zahtjev Stranke za BiH podržalo je samo sedam poslanika, 65 je bilo protiv i tri su bila suzdržana.

Klub poslanika ove stranke smatrao je da postoji potreba i obaveza da se u Narodnoj skupštini RS-a usvoji ova rezolucija prvenstveno zbog uvažavanja Univerzalne deklaracije UN-a o ljudskim pravima, presuda Međunarodnog suda pravde UN-a, Rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, Deklaracije Narodne skupštine Srbije o osudi zločina u Srebrenici i tražeći uspostavu trajnog mira i suživota u BiH.

U predloženoj rezoluciji bilo je navedeno da se „Narodna skupština RS sjeća i odaje počast žrtama genocida Zaštićene zone UN-a Srebrenica jula 1995. godine i izražava svoje saučešće i solidarnost s porodicama žrtava, od kojih mnoge žive bez konačne potvrde o sudbini njihovih očeva, sinova, muževa ili braće, te priznaje da ovaj nastavak bola pogoršan propustom de se privedu pravdi odgovorni za ove zločine“.

Između ostalog, u rezoluciji, koja neće biti razmatrana, bilo je navadeno i da se predsjednik RS-a, premijer, Vlada i ostale institucije RS-a pozivaju da prikladno odaju počast žrtvama u Srebrenici na komemoraciji 11. jula, te da privedu pravdi ostale osumnjičene za zločine u Srebrenici.

Nakon višesatne rasprave nije prihvaćen nijedan prijedlog SDS-a, SRS-a i Stranke za BiH za proširenje dnevnog reda.

Nakon negovog usvajanja data je pauza do 17 sati.

(FENA)

06-07-2010 at 15:27 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

[quote="hadziveg"]Sinoć se pijani Branko Kokić iz Zvornika zvani "Robija" popeo se na minaret Riječanske džamije u centru Zvornika, te na šerefetu istakao srpsku trobojku.

Uskoro se ispred ovog vjerskog objekta, koji još nije zvanično završen, okupila masa građana koji su “navijali” za Kokića, dok je manja grupa osuđivala njegovo ponašanje.

Policija koja je došla na lice mjesta tek je poslije sat vremena ušla u džamiju, uz obrazloženje da ne znaju je li Kokić naoružan. Poslije konačnog ulaska u džamiju, savladali su Kokića i potom ga odveli u policijsku stanicu.

Zvornički imam Mustafa Muharemović kazao je za naš list da je jako ružno sve to što se sinoć desilo, te da mu je najteže pao odnos građana Zvornika koji su navijali za Kokića. Policija isttražuje kako je Kokić uopće ušao u džamiji.------------------------------------------------------------------------------
Kako ovo definisati?Zamislite da je neko sa zastavom IZ se popeo na toranj crkve?Kakve bi reakcije bile?08-07-2010 at 10:56 | Uključi u odgovor
primus inter pares
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 31-01-2008
Odgovori: 20460
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Ja bolesnika,cccc...
Al ako ovo ne osudi njegova sredina,đabe se nerviramo,tako je kako je suti i trpi...

p.s imam osjecaj da se pred izbore na sve nacine pokusava maksimalno zakuhat i to smisljeno,al opet popet se na minaret maksuz u po noci,ccccc...

08-07-2010 at 11:07 | Uključi u odgovor
Cope
Nivo: Forumski doajen
Always first on the scene

Registriran(a): 14-04-2006
Lokacija: U krilu ljubavi
Odgovori: 2718
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Danas idem iz Sarajeva i na jednom dijelu Karaule radio nemože da uspostavi niti jednu frekvenciju osim BN-a koji jako nerado slušam....elem kaže voditeljka sledeće: Danas u bla bla sati na BN televiziji premijerno će biti prikazan film o stradanju srpskih civila, žena i dece na području Srebrenice, Žepe i Bratunca... Ovo je film koji razbija crno belu sliku o dešavanjima u Srebrenici i podrinju za vreme građanskog rata u BiH.

Eh ovo kad sam čuo zaista mislim i gotovo sam siguran da će ovde rata biti opet i to vrlo brzo. Do te mjere filovati nekoga lažima i pokušavati izjednačiti ovoliki zločin zaista je van svake pameti.

11-07-2010 at 00:24 | Uključi u odgovor
hurija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-03-2004
Lokacija: tuzla
Odgovori: 15602
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Odlikovanje Karadžića i obrvaša Krajšnika, otkrivanje biste zločinca odgovornog za genocid u Srebrenici...na današnji dan...
Šta reći osim da Srebrenica MORA da se pamti

11-07-2010 at 08:54 | Uključi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Srebrenica 11.07.2010

16-07-2010 at 00:08 | Uključi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 14
Skriveni clanovi: 0
Aktivni članovi: 0
Sretan rođendan: Behar1, djurdja1963, huska74, lav76, Mr Lion, Rufous, Soljanin
FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi) New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright © 2001 STRING