Info: Ako imate neke nejasnoe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Poiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Srebrenica 11.07.2010

16-07-2010 at 00:08 | Ukljui u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

16-07-2010 at 00:09 | Ukljui u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

E-novine:

Vlada umske pomae stripera
Zlatno srce vladike Kaavende
Pie: Boris Deulovi


Multimedijalna pomo talentovanom detetu: Vaske i Deki, bliski


Otkrilo se tako na kraju da vladike i mitropoliti imaju srce, samo ga onako skromni - to bi rekao Gogolj - do penzije nisu pokazivali. I ne samo da imaju srce, ve i da su im na srcu Srbija i Republika Srpska, cijeli srpski narod da im lei na srcu i svakog prvog u mjesecu uplauje tamo po 2.300 marakaDok su svi u dnevnom boravku gledali Svjetsko nogometno prvenstvo, Vlada Republike Srpske u kuhinji je tiho, iza lea, da nitko ne vidi i ne uje, donijela odluku da se mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, te vladiki zvorniko-tuzlanskom Vasiliju i banjalukom Jefremu, od 1. jula isplauju mjesene penzije od 2.300 konvertibilnih maraka.

Sekretarijat za vjere Republike Srpske objasnio je kako je to "izraz dobre volje i politike zrelosti premijera Milorada Dodika, na inicijativu Meureligijskog vijea BiH", a to to niste uli kad je vladika Republike Srpske izrazio svoju dobru volju i politiku zrelost, to je, jasno, zbog vuvuzela.

Sve u svemu, tri e popa svakog mjeseca dobijati ukupno gotovo 7.000 maraka, dakle, devet prosjenih plaa, 22 prosjene penzije, ili ak 173 socijalne naknade. U toj matematici, po kojoj jedan penzionirani vladika vrijedi kao tri radno sposobna graanina, sedam obinih neosvetanih penzionera, ili ak 57 bijednika bez igdje ikoga i ikad iega, krije se naime & valjda odgovor na kljuno pitanje. A kljuno pitanje nije niti pitanje neije dobre volje i politike zrelosti, niti pitanje vae loe volje i politike nezrelosti, ve je kljuno pitanje: to e penzioniranom vladiki 2.300 konvertibilnih maraka?

Zaista - sad bez zajebancije - to e nekom vladiki ili mitropolitu 2.300 konvertibilnih maraka?

Kad se zna da penzionirano sveteno lice ima osiguran a) krov nad glavom, b) tri obroka dnevno, c) besplatan prijevoz, i d) zdravstveno osiguranje, te da su njegove potrebe iskljuivo duhovne naravi, dakle e) dijalog s Bogom, odnosno f) molitva i g) kontemplacija, pa kad se odbiju trokovi od prihoda, ispada da e trojici penzioniranih visokih oficira SPC-a svakog mjeseca ostajati, samo malo da izraunam, hm, dakle, tono po - 2.300 maraka vika.

Ima u Bosni i Hercegovini barem 20.000 ljudi, onih to se hrane u pukim kuhinjama i to bi se odmah odrekli tih dva soma maraka, samo kad bi imali ono to i bez tog novca imaju penzionirane vladike: krov nad glavom, tri obroka, prijevoz i zdravstveno osiguranje. Ima ih bogami i u Republici Srpskoj Pravoslavnoj cr..., pardon Republici Srpskoj, 5.500 ih ima to ive od 40 maraka socijalne pomoi i rade isto to i vladike i mitropoliti u penziji, ali potpuno besplatno. Ne rade, dakle, nita i mole Boga. Tonije, ne rade nita i mole Boga da rade ita.

Mole i vladika Vasilije, i kolega mu Jefrem i mitropolit Nikolaj, ne kaem, jednako ustrajno mole visoka svetena lica da im stado nae nekakav posao, a sad znamo i zato: da mogu iz svoga depa svakog prvog izdvojiti i sakupiti 6.900 maraka za svoje vladike i njihove penzije.
Rairena je, naime, i opeprihvaena zabluda - nai ete je i u ovom tekstu - da penzioniranim vladikama pare ne trebaju. Evo, recimo, samo kolovanje na privatnom fakultetu u Rimu za glasovitog srpskog umjetnika Dejana Nestorovia - neupueni bi ignoranti rekli turbofolk stripera - kota 50.000 eura, dakle, 100.000 maraka. Kakve to veze ima, pitat ete vi, neupueni ignoranti. E, pa kolovanje talentiranog plesaa na tangi, dragi neupueni ignoranti, plaa vladika Vasilije Kaavenda iz svog depa. Plus odijela i parfeme za svoga tienika.

- Vladika mi je rekao: "Dejane, ja nisam Rockefeller, a to to sam ti obezbedio novac za tvoj projekat je od srca" - priao je nedavno oduevljeni Dejan, otkrivajui tako odakle vladiki Vasiliju novac: od srca.

Uistinu, golemo je srce Vasilija Kaavende. Nema veeg srca od Banjaluke do Ninjeg Novgoroda. Nije vladika zvorniko-tuzlanski Rockefeller, on je, sad i to znamo, od srca obezbijedio i novac za svoj projekt raskonog vladianskog dvora u Bijeljini, "srpskog Versaja". Pao je vladiki tako kamen sa srca, kamen-temeljac arhitektonskog udovita koje izgleda otprilike kao rezidencija ruskog kralja zemnog plina koju je dizajnirao Giorgio Armani nakon tri uzastopna modana udara, opremivi je zalihama iz skladita stilskog namjetaja "orevi", te na aukcijama imovine bankrotiranog bahreinskog eika Abdulaha al Khalife i odbjeglog crnogorskog narko-bosa Darka aria. I jo je nakon svega ostalo na vladiinom srcu 50.000 eura za kolovanje talentiranog stripera Dejana Nestorovia. A, onda je veliko srce vladike Vasilija jednostavno presuilo.

Kad je tako ove zime u Beogradu, veer prije sahrane patrijarha Pavla, posjetio butik "Huga Bossa" u Zmaj Jovinoj, vladika irokoga srca doivio je veliku neugodnost.

- Vae preosvetenstvo, ao mi je - sva se zacrvenila sirota prodavaica. - Ovde mi javlja da je vae srce odbijeno.
- Kako odbijeno - zabrundao je asni vladika.
- Tako, lepo. Evo, pogledajte: "Transakcija neuspena, na vaem srcu nema dovoljno raspoloivih sredstava."
- Ne razumem, koliko jue prihvatili su mi srce u Rimu, 50.000 evra!
- Mnogo mi je ao, ali odbijeno je.

Ista stvar ponovila se i kod "Paul&Sharka", "Tommyja Hilfigera", "Calvina Kleina", "Armanija" i "Versacea": svugdje su se prodavaice s vidnom nelagodom na licu izvinjavale i vraale posramljenom vladiki srce. A na alteru Reiffeisen banke na Bulevaru umalo mu ga uzeli! Krenula gospoa lisijeg lica karama "Gospodine, vae srce je poniteno", tako je rekla - da mu izree srce i da nije bilo mladog nabildanog umetnika Dejana, ostao bi vladika bez srca. Malo to mu je prazno.

- Prazno?!
- Prazno, nita, nula - nemono e prodavaica u parfimeriji u "Delta Cityju" - Imate li neko drugo srce? Ameriken? Dajners?
- Nemam, ta e mi? Ovo je, bre, zlatno srce, ima neogranieni limit!

Zlatno srce vladike zvorniko-tuzlanskog Vasilija, naalost, ipak nije imalo neogranieni limit. "Bossovo" odijelo za mladog gologuzog umjetnika ostalo je na vjealici, Dolce&Gabbana parfem u izlogu, a vladika Vasilije nije imao vie ni za taksi. Veliko mu srce prazno kao budet zemlje Srbije, da ga okrene kao arapu i istrese na Zmaj Jovinu, ne bi iz njega ispalo deset dinara.Ima se, moe se: Skromni dvor vladike Vasilija, enterijer
Photo: pescanik.netI im se vratio u Bosnu, ve na sljedeoj sjednici Skuptine Meureligijskog vijea Bosne i Hercegovine vladika Vasilije predloio je da Vijee preporui Vladi Republike Srpske da se penzioniranim glavarima izbroji nekakav sitni za mjesene trokove, da se ne sramote po "Versaceovim" i "Armanijevim" duanima. Vijee predloilo, Vlada prihvatila i vladika najzad kupio "Bossovo" odijelo.

- Joj, sveti oe, niste trebali - sav se raspekmezio mladi striper.
- Dejane, ja nisam Rockefeller, a to to sam ti obezbedio novac za odelo je od srca.

Zato vladika kupuje skupa odijela mladiu kojemu nije posao da odijela nosi, nego da ih sa sebe skida, sloeno je teoloko pitanje koje vi, neupueni ignoranti, ionako ne biste razumjeli. Zato je vladika tu da umjesto vas misli, moli i kontemplira, a na vama je samo da njemu i kolegama mu svakog prvog izbrojite po 2.300 maraka.

Otkrilo se tako na kraju da vladike i mitropoliti imaju srce, samo ga onako skromni - to bi rekao Gogolj - do penzije nisu pokazivali. I ne samo da imaju srce, ve i da su im na srcu Srbija i Republika Srpska, cijeli srpski narod da im lei na srcu i svakog prvog u mjesecu uplauje tamo po 2.300 maraka.

Neupuene ignorante treba ipak upozoriti da ne dolaze sad pred vladianske dvore traiti novac za kolovanje u Rimu, "Bossova" odijela, Dolce&Gabbana parfeme, "Mlijekoproduktov" jogurt, kruh, riu, kolske udbenike i ostale neophodne ivotne potreptine: niti je vladiansko zlatno penzionersko srce neogranienog limita, niti je svaki bosonogi goljo bez prebijene pare u depu striper svjetskog glasa.

26-07-2010 at 10:17 | Ukljui u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Komemorativni centar Tuzla

Identifikovana majka i njena 5-godinja kerka

U Komemorativnom centru u Tuzli danas je, pod rukovodstvom vjetaka sudske medicine Vede Tuce, izvrena identifikacija dviju osoba stradalih na podruju Bratunca u proteklom ratu u BiH, a radi se o majci i kerki enderovi, potvrdila je Feni glasnogovornica Instituta za nestale BiH Lejla engi.

Majka je Mirsada (Salke) enderovi, roena 2. januara 1961. godine u mjestu Maei, opina Vlasenica, nastanjena u Konjeviima u Bratuncu, stradala 11. marta 1993. u mjestu Hrnii (Bratunac), a ekshumirana 20. maja 2004. godine u mjestu Hrni - opina Bratunac.

Kerka je petogodinja djevojica Mehida (Mevludina) enderovi, roena 23. maja 1988. u Konjeviima, stradala 11. marta 1993. u Hrniima, a ekshumirana 20. maja 2004. u Hrniima (Bratunac).

"Identitet rtava utvren je klasinom metodom jer se to nije uspjelo uraditi DNK analizom," kazala je engi.

(FENA)

03-08-2010 at 12:35 | Ukljui u odgovor
bosnjobosnjo
Nivo: Forumas sa iskustvom
100% bosanac
Registriran(a): 30-06-2008
Lokacija: najdraza
Odgovori: 245
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Jerusalimska patrijarija demantovala Milorada Dodika DODIK LAZE
Thursday, 02 September 2010 12:58

Glasnogovornik Ortodoksne crkve u Jerusalemu u ime patrijarha Teofila III demantirao je i negirao tanost navoda Milorada Dodika izneenih na konferenciji za tampu u Banja Luci nakon posjete Izraelu.

Zvanini glasnogovornik Jerusalemske patrijarije Issa Elias Issa Musleh u pismu Ambasadi Palstine u Sarajevu istie da se patrijarh zaudio i osudio izjave Milorada Dodika njihovu formu i sadrinu kao i temu, posebno zato to njegova eminencija predvodi Ortodoksnu crkvu, majku svih crkava, i vodi rauna o svom pozvanju, svojim sljedbenicima i svom stadu."

Nadalje, u pismu se Dodikovo pripisivanje izjava jerusalemskom patrijarhu kvalificira kao sramotno i neosnovano", i moli palestinski ambasador da u ime Ortodoksne crkve u Jerusalemu, i u ime njegove eminencije" objasni ovo pitanje nadlenim u Bosni i Hercegovini, izraavajui nadu da se sline stvari nee ponavljati.

Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Banja Luci 18. 08. 2010. godine izjavio je da mu je tokom posjete Izraelu patrijarh jerusalemski Teofil III prenio kako se nekoliko puta sastao s reisu-l-ulemom Mustafom Ceriem koji mu je objasnio da je BiH zemlja Bonjaka i da oni koji to ne prihvataju mogu otii iz ove zemlje, saopila je Sluba za odnose s javnou Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

03-09-2010 at 22:57 | Ukljui u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Identifikacija u Tuzli

Meu rtvama jednogodinja beba i starac od 74 godine

U Komemorativnom Centru u Tuzli danas je izvrena identifikacija pet osoba nestalih na podruju Srebrenice, Bratunca, Milia i Bijeljine.

Identifikovani su:

1. Mehmed (Mustafa) Omerovi, roen 1936. u mjestu Osat, opina Srebrenica, ekshumiran 26.8.2004. u Srebrenici.

2. Galib (Numo) Hajdarevi, roen 1949. godine u mjestu Moevii, opina Srebrenica, ekshumiran 2008. iz masovne grobnice u mjestu Reii, opina Bratunac.

3. Hajrudin (Mujo) Ahmetovi, roen 1968. u mjestu Skugrii, opina Milii, ekshumiran 2001, opina Milii.

4. Zlatan (emso) Rami, roen 1970. u u mjestu Beirovii, opina Srebrenica, ekshumiran 2005. u mjestu Janja, opina Bijeljina.

5. Sejdalija (Azem) Avdi, roen 11.8.1993. godine u Srebrenici, nestao 29.9.1994. u mjestu Slapovii, opina Srebrenica, ekshumiran 28.9.2004. u Srebrenici.

Identifikaciji su prisustvovale porodice rtava i predstavnik Instituta za nestale osobe BiH.

"Identifikacijom je rukovodio vjetak sudske medicine dr. Vedo Tuco koji je izvrio sudskomedicinsku obradu tijela u smislu utvrivanja uzroka smrti i uzimanja kotanih uzoraka za DNK analizu da bi se utvrdio identitet rtava", kazala je Feni glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla engi dodajui da je identitet svih rtava utvren na osnovu DNK analize.

Istakla je kako je, po rijeima dr. Tuce, kod etiri sluaja utvreno da je uzrok smrti strijelna ozljeda u predjelu glave.

"Danas je identificirano i dijete od godinu dana i po rijeima dr. Tuce kod djeteta je utvrena strijelna ozljeda u predjelu glave", kazala je engi.

(FENA)

07-09-2010 at 15:12 | Ukljui u odgovor
bosnjobosnjo
Nivo: Forumas sa iskustvom
100% bosanac
Registriran(a): 30-06-2008
Lokacija: najdraza
Odgovori: 245
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

etniki udarci po bonjakoj heroini nani Fati Orlovi, i krv na njenim nevinim rukama, ivotna su potvrda kontinuiteta genocidne politike Republike Srpske.

11-09-2010 at 23:07 | Ukljui u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Poelo punjenje jezera Peruac

Prije dva mjeseca nivo jezera Peruac sputen je za 17 metara da bi bio izvren remont postrojenja Hidroelektrane Bajina Bata.

Istovremeno, lanovi Instituta za nestale Bosne i Hercegovine poeli su istraivanje priobalja i otkrili 335 posmrtnih ostataka Bonjaka, ubijenih u proteklom ratu.

Danas je poelo punjenje jezera Peruac, to e znaiti da e u narednih deset dana posao na ekshumacijama biti i okonan. lanovi Instituta za nestale Bosne i Hercegovine i Ekspertnog tima Tuzlanskog kantona, ispitivali su teren dug 30-ak kilometara - od Viegrada do Klotijevca, u opini Srebrenica.

Sadik Selimovi, lan Instituta za nestale Bosne i Hercegovine, kae da je veliki broj posmrtnih ostataka pronaen na vie lokacija, kao i na desnoj obali Drine.

Zbog ogranienog vremena na remontu hidroelektrane, Institut za traenje nestalih, imao je pomo od radnika Komunalnog preduzea iz Sarajeva i velikog broja volontera iz Srebrenice i drugih gradova. Udruenja iz Srebrenice zahtijevala su da se punjenje jezera odgodi da bi se pronaao to vei broj posmrtnih ostataka. Njihov zahtijev je i uvaen, kae izmeu ostalog Veljko Odalovi, predsjednik Komisije za nestale Republike Srbije.

Na cilj je da se pronae to vie posmrtnih ostataka. Prolongirano je punjenje jezera u dogovoru s rukovodstvom Hidroelektrane, ali, ni oni ne mogu vie ekati da ne bismo zapali u energetski kolaps. U narednih desetak dana emo jo zajedno raditi, kako bismo otkrili jo rtava i porodice saznale kakvu-takvu informaciju o svojim nestalim.

Sadik Selimovi istie korektnu saradnju s Komisijom za nestale Republike Srbije, uz iju pomo je pretraena desna obala Drine u duini od 20 kilometara i gdje je pronaeno 11 posmrtnih ostataka.
Poslije zavrenog remonta, poelo se s punjenjem jezera Peruac i ve danas, nivo je povean za dva metra. U narednih desetak dana bit e dostignut raniji nivo jezera i tada e se zavriti posao na ekshumaciji. Selimovi naglaava da e jezero Peruac sakriti tajnu o jo velikom broju rtava koje nisu mogle biti otkrivene zbog dosta nepristupanog terena na pojedinim lokacijama, kao i na dnu jezera koje nije bilo dostupno traiteljima.

(FENA)

16-09-2010 at 16:11 | Ukljui u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Milorad Dodik u Srebrenici "I nije bio genocid ovdje"

"I nije bio genocid ovdje, i neemo prihvatiti da je bio genocid, jer nije genocid, vie je Bonjaka tih mjeseci izalo iz Srebrenice putem Tuzle i Sarajeva, nego to ih je ovdje poginulo, to onda nije genocid".

Rijei su ovo Milorada Dodika, kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsjednika Republike Srpske koje je izrekao jo prije deset dana na predizbornoj tribini u Srebrenici.

Indikativno je da je Dodik samo u ovoj jednoj reenici ak etiri puta upotrijebio rije genocid i to u odrinom obliku, uvjeravajui oito najvie sebe, a onda i sve prisutne u neto to se prema premijeru RS nije dogodilo u Srebrenici 1995. godine.Podsjeamo, 26. februara 2010. godine u presudi Meunarodnog suda pravde (MSP) potvreno je da su snage bosanskih Srba u Srebrenici u julu 1995. godine poinile genocid koji je Srbija najprije propustila da sprijei, a zatim i da kazni i izrui Tribunalu njegove poinioce, na elu sa Ratkom Mladiem.24sata.info

Premijer RS je oito zaboravio na presudu MSP-a koji se ak 14 godina bavio problematikom tube BiH protiv SR Jugoslavije za genocid, te se imajui u vidu toliki vremenski period, presuda MSP-a kao najvee svjetske sudske instance ne moe tek tako smatrati nevanom, kako to to radi Milorad Dodik.

(24sata.info)

20-09-2010 at 06:46 | Ukljui u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

U VLASENICI 25. SEPTEMBRA MEMORIJAL "OBILJEAVANJE 18. GODINJICE STRADANJA BONJAKA U LOGORU SUICA

U Vlasenici e 25. septembra biti odran memorijal "Obiljeavanje 18. godinjice stradanja Bonjaka u logoru Suica".Organizatori su Medlis Islamske zajednice u Vlasenici i Udruenje Porodice rtava rata Vlasenica 1992.-95.

Cilj memorijala je odavanje poasti rtvama i podsjeanje na zloine koje su poinile Vojska i Policija Republike Srpske nad Bonjacima Vlasenice i animiranje svih meritornih organa da svi odgovorni za poinjeni zloin budu bre privedeni i procesuirani radi zadovoljavanja pravde kao preduvjeta za izgradnju povjerenja i toleranicije meu narodima u BiH.

Oekuje se uee najviih zvaninika iz politikog i vjerskog ivota u BiH, diplomatskih i konzularnih predstavnika, predstavnika lokalne zajednice, preivjelih zatoenika logora Suica, lanova porodica ubijenih i nestalih rtava, predstavnika udruenja i organizacija koje okupljaju i pruaju pomo porodicama rtava iz cijele BiH te humanitarnih i drugih organizacija.

U Maru povratka - putem spasa oekuje se uee vie stotina osoba iz BiH i inozemstva, saopeno je iz Udruenja "Porodice rtava rata Vlasenica 1992.-1995".

Organizaciju memorijala podrali su Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, Organizacija porodica ehida i poginulih boraca - Vlasenica, Organizacija demobiliziranih boraca - Vlasenica, HD Merhammet Regionalni odbor u Tuzli, Merhamet Vlasenica i BZKPreporod Vlasenica.

23-09-2010 at 16:03 | Ukljui u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 10
Skriveni clanovi: 0
Aktivni lanovi: 0
Sretan roendan: Che.Guevara, desertrose, ekonomstica, fazanfazan, kalesija taxi 15-25, nike007, nobody, onakva, PADOBRANACC, Parad0x, Posmatrac 5
FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi) New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?
Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice