Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.


FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)
Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... Last Page >>
New Topic Post Reply
Pošiljalac Poruka
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Srebrenica 11.07.2010





16-07-2010 at 00:08 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

16-07-2010 at 00:09 | Ukljuèi u odgovor
Abulafija
Nivo: Moderator podforuma

Registriran(a): 02-07-2004
Odgovori: 28828
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

E-novine:

Vlada Šumske pomaže stripera
Zlatno srce vladike Kaèavende
Piše: Boris Dežuloviæ


Multimedijalna pomoæ talentovanom detetu: Vaske i Deki, bliski


Otkrilo se tako na kraju da vladike i mitropoliti imaju srce, samo ga onako skromni - što bi rekao Gogolj - do penzije nisu pokazivali. I ne samo da imaju srce, veæ i da su im na srcu Srbija i Republika Srpska, cijeli srpski narod da im leži na srcu i svakog prvog u mjesecu uplaæuje tamo po 2.300 maraka



Dok su svi u dnevnom boravku gledali Svjetsko nogometno prvenstvo, Vlada Republike Srpske u kuhinji je tiho, iza leða, da nitko ne vidi i ne èuje, donijela odluku da se mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, te vladiki zvornièko-tuzlanskom Vasiliju i banjaluèkom Jefremu, od 1. jula isplaæuju mjeseène penzije od 2.300 konvertibilnih maraka.

Sekretarijat za vjere Republike Srpske objasnio je kako je to "izraz dobre volje i politièke zrelosti premijera Milorada Dodika, na inicijativu Meðureligijskog vijeæa BiH", a to što niste èuli kad je vladika Republike Srpske izrazio svoju dobru volju i politièku zrelost, to je, jasno, zbog vuvuzela.

Sve u svemu, tri æe popa svakog mjeseca dobijati ukupno gotovo 7.000 maraka, dakle, devet prosjeènih plaæa, 22 prosjeène penzije, ili èak 173 socijalne naknade. U toj matematici, po kojoj jedan penzionirani vladika vrijedi kao tri radno sposobna graðanina, sedam obiènih neosveštanih penzionera, ili èak 57 bijednika bez igdje ikoga i ikad ièega, krije se naime & valjda odgovor na kljuèno pitanje. A kljuèno pitanje nije niti pitanje neèije dobre volje i politièke zrelosti, niti pitanje vaše loše volje i politièke nezrelosti, veæ je kljuèno pitanje: Što æe penzioniranom vladiki 2.300 konvertibilnih maraka?

Zaista - sad bez zajebancije - što æe nekom vladiki ili mitropolitu 2.300 konvertibilnih maraka?

Kad se zna da penzionirano svešteno lice ima osiguran a) krov nad glavom, b) tri obroka dnevno, c) besplatan prijevoz, i d) zdravstveno osiguranje, te da su njegove potrebe iskljuèivo duhovne naravi, dakle e) dijalog s Bogom, odnosno f) molitva i g) kontemplacija, pa kad se odbiju troškovi od prihoda, ispada da æe trojici penzioniranih visokih oficira SPC-a svakog mjeseca ostajati, samo malo da izraèunam, hm, dakle, toèno po - 2.300 maraka viška.

Ima u Bosni i Hercegovini barem 20.000 ljudi, onih što se hrane u puèkim kuhinjama i što bi se odmah odrekli tih dva soma maraka, samo kad bi imali ono što i bez tog novca imaju penzionirane vladike: krov nad glavom, tri obroka, prijevoz i zdravstveno osiguranje. Ima ih bogami i u Republici Srpskoj Pravoslavnoj cr..., pardon Republici Srpskoj, 5.500 ih ima što žive od 40 maraka socijalne pomoæi i rade isto što i vladike i mitropoliti u penziji, ali potpuno besplatno. Ne rade, dakle, ništa i mole Boga. Toènije, ne rade ništa i mole Boga da rade išta.

Mole i vladika Vasilije, i kolega mu Jefrem i mitropolit Nikolaj, ne kažem, jednako ustrajno mole visoka sveštena lica da im stado naðe nekakav posao, a sad znamo i zašto: da mogu iz svoga džepa svakog prvog izdvojiti i sakupiti 6.900 maraka za svoje vladike i njihove penzije.
Raširena je, naime, i opæeprihvaæena zabluda - naæi æete je i u ovom tekstu - da penzioniranim vladikama pare ne trebaju. Evo, recimo, samo školovanje na privatnom fakultetu u Rimu za glasovitog srpskog umjetnika Dejana Nestoroviæa - neupuæeni bi ignoranti rekli turbofolk stripera - košta 50.000 eura, dakle, 100.000 maraka. Kakve to veze ima, pitat æete vi, neupuæeni ignoranti. E, pa školovanje talentiranog plesaèa na štangi, dragi neupuæeni ignoranti, plaæa vladika Vasilije Kaèavenda iz svog džepa. Plus odijela i parfeme za svoga štiæenika.

- Vladika mi je rekao: "Dejane, ja nisam Rockefeller, a to što sam ti obezbedio novac za tvoj projekat je od srca" - prièao je nedavno oduševljeni Dejan, otkrivajuæi tako odakle vladiki Vasiliju novac: od srca.

Uistinu, golemo je srce Vasilija Kaèavende. Nema veæeg srca od Banjaluke do Nižnjeg Novgoroda. Nije vladika zvornièko-tuzlanski Rockefeller, on je, sad i to znamo, od srca obezbijedio i novac za svoj projekt raskošnog vladièanskog dvora u Bijeljini, "srpskog Versaja". Pao je vladiki tako kamen sa srca, kamen-temeljac arhitektonskog èudovišta koje izgleda otprilike kao rezidencija ruskog kralja zemnog plina koju je dizajnirao Giorgio Armani nakon tri uzastopna moždana udara, opremivši je zalihama iz skladišta stilskog namještaja "Ðorðeviæ", te na aukcijama imovine bankrotiranog bahreinskog šeika Abdulaha al Khalife i odbjeglog crnogorskog narko-bosa Darka Šariæa. I još je nakon svega ostalo na vladièinom srcu 50.000 eura za školovanje talentiranog stripera Dejana Nestoroviæa. A, onda je veliko srce vladike Vasilija jednostavno presušilo.

Kad je tako ove zime u Beogradu, veèer prije sahrane patrijarha Pavla, posjetio butik "Huga Bossa" u Zmaj Jovinoj, vladika širokoga srca doživio je veliku neugodnost.

- Vaše preosveštenstvo, žao mi je - sva se zacrvenila sirota prodavaèica. - Ovde mi javlja da je vaše srce odbijeno.
- Kako odbijeno - zabrundao je èasni vladika.
- Tako, lepo. Evo, pogledajte: "Transakcija neuspešna, na vašem srcu nema dovoljno raspoloživih sredstava."
- Ne razumem, koliko juèe prihvatili su mi srce u Rimu, 50.000 evra!
- Mnogo mi je žao, ali odbijeno je.

Ista stvar ponovila se i kod "Paul&Sharka", "Tommyja Hilfigera", "Calvina Kleina", "Armanija" i "Versacea": svugdje su se prodavaèice s vidnom nelagodom na licu izvinjavale i vraæale posramljenom vladiki srce. A na šalteru Reiffeisen banke na Bulevaru umalo mu ga uzeli! Krenula gospoða lisièjeg lica škarama – "Gospodine, vaše srce je poništeno", tako je rekla - da mu izreže srce i da nije bilo mladog nabildanog umetnika Dejana, ostao bi vladika bez srca. Malo što mu je prazno.

- Prazno?!
- Prazno, ništa, nula - nemoæno æe prodavaèica u parfimeriji u "Delta Cityju" - Imate li neko drugo srce? Ameriken? Dajners?
- Nemam, šta æe mi? Ovo je, bre, zlatno srce, ima neogranièeni limit!

Zlatno srce vladike zvornièko-tuzlanskog Vasilija, nažalost, ipak nije imalo neogranièeni limit. "Bossovo" odijelo za mladog gologuzog umjetnika ostalo je na vješalici, Dolce&Gabbana parfem u izlogu, a vladika Vasilije nije imao više ni za taksi. Veliko mu srce prazno kao budžet zemlje Srbije, da ga okrene kao èarapu i istrese na Zmaj Jovinu, ne bi iz njega ispalo deset dinara.



Ima se, može se: Skromni dvor vladike Vasilija, enterijer
Photo: pescanik.netI èim se vratio u Bosnu, veæ na sljedeæoj sjednici Skupštine Meðureligijskog vijeæa Bosne i Hercegovine vladika Vasilije predložio je da Vijeæe preporuèi Vladi Republike Srpske da se penzioniranim glavarima izbroji nekakav sitniš za mjeseène troškove, da se ne sramote po "Versaceovim" i "Armanijevim" duæanima. Vijeæe predložilo, Vlada prihvatila i vladika najzad kupio "Bossovo" odijelo.

- Joj, sveti oèe, niste trebali - sav se raspekmezio mladi striper.
- Dejane, ja nisam Rockefeller, a to što sam ti obezbedio novac za odelo je od srca.

Zašto vladika kupuje skupa odijela mladiæu kojemu nije posao da odijela nosi, nego da ih sa sebe skida, složeno je teološko pitanje koje vi, neupuæeni ignoranti, ionako ne biste razumjeli. Zato je vladika tu da umjesto vas misli, moli i kontemplira, a na vama je samo da njemu i kolegama mu svakog prvog izbrojite po 2.300 maraka.

Otkrilo se tako na kraju da vladike i mitropoliti imaju srce, samo ga onako skromni - što bi rekao Gogolj - do penzije nisu pokazivali. I ne samo da imaju srce, veæ i da su im na srcu Srbija i Republika Srpska, cijeli srpski narod da im leži na srcu i svakog prvog u mjesecu uplaæuje tamo po 2.300 maraka.

Neupuæene ignorante treba ipak upozoriti da ne dolaze sad pred vladièanske dvore tražiti novac za školovanje u Rimu, "Bossova" odijela, Dolce&Gabbana parfeme, "Mlijekoproduktov" jogurt, kruh, rižu, školske udžbenike i ostale neophodne životne potrepštine: niti je vladièansko zlatno penzionersko srce neogranièenog limita, niti je svaki bosonogi goljo bez prebijene pare u džepu striper svjetskog glasa.

26-07-2010 at 10:17 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Komemorativni centar Tuzla

Identifikovana majka i njena 5-godišnja kæerka

U Komemorativnom centru u Tuzli danas je, pod rukovodstvom vještaka sudske medicine Vede Tuce, izvršena identifikacija dviju osoba stradalih na podruèju Bratunca u proteklom ratu u BiH, a radi se o majci i kæerki Šenderoviæ, potvrdila je Feni glasnogovornica Instituta za nestale BiH Lejla Èengiæ.

Majka je Mirsada (Salke) Šenderoviæ, roðena 2. januara 1961. godine u mjestu Maæešiæ, opæina Vlasenica, nastanjena u Konjeviæima u Bratuncu, stradala 11. marta 1993. u mjestu Hrnèiæi (Bratunac), a ekshumirana 20. maja 2004. godine u mjestu Hrnèiæ - opæina Bratunac.

Kæerka je petogodišnja djevojèica Mehida (Mevludina) Šenderoviæ, roðena 23. maja 1988. u Konjeviæima, stradala 11. marta 1993. u Hrnèiæima, a ekshumirana 20. maja 2004. u Hrnèiæima (Bratunac).

"Identitet žrtava utvrðen je klasiènom metodom jer se to nije uspjelo uraditi DNK analizom," kazala je Èengiæ.

(FENA)

03-08-2010 at 12:35 | Ukljuèi u odgovor
bosnjobosnjo
Nivo: Forumas sa iskustvom
100% bosanac
Registriran(a): 30-06-2008
Lokacija: najdraza
Odgovori: 245
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Jerusalimska patrijaršija demantovala Milorada Dodika DODIK LAZE
Thursday, 02 September 2010 12:58

Glasnogovornik Ortodoksne crkve u Jerusalemu u ime patrijarha Teofila III demantirao je i negirao taènost navoda Milorada Dodika iznešenih na konferenciji za štampu u Banja Luci nakon posjete Izraelu.

Zvanièni glasnogovornik Jerusalemske patrijaršije Issa Elias Issa Musleh u pismu Ambasadi Palstine u Sarajevu istièe da se patrijarh zaèudio i osudio izjave Milorada Dodika „njihovu formu i sadržinu kao i temu, posebno zato što njegova eminencija predvodi Ortodoksnu crkvu, majku svih crkava, i vodi raèuna o svom pozvanju, svojim sljedbenicima i svom stadu."

Nadalje, u pismu se Dodikovo pripisivanje izjava jerusalemskom patrijarhu kvalificira kao „sramotno i neosnovano", i moli palestinski ambasador da „u ime Ortodoksne crkve u Jerusalemu, i u ime njegove eminencije" objasni ovo pitanje nadležnim u Bosni i Hercegovini, izražavajuæi nadu da se sliène stvari neæe ponavljati.

Milorad Dodik na konferenciji za novinare u Banja Luci 18. 08. 2010. godine izjavio je da mu je tokom posjete Izraelu pa­trijarh jerusalemski Teofil III prenio kako se nekoliko puta sa­stao s reisu-l-ulemom Mustafom Ceriæem koji mu je objasnio da je BiH zemlja Bošnjaka i da oni ko­ji to ne prihvataju mogu otiæi iz ove zemlje, saopæila je Služba za odnose s javnošæu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

03-09-2010 at 22:57 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Identifikacija u Tuzli

Meðu žrtvama jednogodišnja beba i starac od 74 godine

U Komemorativnom Centru u Tuzli danas je izvršena identifikacija pet osoba nestalih na podruèju Srebrenice, Bratunca, Miliæa i Bijeljine.

Identifikovani su:

1. Mehmed (Mustafa) Omeroviæ, roðen 1936. u mjestu Osat, opæina Srebrenica, ekshumiran 26.8.2004. u Srebrenici.

2. Galib (Numo) Hajdareviæ, roðen 1949. godine u mjestu Moèeviæi, opæina Srebrenica, ekshumiran 2008. iz masovne grobnice u mjestu Reðiæi, opæina Bratunac.

3. Hajrudin (Mujo) Ahmetoviæ, roðen 1968. u mjestu Skugriæi, opæina Miliæi, ekshumiran 2001, opæina Miliæi.

4. Zlatan (Šemso) Ramiæ, roðen 1970. u u mjestu Beširoviæi, opæina Srebrenica, ekshumiran 2005. u mjestu Janja, opæina Bijeljina.

5. Sejdalija (Azem) Avdiæ, roðen 11.8.1993. godine u Srebrenici, nestao 29.9.1994. u mjestu Slapoviæi, opæina Srebrenica, ekshumiran 28.9.2004. u Srebrenici.

Identifikaciji su prisustvovale porodice žrtava i predstavnik Instituta za nestale osobe BiH.

"Identifikacijom je rukovodio vještak sudske medicine dr. Vedo Tuco koji je izvršio sudskomedicinsku obradu tijela u smislu utvrðivanja uzroka smrti i uzimanja koštanih uzoraka za DNK analizu da bi se utvrdio identitet žrtava", kazala je Feni glasnogovornica Instituta za nestale osobe BiH Lejla Èengiæ dodajuæi da je identitet svih žrtava utvrðen na osnovu DNK analize.

Istakla je kako je, po rijeèima dr. Tuce, kod èetiri sluèaja utvrðeno da je uzrok smrti strijelna ozljeda u predjelu glave.

"Danas je identificirano i dijete od godinu dana i po rijeèima dr. Tuce kod djeteta je utvrðena strijelna ozljeda u predjelu glave", kazala je Èengiæ.

(FENA)

07-09-2010 at 15:12 | Ukljuèi u odgovor
bosnjobosnjo
Nivo: Forumas sa iskustvom
100% bosanac
Registriran(a): 30-06-2008
Lokacija: najdraza
Odgovori: 245
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Èetnièki udarci po bošnjaèkoj heroini nani Fati Orloviæ, i krv na njenim nevinim rukama, životna su potvrda kontinuiteta genocidne politike Republike Srpske.

11-09-2010 at 23:07 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Poèelo punjenje jezera Peruæac

Prije dva mjeseca nivo jezera Peruæac spušten je za 17 metara da bi bio izvršen remont postrojenja Hidroelektrane Bajina Bašta.

Istovremeno, èlanovi Instituta za nestale Bosne i Hercegovine poèeli su istraživanje priobalja i otkrili 335 posmrtnih ostataka Bošnjaka, ubijenih u proteklom ratu.

Danas je poèelo punjenje jezera Peruæac, što æe znaèiti da æe u narednih deset dana posao na ekshumacijama biti i okonèan. Èlanovi Instituta za nestale Bosne i Hercegovine i Ekspertnog tima Tuzlanskog kantona, ispitivali su teren dug 30-ak kilometara - od Višegrada do Klotijevca, u opæini Srebrenica.

Sadik Selimoviæ, èlan Instituta za nestale Bosne i Hercegovine, kaže da je veliki broj posmrtnih ostataka pronaðen na više lokacija, kao i na desnoj obali Drine.

Zbog ogranièenog vremena na remontu hidroelektrane, Institut za traženje nestalih, imao je pomoæ od radnika Komunalnog preduzeæa iz Sarajeva i velikog broja volontera iz Srebrenice i drugih gradova. Udruženja iz Srebrenice zahtijevala su da se punjenje jezera odgodi da bi se pronašao što veæi broj posmrtnih ostataka. Njihov zahtijev je i uvažen, kaže izmeðu ostalog Veljko Odaloviæ, predsjednik Komisije za nestale Republike Srbije.

„Naš cilj je da se pronaðe što više posmrtnih ostataka. Prolongirano je punjenje jezera u dogovoru s rukovodstvom Hidroelektrane, ali, ni oni ne mogu više èekati da ne bismo zapali u energetski kolaps. U narednih desetak dana æemo još zajedno raditi, kako bismo otkrili još žrtava i porodice saznale kakvu-takvu informaciju o svojim nestalim.

Sadik Selimoviæ istièe korektnu saradnju s Komisijom za nestale Republike Srbije, uz èiju pomoæ je pretražena desna obala Drine u dužini od 20 kilometara i gdje je pronaðeno 11 posmrtnih ostataka.
Poslije završenog remonta, poèelo se s punjenjem jezera Peruæac i veæ danas, nivo je poveæan za dva metra. U narednih desetak dana bit æe dostignut raniji nivo jezera i tada æe se završiti posao na ekshumaciji. Selimoviæ naglašava da æe jezero Peruæac sakriti tajnu o još velikom broju žrtava koje nisu mogle biti otkrivene zbog dosta nepristupaènog terena na pojedinim lokacijama, kao i na dnu jezera koje nije bilo dostupno tražiteljima.

(FENA)

16-09-2010 at 16:11 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

Milorad Dodik u Srebrenici "I nije bio genocid ovdje"

"I nije bio genocid ovdje, i neæemo prihvatiti da je bio genocid, jer nije genocid, više je Bošnjaka tih mjeseci izašlo iz Srebrenice putem Tuzle i Sarajeva, nego što ih je ovdje poginulo, to onda nije genocid".

Rijeèi su ovo Milorada Dodika, kandidata Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za predsjednika Republike Srpske koje je izrekao još prije deset dana na predizbornoj tribini u Srebrenici.

Indikativno je da je Dodik samo u ovoj jednoj reèenici èak èetiri puta upotrijebio rijeè genocid i to u odriènom obliku, uvjeravajuæi oèito najviše sebe, a onda i sve prisutne u nešto što se prema premijeru RS nije dogodilo u Srebrenici 1995. godine.



Podsjeæamo, 26. februara 2010. godine u presudi Meðunarodnog suda pravde (MSP) potvrðeno je da su snage bosanskih Srba u Srebrenici u julu 1995. godine poèinile genocid koji je Srbija najprije propustila da sprijeèi, a zatim i da kazni i izruèi Tribunalu njegove poèinioce, na èelu sa Ratkom Mladiæem.24sata.info

Premijer RS je oèito zaboravio na presudu MSP-a koji se èak 14 godina bavio problematikom tužbe BiH protiv SR Jugoslavije za genocid, te se imajuæi u vidu toliki vremenski period, presuda MSP-a kao najveæe svjetske sudske instance ne može tek tako smatrati nevažnom, kako što to radi Milorad Dodik.

(24sata.info)

20-09-2010 at 06:46 | Ukljuèi u odgovor
cupo
Nivo: Forumski doajen
Registriran(a): 21-10-2003
Odgovori: 24024
IP: Maskiran


View Profile Send Email to User Send Private Mesage to User
icon Re: RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi)

U VLASENICI 25. SEPTEMBRA MEMORIJAL "OBILJEŽAVANJE 18. GODIŠNJICE STRADANJA BOŠNJAKA U LOGORU SUŠICA“

U Vlasenici æe 25. septembra biti održan memorijal "Obilježavanje 18. godišnjice stradanja Bošnjaka u logoru Sušica".



Organizatori su Medžlis Islamske zajednice u Vlasenici i Udruženje “Porodice žrtava rata Vlasenica 1992.-95“.

Cilj memorijala je odavanje poèasti žrtvama i podsjeæanje na zloèine koje su poèinile Vojska i Policija Republike Srpske nad Bošnjacima Vlasenice i animiranje svih meritornih organa da svi odgovorni za poèinjeni zloèin budu brže privedeni i procesuirani radi zadovoljavanja pravde kao preduvjeta za izgradnju povjerenja i toleranicije meðu narodima u BiH.

Oèekuje se uèešæe najviših zvaniènika iz politièkog i vjerskog života u BiH, diplomatskih i konzularnih predstavnika, predstavnika lokalne zajednice, preživjelih zatoèenika logora „Sušica“, èlanova porodica ubijenih i nestalih žrtava, predstavnika udruženja i organizacija koje okupljaju i pružaju pomoæ porodicama žrtava iz cijele BiH te humanitarnih i drugih organizacija.

U „Maršu povratka - putem spasa“ oèekuje se uèešæe više stotina osoba iz BiH i inozemstva, saopæeno je iz Udruženja "Porodice žrtava rata Vlasenica 1992.-1995".

Organizaciju memorijala podržali su Ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice FBiH, Organizacija porodica šehida i poginulih boraca - Vlasenica, Organizacija demobiliziranih boraca - Vlasenica, HD „Merhammet“ Regionalni odbor u Tuzli, „Merhamet“ Vlasenica i BZK„Preporod“ Vlasenica.

23-09-2010 at 16:03 | Ukljuèi u odgovor
Trenutno aktivni korisnici
Aktivni gosti: 39
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Adnan_, Adnan_ IRAQ, Ajvi, antepavelic, goca, Herodot.H, joskobra, Lastavica, LilyL, nele73, Pasha_car_aga, rafa, SEMY_, Tuc-Muc-SRB, zaza
FORUM : Politika : RS genocidna tvorevina (sabrani primitivizmi) New Topic Post Reply

Strana: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 ... Last Page >>


Niste logirani? Nadimak / Username: Password: Sakrij mi ime
Zaboravili ste password?




Pregled tema u posljednjih 24 sata
Pregled poruka u posljednjih 24 sata
(dva dana, sedam, 30 dana)

Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata

Skokni do foruma:

Kontaktiraj nas | tuzlarije.net

Powered by: STRING FORUM Version 1.0
Copyright 2001 STRING
Osmrtnicama ba smrtovnice