Info: Ako imate neke nejasnoæe, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
Predizborna kampanja:
'Neko' hoæe da ukrade Panonska jezera, a Jasmin i SDP ih nedaju
Cijela prièa, pak, neodoljivo podsjeæa na antologijsku izjavu vojnika na samom poèetku rata u Sloveniji: 'Oni kao hoæe da se otcijepe, a mi im kao ne damo'.
Predizborna kampanja u Tuzli je poèela. Kao i pred prošle lokalne izbore, i ovaj put æe, kako stvari stoje, glavna tema biti Panonska jezera.
Pred prošle izbore štab SDP-a je plasirao prièu o tome kako æe, 'ako pobijedi SDA, Salko Bukvareviæ zatrpati jezera'. Ovaj put na izborima nema Bukvareviæa, ali se kao nezavisni kandidat prijavio Zlatko Berbiæ, vlasnik Radija 'Kameleon'. I postao 'dežurni neprijatelj' od kojeg SDP i Jasmin Imamoviæ planiraju 'braniti grad, graðane i jezera'.
-Izvršna i zakonodavna vlast SDP-a Tuzle, izgradila je mnoge javne objekte i sve ih progalasila javnim dobrom. SDPBiH naèelnik Imamoviæ nikada neæe dozvoliti pojedincima ili grupama, da ukradu javna dobra i da tu kraðu nazovu privatizacijom.
SDP Tuzle i naèelnik Imamoviæ zabrinuti su otvoreno ispoljenim namjerama jednog èovjeka da u Panoniku, kao vlasnika uvede sebe i svoje prijatelje.
Opasni su to nagovještaji pretvaranje zajednièkog vlasništva svih graðana u vlasništvo pojedinca. SDPBiH naèelnik Imamoviæ pozivaju graðane Tuzle da odbrane svoju imovinu. Onaj ko želi privatizaciju Panonike i poveæanje cijena na našem kupalištu, ne želi dobro graðanima Tuzle.
SDP i naèelnik Imamoviæ poruèuju da je Panonika graðena novcem graðana Tuzle, za graðane Tuzle i goste, a ne za pohlepne pojedince koji bi ovaj objekat prisvojili-navedeno je u saopæenju SDP-a, bez pojašnjenja ko su 'pojedinci ili grupe', te na koji naèin bi mogli privatizirati Panonska jezera.
Takoðer se ne pojašnjava ni kako bi graðani Tuzle trebali da brane svoju imovinu-fizièkom silom ili 'iksiæem' 7. oktrobra.
Dodaje se da æe Opæina Tuzla 'i dalje forsirati razvoj i državnih i privatnih preduzeæa ali neæe nikome dozvoliti pretvaranje imovine svih graðana u imovinu pohlepnih pojedinaca i neæe podržavati ljude koji se smiju dok njihovi radnici plaèu, koji uposlenicima mjesecima ne isplaæuju plate, koji duguju i državi i ljudima, a sami žive bezobrazno luksuznim životom'.
Iako se u saopæenju SDP-a upuæenom u petak ne navodi ime Zlatka Berbiæa, iole upuæeni znaju na koga se odnose izreèene optužbe.
Sam Berbiæ je kazao kako nije proèitao saopæenje, ali da su, 'ako se pominje privatizacija jezera, SDP i Imamoviæ možda mislili na Maida Porobiæa'.
-Niti sam kad tražio privatiziranje jezera, niti mi to pada napamet. Ono o èemu sam govorio jeste potreba da se jezera umjesto sadašnjih dva mjeseca tokom ljeta, koriste tokom cijele godine i da tada vjerovatno ne bi bilo potrebe da se za poslovanje svake godine izdvajaju dodatna sredstva iz budžeta-kaže Berbiæ.
Podsjeæa i da se treæe jezero gradi od kredita kojeg æe vraæati graðani Tuzle, i to 80.000 KM svakog mjeseca.
Cijela prièa, pak, neodoljivo podsjeæa na antologijsku izjavu vojnika na samom poèetku rata u Sloveniji: 'Oni kao hoæe da se otcijepe, a mi im kao ne damo'.
Tako i u ovom sluèaj, po oprobanom receptu, nudi se prièa: Oni kao hoæe da nam otmu jezera, a mi im kao ne damo.
|
23-06-2012 at 13:37 |
|
|
Trenutno aktivni korisnici |
Aktivni gosti: 17
Skriveni clanovi: 0
Aktivni èlanovi: 0
Sretan roðendan: Aldin Kulenovic, bosansche, damir.kara, Esmir, fonzaga, jarektordi, loempia, marinakm, mrkac, rektordi, rexasaurus, samija, sorrento, sudija, suljex, teacher1, Tuta Bugarin, tuzlanka u srcu i dusi, Tuzlanka28, tuzlanka29, zmigavac
|
FORUM : Politika : Utrka za novog nacelnika Tuzle  |
 |
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja foruma�a u posljednjih 24 sata
|