Info: Ako imate neke nejasnoće, pitanja, primjedbe, sugestije,..i dr. u vezi ovog podforuma javite se privatnom porukom moderatorima.
|
arnie Nivo: Forumski doajen I'm coming in peace now
Registriran(a): 12-02-2011 Lokacija: Zulu time zone Odgovori: 4391 IP: Maskiran
|
Re: Utrka za novog nacelnika Tuzle
Predizborna kampanja:
'Neko' hoće da ukrade Panonska jezera, a Jasmin i SDP ih nedaju
Cijela priča, pak, neodoljivo podsjeća na antologijsku izjavu vojnika na samom početku rata u Sloveniji: 'Oni kao hoće da se otcijepe, a mi im kao ne damo'.
Predizborna kampanja u Tuzli je počela. Kao i pred prošle lokalne izbore, i ovaj put će, kako stvari stoje, glavna tema biti Panonska jezera.
Pred prošle izbore štab SDP-a je plasirao priču o tome kako će, 'ako pobijedi SDA, Salko Bukvarević zatrpati jezera'. Ovaj put na izborima nema Bukvarevića, ali se kao nezavisni kandidat prijavio Zlatko Berbić, vlasnik Radija 'Kameleon'. I postao 'dežurni neprijatelj' od kojeg SDP i Jasmin Imamović planiraju 'braniti grad, građane i jezera'.
-Izvršna i zakonodavna vlast SDP-a Tuzle, izgradila je mnoge javne objekte i sve ih progalasila javnim dobrom. SDPBiH načelnik Imamović nikada neće dozvoliti pojedincima ili grupama, da ukradu javna dobra i da tu krađu nazovu privatizacijom.
SDP Tuzle i načelnik Imamović zabrinuti su otvoreno ispoljenim namjerama jednog čovjeka da u Panoniku, kao vlasnika uvede sebe i svoje prijatelje.
Opasni su to nagovještaji pretvaranje zajedničkog vlasništva svih građana u vlasništvo pojedinca. SDPBiH načelnik Imamović pozivaju građane Tuzle da odbrane svoju imovinu. Onaj ko želi privatizaciju Panonike i povećanje cijena na našem kupalištu, ne želi dobro građanima Tuzle.
SDP i načelnik Imamović poručuju da je Panonika građena novcem građana Tuzle, za građane Tuzle i goste, a ne za pohlepne pojedince koji bi ovaj objekat prisvojili-navedeno je u saopćenju SDP-a, bez pojašnjenja ko su 'pojedinci ili grupe', te na koji način bi mogli privatizirati Panonska jezera.
Također se ne pojašnjava ni kako bi građani Tuzle trebali da brane svoju imovinu-fizičkom silom ili 'iksićem' 7. oktrobra.
Dodaje se da će Općina Tuzla 'i dalje forsirati razvoj i državnih i privatnih preduzeća ali neće nikome dozvoliti pretvaranje imovine svih građana u imovinu pohlepnih pojedinaca i neće podržavati ljude koji se smiju dok njihovi radnici plaču, koji uposlenicima mjesecima ne isplaćuju plate, koji duguju i državi i ljudima, a sami žive bezobrazno luksuznim životom'.
Iako se u saopćenju SDP-a upućenom u petak ne navodi ime Zlatka Berbića, iole upućeni znaju na koga se odnose izrečene optužbe.
Sam Berbić je kazao kako nije pročitao saopćenje, ali da su, 'ako se pominje privatizacija jezera, SDP i Imamović možda mislili na Maida Porobića'.
-Niti sam kad tražio privatiziranje jezera, niti mi to pada napamet. Ono o čemu sam govorio jeste potreba da se jezera umjesto sadašnjih dva mjeseca tokom ljeta, koriste tokom cijele godine i da tada vjerovatno ne bi bilo potrebe da se za poslovanje svake godine izdvajaju dodatna sredstva iz budžeta-kaže Berbić.
Podsjeća i da se treće jezero gradi od kredita kojeg će vraćati građani Tuzle, i to 80.000 KM svakog mjeseca.
Cijela priča, pak, neodoljivo podsjeća na antologijsku izjavu vojnika na samom početku rata u Sloveniji: 'Oni kao hoće da se otcijepe, a mi im kao ne damo'.
Tako i u ovom slučaj, po oprobanom receptu, nudi se priča: Oni kao hoće da nam otmu jezera, a mi im kao ne damo.
|
23-06-2012 at 13:37 |
|
|
Pregled tema u posljednjih 24 sata Pregled poruka u posljednjih 24 sata (dva dana, sedam, 30 dana) Pregled pisanja forumaša u posljednjih 24 sata
|